19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Babišův levný tarif je draze zaplacen

Ministr financí Andrej Babiš se na svém facebooku pochlubil, že pro zaměstnance Ministerstva financí vyjednal levné mobilní tarify za „polské“ ceny. Zatímco běžný Čech u stejného operátora zaplatí za 4 GB datový tarif cca 800 Kč, ministerstvu tento operátor za zaměstnance účtuje pouhých 109 Kč, ovšem za 10 GB datový tarif.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlasák 25.4.2017 6:17

Re: Pane Jirso,

V době, kdy Babišova finanční správa zkoumá každého podnikatele, zda neprodává příliš levně či příliš draho je to pozoruhodná sleva. Vycházeje z premisy, že i na takto účtovaném tarifu operátor vydělává, zjišťuji, o kolik jsem na svém tarifu operátorem natažen.

M. Šejna 25.4.2017 8:30

pane Vlasáku

asi nejsem "každý podnikatel", protože obvyklost výše mých cen ještě finanční správa nikdy nekontrolovala. A nekontrolovala to ani zatím u žádného z podnikatelů, které znám. Kontroly účetnictví nebo kontroly správných odvodů daní, jsem zažil už několik, ale kontrolu obvyklosti mým cen nikoli.

Pokud jde o ceny tarifů, tak jsem si už před několika lety vyjednal asi 40-procentní slevu oproti běžným tarifům. Pokud jste si nějakou slevu nedokázal vyjednat Vy sám, hledejte chybu ve svých schopnostech vyjednávat.

J. Hruška 25.4.2017 9:10

Re: pane Vlasáku

Šejno, takže oligarcha je muž na svém místě,že, ještě by to měl mít zajištěno dědičně jako mužický car. Zcela jistě nejste "každý ...", jste skutečně "neobvyklý".

M. Těhanová 25.4.2017 9:15

Re: pane Vlasáku

A jakápak byla protislužba? Dobrovolně, jen pro vaše krásné oči by vám žádnou slevu nedali. Ale vy jste dost kecálek, takže to mohou být pohádky ovčí babičky. Chcete být za každou cenu zajímavý a na výši!

M. Šejna 25.4.2017 14:23

paní Těhanová

vy evidentně vůbec netušíte, jak se dojednávají ceny s mobilními operátory. Pokud to ale netušíte, tak ze sebe nedělejte chytrou, protože tu dokazujete pravý opak.

Kdybyste náhodou netušila, jaká je protislužba, tak protislužbou ve většině případů bývá setrvání u operátora. Už je to, že jim pohrozíte odchodem ke konkurenci, funguje dokonale pro poskytnutí slevy. Ale vy evidentně stejně nechápete, jak to funguje.

J. Vlasák 25.4.2017 10:15

Re: pane Vlasáku

S operátorem mám vyjednaný tarif ve výši 40-50 % obvyklého. O tom řeč není. Řeč je o Babišově tarifu v řádu cca 15% obvyklého. Zkuste nebýt zahleděný pouze do sebe, zkuste sledovat co se děje kolem Vás. To, co Vás patrně díky tomu, že jste pod rozlišovací schopností finanční správy, zatím nepostihlo, je veřejně proklamovaný postup i ředitelem Janečkem. To, že finanční správa již dnes nerespektuje ani rozhodnutí nejvyššího je prokázaným faktem ( mám bohužel i osobní zkušenost) Doporučuji např. včerejší reportéry, pozorně poslouchejte, co nejvyšší šéf finanční správy říká a jak se k rozhodnutím nejvyššího právního arbitra v této zemi staví.