29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA: Babiš a komunisté

Komunistický prominent Babiš asi spoléhá na to, že lidé už zapomněli na hrůzy padesátých let

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavlis 22.8.2017 16:26

Pro generaci,

které je dnes o trochu více než 30, jsou dávnou minulostí i léta 89, 68, a ta padesátá hluboký starověk. A AB si umí koupit i jiné kalibry. Národ nemá příliš paměti. Většinou jen RAMku v PC a úložiště v MT. Ostatně i slovo národ je dnes už mimo mísu. Takže kombinace lhostejnosti, piárismu, a emocionality je vodou na mlýn šíbrům všeho druhu. Autorovi příspěvku ovšem smutně rozumím. Také jsem si to prožil.

P. Bolec 21.8.2017 20:42

Předvolební...

odesácký slint !

M. Vondráček 21.8.2017 20:56

Re: Předvolební...

Takže AB je slušný a poctivý člověk ??

M. Prokop 21.8.2017 23:03

Re: Předvolební...

Pro komsoBolce nejspíš jo.

M. Vondráček 21.8.2017 19:32

kobliháři

Také jste si všimli , že nikdo z koblihářů neřekne, Babiš nekrade, Babiš je slušný a poctivý člověk, Babiš nelže. Jejich obhajoba vůdce spočívá v tom , že všichni jeho kritici jsou parchanti, lumpové atd.

Z. Frys 21.8.2017 17:35

Estébák Bureš

je jen bezcharakterní kariéristická bolševická zrůda, podobně jako všichni členové zločinecké organizace zvané KSČ. A korporátně-socialistické pohnutí ANO (velmi pěkný význam tomu dává překlad z itaštiny či španělštiny) je jen další partaj zločinných socialistů, tentokrát s fašistickým zabarvením. A že těch socialistických zločinců různých barev je tady přehršel...

A. Nový 21.8.2017 14:34

Pelikán by měl rezignovat

Pelikán by měl rezignovat. Kope za Babiše, ne za nás

https://nazory.aktualne.cz/komentare/pelikan-by-mel-rezignovat-kope-za-babise-ne-zas-nas/r~1595e30a865711e7a7160025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-static&utm_term=position-2&redirected=1503318468

J. Dvorská 21.8.2017 11:36

Babiš

Proč ? Protože Babiš je hnus dnešní politiky ! Oprávněně se bojí soudu, protože jedině tam vyjde najevo, jaký je to gauner !

V. Čermák 21.8.2017 13:59

Re: Babiš

Určitě vám nechci brát právo naváš názor, ale příště podotkněte, že se jedná JEN o váš názor, který je navíc menšinový. Oháníte se soudem, ale zatím ještě ani nezačalo vyšetřování, takže u soudu zatím nic najevo nevyšlo. Soud ve vaší hlavě už sice proběhl, ale má to asi takový efekt, jako zakejhání husy na návsi....Inu, zatím zde snad máme právní stát, který zde zaváděl sám Václav Havel a z takovýchto předčasných, nenávistných výkřiků by jistě radost neměl.....

A. Nový 21.8.2017 14:35

Re: Babiš

A policie dělá co, když dle vás nevyšetřuje?

Č. Berka 21.8.2017 10:24

To je teď taková móda, používat hyperboly

Začnu od konce: opravdu se nevinní nemají čeho bát? I když se nakonec neprokáže trestný čin, táhne se to s ním už dál..navíc spousta ztraceného času a peněz za advokáty- to píšu obecně, ne konkrétně na Babiše.

Babiš spolupracovník STB? Tipnul bych si, že maximálně tak ekonomické rozvědky- pohyboval se mezi stejnými lidmi, jako byl sám- tedy mezi komunisty a zčásti i spolupracovníky STB..těžko mohl udávat nějaké "disidenty"...a dost dlouhou dobu strávil v cizině, hlavně v Maroku- že by donášel na Maročany?

Přirovnání k padesátým létům je od Babiše trapné... jenže v ČR je dnes obvyklé, že lidé přehánějí- a tak vláda podle některých páchá genocidu na národě, lidé se vzájemně obviňují z neomarxismu, sluníčkářství- druhá strana má hned odpověď nadávkami do nácků, buranů, lůzy... jedni druhým nadávají do bolševiků a soudruhů...

