18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

FEJETON: Strana pro „chudé“?

Seděli jsme minulý pátek v hospodě, a když už byl volební den, zabrousili jsme při svém povídání i na to, kdo koho hodlá volit. Byla jsem jediná, kdo už u voleb byl, a taky jsem se tím pochlubila, ale skutečně mě zajímalo, komu kdo z kamarádů hodí do urny lístek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 3.6.2019 22:47

Velký útěk od voličů

Je opravdu zajímavé, kolik lidí, kteří se považují za intelektuální elitu, nechápe příčiny úpadku současné sociální demokracie. Základním problémem je, že strana utekla od svých tradičních voličů jako uličník od rozbitého okna. Začala se lísat k městským liberálům a k nepřizpůsobivým. Tradiční voliči, zaměstnanci, drobní podnikatelé, lidé práce, chodí k volbám a volí jiné strany, zejména ANO. Městští liberálové sociální demokracii nevolí a nepřizpůsobiví k volbám nechodí. Občané, kteří pracují, platí daně, zdravotní a sociální pojištění, vychovávají děti, s rozhořčením sledují, jak peníze z jejich daní putují do kapes dotačních šizuňků, do parazitických neziskovek a ve formě sociálních dávek lidem, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nikdy nebudou. Nepřizpůsobiví od sociálky pobírají násobně více, než kdy měli na výplatní pásce. A závěrem: K mladým pracujícím rodinám s dětmi se tato strana chová jako k štvané zvěři.

J. Chaloupka 3.6.2019 17:33

Odpověď na otázku v titulku zní: protože ČSSD splnila,

co slíbila při svém založení: osmihodinovou pracovní dobu, placenou dovolenou, nemocenskou atd. Teď už si jen vymýšlí.

R. Tichý 3.6.2019 16:43

Mozna by stacilo, kdyby socani torpedovali napady zelenych a piratu, misto aby se k nim priblizovali.

M. Mikulec 3.6.2019 13:49

Strana,

která podlézá globalismu a podporuje nadnárodní korporace,nemůže oslovit chudé. I Donald Trump ma lepší sociální program pro chudé než evropská socdem. Trump chudé chrání od ilegalů a levné pracovní síly. Chudé Evropany nechrání nikdo.

K. Janyška 3.6.2019 9:11

Proč ? Protože pojem sociálně potřebný je váš

blbý socialistický výmysl. Podporvat líné lotry, kdo to jakživ slyšel. Děti, nemocné a staré z tohoto výčtu vyjímám... Dzp.

A. Reček 3.6.2019 12:50

Re: Proč ? Protože pojem sociálně potřebný je váš

Ano. Vzpomínám si jak kdysi,když jsem chodil do školy, jsem se ptal staříčka a taťky, jak živili rodinu ti co byli nezaměstnaní. Odpověděli, že i v době krize ten, jenž měl chuť pracovat, tak nějakou práci na přivýdělek našel. Že takoví co dělali s železem, si vypomohli i zemědělskými pracemi. A hlad u nich nebyl. Jen nevysedávali už tolik v hospodě u piva.

F. Kusák 3.6.2019 15:22

Re: Proč ? Protože pojem sociálně potřebný je váš

Asi máte pravdu, ale zkuste tu metodu naordinovat dnešním lidem. Doba a poměry se dramaticky změnily. Řekl bych, že dnes je tolik práce, že by se uživil dvojnásobek lidí, jenže málokdo z našich chce takto pracovat a přitom se spokojit s přiměřenou mzdou.

A. Reček 3.6.2019 20:53

Re: Proč ? Protože pojem sociálně potřebný je váš

Máte pravdu. Doba pokročila a změnila se. Vláda kdyby těm, jenž se vyhýbají práci, přidělovala jen žebračenky a ne takovou nynější finanční podporu, tak podniky by nemusely hledat pracanty ze zahraničí!