29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

FEJETON: O demisi ministra a dvou žábách

Ptá se vnuk: „Dědo, proč pan prezident nepřijal demisi ministra Staňka k 31. květnu, jak ministr původně zamýšlel, když ji stejně plánuje přijmout k 31. červenci?“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dvořák 15.7.2019 12:14

Re: O Staňka nejde.

Jiří, já to jako vtip nevidím. Je to síla, která opravdu existuje o čemž jsme se mohli přesvědčit. Je to síla, která má dost politikaření, kdy jeden lotr drží u moci lotra jiného. A jistě víme, že ono hnutí je možno kdykoliv připravit pro volby. Pro vítězné vpolby. A z toho partička Zeman-Benešová-Babiš a další jakobypolitici, pomlaskávající po tučném hradním guláši, mají stažené půlky a husí kůži.

K. Novák 15.7.2019 14:19

Re: O Staňka nejde.

Myslel jsem to obrazně. Myslel jsem ty, kteří stojí za Milionem chvilek a kteří stojí podle mne i za stranami Piráti, ODS a TOP09. Mám obavu, že Piráti, ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP09, popřípadě ještě nějaká nově založená strana dohromady dostanou víc hlasů než ANO, KSČM a SPD. Průzkumy tomu dávají velkou naději. Sociální demokracie se už pomalu nedá počítat. Piráty budou volit mladí, prostě protože i Piráti jsou mladí. Budou-li volby později (v řádném termínu), mohou se Piráti projevit méně volitelně, ale oni udělají všechno proto, aby se pokud možno moc neprojevili. Těm, kteří stojí v pozadí za jmenovanými stranami a za Milionem chvilek, stačí zničit Sociální demokracii, což se jim zatím s vydatnou pomocí některých sociálních demokratů daří. Pokud Sociální demokracie ve vládě zůstane, budou jejím prostřednictvím paralyzovat a ničit Babišovu vládu. Dopadnou-li volby vítězstvím Pirátů, ODS a spol., zájmy ČR a jejích občanů budou hozeny do koše.

V. Braun 15.7.2019 17:44

Re: O Staňka nejde.

Tak Babišovi by nikdo neměl do vlády cpát ministry? V tom případě se ovšem neměl Babiš v koaliční smlouvě zavázat, že koaliční partner má právo si ministry určit. Sakra, takových smluv jako podnikatel Babiš podepsal a tady udělá takovou botu - tedy alespoň podle K.Nováka.

J. Karlík 15.7.2019 5:41

???

Kdyby pan prezident demisi přijal bez odkladu, byl by dnes ministrem pan Šmarda, socani by nemohli vyhrožovat odchodem. Takto bude zřejmě ministrem někdo jiný, pan Hamáček se k věci postaví jako muž a s úlevou odstoupí, ČSSD si oddechne a nastoupí cestu k totálnímu propadu. Hlavní důvod odkladu odvolání, totiž odhalení korupce pana Faita, zůstane v pozadí a pojede se dal kolem potoka a skal. Ale úplně zbytečný ten odklad nebyl, takže přirovnání s žábami kulhá.

V. Kotas 15.7.2019 5:46

Re: ???

Tak jest.

J. Hejna 15.7.2019 11:20

Re: ???

Máte tam, pane Karlíku, jednu chybičku.

Kdyby byl prezident demisi přijal bez odkladu, není zaručeno, že by byl dnes ministrem pan Šmarda.

Chybička hned na začátku znevažuje následující text.

F. Žůrek 15.7.2019 3:30

Pane Stejskale, velice hezké!

Opravdu.