28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

FEDERALISMUS: Energetická krize záminkou pro „více Evropy“

V souvislosti s energetickou krizí se opět objevil požadavek na nalezení „evropského řešení“. Jako ostatně při každé krizi. Nenajde se samozřejmě nic a jediným výsledkem bude volání po „více Evropy“. Jako ostatně při každé krizi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 9.9.2022 22:56

Letos se mi urodilo málo hrušek. Může za to samozřejmě Putin.

Navrhuji svolání schůze ministrů zemědělství EU k nalezení řešení, aby se to příští rok nemohlo opakovat!

J. Jurax 9.9.2022 21:14

Bohové, jsou-li jací, nechť nás ochraňují a nedopustí, aby neschopná a dozelena zblblá Evropská komise převzala širší odpovědnost za evropskou energetickou politiku a zajištění jí ostatně zkur√eného fungování trhu s energií (a vůbec za cokoliv, i tak se séře do věcí, po nichž ji kulové, a úspěšně je čurdí). O ochraně Evropanů před nezodpovědnými a nekompetentními politiky na národní úrovni nemůže být ani řeči, neboť ani ten nejnezodpovědnější a nejnekompetentnější politik na národní úrovni nebetyčně převyšuje každého evropského komisaře už jen proto, že z prostého pudu sebezáchovy musí reflektovat zájmy své země a svých voličů. To nevolený blbec z toho odkladiště neschopných zvaného Evropská komise nemusí.

I tak bohové Evropu dost trestají Evropskou komisí a Evropskou unií zejména po Lisabonské smlouvě.

J. Jurax 9.9.2022 21:16

Oprava - ... neboť i ten nejnezodpovědnější ...

M. Mařák 9.9.2022 20:02

"Jde prostě o nepokrytou snahu nahradit rozhodování „nezodpovědnými a nekompetentními politiky“, které si ovšem občané svobodně zvolili, rozhodováním „Evropskou komisí“, tedy nikým nevolenými úředníky. To už ale nemá s demokracií nic společného."

Tohle je prostě klasický blábol stejného typu, jako kdyby autorka považovala náš systém parlamentní demokracie za nedemokratický, protože vláda není volená občany a vládní úřednický aparát taktéž.

Mocenská struktura Evropská unie je striktně demokratická.

D. Laurencikova 9.9.2022 21:04

Ha ha ha ha ha! Vy zase bodujete! V EU rozhoduji jacisi komisari, ktere nejenze nikdo nevolil, ale ktere nikdo ani nezna a kteri nemuzou byt volani k zodpovednosti. Vite, co je demokracie? Demokracie je vlada lidu! O cem v EU rozhoduje lid? Ma lid moznost spolurozhodnout o zivotne dulezitych otazkach, jako je zmena spolecenske struktury, mena, ilegalni migrace, islamizace, podpora valky nebo miru....? Pokud vubec nekde je demokracie, tak tam, kde lid muze participovat na dulezitych rozhodnutich prostrednictvim plebiscitu. Napr. ve Svycarsku. Nikoliv v EU. V EU to funguje nasledovne:

"„O něčem rozhodneme, necháme to ležet a chvíli počkáme, co se stane. Pokud kolem toho není žádný velký povyk a nikdo se nebouří, protože většina lidí nerozumí, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok po kroku, až není cesty zpět.“ Jean-Claude Juncker. Tak to uz je lepsi ten osviceny panovnik ;-).

J. Jurax 9.9.2022 21:20

Přesné, zejména poslední odstavec. Tak funguje čtvrtá říše evropské uhnije.

M. Mařák 9.9.2022 22:00

"V EU rozhoduji jacisi komisari, ktere nejenze nikdo nevolil, ale ktere nikdo ani nezna a kteri nemuzou byt volani k zodpovednosti."

