20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bebe 25.4.2007 0:12

To jsem nevěděl, že všichni černoši smrdí

Proto to prý bylo rasistické gesto, že ?    Ale někteří bílí taky smrdí,  co s tím ?

Vojta 25.4.2007 7:05

Re: To jsem nevěděl, že všichni černoši smrdí

A strašně, jediné řešení............ucpat si nos!!!!!!!!

sherman 25.4.2007 14:57

Re: To jsem nevěděl, že všichni černoši smrdí

To mela Madonna stesti - te taky smrdela satna hokejistu v sazka arene. Jeste ze nejsme negri, uz by byla u soudu ....

Arnie Rimmer 24.4.2007 17:16

Jen mi vrtá hlavou

jak mu teď ten Milan mohl přátelsky telefonovat když při zápase neuměl ani slovo...to ať mi někdo vysvětlí;-)

sherman 25.4.2007 14:59

Re: Jen mi vrtá hlavou

arnolde - dej si polevku gazpaco ;-)

Jan Zachrta 24.4.2007 14:25

To, že někdo páchne ještě neznamená, že mu to smíme říci....

Snad ještě tak u holiče: Tam kdysi platilo, že holič(ka) mohl(a) poslat příliš uzeného zákazníka umýt.

Byl u mě na návštěvě známý s manželkou, kterou si přivezl z Afriky. Krásná holka, milá, vzdělaná. Větrali jsme ji dvě hodiny, ale nikdy bychom si nemysleli, že by jí to měl někdo naznačit. Černoši mají jiný odér potu, než mi bělouši a pravděpodobně jim také páchneme.

Mír 23.4.2007 19:07

Bacha, zvednutá pravice je taky jenom posunek !

A srp a kladivo jsou žací a bicí nástroje...;-D

Mír 23.4.2007 19:01

Baroš je kdysi nadějný fotbalista,

mutující ve vyprázděnou celebritu, který chtěl jen naznačit, že kolegovi kapříci z Afriky mu nevoní. Jó, když se házely banány Chihurimu, tak to byla jen taková malá česká řachanda, žejo?

Kodl 23.4.2007 17:51

Ale to má ještě Baroš štěstí,

že třeba taková Věra Bílá nehraje kopanou a věnuje se pouze zpěvu.

Bohata 9 23.4.2007 17:01

Prd

whocares 23.4.2007 15:56

Gesto bylo pitomé,

ale rasismus z něj evidentně dělají četné anti-rasistické spolky, které se vlastně paradoxně rasismem živí. Aby obhájily svou činost a pravděpodobně i finanční dotace a granty, musí ho pracně vyhledávat a nafukovat tak kažého komára do velikosti pověstného velblouda.

Ludva 23.4.2007 17:20

Re: Gesto bylo pitomé,

Když prorazily anglické čety tunel pod Kanálem, psalo se jak je ovanul česnekový zápach z francouzské strany. Třeba ten Milan jen dosud nepřivykl tamnější kuchyni.

Mír 23.4.2007 19:04

Ale henlainovci to viděli podobně...

to jen české antinacistické bojůvky bránily přirozenému právu na heimat.

MUDr Jiří Kilian 23.4.2007 15:41

Ruku na srdce.

Milý pane Daneši,

já Vám nevím, jestli je všechno tak, jak píšete.  Chápu, že pro média je nyní up to date stavět barikády a řadit se na některou jich stranu. Kdo ale má ohled na budoucnost za vůbec největší věc, nečiní tak. Seriosnost se neměří počtem prodaných výtisků a hodinami sledovanosti. Bylo by hodně zlé, kdyby vrcholní vládní činitelé měli určovat  společenské normy občanům země, v jejímž čele stojí.  Princip všeobecné souvislosti není bezmezný. Od Baroše strk do Topolánka a přes Čunka s Le Penem tu k plynovým komorám a tu do Maroka  - to je hodně vyumělkovaná cesta hledání souvislostí, či spíše hledání dramatičnosti pro čtivou stať.

Řada věcí se člověku nepodaří, aniž by v tom byl úmysl. Kolikrát my všichni,  na něž není až tak vidět, učiníme věci nehodné slušného člověka. Stane se, omluvíme se, nebo neviděni vůbec sami před sebou pocítíme stud nebo naštvání na sebe samotné, nebo nás  hryzne svědomí. A možná vůbec nic z toho a honem si nějak raději zdůvodníme co jsme učinili - říká se tomu racionalisace. Máme štěstí, nejsme mediálně zajímaví a tak to projde utajeno před národem. Nemá nás žádný paparazi ve sledováčku, bulváry nepřinesou fotky na první straně a nejsou žádné fotomontáže k našemu karikování či pomluvám.

Shodou mnoha okolností znám docela dobře jak Jiřího Čunka, tak Milana Baroše. Možná byste se spolu s dalšími jejich momentálními nepřáteli divil, ale nejsou to v jádru žádní zlí lidé, ani jeden, ani druhý a nemají rasistické sklony - Milan nadto si v tomo ohledu sám užil až dost. Nepodařené gesto nebo nevhodně vybrané slovo, to ještě nejsou markery špatnosti člověka a já nemám za spravedlivé, když se na lidech, kteří jsou v mnoha ohledech lepší než jiní, hledá za každou cenu cokoli špatné a když se něco konečně najde,  rozmázne se to po nich  jako úkaz jejich obecné špatnosti. Neříkám, že novinář by měl jen chválit. Ale i v kritice by měl znát své meze a dbát jich, ať už v malých či velkých věcech. Tož tak.

 

whocares 23.4.2007 15:59

Re: Ruku na srdce.

