29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hošek 16.6.2011 6:17

Pane Mládek a dál .....

Tak jste zopakoval co slyšíme již deset let, tak nám prosím příště sdělte jak ty důchody, zdravotní péči a odlužení státu by jste řešil vy a Vaši soukmenovci.

J. Schwarz 16.6.2011 9:26

Re: Pane Mládek a dál .....

Důchody a státní péči zrušit, žádné státní dluhy nedělat. pokud někdo chce, nechť se zadluží sám.

M. Gavlák 16.6.2011 9:44

Re: Pane Mládek a dál .....

... dobře, klidně, ale v tom případě stát úplně zrušit, nevidím důvod ze svých nemalých daní přispívat svými 30% (a v tom má p.Mládek pravdu, možná však to číslo bude i vyšší) do kapes novodobých magnátů na všeliké úplatky a předraženosti. My už se se sousedy na zajištění základních služeb v naší obci nějak domluvíme a lékaře tady na nejnutnější věci máme. I to jídlo si vypěstujeme a přebytky v Praze draze prodáme....  Svatá prostoto, jestli jste, pane Schwarzi, onen ekonom Schwarz, pak chápu, že to v posledních 100 letech ekonomové vždy pos....

J. Schwarz 16.6.2011 10:01

Re: Pane Mládek a dál .....

já bych s vámi souhlasil, pane Gavláku... já se už se sousedy v obci taky domluvím... v obci se lidi znají, vědí kdo je darebák a lempl a kdo se dostal nešťastnou náhodou do maléru. Sousedi v obci nebudou donekonečna podporovat opilce a karbaníky, ani trpět pobudy co ničí oběcní majetek, dělají nepořádek a kravál. Tohle všechno ale klidně dělá stát a nutí stejné chování všem. Stát "humanisticky"  pomáhá tím víc, čím větší je dotyčný lotr či exot. Stát bych zrušil nebo minimalizoval. A hlavně, hlavně všechny ty "sociální systémy" učinil dobrovolnými. Pak by z nich  ti, co mají důvod se domnívat že si z nich ostatní dělají dojné krávy odešli a dojičům by přestala pšenka kvést. Správcové takových institucí by museli ucpat díry, k čemuž dnes nemají důvod. Schválně, jak by řešila jediná pojišťovna poskytující povinné ručení zlodějinu a pojistné podvody? Nejspíš zvýšením pojistného. Pokud by ale poctiví pojištěnci mohli odejít  a zůstali zloději, pojišťovna by proti nim buďto účinně zakročila nebo krachla.

V. Hošek 16.6.2011 11:28

Re: Pane Mládek a dál .....

Škoda, že nejste pan Mládek