Vy tomu vůbec nerozumíte, jste zcela nepřipravena k relevantní diskuzi. Vrcholem moci v EU je Rada, ta rozhoduje o všem hlavním, EK pouze navrhuje legislativu, doporučení a stanoviska, dohlíží nad dodržováním evropských smluv. O legislativních návrzích pak rozhodují volení poslanci v Evropském parlamentu, kterému je Evropská komise zodpovědná.

Vláda v ČR je také nevolená stejně jako EK, je to také výkonný orgán a její členové jsou jmenováni stejně jako komisaři EK, její vládní aparát také nevzešel z voleb.

D. Laurencikova 10.9.2022 10:07

Rozumim kazdopadne tomu, ze EU nema s "vladou lidu, skrz lid a pro lid" (definice demokracie A. Lincoln) vubec nic spolecneho. Nejlepe to znazorunuji dva bajecni kabaretisti, Max Uthof a Claus von Wagner, tak si to prohlednete, jak funguje v EU ta "demokracie" ;-).

EU je moloch s desitkami tisic vyzirek, ktere maji platy o jakych se slechte ani nesnilo a kde "vule lidu" nehraje zadnou roli.

D. Laurencikova 10.9.2022 10:08

Das Demokratiedefizit in der EU (ZDF - Die Anstalt, 6.9.2016) - YouTube

Demokraticky deficit v EU, zapomnela jsem prilozit.

J. Jurax 9.9.2022 21:17

Mocenská struktura Evropská unie je striktně demokratická.

To je vtip roku.

M. Mařák 9.9.2022 22:09

To je realita, tak to prostě funguje. S klasickým německým humorem se tím zabývá toto video, které sice ukazuje těžkopádnost a složitost striktně demokratického systému EU, ale nijak onu striktní demokratičnost nevyvrací.

Grandhotel Evropa:

https://www.youtube.com/watch?v=_O3zLx_SAlI

D. Laurencikova 10.9.2022 10:13

Mein Gott! Grandhotel Evropa "onu striktni demokraticnost" prave naprosto vyvraci! Vy to mate dokonce cesky a ani tomu nerozumite!

J. Jurax 9.9.2022 21:29

„EU se nesmí přidat k válečným štváčům nebo dovolit východoevropským zemím, aby dělaly na podporu Kyjeva samostatná rozhodnutí.“ © Emmanuel Macron.

Mocenská struktura Evropská unie je striktně demokratická, ovšem dovolit východoevropským zemím, aby dělaly (na podporu Kyjeva, ale i jinde) samostatná rozhodnutí nelze.

Ano, východní gubernie, co si furt myslí, že jsou v EU samostatnými suverénními státy musí byt z tohoto omylu rychle vyvedeny. Poslouchat budou! EU si rozvracet nedáme!

M. Mařák 9.9.2022 21:52

Macron to řekl jinak, Vy pouze citujete jeho nepřesný a poupravený výrok vytržený z kontextu stejně jako autorka článku. Poupravený za účelem toho, aby vznikl dojem, jenž uvádíte v posledním odstavci svého příspěvku.

Místo přesné informace manipulujete s dojmy.

M. Mařák 9.9.2022 20:02

Jedná se o velmi dlouhý Macronův proslov ke sboru diplomatů o všech strategických cílech francouzské politiky. Je na prezidentských stránkách. Ten internetový zdroj v angličtině pouze vytrhl z kontextu a trochu zkrátil a poupravil originální text, aby vyzněl o něco jinak. V proslovu byla agrese Ukrajiny Ruskem jednoznačně označena, stejně jako naprostá důležitost principů uznávání státních hranic a státní suverenity. Nemá to nic společného s našimi proruskými kolaboranty typu SPD, Trikolóra a podobně. Macron pouze vyzývá k jednotnému evropskému postupu, což považuji za moudré.

"Evropa se nesmí rozdělit nebo se přidat na stranu těch válku podporujících zemí, znamenalo by to riziko prodloužení konfliktu a úplné uzavření komunikačních linek. Neměli bychom také uvažovat o tom, že bychom měli nechat několik evropských států na našem východním křídle, aby jednaly samy. Evropská jednota je klíčová. A troufám si říct, že rozdělení Evropy je jedním z ruských válečných cílů. Naší odpovědností je tedy právě zachování Evropské unie a její síly v tomto kontextu."

