24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

FEDERALISMUS: Energetická krize záminkou pro „více Evropy“

V souvislosti s energetickou krizí se opět objevil požadavek na nalezení „evropského řešení“. Jako ostatně při každé krizi. Nenajde se samozřejmě nic a jediným výsledkem bude volání po „více Evropy“. Jako ostatně při každé krizi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 9.9.2022 13:09

Vim to, co sam zjevite. Na jine predsudky vas nepresla chut? To je zajimave.

L. Novák 9.9.2022 14:16

Německá Putinova děvka D. Laurencikova, hádavá babice pořád dokola. Rv

D. Laurencikova 9.9.2022 14:23

Ja reaguju adekvatne k tematu a prispevkum. To vy porad dokola pisete o "hadave babici". Ted jste pridal i "devku"? Jen pokracujte, uz brzy to bude pravne postizitelne, jste na nejlepsi ceste. Vy to zvladnete!

V. Kuhaj 9.9.2022 17:49

Co tahle vyjit si na malou prochazku, na cerstvy vzduch? Tohle uz prehanite. No, jako kazdy aktivisticky eurohujer, kdyz mu tece do bot.

J. Jurax 9.9.2022 21:53

Zklidněte hormon, dobrý muži. Dávám palec dolů.

Z. Lapil 9.9.2022 21:29

Vzato poctivě, kdyby se s tím Méně Ruska zaclo dřív, nebyly by dnes starosti s ruskym plynem.

D. Laurencikova 9.9.2022 12:29

Tak se radujte, uz se vam ten skromny sen splnil. Rusky plyn, na kterem je ceske hospodarstvi z temer 100% zavisle, uz nebude! Bude zima, bude mraz. Vas to hreje, to je dobre.

J. Lukavsky 10.9.2022 17:12

"Rusky plyn, na kterem je ceske hospodarstvi z temer 100% zavisle, uz nebude!" no to je jistě sen Putina, ale: ČR má zásobníky skoro plné, má třetinu spotřeby nasmlouvanou v terminálu zkaplněného plynu a má pořád nadbytek elektřiny. No a Rusko kupodivu není jedinou zemí na světě co má plyn. Takže je to spíš problém dostavby všelijakých propojení. A nakonec i Polsko i my máme zásoby zemního plynu, jen se nesmí těžit (zatím). J.L. end

D. Laurencikova 10.9.2022 18:54

Takze vsechno je vlastne v poradku, gell? Sice uz krachuji nemecke firmy, musi je uz ted zachranovat stat, zasobniky na ten kapalny drahy a "spinavy" plyn zatim nemame a bude trvat par let, nez je budeme mit.... atd. Ale vy slibujete v Cesku bezproblemovy chod hospodarstvi a teple domacnosti. Tak to jste me potesil, protoze ja mam naopak obavy, ze bude pekny prusvih a nepokoje. Uzavirame sazky, kdo se pojede jako prvni poklonit do Kremlu.... Kez mate pravdu, dobry muzi.

J. Lukavsky 10.9.2022 19:17

Určitě to nebude snadné a určitě to bude něco stát. Ale stejně tak by něco stálo jet s prosíkem do Kremlu. Jistěže existuje řada lidí se slzou v oku vzpomínajících na krásné doby budování reálného socializmu, nicméně jich tolik zase není. No a nějak mi ušlo, že bych sliboval nějaký bezproblémový chod hospodářství, to spíš "na druhé straně" slibují ruský plan zase zadarmo. J.L. end

D. Laurencikova 10.9.2022 19:34

Vy to nemate lehke. Vy take patrite k tem, kteri si mysli, ze kdyz jsou plne na strane neomarxistickeho Zapadu a jeho ekosocialismu, tak ze jsou PROTI budovani socialismu. Zijete v minulosti a nevidite, ze neokomunismus neprichazi z Moskvy, ale z Brusele.

J. Lukavsky 11.9.2022 14:29

Kupodivu to lehké mám. Jsem na straně Západu, ale stejně tak vidím jeho chyby a nedostatky. Nicméně si myslím, že západní demokracie pořád má na to aby se zmátořila. Pořád si myslím, že na Západě se žije líp než v Rusku. J.L. end

D. Laurencikova 11.9.2022 15:08

Na strane jakeho Zapadu jste? Toho, kde pod vedenim financniho kapitalu znovu vstava komunismus? Te EUSSR, ze ktere k nam opet prichazi (eko)socialisticke planovane hospodarstvi, politicka korektnost, cenzura, zniceni tradicnich krestanskych a rodinnych hodnot, oslava homosexuality, desitky ruznych pohlavi, islamizace... a dekonstrukce vsech platnych norem? Ruska politika je de facto postavena proti tomuto neo-komunismu. Myslim, ze vubec nechapete dobu.

