16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

FEJETON: Textaři – to je síla

Měl bych jásat, tleskat a tančit radostí, protože jsem také jedním z nich. Ve skutečnosti se jen potichu směju, až se za břicho popadám. I když... Textaři rozhodně nejsou žádní troubové a musejí to navíc prokazovat svojí tvorbou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Varadinková 2.5.2016 13:05

To, že někdo píše dobré texty

ještě neznamená, že bude i dobrým prezidentem.

Jaké jsou jeho POLITICKÉ názory?

Mně ten Horáček taky kdysi připadal moudrý. Možná ale až příliš (tedy nafoukaný). Taky jsem ho slyšela jednou či dvakrát promluvit v TV a tam mluvil jako pravdoláskař. Proto říkám: nebrat!!!!! Než pravdoláskaře, to raději Zemana.

P. Janoušek 2.5.2016 12:51

No, pan Horáček by určitě nebyl špatná volba. Jeho texty jsou moudré a jeho slova v různých TV pořadech také.

A o možnosti zrušit prezidentský úřad (viz výše): já bych zrušil premiéra a ustavil prezidentský systém. Něco tak mezi monatchií a demokracií.

Š. Šafránek 2.5.2016 11:01

Trochu demagogie.

Nevím, zda bych volil či nevolil Michala Horáčka (proti Zemanovi jistě ano). Ale prezentovat jej jako textaře (jímž bezochyby je, a výborným, stejně jako je jistě dobrým cyklistou nebo fejetonistou) je podobné, jako prezentovat Havla jako kulisáka, v lepším případě divadelníka. Horáček byl v listopadu 1989 jedním z hlavních komunikátorů mezi OF a končící mocí, tedy do politiky vstoupil před 27 lety a jeho krátká mise byla velmi efektivní. Že se dále neangažoval svědčí spíše o jeho prozíravosti než čemkoli jiném. Michal Horáček je veleúspěšný podnikatel, ale narozdíl od různých privatizátorů s vazbami na StB či jiné předlistopadové struktury je čistým selfmademanem. Je bezpochyby nezávislý ve všech významech tohoto slova. Horáčka vidím jako analogii současného slovenského prezidenta Kisky.

I. Mertl 2.5.2016 11:15

Re: Trochu demagogie.

... jak je u textraře Chrastiny zvykem.

P. Hlosta 2.5.2016 9:45

Šaška na Hrad! ;-))

Já pamatuji po osmašedesátém, že se hromadně a hlavně ze srandy, říkalo mezi lidem, aby prezidentem stal Oldo Hlaváček. Že jako prezident nebude stát sice za nic, ale bude aspoň sranda. Nastoupil Husák a bylo po srandě.

Myslím, že celkově inklinujeme k tomu, aby na stolec prezidenta, kterýžto stolec je spíš symbol, než mociplná funkce, nastoupil nějaký bavič lidem oblíbený. Prostě historicky máme zažito, že "Tatíček mocnář" na Hradě je spíš sranda a když sranda, tak ať je na úrovni. Vážně ale bereme volbu premiéra. Ovšem když nám premiérem pověří prezident někoho jiného, než jsme si představovali, pak začíná zloba, byť proti dříve oblíbenému zábavnému prezidentu. Chtěli bychom prostě prezidenta úplně mimo rozhodovací procesy, aby dělal srandu a nedělal politiku.

Proto jsem na straně toho, aby buď byla zrušena prezidentská funkce, nebo na prezidenta se volila miss krásy, případně šašek, co bude tolerován a zároveň srandou by ukazoval na premiéry a jejich chyby u vlády a špatnosti lidské. Dostal by rolničky na palici, metal by kozelce před davy a prezidentská fanfára by byla nahrazena písní 'Klaunova zpověď'. Pravda ovšem je, že dost lidí chce mít na Hradě mýtus rozumu a charakteru. Tohle mně ale už dávno přešlo. Asi tak od třetí volby Havla na Hrad.

On ten 'Tatíček na Hradě' je totiž schválně šířený mýtus. Vláda i se svou opozicí totiž mohou na něj svádět své vlastní chyby a špatnosti!

