24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 2.4.2010 22:29

Hlavní problém je jinde

Jediný rozumný důvod proč by se dnes nemělo půjčovat Řecku vidím v tom, že v minulosti Řekové lhali o skutečném stavu své ekonomiky. Pokud by se Řekové dostali do potíží z jiných (tak říkajíc objektivních) důvodů, půjčil bych jim. Do takových potíží se může dostat každý.  

Z dlouhodobého hlediska je tady ale asi zaděláno na další velký problém. Proč? Řecká ekonomika asi nikdy nezíská srovnatelnou výkonnost jakou například má inovacemi poháněná německá ekonomika. Vyřešit tento problém je mnohem důležitější než dnes mudrovat o nějakých mizerných 26 miliardách.  

T. Veleman 2.4.2010 21:55

Příště budeme potřebovat pomoc my.

Mám obavu,že v horizontu tak pěti let budeme Recku a Madarsku koukat na záda.Těch 26 miliard se nám vrátí a možná to bude ještě více.

K. Janyška 2.4.2010 18:42

Kajan

Ale, pane Machu, zločinný socialismus Evropské unie funguje na plné obrátky a Vy stále ne a ne ho nazvat pravým jménem !  Pan prezident se také z nějakých neznámých důvodů stydí nebo bojí nazvat socialismus socilismem !   Bůhví proč ?! Dzp.

M. Vondráček 2.4.2010 15:40

milý pane Machu

Nevím proč tolik pokřiku . Jde o půjčku (úročenou) pro MMF, tedy ne o půjčku Řecku. Buď to víte a děláte kolem toho poprask , aby Vás bylo vidět , a nebo nevíte o čem je řeč. Každopádně se tím řadíte do kategorie "český průměrný politik " . Nic neví do všeho mluví ...

V. Bok 2.4.2010 14:39

Vždyť je to hloupost

Před rokem nebylo o nějaký pomoci Řecku ani slechu ani vidu. Tehdy se řešilo Maďarsko a další výtečníci.

No a MMF se přispívá a půjčuje, to víte, jsme holt členi. Ovšem půjčka MMF je jaksi AAA, mimo jiné

M. Bürger 2.4.2010 14:08

Jak tomu má národ rozumět

Ve všech možných příspěvcích jsme denně masírováni tím, že Řecko od nikoho nic nepožaduje a najednou v tichosti nejen že se vláda usnesla a půjčku odsouhlasila, ale zároveň i s největší pravděpodobností odepsala pro její nenávratnost. Je možné, že ve státě jako je ten náš si můžeme dovolit ještě půjčovat socanským a vše prožírajícím Řekům a tak zbytečně vyhazovat peníze do luftu?

R. Langer 2.4.2010 11:21

Výborně,

a Řekové zase mohou vyjít do ulic a stávkovat, zas je co prožírat... :-P

S. Rehulka 2.4.2010 8:51

už je o tady...

  Už je to tady - byrokrati z Bruselu už Vás dojí !  Velcí "bratři" - Německo a Francie - nic !      Nejvíc se musí smát Socan Papandreu.....

P. Sulc 2.4.2010 3:24

Takze Rekove si budou davat do nosu

a zbytek Evropy bude mit vejs do zlabu. Taky dobry. Nejen nektere mensiny ziji na podporu, ted i nektere narody.

J. Měrka 2.4.2010 4:21

Re: Takze Rekove si budou davat do nosu...

...a hlavně - protestovat a zlobit se na druhé. Které další státy budou následovat? A - kdy ten "napnelismus" dostoupí hranice pro rozpad, či nedejbože nějakou tu válku?