17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

GLOSA: Dlouhodobý proces

Kdybych byl manažerem společnosti, která se rozhodne sloučit s jinou společností a po prvním výzkumu, který nedopadne dobře, vzal zpátečku, asi by se na mě všichni dívali jako na blázna. Podobně by se teď mnozí dívali na KDU-ČSL..

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 11.7.2017 20:08

Rozhodnutí vedení Lidovců

zdůrazňuji "rozhodnutí vedení lidovců", ne řadových členů o volebním sloučení se "Starosty", což je strana zrádců a pokrytců, kterým jde jen o funkce, nechápe snad nikdo,mimo lidí kolem Gazdíka a Bělobrádka.

A finta, že kandidátky zůstanou tak jak byly představeny, ale s tím, že už to nebude kandidátka desetiprocetní koalice, ale "jen" pětiprocentní kandidátka jedné strany, je podvod na členech KDU/ČSL. V mnoha krajích zůstanou na volených místech zástupci Starostů, aniž by byli řádně schváleni členskými schůzemi Lidovců.

Zkrátka, velení Lidovců jen dokazuje obvyklou politiku vůdců této strany: Koryta jsou na první místě a to bez ohledu na názory vlastních členů.

Tím se stala z KDU/ČSL nevolitelná strana i pro její dosavadní sympatizanty.

I. Dekyský 11.7.2017 19:22

Jenže my

ani omylem tuhle povedenou koalici nekritizujeme soudruhu eurobolševiku, nám se naopak líbí! Dává nám totiž mnohem větší naději na parlament bez velkého počtu kolaborantských ku*ev...

P. Vaňura 11.7.2017 18:49

Promigrantskou KDU-ČSL a

ZRÁDCE ze STAN nevolit ani náhodou.

V. Klepetko 11.7.2017 16:22

Není naděje... :-(((((

Lido -Stán má dobrou šanci získat ve volbách 10%, jen když nepovede vůbec žádnou předvolební kampaň a jeho představitelé zmizí i z obrazovek TV. Pokud ale Lido - Stan nebude držet bobříka mlčení, mohl by ztratit jak tradiční voliče lidovců i polovinu potenciálních "gazdíkovců"... Je to jednoduché - ten kočkopes totiž nemá žádnou tvář :

Pro křesťany bude nový útvar nestravitelný, protože zcela rezignoval na aktivní prosazování tradičních lidoveckých témat: úcta k nenarozenému životu. Výchova dětí v tradiční rodině, manželství jako slib věrnosti a závazek mezi mužem a ženou. Odpor k dobrovolným sebevraždám... Pane Zdechovský, umíte odpovědět, jak se Lidostán staví k těmto tématům? Jinak, než že prosadíte zachování současného statusu quo? Budete aktivně bránit nenarozené životy? Co si myslíte jako koalice o eutanazii? Co si myslíte jako koalice o výchově dětí osobami stejného pohlaví? O manželství na netradičním nebo dokonce vícečetném půdorysu? Myslím, že odpověďet neumíte - máte z vedení nařízenou v těchto věcech jakousi mafiózní OMERTU... Přitom se jedná o základní existenciální otázky lidského bytí, pro křesťana tisíckrát důležitější, než nějaké daně!

Bývalí gazdíkovci si určitě zvolí raději TOP-09, než neliberálního klerikálního kočkopsa v podobě klerikálně - zatuchlého Lidostánu. Nebo snad znáte nějakého liberála, "liberála", "městského liberála ", "maloměstského liberála", "levicového liberála" nebo levicově - liberálního neokonzervativcie, který by strpěl, by ho reprezentoval pan ČUNEK?! :-)))))

Jak pravil Jan: "Znám tvé skutky, že nejsi studený ani horký!Kéž bys byl studený nebo horký! A tak, že jsi vlažný a ani studený ani horký, vyvrhnu tě ze svých úst." Není naděje!

R. Morava 11.7.2017 13:16

Nedávalo to smysl nikdy

Nikdy mi nikdo nevysvětlil proč KDU do této dohody šla. Jedině že by si chtěli na 4 roky odpočnout od parlamentu, pak to smysl dává. Vědělo se, že KDU má tak do 8% a STAN do 2%. Přitom se s vyjímkou "namlsání" na krajských volbách žádná změna nečekala. Takže pokud se dostanou do parlamentu, jde o štěstí jinak jenom o hloupost.

Z. Rychlý 11.7.2017 23:39

Re: Nedávalo to smysl nikdy

Chamtivost na křesla! Pokud jim to vyjde, dosáhnou neuvěřitelného!

V. Pokorný 11.7.2017 11:31

Bude jen dobře

jestliže se ten spolek, do kterého patří i pan Zdechovský, do parlamentu nedostane. Podrazáci a škodiči, i tady jsou výjimky, to jsou. Obě tlupy. Jak KDU, tak i STAN. Mimochodem, pan Zdechovský je Hradečák. Hradci se taky říká Mechov. Asi podle jednoho staršího českého filmu. Jmenoval se U nás v Mechově? Nebudu se rozepisovat o čem byl. Nejspíš o hlouposti a blbosti. Prostě Mechovák a stačí, a to pan Zdechovský je.

