18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

FEJETON: Nejsou tam

Potěšilo mě to podívání na graf výsledků krajských voleb. Šest sloupečků různé barvy, modrá ve dvou odstínech, černá, hnědá, zelená i žlutá, ta červená tam chyběla. Oranžová taky, z toho jsem žádnou radost neměl, sociální demokracie do zdravě fungující demokracie patří, ale stalo se, co se stalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 9.10.2020 11:37

Komunisté se nechali komunistou burešem vyšachovat. Ale že bych z toho měl mít radost?

B. Hamal 8.10.2020 22:47

Nejsou tam a jsou tam

... Ono se to vyjasní až dorazí ta hedvábná stezka

R. Johnová 8.10.2020 18:42

Nejsou tam? Ale jsou: ekonomičtí komunisté z ČSSD personifikovaní Maláčovou, zelení komunisté verze 2.0 v podobě Pirátů a (ne)křesťanští komunisté z KDU ČSL zastoupení paní Syrskou-Sirotkovou:-(

P. Moravčík 8.10.2020 16:55

Neviem ako v Čechách, ale u nás boli v tomto roku zamietnuté už dva projekty ekospaľovní na základe petícií obyvateľov z okolia. Spaľovať áno, ale prečo práve u nás?:-).

J. Jirka 8.10.2020 15:31

Na vlastní oči jsem viděl a uši slyšel radostné tanečky a povyk komunistů začátkem ledna 1990 ve Východních Čechách.

"Zlatej Vašek," hulákali a plácali se po ramenou, "splnil, co nám slíbil. Teď už zas bude dobře."

A tehdy jsem ztratil poslední iluze a stala se ze mě stejná svině jako jsou ti druzí.

J. Novák 8.10.2020 14:20

Jsou tam, ale už si neříkají komunisté, ale Piráti.

J. Jurax 8.10.2020 13:30

Nejsou tam ... ale jsou tam Piráti ... takže dál močálem černým podle bílých skal ...

K. Salajka 8.10.2020 13:29

Filipovci a Grebeníčkovci můžou ale říct.: Po mně přijde mladej a ten to bude kosit. Ten se nezakecá. Takže po komunistech nastupují piráti a TOP 09 s tetovanou švícou - to bude jiná třída. Zelená je dnes hvězda komunismu a chodí nám svítit v pátek místo školy. Masožravé babky, co jezdí na mopedech, nakupují nezdravé levné potraviny, ať se třesou. Je tu ještě někdo, kdo nemá všech pět evropských hodnot pohromadě? Věrka J. mu takú jednu trepně!

V. Pavelka 8.10.2020 13:00

Ale, kam ted napře svou útočnou mantru pokroková bublina z pražského dolíku ,zašlapala poslední(bez Babiše by se jí to nikdy nepodařilo), oharky kdysi Rudé záře ?!Bez nepřítele se může dostat do "prekérní situace",může začít ubližovat vlastní, rodné liberální demokracii ,tak nadané, stejnými prvky ideálna které je nezbytné pro veškeré dobro kterému se není možné vyhnout EUEUEU!!

J. Hajský 8.10.2020 12:31

Potkaji se po volbách dva. "Tak koho jsi volil?" "Komunisty." "To je jasný, ale v který straně?"

D. Píšťala 8.10.2020 12:06

Dovolte abych se zasmál! CHA CHA? CHI CHI? CHO CHO, sice das reich co byl už není, ovšem povstal z popela jako ten bájný pták Fénix, stará německá čarodějnice ho vzkřísila, jenuje se Merkelová!

Vzpomenete si ti dříve narození, I kdybychom padli všici vstanou noví bojovníci, rudý prapor zavlaje!

Dějiny se s malou obměnou opakují, staré moudrosti stále platí! Tak mně napadlo, proč nás nenavštívili žádní mimozemšťani? Asi máme ve vesmíru pošramocenou pověst? Bude to tak, pozor na tu planetu kde žijí lidé, je to hrozná verbež, nedá se jim věřit ani pozdravení, jiní už nebudou!

J. Jurax 8.10.2020 13:32

Rajch už se usilovně buduje, toho jména čtvrtý. Zatím se kryje názvem Evropská unie.

