20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

GLOSA: Hlupáci ve státních službách

Co jiného si o nich pomyslet? Ať se podíváte na jakýkoli zákon, na jakoukoli vyhlášku připravovanou státními úředníky a dalšími úředníky a politiky oponovanou – výsledek je téměř vždy stejný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 13.4.2016 23:24

Ad hasičák v raftu

Ono nelze vyloučit, že ctihodní zákonodárci měli jen matné tušení, co je to raft a k čemu je dobrý ...

S hloupostí našich volených zastupičů je nutno počítat jako s faktem.

P. Papež 13.4.2016 21:37

Ještě

Ještě zapomínáte na naše "geniální" pány poslance a senátory, kteří neskutečné kraviny v zákonech odhlasují , i když z nich má každý placené pomocníky (samozřejmě z našich peněz). Peníze na ně čerpá, bohužel svým známým a příbuzným, které takto angažuje, aby prachy zůstaly doma, nemůže nařídit, aby zákon pročetli a označili všechny pitomosti. Pak si "géniové" stěžují, co mají práce, protože musejí přijímat dodatky zákonů, ale pouze z důvodů vlastní blbosti.

M. Mýval 13.4.2016 20:18

pěknej bordel

Proč zrovna rafty, když lidi jezdí na všem možném. Rozšířil bych to i na nafukovací matrace, krokodýly a kačeny. Jenom čápy bych z toho vyřadil, ty jsou v hnízdě. Jo a každý by měl mít na palubě uršulum proti šakalům.

K. Janyška 13.4.2016 19:12

Hlupáci jste úplně všichni, kdo neznáte kompozitivní teorii.

Tedy teorii spontánního řádu lidské interakce a lidského světa... Dzp.

J. Rechnovský 13.4.2016 13:17

Dobré téma!

Jen doplňuji. Změnu může přinést pouze reforma státní správy směrem k malému, ale efektivnímu státu. Celá je totiž prohnilá korpcí a klientelismem. Státní úředník je synonymum pro lempla a parazita, který nemá šanci na uplatnění v normálním tržním prostředí. Tato systémová rakovina postihuje prakticky všechny oblasti kde se stát vyskytuje v absolutní či majoritní míře. Tedy armáda, policie, justice, zdravotnictví, školství, sociální služby, ochrana přírody nebo zemědělství.

Toto téma je navýsost politické. Bohužel žádná politická strana se ho ještě nechopila.

Z. Švrček 13.4.2016 10:58

Je to prosté

Vyplývá to z trendu, jenž náš vstup do EU jen posílil, který spočívá ve snaze popsat, zahrnout a zregulovat veškeré aspekty života a životních situací. To je ovšem trend jednak marný a jednak velice nebezpečný, zejména pro svobodu jako takovou. Ono totiž nepřestalo platit, že teorie je šedivá, ale strom praxe se stále zelená. Nutno přidat i další moudré pořekadlo, že méně je kolikrát více.

Z. Švrček 13.4.2016 11:01

Re: Je to prosté

a k tomu raftu - samozřejmě, že hasičák na raftu je potřebný. Co kdby se nekterému z raftařů, či raftařek začala nepřístojně zapalovat lýtka? Přece je pak nehodíte do vody!

J. Jurax 13.4.2016 23:33

Re: Je to prosté

Nevzpomínám si, zda ctihodní zákonodárci též určili typ hasicího přístroje, jenž má v tom raftu být. Vodní by mi ale na vodě přišel jaksí duplicitní ...

Na zapálená lýtka bude nejlepší sněhový - pěkně chladí ...

P. Harabaska 13.4.2016 10:24

Příkladů úřední blbosti lze najít opravdu

spoustu. Vzpomeňme např. také zcela nedávného žonglování zdravého rozumu na způsobem označování a projíždění kruhových objezdů. Odshora až dolů, samí géniové.

M. Prokop 13.4.2016 9:23

Jen někdy?

"Někdy mi připadá, že do státních služeb a politiky se doslova hrnou jen lidé, kteří by se v běžném životě "

Mně pořád!

T. Kočí 13.4.2016 11:02

Re: Jen někdy?

Souhlasím. Ovšem nejhorší blbec je pilný blbec. A oni pilní jsou. Aspoň jednu vyhlášku týdne. Pomóc!!!!

I. Mertl 13.4.2016 9:13

Tak, tak,

a aby tomu tak bylo i s námi navždy, udělali jsme si služební zákon.

M. Prokop 13.4.2016 9:24

Re: Tak, tak,

Na příkaz přemoudré EU, ovšem.

J. Chaloupka 13.4.2016 8:45

Není divu, vždyť již desetiletí se naše státní služba řídí

následujícím: co tě nepálí, nehas; kdo nic nedělá, nic nezkazí a šéf má vždycky pravdu. No a snaží se zbavit těch, co ještě něco umí, nebo se snaží dokázat (což se vcelku daří, protože pokud máte něco v hlavě a chcete to uplatnit, tak vás naše státní správa natolik otráví, že odejdete sám). Výsledek po těch letech se dostavil.

