16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sven Australan 20.12.2009 5:31

diversanti v Kodani ?

 Otázkou je, kdo jsou ti diverzanti ?  Jsou to ministerští delegáti, nebo pseudovědci, kteří hlásají Al Gorovo nové náboženství ? Nebo je to gang mladých "zelenoanarchistů", kteří se tam perou s policií ?  Každopádně, možno říci, že OTEPLOVAČI a STRAŠITELÉ, to v Kodani totálně odsmrděli, hned z několika stran !

Jelínková 17.12.2009 21:26

Diverzant Dusík

Pane SDusíku,bylo by nejlépe,kdybyste z Kodaně odjel,ale předtím byste mohl prohlásit,že my nechceme konferenci o které větší část vědců prohlačuje,že nemá opodstatnění!!!!8-o

ironik 17.12.2009 16:56

Je několik druhů náboženství............

 potíž je v tom že jsou už nedůveryhodná, nastal čas vymyslet nové co by zblblo masy a hlavně  přineslo  zakladatelům velký zisk a navíc uspokojilo  ego vyvolených.(Y)

alena 17.12.2009 16:39

divné století

Asi před 10 lety jsem byla svědkyní této situace: do jedné malé obce přijeli 2 nebo 3 pánové z Holandska. Podstatu si ještě zhruba pamatuji: Holandsko v dotčené obci zainvestovalo určitý ekologický projekt. Páč bylo totiž mezi zeměmi, které podepsaly Kjótský protokol, zavázalo se, že investuje do ekologických aktivit, díky kterým se sníží uvolňování emisí. Takže dali nějaké peníze na tyto účely do Česka (a mám dojem že ještě i něco do Rumunska) a tím to, co podepsali, bylo splněno - vyplynulo mi z toho, že už pak nebyli povinni provádět opatření u sebe v Holandsku. Šlo tam o tu určitou sumu peněz a tu oni dali. - bylo jedno, kam a v podstatě asi i do čeho, hlavně když to bylo do "ekologie". To mi tehdy připadalo trochu postavené na hlavu - ostatně je mnoho jiného, co mi tak připadá. Pojem "ekologické projekty", "trvale udržitelný život" ap. se staly bohužel frázemi. Tzv. ekologické aktivity, byť dělané při nejlepší vůli, nás prostě nezachrání! Dokud se na světě úplně nezmění výrobní technologie a dokud se nebudou provádět pouze ekologicky šetrné činnosti v průmyslu atd. a vyrábět pouze takové výrobky, které jsou beze zbytku v přírodě odbouratelné, nebo alespoň ty zbytky nejsou nijak škodlivé, tak všechno ostatní bude jenom mlácení prázdné slámy, uřezávání větve, na níž sedíme a všechno půjde - no kam než do prdele. To je ovšem zcela iluzorní - nic se nezmění a v té prdeli se ocitnem - už jsme na té cestě ušli hodně mil.

No, my malí pejskové tady dole štěkáme své směšné štěky, navzájem se překřikujeme a ňafáme tu na sebe a zlatem zdobené karavany těch, co tomu "velí", kráčejí dál... Jenže netuší, kam dojdou. Tam kam my. Do prdele.:-(

Ivan Nový 17.12.2009 17:44

Re: divné století

No nevolte Zelené a ČSSD.

alena 17.12.2009 18:03

Re: divné století

Proč jako nemám volit zelené a ČSSD? Tím se něco vyřeší??? Koho teda volit? ;-D

K volbám dávno, dávno nechodíme, páč to nemá pražádnou cenu.

alena 17.12.2009 18:07

Re: divné století

A navíc - taková či onaká politická situace a vedoucí taková či onaká politická strana v jedné maličké České republice - jaký má na něco vliv? To je problém celosvětový a za nitky tahají jiní borci, než jsou ti naši "politici";-D

Ivan Nový 17.12.2009 22:17

Re: divné století

Ano má. Proti kolektivnímu bludu se dá bojovat jen tak, že se nenecháte zastrašit a nepoplujete s hlavním proudem.