D. Laurencikova 9.9.2022 21:12

Vy jste take nepochopil, ze lide, kteri si nepreji vest leta vycerpavajici a znicujici valku na Ukrajine, k radosti americkych zbrojnich firem a k velke skode Evropy, Ukrajiny i Ruska, nejsou "prorusti kolaboranti"? Jsou to ti rozumnejsi, to je vsechno.

J. Jurax 9.9.2022 21:33

No ano. Více jednoty, více čtvrté říše a žádné vzpurné gubernie do ničeho nemají co kecat. A právo veta se jim sebere, budou držet hubu a krok!

D. Laurencikova 10.9.2022 16:12

EU se nemusi pridavat na "stranu tech valku podporujicich zemi", EU je na te strane. Temer kazda valka ale konci jakymsi vyjednavanim a ze budou Rusove bezpodminecne kapitulovat, neni moc pravdepodobne. Tim padem patri Macron k tem rozumnejsim, kdyz mluvi nebo chce mluvit s Putinem, ackoliv mu to vynasi hlavne hanu. Protoze dnes vladne vsechno jine, nez rozum.

Nasi "prorusti kolaboranti" nechteji nic jineho, nez to, co chce Macron. Totiz uznavat statni suverenitu, (nejen tu Ukrajinskou a to bude asi pro EU ten problem) a vyjednavat o miru, misto podnecovani a prodluzovani valky. Cim se tedy lisi od Macrona, ze jeho oslavujete a oni jsou pro vas "prorusti kolaboranti?" Skoda slov, skoda se ptat. Neverim, ze jste mezi tim stacil nabyt nejakeho usudku.

R. Tichý 9.9.2022 16:43

Je nejvyssi cas vratit Nemecko pred Bismarcka.

Pripadne opet sverit pod dohled urostleho osetrovatele, tedy čtyř s tim, ze misto Sovetu budou rotovat zastupci vychodni EU.

K. Filip 9.9.2022 14:34

Fiala a Sikela jsou u nás největší zastánci evropských řešení.

J. Jurax 9.9.2022 21:34

To je ovšem průser.

P. Molík 9.9.2022 13:03

V podání současné EU znamená heslo "Více Evropy" rychlejší zánik vyspělé evropské civilizace. "Více Evropy" je především více iniciativního blbnutí a s tím spojených autodestruktivních snah.

D. Laurencikova 9.9.2022 13:42

R^ Kdo chce uchovat Evropu, ten musi byt proti teto EU! EU je nejvetsim nepritelem Evropy, nikoliv Putin.

I. Schlägel 9.9.2022 11:38

Ruské nebezpečí je aktuálnější než to salámovou metodou uplatňované "více Evropy". Velkými státy prosazovaná "evropská jednota" bude mít a má podobné devastující účinky, akorát se (zatím) nestřílí.

R. Langer 9.9.2022 11:49

Takže vy se bojíte Putina, ano?

P. Brecík 9.9.2022 13:04

Schlägel je zřejmě nevzdělaný mileniál. 30 let protiruské propagandy se projevilo. Mladá generace v "tom" má jasno. Hulí, volí pyjáty a nemá žádné vzdělání. Doufejme v brzký konec = pořádnou zimu "jako v Ruském filmu".

L. Novák 9.9.2022 14:09

Zato ty jsi BLBEC, který stále dokola SPAMuje po diskusích stejné nesmysly. Rv

D. Laurencikova 9.9.2022 14:25

Vy jste nenapsal jeste nic jineho, nez urazky. To je podle vas diskuze?

Z. Lapil 9.9.2022 21:18

To patřilo pod pana Brecika, že?

D. Laurencikova 10.9.2022 16:16

Rozhodne nikoliv. Pod L. Novakem je to spravne.