J. Novák 8.10.2020 14:54

Podle mého se paní Tchatcher sekla, protože zapomněla přičíst Napolenskou říši (Hitler ji z jistých důvodů nepočítal zcela úmyslně). Takže EU bych řekl, že máme v aktuální verzi Reich 5.4. EU

J. Kanioková 9.10.2020 15:07

R^R^R^

J. Kraus 8.10.2020 10:47

Kéž by to bylo, jak píše pan Neff. Zatímco těsně před rokem ́89 někteří do KSČ vstupovali aby ji rozvrátili zevnitř, jiní, informovanější, vraceli legitimace a o pár měsíců později stáli jako hrdinové v čele firem. Co jsem viděl kolem sebe, u komunistů zůstali většinou jen prostší lidé a idealisté. Oportunisty jako by někdo vyluxoval, pár starých zatvrdlých ukazovali jen v televisi. Zůstali nikoli idealisté a sekerníci Gottwaldova typu, ale už léty poučení s vyhraněným smyslem pro sociální spravedlnost. Prostě typičtí sociální demokraté a časem to bylo stále zřetelnější. Už v roce ́90 bylo zřejmé, že ponechání si starého názvu je sebevražedné. Kdyby se jako jinde přejmenovali na soc.dem., nemohl by Zeman vyšachovat Horáka a Battěka, zmocnit se názvu strany, v té době marginální a před kolapsem, a místo tradiční a poctivé socdem politiky zavést zemi pod nůž západních katů pod heslem "nezáleží komu firma patří". Ale nemylme se, místo Zemana mohl přijít někdo mnohem horší.

J. Krynický 8.10.2020 10:25

Původní strom je suchý, zato odnože se mají čile k světu. S podporou totálně prorostlé EU.

J. Vágner 8.10.2020 9:59

Ale jo, v podstatě to proběhlo optimálně. A ještě byla legrace sledovat, jak si z toho mazaný právnický šíbr Filip, plovoucí v zákrutech liberální demokracie jak rybka ve vodě, udělal báječný předdůchod. Konec konců hanebnější konec revolučního předvoje si nejde představit.

J. Fridrich 8.10.2020 9:47

Aston píše - " Co kdyby komunistická strana byla po převratu v roce 1989 oficiálním aktem zrušena?"

A co kdyby po roce 1945 NEBYLA zrušena NSDAP - Hitlerova strana ?

J. Pavelka 8.10.2020 11:25

Ovšem, nacisté neodstoupili na základě dohody, ale prohráli světovou válku....Kromě toho, ačkoli řada funkcionářů by v ideálním případě podle spravedlnosti měla jít "sedět" (někteří nadlouho) váleční zlločinci to přece jen nebyli.....

J. Fridrich 8.10.2020 11:34

Opět se mýlíte pane Pavelka - v Německu jich šlo "sedět" po válce velmi mnoho - samozřejmě ne všichni, ale jistě více, než těch našich KOMUNISTICKÝCH zločinců u nás a v SSSR-Rusku a dalších bolševických zemích.. V Německu ještě téměř dnes vozí na vozících nacistické zločince ve věku cca 96-100 roků k soudům. To nevíte ?

J. Novák 8.10.2020 14:34

A na druhé straně pak ti samí pokrokáři, kteří vítězoslavně na kriplkáře vozí někdejší (poražené) pokrokáře k válečným soudům, vydávají jakési reporty o úrovni demokracie v novodobém Reichu a opět docházejí k závěru, že za jejich východními hranicemi už přežívá jen nějaká svoloč, kterou je třeba pod otrokářským bičem přinutit budovat novou, lepší a ještě mnohem pokrokovější Evropu. A je úplně šumafuk, jestli je to pokrok ve jménu marxismu, leninismu, fascismu, národního socialismu, lidové demokracie, liberální demokracie, genderismu, enviromentalismu, BLM, digitalizace... a za pár desítek let zase dnešní (poražení) pokrokáři budou vítězoslavně na kriplkárách vozeni budoucími pokrokáři k válečným soudům... a na mramorovou desku dali nápis těchto slov... EU

J. Fridrich 8.10.2020 14:55

Víte co je největší problém s lidmi vašeho typu a VAŠICH znalostí - tedy vašich částečných znalostí vývoje Světa ? Něco je OK, něco je poznamenáno deformacemi hlavně 20tého století a komunistické masáže..