SW 17.12.2009 22:22

Re: divné století

!R^

PetrH 17.12.2009 18:15

Re: divné století

Jo, takových, co odmítají volit, je podle průzkumů cca 30%. Čili víc, než volí tu nejsilnější stranu ve sněmovně. Někdo se prostě snaží tu politiku, to směřování kamsi, nějak ovlivnit. A někdo prostě sedí a remcá. Jistě si připadáte státotvorná. ;-P

alena 17.12.2009 18:41

Re: divné století

Nepřipadám si státotvorná. Vůbec. Nemám ani pojem, co to slovo obnáší. A vy byste si snad vybral na naší politické scéně?:-(

PeLe 17.12.2009 18:47

Re: divné století

Paní(slečno)Alenko,nechodit k volbám je v podstatě občanská zbabělost.Je s podivem,že právě nevoliči tolik kušní o různých problémech.Náprava je možná jenom díky nám,i když to často trvá dlouho.Zamyslete se.

Han 17.12.2009 19:37

Re: divné století

Mám rád řeči o občanské zbabělosti a podobně. Chodit k volbám a volit mezi zločineckými gangy nazývanými politické strany tu s nejmenším zlem je zbytečná ztráta času. Nakonec se spolu vždy dohodnou, aby to bylo výhodné hlavně pro ně a ne pro občany. Až nabydu dojem, že je politická strana, která mě za to stojí, půjdu volit. Paní (slečnu) Alenu plně chápu a  k volbám choďte milé PeLe a Vám podobní jak je Vám libo, taky Vám do toho nekecám. P.S. Politiku pokud možno nekomentuji, k ničemu to není, jenom takové hospodské kecy pořád dokola.

Glosator 17.12.2009 19:52

Re: divné století

Politici ale nemohou úplně snadno přepsat výsledky voleb. A pokud budou vědět, že nějaké jejich jednání může vygumovat celou jejich stranu, neudělají to.

PeLe 17.12.2009 20:42

Re: divné století

Vážený "Han".Právě jste politiku komentoval.Mluvíte o hospodských kecích atd.Pokračujte v tom dál a opravdu skončíte v hospodském koutku,kde budete šeptem,aby vás neslyšel nějaký fízl,rozdávat svá moudra.Ta doba  fízlů se může vrátit velice rychle.Oranžovo rudá koalice nám ji ráda zajistí.A to i díky takovým ignorantům,jako jste vy a vám podobní.Na koho pak budete plivat?O jakých pak zločineckých genzích budete mluvit?

Han 17.12.2009 21:37

Re: divné století

Zřejmně jste můj příspěvek nepochopil, nebo špatně přečetl.

Moudra zatím rozdáváte  Vy, hlavně mě fascinují ty Vaše prognózy ohledně mých konců. Pokud nemáte konkrétní důkazy ohledně mého plivání (nevím jak jste na to přišel?), považuji to za pouhé blábolení. Fascinuje mě, jak Vy a Vám podobní mají obavy o mojí budoucnost. Začalo to církví, pokračovalo komunisty, no a posledních dvacet let ...

Pochopte, že jsou také lidi, kteří pokud možno o politiku nemají zájem.

Ivan Nový 17.12.2009 22:19

Re: divné století

Politici voličům nabízejí jen to, co chtějí voliči. Zodpovědní za výsledky jsou voliči, nikoliv politici. I ti co nevolí. Za Hitlera a Stalina byli taky zodpovědní.

alena 18.12.2009 16:01

Re: divné století

Píšu trochu pozdě, ale třeba si to přečtete - a děkuji za podporu.

Nechodím volit, poněvadž ve mně prostě už vyhasly veškeré naděje a víra v tento způsob řízení státu (co je ale lepší, to fakt nevím, prostě mi Pán Bůh jen tolik rozumu nadělil). A ne že mě to nemrzí. Nemám ale šanci změnit cokoliv!Nic!

 Z každého, kdo se dostane "nahoru", byť by tam šel se sebelepšími úmysly, se stane kdosi úplně jiný. Perlička: už je to pár let, hovořila jsem dost dlouho s jedním člověkem, velmi, velmi sympatickým a "zapáleným" pro věc. Mj. byl v ODS a říkal: musíme s tím Klausem (tehdy ještě nebyl prezidentem) něco udělat - jakože: společně to tady zlepšit .. Já říkám - chcete kandidovat? Prý že jo. Tak jsme se bavili dál, všechno fajn, myslím, že jeho úmysly byly (aspoň z velké části) čestné. Neřeším politickou stranu, mluvím o něm jako o člověku. Po roce - dvou (?) byla na pořadu dne v poslanecké sněmovně otázka, zda si poslanci sníží platy - tehdy to tam někdo navrhl.. (CHA!). V TV bylo pár záběrů, redaktor se ptal asi náhodně vybraných pár vzorečků z PS, jak konkrétně hlasovali. Ejhle, vidím tam onoho pána a říkám si: tak se mu to podařilo, dostal se tam. Už nevím, jak odpovídali ti ostatní, ale onen dotčený kdysi idealista zapálený pro věc řekl, že si NEPAMATUJE!!! jak hlasoval - jestli se mu jako poslanci má nebo nemá o pár korun snížit jeho hezký poslanecký plat. O, ty k...! řekla jsem si v duchu - a bylo po další iluzi.