V. Čermák 21.8.2017 14:14

Re: To je teď taková móda, používat hyperboly

Přirovnání k 50-tým létům? Ani on, ani jeho kritici si je už těžko mohou pamatovat. Kdyby řekl k 70,80-tým létům, asi by to bylo trefnější. Jistě by mu různí chytrolíni dokázali, že to není pravda, protože tehdy přece banány nebyli, ale teď jsou. Je ale fakt, že tehdy vládnoucí komouši svě protivníky kriminalizovali za pomocí policie, a to se děje právě nyní Babišovi. No a mediální propaganda tehdy a dnes je taky zcela analogická.

V. Grycz 21.8.2017 10:14

Je divné,

že tato průhledná machinace byla schválena. Takových 5 letých firem byly desítky.

M. Šejna 21.8.2017 7:58

Pankovo kouzlo nechtěného

Pánkovi uniklo, co má společného čestný předseda ODS Václav Klaus a Andrej Babiš. Tou podobností je část životopisu. Pánek píše o Babišovi toto: "... vystudoval na Vysoké škole ekonomické obor zahraniční obchod, který byl určen jen pro děti rudých papalášů".

To samé lze napsat i o Pánkem milovánem Václavu Klausovi.

:-D

A jinak by se měl Pánek více věnovat aktuálním zprávám, protože Babiš se za svou poslaneckou imunitu skrývat nehodlá. Jen nám Pánek nevysvětlil, jak je možné, že údajný dotační podvod provedl Babiš v době vlády ODS a úředníci tehdejších ministerstev vedených ministry za ODS a TOP09 na dotaci pro Čapí hnízdo nenašli nic podvodného.

J. Kulheim 21.8.2017 8:46

Re: Pankovo kouzlo nechtěného

Pane Šejno, článek je o tom, že „pan Babiš prohlásil, že se jedná o osobní útok na něj a je to prý stejné jako v padesátých letech.“ To srovnávat nelze. Otec pana Babiše byl v období vlády komunistů, součástí komunistické vlády.. VK nestudoval zahraniční obchod. VK v devadesátých letech pracoval na transformaci socialistické ekonomiky na ekonomiku tržní, zatímco pan Babiš PRIVATIZOVAL. K tomu mu posloužily známosti s období komunistického režimu. Určitě si na vybudování takového majetku rukama ani hlavou nevydělal. Pravděpodobné mu posloužili známosti lidí z kterými se setkával na schůzích KSČ.

Ve svém příspěvku se snažíte odklánět diskusi od podstaty toho o čem píše autor příspěvku. Je to obvyklá metoda, kterou používáte.

Nevíte náhodou, kdo to je. Do KSČ nechtěl, donášet do STB nechtěl, do politiky nechtěl, čapí hnízdo nechtěl, dotace nechtěl, ...‬

‪Je to dost smůly na jednoho chlapa.

M. Šejna 21.8.2017 9:12

pane Kulheime

V.Klaus studoval stejný obor na VŠE, jako Babiš. Zkuste si Klausův životopis nastudovat.

Klaus po sametu opravdu pracoval na transformaci socialistické ekonomiky. Tou transformací byla i privatizace. A pokud Klaus umožnil privatizaci, tak prostě museli existovat i privatizátoři.

Součástí úspěšného podnikání jsou dobré kontakty, pokud to náhodou netušíte. Babiš tyto kontakty měl, a to hlavně v cizině. Proto mu na privatizaci půjčila tehdy peníze americká Citibank (její evropská pobočka se sídlem v Irsku), která v té době v Česku vůbec nepůsobila. V 90.letech mu půjčila 4 miliony dolarů na rozjezd podnikání. Asi věděla, proč má půjčit tyhle prachy Babišovi a nikoli Kulheimovi. Ale je možné že v irském sídle Citibank tehdy seděli lidé, se kterými se Babiš potkával na schůzích KSČ.

:-D

J. Kulheim 21.8.2017 9:47

Re: pane Kulheime

majitele, který měl jméno a přípříměníNic to nemění na tom, že srovnávat persekuce v padesátých letech a šetřením dotací na Čapí hnído je mimo realitu.

Jestli Vk studoval na VŠE zahraniční ekonomiku nevím, ale vím,že jeho otec ani on nepracoval v žádné funkci jako komunistický kádr. Vím, že měl dostatek známostí, možná ze stranických schůzí, na ministerstvech a ve vládě a antimonopolním úřadu.