To nic pane doktore, pan Daneš se totiž asi před rokem s Topolánkem nepohodl, a tak si jen přihřívá svou polívčičku. Pak i takový Baroš se hodí, že...

Ludva 23.4.2007 16:24

Re: Ruku na srdce.

Souvislost Baroše a Topolánka byla velmi viditelná na předvolebních plakátech ODS, kdoví, kde to gesto pochytil.

Mír 23.4.2007 19:05

No, z Vigantic na Vsetín není až tak daleko...

;-D

MUDr Jiří Kilian 23.4.2007 14:59

no,

MK 23.4.2007 14:18

Pane Daneši, rozčílil jste majora Zemana!

Zeman odstrčil noviny od sebe s nechutí: "Už zas? To je tak hloupé, že to snad nestojí za odplivnutí. Dal bych toho redaktora prokurátorovi." "Jenomže tím tu fámu nezlikvidujeme, jen to ještě rozmázneme a potvrdíme, necháme to žít v lidech. A tahle země už jednou potřebuje klid, musíme najít skutečného pachatele, Honzo, usvědčit ho, to je jediná politicky správná cesta. Získal jsem souhlas tvých šéfů, aby tě na to uvolnili. ... Půjdeš do toho?" Zeman chvíli mlčel, pak natáhl ruku po novinách a zeptal se: "Kdo napsal ten článek?" "Daneš." Zeman odhodil noviny, vzal do ruky vyšetřovací  spis a řekl: "Dobrá, dej to sem!" ;-)

Jirka 23.4.2007 13:24

"Korektnost"

Já s Vámi pane Daneši NESOUHLASÍM. Díky politické "korektnosti" je totiž zcela obvyklé, že posunek pana Baroše řeší politikové a média. Co vlastně udělal? Pouze posunek. Výkladů je mnoho... vysvětlení pana Baroše nikoho nezajímá, protože už se rozjel hon na čarodějnice. Já se ptám, co kdyby stejný posunek udělal na bílého hráče? Taky by to řešila disciplinární komise? Nebo kdyby tento posunek udělal černoch na bělocha? Nikoho by to nezajímalo.

Nežijeme v demokracii. To je pouze iluze. Žijeme v tvrdé totalitě, kde nikým nezvolené lobbystické skupiny určují co je správné a co ne. Svoboda slova je v čudu, RVHP je nahrazeno ještě stupidnější přeregulovanou Evropskou unií. Ideje o svobodě a demokracii jsou v nenávratnu. Nezdá se mi závadné nazvat cikána cikánem, araba arabem, černocha černochem, žida židem, bělocha bělochem. Pouze výklad těchto slov bývá překrucován. Je mi z toho zle.

jepice 23.4.2007 15:08

Re: "Korektnost"

Taky se mi nezdá závadné nazvat cikána cikánem, araba arabem, černocha černochem, žida židem, ale ucpávat si nos, když je potkáte, jako že vám páchnou, v pořádku není. A je dobře, že to Barošovi někdo řekne aspoň teď, když ho to nenaučili doma.

jakovy 23.4.2007 15:15

jepica je pica Re: Re: "Korektnost"

:-(

whocares 23.4.2007 15:52

Re: Re: "Korektnost"

No jepice , sama zřejmě budete pěkná rasistka. Podle této úvahy vám všichni černí páchnou, zatímco Barošovi páchl jen ten jeden . To gesto bylo sice blbé jak z plácku v Horní Dolní, ale Baroš jen signalizoval, že Mbiou ho příliš těsně brání - Nelep se na mě, nesmrď tady ...

Lizí 23.4.2007 17:39

Re: Re: Re: "Korektnost"

Fakt jsem nikde nečetla, co k tomu Baroš řekl. Je pravda, že to moc nesleduji, ale na druhé straně co o něm řekli jiní se objevuje i pro mě, která se příliš nestará, docela často. Souhlasím s tím, že rasismus je pouze jednostranná zábava, do které já jako "bílá" nemám co mluvit, ale musím si dávat pozor, abych nedostala přes pusu, kdybych náhodou jen vehementně nechválila. Ale tak to u nás je. Chválíme ty, kteří nejvíc křičí a mají nejsilnější pěsti, bez ohledu na barvu pleti a světonázor. Pardonujeme flákače, příživníky, zloděje, rváče, vrahy, omlouváme úchyly a pedofily a je zcela jedno, jestli jsou oranžoví nebo zelení. Takoví najdou vždy nejlepšího právníka, který se za ně bije jako lev... To je špatné a proto nesmíme nazývat věci pravým jménem. Svoboda slova to opravdu není.

jirka.s. 23.4.2007 18:16

Re: Re: "Korektnost"

A co když skutečně smrdí? Proč bych to měl čuchat?

Osinek 23.4.2007 23:43

Re: "Korektnost"

Čtete mi myšlenky, lépe bych to neřekl.Naprostý souhlas!R^

Vlastimil 23.4.2007 13:23

Kdyby Baroš nebyl hloupý,

tak by tvrdil, že touto gestikulací chtěl sdělit: "Kalousku jsi jednička!"

Psí vrah Čumil 23.4.2007 12:59

Ano, pane autore, ani já nemám ten pocit, že by oba pánové, které jmenujete,

měli vést českou vládu. Je to spíše jakési trapné nedorozumění...

jirka.s. 23.4.2007 11:12

A co kdyby to bylo obráceně?

Co kdyby podobné gesto udělal Mbiou? Také by se antirasisti takto rozhořčovali?

jarda 23.4.2007 11:44

Re: A co kdyby to bylo obráceně?

Kdyby to bylo obráceně, tak se za Baroše postaví romské iniciativy.