23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


FEJETON: …. a do Brusele!!! To jsem se zas vyděsil!

20.2.2008

No nelekněte se, když na Hradě uprostřed spolustraníků vykřikuje šéf levicové politické partaje (ČSSD), který, jak se ukázalo po volbách, ne a nemůže zapomenout na Vítězný únor a prohlásí, že předseda levicové partaje (KSČM) je zrádce a zaprodanec a on vyzývá straníky (z KSČM), aby na jeho pokyn (předsedy ČSSD), vyhnali předsedu (KSČM) a zvolili si jiného.

To bychom se pak mohli dočkat od předsedy (ČSSD) oné slavné věty „Před x lety jsem se zvolil vaším předsedou. A můžu říct, volili jste dobře!“

Na poslední chvíli toho televizního povolebního intervijů to totiž vypadalo, že se Paroubek na fleku jmenuje navíc i předsedou KSČM. K dosavadní funkci předsedy ČSSD.

Čekal jsem, že oba hlavní vládci socdem partaje, bratři Paroubek a Rath zvolají: „Levice jako levice, vsjo ravnó! Ať žije naše strana! V tomto případě strana sociálně-demokratická!“ (páč byli původně oba členy ale úplně jiných politických stran, že, ehm..).

Očekával jsem také, že se na místě ozve někdo za Akční výbor Obrozené KSČM a vyzve “Pryč s tyrany a zrádci všemi“, co nevolili Švejnara.

No, výzva, aby si soudruzi udělali „v domě“ pořádek, tak podobná výzvám Kominterny, nějak neměla okamžité pokračování. Ovšem, kdo ví, co bude zítra?!

Strany naše politické, rozdráždeny na nejvyšší míru volbou presidenta, se rozhodly tak nějak obecně - že, soudruzi - rázně se zrádci všemi skoncovat. Socdemáci vylučují a vylučují, jen jim nějak nezbývají síly na vyloučení Šloufa. I lidovci si vzpomněli na krásné doby Národní fronty a soudruha kněze Plojhara, co měl tak, ale tak rád …hlavně mladé holčičky … éé tedy, že, a tak se rozhodli také vyloučit zrádce. Vyloučit, vyhodit a vůbec zašlapat a … a, jak se říká : „ zničit krtka“. Tedy, mezi námi, vylučovat funkcionáře z partaje, která má pomalu víc bafuňářů než členů, to už se někomu skutečně musí vařit krev. Ovšem:, „ proč asi? “ Jak bylo v té písničce? Takže táži se: Proč asi?

Zelení skoro při volbách zezelenali a getlemoun Bursík zapomněl na dobré vychování a sprdnul spolustraničku, co se nechala v nevhodné době operovat, jak se říká „na tři doby“. Já se mu ani nedivím. To je fakt sprostý. Ona neřekla a neřekla, co jí operovali. Kdyby to byl chlap, tak se ho Bursík rozhodně a rovnou zeptá: „Byla to prostata?„ Ale ptejte se ženský, proč byla náhle na operaci. To fakt nejde. A navíc má za manžela někoho, kdo mluví s ruským přízvukem, a tam v těch krajích, jak je známo, za blbé dotazy dostane člověk facku dřív, než se naděje. Když to dobře dopadne!

Holt, jsou to problémy. Já bych navrhoval, aby se vytvořila sjednocená „Duhová fronta„ pod vedením bratra Paroubka, tajemníkem by mohl být dr.Ráth a do počtu Ústředního akčního výboru by byli pozvaní bývalí předsedové rudých a zelených stran, Švejnar, Pehe a Halík. Po sjednocovacím sjezdu Strany by byl svolán Sjezd závodních rad, a ty odbory, co by se nepřidaly, by byly zrušeny.

No a pak by už bylo nutno jen najít vnitřního nepřítele, to trvá většinou tak dva až tři roky. A pak by zaznělo: „Paroubek na hrad!„

Že už něco takového proběhlo? A že to není možný? No asi ne. Bratr Paroubek totiž má mladou vzdělanou a štíhlou ženu. A to Marta nebyla ani náhodou.

Jak to pravil ten klasik? „Poprvé je to tragedie a podruhé sranda.„

No a co na to ZRÁDCE FALMER?