23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

GLOSA: Další celkem zbytečný článek

Vlastně jsem chtěl původně psát zase o ministru kultury Staňkovi a o tom, jak je šokující, že v ČR i nadále přežívá model, ve kterém stranická legitimace stačí k oprávnění devastovat vybrané odvětví a ke kriminalizaci odborníků v daném odvětví pracujících.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 7.6.2019 8:48

Fiala

by si měl ohlídat Umřít Brno a ostatní sponzory. Poslanec, který podporuje, aby výměny ministrů a demise vlády řešila za něj ulice, nepatří do sněmovny.

F. Dido 7.6.2019 8:15

Na těch demonstracích nebyli zdaleka jen pražáci a buďte si jistí ,že za 14 dní na Letné milion lidí bude. Tak dejte sbohem Burešovi. Pá Pá

J. Sedlář 7.6.2019 9:31

Re:

Se vsaďme že ne. A dál ?

F. Dido 7.6.2019 9:38

To uvidíte za 14 dní.

I. Štípek 7.6.2019 16:05

Re:

Lehni, Fído.

F. Navrátil 7.6.2019 8:07

Pohled nepražáka

Fakt, že se v Praze sejdou lidé na náměstí, není důvodem k eliminaci výsledků demokratických voleb. Pražáci mají čas, peníze a neziskovky, takže demonstrují. Vám se to jeví jako střed světa, ale ostatním spíše jako podivínský projev pražského megalomanství.

J. Svoboda 7.6.2019 8:46

Re: Pohled nepražáka

To jen ve vaší makovici tam lidé eliminují výsledky demokratických voleb a to přesně v souladu se vzkazem M.Zemana, že poražení můžou leda držet hubu. Jste troll, takže si to zcela jistě ani nemyslíte ...

Pěkný den.

J. Ptáček 7.6.2019 10:12

Re: Pohled nepražáka

Nejen jsem nepražák, ale dokonce nenáviděný Brňák. Ještěže aspoň Pražáci mají trochu zdravého rozumu a dokážou zareagovat i mimo volební místnost. Bolševikovi se to nelíbí, estébák učí národ morálce. Ten je zvyklý na jednotu strany a lidu. Jednou za několik let hodit předtištěný kus papíru do urny, myslím volební, a pak držet hubu. Díky vám, hlavně Pražáci, ale i ostatní.

V. Povolný 7.6.2019 11:00

Re: Pohled nepražáka

Předesílám, že jsem taky brňák. Ale vidím to trochu jinak. O tom, že je Babiš estébák a že je v permanentním středu zájmů, si už cvrlikají vrabci na střeše. Jenže voličům to vůbec nevadí. Parlamentní volby vyhrál s velkým náskokem a v eurovolbách vítězství potvrdil. Pražáci můžou na václaváku ječet jak chtějí, ale volební vysledky vypadají jinak. Máme demokracii, tedy aspoň oficiálně. Takže by si ti milioni chvilek měli založit politickou stranu a ve volbách jít s kůží na trh. Pak by se ukázálo. Jenže ječet na náměstí je mnohem jednodušší, že? A to jsem nevolil ani Babiše, ani Zemana.

J. Strakoš 7.6.2019 11:54

Re: Pohled nepražáka

Obávám se, že toto nadšeným demonstrantům nevysvětlíte. Viz názor v článku - jediná možnost je okamžitá demise.

Spíše mě zajímá, proč všichni Ti odpůrci Babiše neapelují na vlastní zástupce, aby vyjádřili legitimně vládě nedůvěru. Tam by mělo směřovat jejich úsilí, jenže tady se ukazuje, jak se ostatní strany starají o zájmy svých voličů (v lepším případě jak málo toho o zájmech jejich ví).

Do té doby je každá demostrace jen skupina nevoličů Babiše, která má nějaký názor, který Babiš může, ale nemusí respektovat.

J. Chaloupka 7.6.2019 11:23

I proto, že jste Brňák tak chcete instalovat nějakého toho

Moraváka, jako třeba Fialu? Jako by v Praze nestačil třeba Topolánek nebo Nečas atd. A jako by v Praze nebylo Moraváků jako nasr... Skuteční Pražané, tj. ti, co se v Praze narodili, by měli nosit placku a být zákonem chráněni jako třeba bílí jeleni v Žehušické oboře.

J. Ptáček 7.6.2019 12:32

Re: I proto, že jste Brňák tak chcete instalovat nějakého toho

Máte bujnou fantazii, ale máte na ni právo. Ač čtu svůj příspěvek pořád dokola, dokonce jsem si vzal i brýle, o instalaci moravského politika ani slovo. Mně je opravdu jedno odkud politik je. Čech, Moravák, Slezan. Ani Slovák mně nevadí, agent STB už ANO. Ani slovenské, nepochybně objektivní kvalitní soudy, nedaly svému estébákovi za pravdu.

J. Bartoň 7.6.2019 7:57

Zbytečný ve dvou směrech. Ulice rozhodla v listopadu 1989, protože neměla právo svobodných voleb. Dnes to právo má a přesto vítězí jimi nenávidění Babiš a Zeman. Zrušíte proto svobodné volby?

J. Svoboda 7.6.2019 8:47

Re:

Kdo ze 120 000 demonstrantů požadoval zrušení svobodných voleb? Nikdo. Tak co jim to podsouváte za blbost?

Pěkný den.

V. Hošek 7.6.2019 9:34

Re:

No 120 000 jich tam nebylo ani náhodou a ještě je třeba odpočítat turisty a návštěvníky Prahy.

Apel demonstrujících na morálku Bureše je legitimní, ale organizovat vládu na ulici je nesmysl.