Je pravda, že ten skvělý Západ je nyní v rukou šílených experimentátorů s celou naší západní, Euro-Atlantickou křesťanskou civilizací a je to opravdu ZÁVAŽNÝ boj. Buď vyhrají ti muslimští okupanti - to nejsou uprchlíci před válkami-to víme a ti, co nechtějí a ani neumí rozvíjet naši SPOLEČNOST - a chtějí se jen nechat živit a přepadat naše občany - hlavně ženy a děti, nebo se vrátíme ke kořenům naší skvělé západní civilizace... Za Atlantikem máme jediného silného spojence v tomto EXISTENČNÍM zápase...

J. Pavelka 8.10.2020 15:06

To sice ano, ale nacisté neodstoupili na základě politických dohod, ale porážky ve vládě....Tady jak oficiální, tak hlavně zákulisní jednání zřejmě poskytly těm lidem "záruky"...Kromě toho zločinců skutečně srovnatelných s těmi nacistickými zas tolik nemáme...A mimochodem, řada bývalých nacistů udělalal po válce v NSR i NDR slušnou kariéru...

P. Kubáč 8.10.2020 9:40

Historickým proviněním poznamenaní, nicméně neškodní, komunisti tam nejsou, zato je tam o to více Piráítů, STAN a jiných bolševiků 21 věku - takže v rámci ne-bojování minulých bitev nijak nejásám.

M. Krutý 8.10.2020 9:45

neškodní komunisté? Človíčku, tomu přece nemůžete věřit!

J. Krynický 8.10.2020 10:26

Ten klub důchodců je neškodný. Je to jen slabý odvar dávno zmizelé síly.

J. Basler 8.10.2020 8:39

Jen pro info: v době, kdy to pan Sokol navrhoval, tak zaměstnával na svém úřadě mnoho lidí, kteří soudili disidenty z minulého řežimu a bylo mu to jedno. Chtěl z toho vytřískat politické body a nakonec se mu to i povedlo. Mnoho věcí z odstupu vypadá dobře a při bližším zkoumání to je chucpe...

F. Navrátil 8.10.2020 8:36

Po konzervativní formě komunismu již není poptávka a režimních nostalgiků ubývá přirozeným způsobem. Dnes je poptávka po moderním komunismu, který bourá všechna tabu a demontuje "prohnilou" euroatlantickou civilizaci. Dědictví po komunismu patří svazákům pod pirátskou vlajkou nebo v zelených či rezavých dresech.

J. Novák 8.10.2020 14:46

Tak ony velkou měrou k tomu oslabení klasického komunistického vidění světa přispěly zkušenosti se společenským vlastnicvím výrobních prostředků, na němž byla komunistická ideologie vystavěna, a které skončilo... řekněme to pěkně a ohleduplně... fiaskem.

Proto novodobí pokrokáři nějaké vlastnictví výrobních prostřeků již vůbec neřeší. Hodlají zlikvidovat výrobní prostředky plošně, bez ohledu na nějaká vlastnická práva, která podlehnou likvidaci ještě dříve a budou nahrazena třeba enviromentálním vlastnictvím (také netuším, co to je, ale oni na to přijdou). Dnešní pokrokáři jsou totiž mnohem pokrokovější než nějakcí zaostalí komunisté. Ti představovali pokrok možná v polovině 19. století, možná ještě začátkem století dvacátého, ale už od poloviny 20. století se ukázalo, že míra jejich pokroku byla značně nepokroková. Spíš zaostávající, než cokoli jiného. Dnešní pokrokáři nehodlají ustrnout v nějakém přihlouplém třídním boji, ale hodlají zničit základní principy stavby lidské civilizace, jako jsou rodina, pohlavní identifikace a podobně.

Jen se děsím toho, co bude představovat pokrok za nějakých cca 100 let. Jediná klika je, že se pokrokovějšího pokroku, než představují současní pokrokáři, už zaručeně nedožiju.

M. Pecina 8.10.2020 8:35

Zakazovat socialistické strany nemá smysl. Smysl by mělo zakázat socialismus.