M. Malovec 11.7.2017 11:29

Lidovci

kampaň odmakávají od časů slavného hada Luxe svými postoji - "kam vítr tam plášť". Netřeba další kampaně. Starosty táhnou ke dnu. Nevyjdou-li jim volby, pak starostové zaniknou, ale lidovci se příště jistě vrátí. Budou vědět, ke komu se přitulit.

M. Vondráček 11.7.2017 11:11

:-)

"Kdybych byl manažerem společnosti, která se rozhodne sloučit s jinou společností a po prvním výzkumu, který nedopadne dobře,..."

Možná, když budete majitelem takové společnosti a budete v tom mít vlastní peníze , tak se zachováte jinak ...

Lidovce nevolím, ale vadí mi, že největší radost z Vašeho projektu bude mít nejspíš pan Babiš .

J. Tachovský 11.7.2017 11:05

Méně kritizovat a mluvit a více pracovat

A tohle chce autor po politicich ? Vzdyt oni nepracuji, ale jenom mluvi. Veril bych, ze prestanou mluvit, ale ne tomu, ze zacnou pracovat. Co by taky asi delali, kdyz nic neumi.

J. Vavruška 11.7.2017 10:34

Někdo kritizuje KDU-ČSL za koalici?

Kromě Jiřího Čunka asi nikdo. Například Babiš bude rád, když bude koalice zachována a půjde do voleb.

Otázku lze položit jinak: má KDU-ČSL řiditelnou strategii jak uspět ve volbách. To znamená, působit na voliče a věrohodně si ověřit výsledek. Nebo prostě "doufá, že to vyjde"?

Jak se praví ve výroku přisuzovaném jednomu americkému generálovi - "Hope is not a method" - doufání není metoda. Jinými slovy, není to způsob jak řídit nějaký proces k nějakému cíli.

Co se týká průzkumů, agentury jsou různé, ale vesměs všechny naměřily preference (nikoliv procenta ve volebním modelu) v rozmezí 5-6% KDU a 0-2% STAN, s trendem klesajícím. Jak na základě takových čísel KDU predikuje, že v říjnu se vyhoupne nad 10% (stále ještě neexistují výsledky s preferencemi koalice, takže čísla 5% pro KDU a 1% pro STAN mohou znamenat 5+1 = 6 a zrovna tak i 5-1 = 4)

V. Klepetko 11.7.2017 17:24

Re: Někdo kritizuje KDU-ČSL za koalici?

Je zde ještě jedna možnost: 1 - 5 = -4 :-)))))

J. Novotny 11.7.2017 9:45

Když bude riziko propadnutí hlasu, tak to lidi odí raději

někomu jinému. Prosté.

J. Kulheim 11.7.2017 7:23

Co udělali poslaneci KDU-ČSL v Bruselu

Hlasování v EU 18.5.2017.Pro uvalení sankcí na ČR za nepřjímání migrantů hlasovalo v EU 18.5.2017 těchto 12 poslanců.

ANO--1.Telička-- ANO 2. Ježek--ANO 3.Charanzová-- ANO4. Dlabajová -- ANO

KDU-ČSL 5. Zdechovský KDU - ČSL 6. Šojdrová -- KDU - ČSL 7. Svoboda -- KDU - ČSL

8. Štetina -- TOP09 9. Niedermayer -- TOP09 10. Polčák.. STAN 11. Poc--ČSSD 12. Poche -- ČSSD

Tak hlasují naši volení zástupci v EU. Nezapomínejme.

I. Schlägel 11.7.2017 8:17

Re: Co udělali poslaneci KDU-ČSL v Bruselu

To víte, to už nejsou Češi, ale zodpovědní EVROPANÉ!!! Už to konečně chápete? ;-)

V. Klepetko 11.7.2017 10:10

Žádám Vaši omluvu, pane Kulheime!

Pane Kulheime, prosím Vás o omluvu za matení veřejnosti. Výsledky hlasování ze dne 18.5 jsou úplně jiné - PRO uvalení sankcí hlasovali jen Niedermayer a Polčák. Pro tuto ostudnou rezoluci nehlasoval NIKDO z eoroposlanců ANO! dokonce i Šojdrová se Zdechovským hlasovali spolu s Machem a Zahradilem a dalšími -PROTI! Lze si to snadno ověřit na oficiálním protoklolu hlasování a potvrzují to i svědci :

http://www.europarl.europa.eu/plenary/cs/votes.html?tab=votes

http://machpetrmach.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605697

PROTI, zdrželi se nebo nehlasovali lidovci, ANO, ČSSD, ODS i Svobodní a i komunisti!

Myslím si že Vaše chyba byla neúmyslná: ve stejný den europoslanci hlasovali také ještě o podpoře uprchlíků před válkou v Sýrii. A tam to hlasování vypadalo přibližně tak, jak píšete. Prostě jste si spletl dvě různá hlasování, to se stává! Hezký den.