Milion chvilek nám ještě nesdělil z čeho žije, kdo je sponzoruje, takže také to není spolek Mirků Dušínů.

F. Dido 7.6.2019 9:52

Nevím kolik jich bylo,ale na Václavák se nevešli, takže byli taky v okolních ulicích. Placeny jsou tyto akce z transparentního účtu,na který jednotlivci poslali již přes 2,5 milionu korun. Je nás pane Hošek, nás jednotlivých "Sorosů" hodně a bude nás víc.

V. Hošek 7.6.2019 12:44

Re: demostrace

Bureš stejně tak Sereš nejsou můj šálek kávy. Když Vás bude víc a vyhrajete volby, tak budu respektovat výsledek voleb. Vy takový vzorec jednání nerespektujete a máte zřejmě rád řev ulice. To, že Vaše postoje mohou být nedemokratické je pro mě apel, abych si na Vás dával pozor.

To jak se Chvilkám plní účet, to mě tedy velmi překvapilo.

F. Dido 7.6.2019 13:08

Výsledky voleb respektuji,též k nim pravidelně chodím. Bohužel máme premiéra, který nemá ponětí o politické kultuře či zvyklostech,na hradě sedí kreatura myslící si o ústavě,že je to pouhý cár papíru. V takové situaci jsou demonstrace zcela adekvátní. Jak se plní ten účet překvapilo i mne.

V. Hošek 8.6.2019 5:42

Re:

Toto hodnocení morálky není objektivní, je jen subjektivní. Třetina voličů si to zjevně nemyslí. Prosazovat svoji pravdu za cenu udávání, zveličování, vytvářením mediálních kauz a podobně nemusí vést k odlivu voličů Bureš a Zemana, obávám se dokonce obráceného efektu. Obzvláště, když se ukáže, že tato iniciativa bude znamenat ekonomickou ztrátu pro ČR.

F. Dido 8.6.2019 10:55

Ten opačný efekt je zcela reálný , jenže na opačném pólu máme mlčící většinu, což jsme tu měli čtyřicet let,díky nechci. Co se týče ekonomické ztráty této země,ta je možná v případě, že stát nebude vymáhat zpět neoprávněně vyplacené dotace,v případě že se jedná o pochybení úředníka,nechť je mu zabaven veškerý majetek a je zavřen do kobky temné na pár let. Vám vážně nevadí dotovat soukromé podnikání druhého nejbohatšího občana tohoto státu?

V. Hošek 9.6.2019 6:20

Re:

Já, nesnáším dotace a přerozdělování vůbec. Mnohem více mi vadí politika EU. Podporuji malý stát. Každá cedulka u cyklostezky s vlajkou EU ve mě zvedá adrenalin. ČR je z hlediska Evropy jedno velké město.

F. Dido 9.6.2019 9:20

Obávám se že k malému státu lze v této době dojít tak leda revolucí či občanskou válkou,pak dojde k redukci zcela jistě. Preferoval bych demokratické řešení,ale lze ono demokraticky něco měnit? Já se obávám že leda tak k horšímu. I u nás máme krásný případ dotace,měl jsem sto chutí dostat sem auditory,ať sakra někdo piká,ale jediným výsledkem by bylo vrácení dotace a obec ve "finanční tísni". Prostě kapři si ten rybník sami nevypustí, takže nezbude než podkopat hráz.

A. Nový 7.6.2019 10:37

Re:

https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=20201117

J. Sedlář 7.6.2019 9:35

Re:

Pojďme do toho. Další volby, jsem pro. Strop 0,9, sosani s bezdomovci se STANem by mohli jít do ..... Bohužel strana lihová se udrží. A pak by se mohl profesor Kytička ukázat stádotvorně a společně s velkým Dredem něco upéct, lihovci to pak stmelí pomocí svého lepícího slizu. Když do z toho ven tak pořádně do hoven.

J. Jurax 7.6.2019 13:52

Nepožadoval zrušení svobodných voleb, to máte recht. Požaduje pouze změnu výsledků svobodných voleb.

P. Novák 7.6.2019 11:26

Re:

Takhle jednoduché to není. To, že občané rozhodují pouze ve volbách, je společenská smlouva, kterou většina společnosti dodržuje pouze tehdy, pokud vítězící strana nepřekročí určitou hranici, kdy je pro jistou skupinu společnosti z určitých důvodů zcela nepřijatelná nebo pokud v průběhu volebního období nedojde k něčemu, co významně změní podmínky, za kterých byla vítězná strana zvolena. Pokud se tak stane, společenské smlouva přestává platit, a pak v tom obvyklém případě dochází k demonstracím, v extrémním případě k občanské válce.

J. Jurax 7.6.2019 13:49

Ne.

Ale bude třeba vyměnit voliče. Aby volili SPRÁVNĚ!

T. Kubín 7.6.2019 5:56

blábolení

Zeman byl v KSČ, jako mnozí ti, u nichž to jaksi přehlížíte, protože jsou teď ti správní. Ale Zeman na rozdíl od nich byl z KSČ vyloučen, pro nesouhlas s okupací. Mimochodem - vstoupil tam v době pražského jara.

No a ta "kriminalizace odborníků", to asi máte na mysli to, že MK vyrazil gaunera Fajta, za nímž zůstaly finanční do nebe volající průšvihy a který si hlavně cpal do vlastní kapsy.

Bravo, to je to nové myšlení, že?

J. Svoboda 7.6.2019 8:49

Re: blábolení

Můžete mi dát link na pravomocný rozsudek o tom, že Falt způsobil finanční průšvihy?

Pěkný den.

M. Marek 7.6.2019 9:24

Re: blábolení

Přidělí-li šéf zakázku sám sobě, je to finanční průšvih. Tak to vidím já.