Já ničí prachy ani něčí majetek nepotřebuji. Všechno co mám jsem si odpracoval hlavou nebo rukama. Faktem je, že i ten privatizovaný majetek měl před rokem 1950 majitele, který měl jméno. Pan Babiš starší byl kádr v období, kdy lidem majetky brali a pan Babiš mladší to pěkně zprivatizoval. Ze sedláků, kteří svoje majetky budovali mnoho let, se stali námezní dělníci mnohdy bez střechy nad hlavou.

Já jsem si nemyslel v roce 1990, že takoví lidé jako pan Kožený, Bakala, Babiš atd, existují.

To není podstatou toho o čem psal autor článku.

M. Šejna 21.8.2017 10:45

pane Kulheime

který sedlák před rokem 1950 měl továrnu na výrobu biopaliv? Já jen, abych věděl, komu tu továrnu Babiš zprivatizoval.

:-D

M. Vondráček 21.8.2017 11:07

Re: pane Kulheime

Můj strýc. Vyráběl slunečnicový a řepkový olej. Tenkrát pro potravinářské účely.

M. Šejna 21.8.2017 11:08

pane Vondráčku

chcete nám sdělit, že dnes ta továrna Vašeho strýce patří Babišovi?

M. Vondráček 21.8.2017 11:08

Re: pane Kulheime

Jinak co má společného technický rozvoj s tím, že Babiš je lhář a lump .

J. Kulheim 21.8.2017 13:15

Re: pane Kulheime

Sedlákům sebrali všechno. Nevím co lidi, kteří obírali lidi o soukromý majetek potom tento majetek převedli do soukromého vlatnictví. Proč, když považovali za lepší, když není majetek v soukromých rukách.

J. Kulheim 21.8.2017 13:21

Re: pane Kulheime

On privatizoval jenom Setuzu?

F. Doušek 21.8.2017 16:59

Re: pane Kulheime

Prognosťák byl ryze komunistický ústav plný jejich kádrů, neříkám, že členů.

A. Nový 21.8.2017 11:19

Re: pane Kulheime

Kde jste přišl na to, že americká Citibank půjčila Babišovi 4 miliony dolarů na rozjezd podnikání?

P. Lenc 21.8.2017 10:24

Re: Pankovo kouzlo nechtěného

Šejno, vy jste opravdu odporné manipulativní hovado.To co jsem o vás svého času napsal, že v jedné-dvou větách dokážete udělat z bílé černou a naopak nejen stále platí, ale pouze se stále víc umocňuje.Chudáku.

P. Schon 21.8.2017 10:51

Re: Pankovo kouzlo nechtěného

Šejno samozřejmě nemohli najít nic podvodného. Kdo byl majitel Čapího hnízda při schvalování? Anonymní akcionáři. Komunistickoestébácký bastard Bureš to měl dobře vymyšleno.

M. Šejna 21.8.2017 11:31

Schone

zkuste si přečíst toto:

or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=694194&typ=UPLNY

Z uvedeného zjistíte, že všechny akcie Čapího hnízda byly vystavené jako "akcie na jméno". Takže musí existovat úřední záznamy, kdy byl a je vlastníkem akcií.

Anonymní bývají "akcie na držitele". Ty ale v případě Čapího hnízda nebyly nikdy vystaveny.

Nesmíte věřit všemu, co se píše v novinách. Radši si to ověřujte s úředních zdrojů.

P. Schon 21.8.2017 13:43

Re: Schone

Šejno mám vážné obavy že se mýlíte. Wikipedie-

Podle údajů ve veřejném rejstříku byla společnost ZZN AGRO Pelhřimov v době od 12. prosince 2005 do 15. února 2008 součástí holdingu Agrofert, tehdy změnila formu vlastnictví, byla převedena anonymními akciemi na neznámého majitele a přejmenovala se na Farmu Čapí hnízdo. Jelikož už nebyla součástí Agrofertu, firmě bylo umožněno získat dotaci pro malé a střední podniky.[5][6]....

Takže kde se dají zjistit majitelé anonymních akcií?

M. Šejna 21.8.2017 15:23

umíte číst Schone?

odkdy je wikipedie oficiální informační zdroj? Mnou uvedený odkaz je z obchodního rejstriku, za který ručí Ministerstvo spravedlnosti. A v tomto obchodním rejstříku je jasně napsáno, že že čapí hnizdo vlastnila akciovka. Tato akciovka vydala 20 akcií v nominální hodnotě 100 tisíc Kč, a to na jméno a nikoli na držitele.