17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

GLOSA: Bůh, Dientsbier a Obama - kdo je víc?

No samozřejmě Dientsbier! Ty bezva bezobsažné věty o všem a zároveň o ničem, ta jistota o vlastním určení, o vlastní výjimečnosti a o tom všem ostatním... To je zážitek. Fischer chce dělat svou politickou kampaň skoro až ze své kanceláře v Londýně, aby nepřišel o poslední platy z banky, Dienstbier se chce stát zase prezidentem v pubertě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Procházka 26.6.2012 19:07

Bůh,Dientsbier a Obama

To tvrdím od začátku,Dienstbier je veliká nula a Fischer úředníček,který se nachomýtl na místě,kde jenom stačilo zvednout okénko a úřadovat.Celá řada lidí nemá na to a stále je protlačují troubové.

T. Vild 10.6.2012 12:55

Pro upřesnění

Problém spočívá především v tom, že se do této fce hrnou lidi bez jasného názoru a bez životní zkušenosti, a kteří předem deklarují svoji poslušnost v podstatě jakékoli politické vládnoucí garnituře. Prezidentem by neměl být ten, který je teď nějakou chvíli známý, nebo chvíli v parlamentu, nebo něco podobného, ale člověk, který prokázal nějakou angažovanost v bitvě o stát v době, kdy to bylo o dost větší riziko, nebo to bylo bez nároku na cokoli. Tedy v době totality. Kdy to ten člověk dělal proto, že chtěl, a že se snažil z pouhého přesvědčení, že konal nějaké veřejné dobro pro ČR.

Z té galerie, která tu teď defiluje se mi takovým člověkem jeví pouze Schwarzenberg, nebo s velkým odstupem Zeman - zbytek jsou jen komické figurky, které propadly nějakému klamu, že "toto" konají teď, protože se po revoluci dostaly do parlamentu, nebo do nějaké vlády. Ale konat veřejné blaho bez nároku, nebo příslibu represe dokáže každý...

Kdybych se měl trochu zamyslet, napadaly by mne postavy z disentu, které zatím mlčí - třeba Petr Pithart, nebo Jan Sokol apod. Ale v žádném případě ne lidé jako, Fischer, Dientsbier ml. apod. ti svým zájmem o tento post tuto volbu shazují do míst, kam nepatří - do bažiny.

V. Plocek 9.6.2012 0:42

Dikentsbier a Ob ama, kdo je víc?

Plně souhlasím s autorem článku. Nejen u těchto, ale i u dalších "návrhů".  Jsem zvědav, kdy se konečně "utrhne" někdo rozumný a navrhne skutečnou osobnost. Volba a zvolený prezident ukáží mimo jiné, jak na tom česká společnost je. Jsem zvědav, zda se opět prosadí někdo s minimálními zkušenostmi, čili neschopný člověk schopný všeho, anebo se konečně bude volit a bude zvolena osobnost. Znova mě napadá např. Marek Eben. Co vy na to? A posím bez vulgarit. 

M. Procházka 26.6.2012 19:13

Re: Dikentsbier a Ob ama, kdo je víc?

Pane Plocek,váš Marek Eben mi připomíná akci v ČT,kde kdosi vylil na kohosi,kbelík exkrementů a Eben byl při tom.Možná,že je to jinak,ale s touto akcí se plně ztotožnil.Potom mě váš návrh připadá docela srandovní.Lidé nezapomínají a inteligentní breptání není vždy klad.

J. Blažek 8.6.2012 18:04

Autor se mýlí

Ing. Fischer není žádný mladíček a ani člověk, který v životě nic nedokázal - přečtěte si jeho životopis.

Rovněž JUDr. Jiří Dientstbier nebyl jenom politikem, ale i právníkem a advokátem.

No a pokud se týká ČSSD - mám ten názor, že měli kandidovat zejména kvůli věku někoho jiného i když proti Jiřímu Dientsbierovi ml. vpodstatě nic nemám. Například PhDr. Vladimíra Špidlu - člověka charakterního, vzdělaného, se sociálním cítěním, též bývalého předsedu vládu, sportovce a zejména však člověka, který byl několik let  úspěšným evropským komisařem a je v zahraničí velice pozitivně hodnocen. Rovněž by tím kandidátem mohla být bývalá nejvyšší státní zástupkyně Mgr. Marie Benešová, inteligentní, charakterní a nebojácná žena..

H. Gene 8.6.2012 19:25

Re: Autor se mýlí

Nebo Škromach, ne?

M. Stuchlik 8.6.2012 21:10

Re: Autor se mýlí

Určitě by mimoza Špidla byl lepší prezident než ta KGBácká loutka co na Hradě straší teď. Ale ani on není ideální kandidát, jeho výrok "zdroje jsou" ukazuje, že realitu naprosto nechápe.

V. Plocek 9.6.2012 0:45

Re: Autor se mýlí

Vám nestačí, že p. Špidla nic neukázal. Sedí x roků v Bruselu a je pěkně zticha. Nic o něm nevíme, protože není schopen alespoň nějaké prezentace.   Osobně proti němu nic nemám, je to asi velmi slušný člověk. I když  prezident prakticky žádný význam nemá (viz současný), přece jen by na této funkci měl  sedět někdo výraznější. Čímž Vám neberu Váš názor.