Jinak jsme zvyklí přežít (jako za minulého režimu) NAVZDORY státní správě. Takže se ani nebouříme. Ostatně vyhrát stejně nemůžeme.

M. slavík 13.4.2016 8:44

Je to prosté,

Volíme je, takže si z nás dělají dojné krávy. Nevolím, žádnou usedlou stranu. Vždycky volím nové strany, kdyby to udělali všichni, výměna je tu. Jistě, není zaručeno, že vše bude lepší, ale horší to určitě nebude. A zvláště v této době. Je třeba podpořit protimigrantské strany, jinak je tahle zem v pekle.

P. Aron 13.4.2016 14:32

Re: Je to prosté,

Asi jak kterou . Já volím Svobodné, ale taková různá hnutí jako Hnutí Žižkov, ale i Zelení se Stropnickým nebo Piráti, tak to tedy ne.

P. Selinger 13.4.2016 16:35

Re: Je to prosté,

Nová strana bylo taky ANO. Ty bych nikdy nevolil !

M. Mýval 13.4.2016 20:23

volte ty, kteří si ještě nenakradli

Je zajímavé, že v těch nových stranách je nejvíc provařenejch papalášskejch xichtů

V. Kříž 13.4.2016 7:13

je to jako se vším...

... prostě testují, co unesem. a my, bohužel, uneseme hodně. nic se nezměnilo, metody jsou stejné. jako když bolševik prohlásil, že pivo nebude za korunu sedmdesát, ale za tři, šílený zmatek viz: vláda, která zdraží pivo, padne, pak to udělal na dvě padesát a my jsme ho do sebe lili s pocitem, že jsme se zase nedali

M. Polláková 13.4.2016 7:08

„sladké nicnedělání“

, ale houby víte co dá práce úředníkům denně pracovat, aby dodrželi schválené zákony a prováděcí vyhlášky a správní řízení a následné pokuty!

P. Sulc 13.4.2016 5:53

Jaky pan, takovy kram;

Moudri Cesi si vzdy voli moudere zakonodarce. Proste svuj ekvivalent.

P. Kmoníček 13.4.2016 8:27

Re: Jaky pan, takovy kram;

Správně!

J. Jurax 13.4.2016 23:27

Re: Jaky pan, takovy kram;

A to máte všude, pane Sulc ... řekněte upřímně, tam, co žijete, je to jiné? :-)

V. Plocek 13.4.2016 3:17

GLOSA: Hlupáci ve státních službách

Ano, lze souhlasit s článkem, ale i s příspěvky v této diskuzi. Politici si mohou dovolit cokoliv, hasící přístroj je jen neškodná hračka. Jsou i akce, které již nás poškozují zásadně.

Co mě na tomto případu zaráží, že sice diskuze je, ale z ní vyplývá naše reakce: ano máme blbce ve vedení, ale tak již to chodí. Proč se nikdo ani ve zmíněné televizi neoptal, kdo konkrétně je za "hasičák" zodpovědný a autora v televizi nepředstavil, abychom poznali konkrétní osobu a mohli ji případně "odměnit" ve volbách. Takto je zbytečné o záležitosti referovat a konečně i diskutovat.

V. Kříž 13.4.2016 7:07

stejně, jako se nikdo...

neptal, kdo zaplatí stovky milionů, které nás stály a ještě budou stát sklady soukromých společností ve Vrběticích. neptají se na spoustu dalších věcí, protože jsou stejní jako ti politici. ostatně, ani by se odpovědi nedočkali, viz ministr vnitra a vlajka na FAMU

V. Němec 13.4.2016 7:45

Re: GLOSA: Hlupáci ve státních službách

Ano, tak konkrétnost, ta chybí, té se každý bojí a proto se obchází: vláda, parlament, zastupitelstvo, rada. Při volbách se udělají nějaké změny a jede se v anonymitě dál.

J. Chaloupka 13.4.2016 8:48

Jestli to není tím, že u nás už nejsou ptající se novináři,

ale prodavači emocí. Takže raději se neptají, aby se někdo jiný nezeptal, cože vlastně dělají sami.

V. Plocek 13.4.2016 18:16

Hlupáci nejen ve státních službách

Ano, velmi jste trefil na hlavičku. Tak zvané investigativní pořady více méně problémy nakousnou a v době, kdy by se měly ptát, jak bude problém řešen, tak zmlknou. Proto také nekoukám na pořady p. Klímy, které jsou klasickým případem. Evidentně mu jde o sledovanost nikoliv o řešení problému. A není jediný, co něco rozvrtá a následně uteče od problému. Konečně nevěřím, že by vedení media připustilo více.

S. Kalužík 13.4.2016 1:26

Nemohu si pomoci, ale v tomto "připadku"

mi nezbývá napsat nic jiného, než, že oprotivá tomu - souhlasím. Co ale naprosto nechápu, jsou ta různá výběrová řízení, v nichž s naprostou spolehlivostí vyhrávají ti uvedení :)

D. Bokr 13.4.2016 0:59

Hlupáci ve státních službách?

Tak tuto kvalifikaci nám denně předvádí jak jednotlivá ministerstva, ministři, většina poslanců horní i dolní komory a koneckonců i hradní osazenstvo.