Neviditelný pes

GLOSA: Hledáme nového ministra?

12.12.2007

Tak už je to tady. Další místopředseda vlády je vyšetřován prý pro svérázné podnikání a snad daňové úniky, a to relativně několik měsíců po tom, co se tisk zajímal, ale jako obvykle jen po dobu, pokud titulky táhly, jak to bylo s dotací na jeho historicky cenný dům.

Tentokrát však, vycházejíce z předchozích jednoznačných stanovisek pana vicepremiéra vlády Bursíka k možnosti setrvání či návratu jeho vládního kolegy pana Čunka ve vládě či do vlády, máme jistotu, že pan Bursík, aby dostál slovu zeleného politika a údajného nositele vyšší formy nové politické kultury, odstoupí bez průtahů a vysvětlování, odmítání a podobně.

I po případném vysvětlení a očištění se bude upřímně radovat z toho, že jeho kolegové, po jeho vzoru, nebudou respektovat rozhodnutí justice o případné nevině a nebudou ho chtít zpět.

Takže jednoduchá predikce dalšího vývoje by měla být jak se říká nabíledni nebo dokonce transparentní. Strana zelených bude v nejbližších týdnech hledat nového ministra životního prostředí.

Použil jsem kondicionál, protože je namístě.

Strana zelených nebude hledat žádného nového ministra, protože to, co požadovali její představitelé od jiné strany, se pochopitelně nemůže hodit na tu jejich.

A tak bude zajištěna stabilita nejen vlády, ale i ekopolitiky, která naši zemi povede s jistotou a nezpochybnitelnou zárukou do budoucí energetické a hospodářské nedostatečnosti.



zpět na článek