M. Bílý 8.6.2012 16:01

Autor napsal. Připadám si, jako by se lidé nechystali na volbu prezidenta, ale jako by se spíš chystali do kabaretu na nějaké představení.

Vážený autore. Do Vámi vymezené kategorie patřím (trochu nechtěně) i já a to ještě dřív, než jste napsal tento článek. Jsem totiž zásadně proti přímé volbě (v neposlední řadě to jsou vyhozené peníze) takže budu volit (jako protest proti přímé volbě) toho největšího šaška. Nepochybuji, že náš lid bude volit stejně a tak nemám obavy, že by můj hlas přišel nazmar.

M. Stuchlik 8.6.2012 21:34

Re: Autor napsal. Připadám si, jako by se lidé nechystali na volbu prezidenta, ale jako by se spíš chystali do kabaretu na nějaké představení.

Zodpovědnost po česku: když není po mém tak ať je prezidentem ten nejhorší. Proto to tady taky tak vypadá.

M. Bílý 8.6.2012 21:48

No vidíte, pane Stuchlíku, Václav Klaus je prezidentem podle mého gusta a předpokládám, že Vám se nelíbí.

M. Bílý 8.6.2012 21:51

No vidíte, pane Stuchlíku (21:34) Václav Klaus je prezidentem podle mého gusta a předpokládám, že Vám (či mnohým) se nelíbí. Co s tím?

M. Bílý 8.6.2012 21:56

A ještě mě napadá: proč se Vám můj postoj nelíbí, když bude v souladu s většinovým přáním?

P. Kolář 8.6.2012 12:16

Nasim problémem při volbě hlavy

státu je,že člověka ,který má vlastní názor už v čele státu máme.Asi to nebude nejlepší řešení pro další léta,protože tomu současnému vytýkáme kdeco.Moudrý stařec taky není k dispozici,takže prezidentem bude s největší pravděpodobností populista,který bude státní návštěvy vítat se skleničkou becherovky v ruce,občas obrátí oči v sloup a v zahraničí nám způsobí tolik problémů,že budeme s dojetím vzpomínat na blaženou dobu,kdy jeho předchůdce zcizil pero.My totiž potřebujeme na trůnu dobráčka,který nebude mít vlastní názor,bude vzorně plnit pokyny politických stran,bude navždy zavázán těm,kteří ho zvolili a jak tady už kdysi zaznělo,bude dobře vypadat na známkách a ukazovat lidu přívětivou tvář.A teď hledejte.Přeju hodně štěstí.

R. Langer 8.6.2012 9:23

Já bych ta snad

přece jenom navrhoval toho Jágra, nebo Gotta...

M. Bílý 8.6.2012 16:19

Jágr nebo Gott? Ale to jsou lidé, kteří přeci jenom v životě něco dokázali (i když v politice jsou nuly).

Co taková Eva Holubová. V alkoholu je rovna Zemanovi a mnoha lidem je sympatická tím, jak v televizi prohlašovala, že městskou dopravou zásadně jezdí načerno, protože je drahá. A v politice se už angažovala, když s vdp. msgr, ThDr, PhDr Tomášek Halíkem na Hradčanském náměstí žádala "popravu" Vaclava Klause.

M. Bílý 8.6.2012 16:21

Pardon: Tomášem Halíkem

V. Němec 8.6.2012 7:16

Tři králové

Ještě bych k nim přidal Švajnera a tři králové bezobsažnosti jsou na světě a možná by se našel i ten třetí vzadu

P. Schuster 8.6.2012 8:33

Re: Tři králové

Souhlas, pro ty "tři krále" (Fischer, Dienstbier, Švejnar), lidé servilní bez jasných názorů nebudu hlasovat.

E. Dadák 8.6.2012 6:34

Děkuji - naprostý souhlas !

Další šedá myš socanů .

Z. Jaromír 8.6.2012 6:01

Vyjde mu to,

ale k naší úlevě jistě až při tom desátém pokusu (viz váš link). Houževnatý muž.  

 

J. Sinnreich 8.6.2012 3:11

Obama #1

Obama toho dokazal nejvic! Podle vlastniho zivotopisu patril na skole k parte t.zv."hulicu", kteri vymysleli zpusob jak efektivneji kourit travu. Pak uz jenom studium prav na Harvardu, poulicni agitator ve spolku ACORN, kratce jako ultralevy senator a ejhle je prezidentem! Jak prohlasil velice znaly historik:"nikdy nepodcenujte blbost americkych volicu".

A. Reček 8.6.2012 6:12

Re: Obama #1

Já také nepodceňuju těch našich voličů.

Ž. Halabudová 8.6.2012 6:24

Re: Obama #1

Dejte si pozor, všichni, na takovéto odpovědi!  Buď je to cikán, nebo strojní překlad, nebo blb.

P. Krasny 8.6.2012 12:17

Re: Obama #1

Presne! 

J. Jurax 8.6.2012 15:06

Re: Obama #1

Jojo - a taky získal za naprosté nic Nobelovu cenu míru? No není to výkon hodný velkého muže? I když to spíš svědčí o měknutí mozku ctihodných udělovačů oné ceny ...