P. Vaňura 11.7.2017 18:59

Ani Vy to nepopisijete přesně

Zmínění poslanci hlasovali pro kvóty na migranty! Proti kvótám byli poslanci za KSČM, ODS, pan Mach za Svobodné a Keller za ČSSD. Pro uvalení sankcí proti ČR byli opravdu jen Niedermayer a Polčák.

V. Klepetko 11.7.2017 21:29

Re: Ani Vy to nepopisijete přesně

Prosím, KDY tito zmínění poslanci hlasovali pro kvóty na migranty? Dne 18/5/2017 se hlasovalo o uvalení sankcí, a potom o rezoluci "Strategie EU pro Sýrii" která "kvóty na miganty" neobsahuje...

A pokud si to dobře pamatuji, když bylo v Radě ministrů vnitra EU to ostudné hlasování, které nám přikázalo kvóty, tak tomu předcházelo jednání Europarlamenu. A tam opět pro kvóty hlasoval jen Niedermayer a Polčák!!! Pokud se mýlím, opravte mě. Pokud vím, tak každé závazné legislativní opatření EU musí vždy sczhválit dva orgány: Rada EU (zvaná take "Rada ministrů", v tomto případě ministrů vnitra). Tam můžeme být přehlasováni. A dále to musí schválit Europarlament. A klíčové hlasování o kvótách bylo jen jedno - Chovanec byl přehlasován a Europarlament to stvrdil, hlasy POLČÁKA a Niedermayera... V té době, roce 2015, byla PROTI: vláda, parlament, Senát, prezident republiky, vládní strany i opozice, včetně knížete (ten PŘED hlasováním byl proti, a teprve potom začal hlásat že "nemáme remcat")...

Už je to dávno, dva roky ale není to tak, že nejdříve se hlasovalo čistě "o kvótách", a tam kvóty nepodpořil NIKDO mimo POLČÁKA a NIEDERMAYRA? A to klíčové hlasování jsme prohráli. A pak se hlasovalo o celkové rezoluci a tam už to přesně nevím, jak kdo hlasoval...

V každém případě to nebylo nyní, v roce 2017, 18. května, jak psal pan kolega...

V. Klepetko 11.7.2017 21:47

Re: Ani Vy to nepopisijete přesně

A nevím, mám dojem že se k těm dvoum exotům přidal tenkrát za TOPku i Štětina...

F. Žůrek 11.7.2017 7:12

Dopředu dělat koalici - to je dlouhodobé, opravdu

Jenom v tom máte pravdu, že budovat koalici pevně spojenou ze dvou stran je dlouhodobý proces. A dále: ve volebním zákonu je jednak evidentně chyba: spojení dvou politických stran musí získat 10 procent zisku!

Ale zde pojednou, dosti rychle, vznikla koalice KDU-ČSL a STAN. Jinak řečeno: Bělobrádek - Gazdík. Bělobrádek představuje lidovce, to ano, ale koho představuje Petr Gazdík? Spíše "Kalouskovce". A teď to vysvětlujte lidem, slavný manažere, že tomu tak není! Že Gazdík je upřímný člověk a nemá opravdu vůbec, vůbec nic společného s hochštaplerem Miroslavem Kalouskem.

Pan senátor Jiří Čunek má také své zkušenosti, nejen Vy, a že má oprávněné obavy z dalšího propadu v příštích volbách do Poslanecké sněmovny - a to to zde jde - tak jeho obavy jsou na místě a já se jemu ani nedivím.

J. Pospíšil 11.7.2017 1:22

V nejlepších tradicích bafuňářského eurospíku.

"... je tedy určitě nutné brát na zřetel, nepodceňovat ho, ale ani nepřeceňovat a vyvozovat předčasné závěry... ...namotivovat kandidáty, voliče a pak diskutovat o tom či onom... Namísto kritiky koalice se vždy sám sebe ptám:... ...Jak pracuji na tom, aby i po příštích volbách zůstala zachována pluralita názorů?... ...Méně kritizovat a mluvit a více pracovat..."

No, to je tedy síla.

Jaký je rozdíl mezi motivovat a namotivovat. Asi jako mezi adaptovaným a nově zadaptovaným? Kde ti lidé chodí k těm patvarům?

A co to znamená namotivovat kandidáty. Stačí, když jim předseda potřese rukou nebo jde o něco jiného, praktičtějšího? A co to pak je namotivovat voliče? Skoro se bojím uplácení. Ale možná to bruselsku neznamená prostě nic. Něco jako zůstat v hlavním proudu, připojit se k jádru nebo evropské hodnoty. Tomu by napovídalo to "a pak diskutovat o tom či onom." Nebo o něčem úplně jiném. Tomu se asi říká "méně kritizovat a mluvit a více pracovat".

A tento článek je ukázkou té vícepráce. Fakt dřina.

D. Polanský 11.7.2017 7:03

Tenhle jev již dávno popsala psychologie

když je řeč květnatá, plynulá, plná frází, dokonce se hezky poslouchá, tak je o ničem. Naopak lidé, kteří chtějí sdělit něco závažného, mluví často trhaně, neplynule, přeskakují myšlenkami.