Nedělám si výčitky, že nechodím volit - prostě nemůžu. Nevěřím už nikomu, byť by mluvil zlatě, svatě. Jak člověk přičuchne k penězům, je ztracený. Soudím, že já kdybych se dostala ke korytu, bylo by ze mě to samé - naštěstí není šance, zůstanu furt tím malým obyčejným človíčkem "zespoda".

Mějte se, hezký víkend, pokud máte volno - a koneckonců, je xxx věcí,  kterými se člověk může zabývat ve svém životě :-).

alena 18.12.2009 16:04

Re: divné století

Nějak to tady zmatečně ukazuje, toto moje dnešní psaní je pro "HAN".:-)

lubošek 19.12.2009 10:21

Re: divné století

Je to pokračování totalitní mafie v několika barvách.Jediné na co slyší je občanská neposlušnost.A nejít k volbám je demokratické rozhodnutí každého z nás.Už 20 let.

Wlasta 17.12.2009 19:39

Re: divné století

nabídněte něco co umožní voliči mít pocit, že jeho hlas nezapadne a máte voliče u uren těch volebních. Myslíte si, že nedávná snaha ObčasDemokratickéStrany na snížení preferenčních hlasů přivede další voliče. Ono to spíše říká: vy nám nemáte co říkat koho my si do parlamentu navelíme.

Ivan Nový 17.12.2009 22:21

Re: divné století

Nyní jediným rozumným politickým cílem může být jedině vystoupení z EU. Ostatní je vedlejší.

aleš 17.12.2009 16:33

narodovci

Národovci vděčně jako ovce bečíí a bečíí

rv 17.12.2009 16:13

zisk

Stačí se jen zeptat, která množina bude mít z boje proti klimatickým změnám profit a porovnat to  množinou v Kodani.

Qakk 17.12.2009 15:17

Za svoje

Ať si podporuje co chce,ale ať lezou pouze do vlastní kapsy nebo kapsy svojích příznivců.  

Jirka 17.12.2009 14:55

Zavřít Drábka, až zčerná!

Pan Drábek se dopustil trestných činů "popírání globálního oteplování", "zpochybňování škodlivé úlohy CO2" a "hanobení ministra životního prostředí".

Jelikož se těchto skutků dopustil z evidentní neznalosti, bude potřestán pouze udušením pomocí CO2, emitovaným prunéřovskou elektrárnou.

Tolik rozsudek jménem republiky. Posaďte se!

huhu 17.12.2009 15:22

Re: Zavřít Drábka, až zčerná!

může být rád, že jste ho neodsoudil k smtrí udušením kravskými větry..;-D

Stanislav Ševeček 17.12.2009 14:34

No, tak ten záměr splnit, to je úkol skutečně boží

"... dohody, která ... světovému společenství podaří udržet klimatické změny v rozumných mezích, a přitom při vynaložení přijatelných nákladů."

za "Život" tam plaidují ministr Jan Dusík, ředitel odboru změny klimatu Pavel Zámyslický, vedoucí oddělení změny klimatu Kateřina Konečná, ředitel SFŽP Petr Štěpánek, ČHMÚ expert ČR pro inventury skleníkových plynů Dušan Vácha, z Odboru změny klimatu  Jana Kontrošová, Aleš Hilčer,  Michal Daňhelka, Klára Mikulíková, Jiří Vecka, z Odboru mezinárodních vztahů Eva Adamová.

(Za "vládu" pak několik dalších cestujících)

Ivan Nový 17.12.2009 15:06

Re: No, tak ten záměr splnit, to je úkol skutečně boží

To j jak z nějakého humoristického románu :-))) Ale takové blbosti a názvy oddělení by nikdo nevymyslel, na to museli přijít až funkční idioti a lotři :-))))

Pete Brich 17.12.2009 17:40

Vedoucí oddělení změn klimatu - to zní hrdě. Skoro jako vedoucí oddělelní zaříkávání západu Slunce.

;-D;-D;-D

Tam tu musí být samý odborník!!!!!! Ale budem čumět, až změny klimatu zakáží ministerským výnosem8-o8-o8-o

PB