;-))

F. Houžňák 2.5.2016 6:50

No, Suchého ne, na stáří zblbnul (možná)

a zchamtivěl (určitě). Chtěl subvence na svoje divadlo, kam mu lidi nechoděj, protože se to, co produkuje, lidem nelíbí. A ti, co ječí, jaké je to skvělé, tam taky nechodí.

F. Matousek 2.5.2016 11:07

Re: No, Suchého ne, na stáří zblbnul (možná)

pane Vy jste hlava .....

F. Houžňák 2.5.2016 11:17

Jak hlava, není to snad pravda? Suchý má firmu,

divadelní, a chce, aby mu ji daňový poplatník platil, protože mu tam lidi nechodějí, jelikož se jim jeho zboží nelíbí a nechtějí ho vidět. Svého času míval natřískáno, dneska holt ne. Proč by měl daňový poplatník přispívat na firmu zrovna Suchému a ne všem ostatním? To je prostě z jeho strany sprostá vychcanost. Ať mu dají metál za zásluhy, proč ne, má je z minula, vyděláno už má a může jezdit po vlastech českých a kynout nebo já nevím co by mu vyhovovalo. Nejsmutnější je, že se svým zákulisním i veřejným vydíráním měl úspěch a dotace dostal. To je svinstvo, a on je toho svinstva původcem a má z něj prospěch.

J. Dostál 3.5.2016 7:56

Re: Jak hlava, není to snad pravda? Suchý má firmu,

Kolik krásných písní a divadelních představení máte za sebou, že v sobě najdete sílu pana Suchého takto odsuzovat? A jaképak máte zkušenosti s vedením a řízením divadla dnes a před léty? Co o této branži vlastně doopravdy a z vlastních zkušeností víte?

F. Houžňák 3.5.2016 8:25

Na to, abych odsuzoval vychcane dolovani subvenci,

nepotrebuju byt aktivni komediant. To je uplne jedno, jake ma kdo zkusenosti, lidi mu tam dneska nechodej, protoze to nikoho nezajima, co produkuje, no a tak se dal na zlodejnu (takovehle subvence nejsou nic jineho nez zlodejna). Je to smutne, ale je to tak. Povezte, vy na nej chodite kazdy tyden dvakrat? No tak vidite.

P. Dvořák 2.5.2016 4:47

Měl bych také dva kandidáty,

z nichž jednoho, bohužel, jmenuji pouze hypoteticky.

Karel Kryl a Jaromír Nohavica.

D. Krajíček 2.5.2016 7:36

Re: Měl bych také dva kandidáty,

Podepisuji!

F. Šimek 2.5.2016 8:25

Re: Měl bych také dva kandidáty,

nevím, kdo psal texty plastikům, ale ty byly boží. To by byl kandidát. Dobře se zpívají u táboráku !!!

P. Sulc 2.5.2016 2:37

A co to napravi?

Prima volba. Nic jineho, nez prima volba poslancu, soudcu, starostu a policejnich nacelniku. V kazdem volebnim okrese za jednu stranu jeden kandidat. Pak to bude nejspise chtit nejake primarky, jako v USA, kde tento system funguje celkem dobre 200 let. Jenze zmena shora, ta samozrejme neprijde, nebude-li poradny tlak od spodu, od lidi. A to plati i o pravo na referendum. Bohuzel, Cesi vzdy cekaji, jestli se neco zmeni samo od sebe, bez toho, ze by se snazili, nejak angazovali. Kdo vi, treba se to nesmi, radeji budem remcat u piva, to je bez risika.

J. Kyselková 2.5.2016 13:38

Re: A co to napravi?

Pane Šulci - řídit politický život referendy je velký a drahý risk. Kolik kdo máme zmatečných informací, emocí a vzdělání ve kterém oboru?

Myslím, že současný demokratický princip voleb funguje.

P. Sulc 3.5.2016 7:45

Re: A co to napravi?

To ano, funguje, ale blbe, podle zprav, ktere denne ctu. A to referendum,to maji ve Svycarsku, a necetl jsem, ze by tam byl tolik nepatricnosti a pruseru, co je v CR. A mam tam od 68 dva kamarady. Nebo mate zato, ze Svycari jsou moudri a Cesi blbeckove?