Neviditelný pes

GLOSA: GIBS vyšetřuje spravedlivě

13.3.2019

ANO, dá se říci, že GIBS pod novým vedením spravedlivě vyšetřuje obě strany sporu Čapího hnízda. Z otevřených zdrojů víme, že GIBS vyšetřuje policistu, který údajně nedostatečně prošetřil a odložil únos premiérova syna na Krym. Ať se jedná o únos či o dovolenou, kromě otce premiéra a onoho policisty všichni cítíme, že se jedná o absurdní příběh.

Ale aby byla Generální inspekce bezpečnostních zdrojů spravedlivá k obou stranám sporu, z otevřených zdrojů také víme, že prověřuje i vyšetřovatele Čapího hnízda Pavla Nevtípila. I když je vyšetřován z nějakého jeho bývalého případu, jistě to přispěje k jeho mediálního znevěrohodnění. Je vyšetřován, a je tedy potenciálně vinen.

V přímém přenosu sledujeme přímo predátorský tlak premiéra na všechny lidi a instituce, kteří mají co do činění s vyšetřováním Čapího hnízda. Premiérovi jde o jeho bytí či nebytí a o bytí či nebytí jeho blízkých. „Jede na tygru“ a kdyby sestoupil, tygr ho sežere. Všichni nadřízení, kteří Pavla Nevtípila chránili a vyjadřovali mu podporu, již nejsou nadřízení. Jeho nadřízení jsou noví lidé a jsou nezávislí. Padni komu padni.

Veřejnost se dlouhodobou mediální masáží tomuto scénáři podvolila a při znevěrohodnění všech účastníků sporu se očekává změna „nedůvěryhodného“ a líného vyšetřovatele, změna „pomalého a nedůsledného“ státního zástupce a nakonec odložení případu ad acta. A je to tak správně. Vždyť nám to premiér od počátku tvrdil, že je to „účelovka a kampaň“. A ANO, měl pravdu!



zpět na článek