25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

FEJETON: Peníze, peníze…

Poslanci dalšího parlamentního výboru zdvihli ruce a máme zas o kousek blíž ke zdanění církevních restitucí. Prý jsou ale ochotni počkat (aspoň někteří), co na takovou věc řekne Ústavní soud. Nehodlám se do té kauzy obšírně pouštět, napsalo se o tom dost a dost – koho to zajímá, jistě si to přečetl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Student 10.9.2018 11:56

Paní Šustrová,

házet do jednoho pytle církev a neziskovky, to mi tedy nepřijde úplně fér. Já vím jak si (katolická)církev dneska stojí, všichni to víme. Ale i když jsem jejím členem, tvrdím, že by si měla začít urychleně zametat před vlastním, historickým prahem! Byl jsem svědkem "diskuse" na téma pohlavního zneužívání dětí kněžími. Chvíli bylo ticho, pak někdo kníknul, že je to nadnesené, že tolik se to nedělo, a zase bylo ticho. Pak se objevilo jiné téma. Cesta do Medžugorje, či kam.

I neziskovky by si měly zamést, jenže před prahem současným, nikoli historickým. Koukněte se na video, jak vousatý neziskovkář povzbuzuje na lodi (ovšemže té, na které nám do Evropy pod tlakem cpou "uprchlíky") k nějakému tančení, nebo co to tam dělali. A řekněte mi, jestli se vám zdá, že svou činnost promýšlejí ze všech úhlů. Církev je společenství věřících, v dnešní době hodně pasivní. Neziskovky jsou nátlakové skupiny, aktivně a agresivně prosazující své názory, tedy chovající se politicky. Opravdu byste nenašla deset rozdílů?

Š. Hašek 10.9.2018 22:46

Re: Paní Šustrová,

Marné, marné, marné.