J. Lukavsky 11.9.2022 15:11

"Ruska politika je de facto postavena proti tomuto neo-komunismu." No pod vedením podplukovníka KGB nepochybně, jak jinak. Nicméně nejsem politolog tak nevím kam zaškatulkovat současné Rusko, rád se nechám poučit. J.L. end

D. Laurencikova 11.9.2022 15:35

Pane Lukavsky, prestante se na to divat, kdo byl co kdysi, Divejte se na to, co je kdo ted. Co je mi to platne, ze kdysi Chartisti udelali kus dobre prace, kdyz mnozi z nich dnes jsou skodna? Co mi pomuze, ze nekdo nebyl komunista, kdyz dnes nechape dobu a je zahrabany kdesi ve valkach minulosti, zatimco se svet meni a on to nevidi? Jestli chcete neco vedet o dnesnim Rusku, tak si to jednoduse vygooglujte. Nebo jeste lepe, mluvte s Rusy, ti vam to reknou. ;-)

J. Lukavsky 11.9.2022 15:47

"mluvte s Rusy, ti vam to reknou. ;-)" no o samotě a pokud se nehodlají do Ruska vrátit, snad. To víte 15 let krimu za slovo válka. No o Rusa teď v Česku moc nezavadíte. Aby to nebylo jako když se za Gorbiho vyhlásila glasnosť, co všechno se vyvalilo. J.L. end

D. Laurencikova 11.9.2022 15:54

V Cesku slibuji jenom 3 roky za "schvalovani ..." To mate dobry, ne? V Nemecku je Rusu dost. Vetsinou voli AfD.

J. Lukavsky 11.9.2022 16:08

"V Cesku slibuji jenom 3 roky za "schvalovani ..." nějak jsem neslyšel kolik Čechů už bručí v báni za tento zločin.... asi to bude spíš takové teoretické. J.L. end

D. Laurencikova 11.9.2022 19:57

Jak vidim, tak nemate nic proti tomu, aby se opet zaviralo ZA NAZOR!

J. Lukavsky 12.9.2022 9:46

"nemate nic proti tomu, aby se opet zaviralo ZA NAZOR!" dle čeho tak soudíte? Myslíte zavírat za názor v Rusku nebo Česku, nebo jak je to v Německu? Kupř. co se stane když v Německu někdo prohlásí veřejně, že Hitler to myslel dobře a že ho jenom špatně chápeme? No moc bych z Německa nekritizoval. J.L. end

D. Laurencikova 12.9.2022 10:05

Aby nedoslo k nedorozumeni - Takze vy jste jednoznacne pro to, aby vas v Cesku zavreli, kdyz reknete, ze Putin ma pravdu?

J. Lukavsky 12.9.2022 12:01

Nejsem právník, ale pochybuji, že mě zavřou za toto konstatování, spíš za výzvu k povstání na jeho podporu či něco podobného. Ale dosud jste neodpověděla co se stane Němcovi který veřejně řekne, že Hitler měl pravdu... J.L. end

D. Laurencikova 12.9.2022 12:31

Ja jsem jeste nikdy neslysela nejakeho Nemce rict, ze Hitler mel pravdu, ani neznam nikoho, kdo nekoho zna, kdo rekl, ze Hitler mel pravdu, aniz jsem se neco podobneho docetla v tisku. Takze vam na vasi otazku asi neodpovim. Zavirat lidi za nazor je mozne v totalite, nikoliv v demokracii. Na tom trvam.

D. Laurencikova 12.9.2022 13:32

Vubec se nejedna o vyzvy k povstani na jeho podporu. Z clanku v iDNES: Pokud by někdo veřejně, tedy například na demonstracích, ale i na internetu VYJADROVAL SOUHLAS s útokem Ruska na Ukrajinu, podporoval jej nebo VYJADROVAL podporu čelným představitelům Ruska, mohl by se za určitých podmínek dopustit trestného činu schvalování trestného činu, popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Za taková provinění hrozí podle zákona trest vězení v prvním případě až na rok, v druhém případě na šest měsíců až tři roky."

Takze se jedna o trest odneti svobody za nevhodny nazor, jak tomu bylo za komunistu. Dokonce genocidu do toho zapletl, byvaly clen komunisticke strany Ceskoslovenska, pan Striz. Genocida je: "umyslne a systematicka zniceni cele etnicke, rasove, nabozenske nebo narodnosti skupiny". Co to ma co delat s bojem na Ukrajine? Ani to nevi, pan JUDr. Nebo byla kazda americka valka take "genocida"?

J. Majzlík 11.9.2022 16:53

Zcela přesně a výstižně řečeno. Když se po převratu začalo se symbolem V, tak jsem si vzpomněl na poslední dubnové dny roku 45, kdy se musel na všech vratech a obchodních roletách tento symbol pošetilosti říše natírat vápnem a štětkou. Proslovy se vedly v duchu sloganu Zítra se bude tančit všude. Heslo Strany jsou pro straníky, OF je pro všechny mohlo též něco připomínat. Může se dnes někdo divit tomu, že za těch třicet let nevyrostla nová sebevědomá reprezentace, schopná obhájit naše zájmy na mezinárodním kolbišti? Která část našeho občanského vějíře by jí v případě potřeby kryla záda ?

J. Majzlík 11.9.2022 16:53

Zcela přesně a výstižně řečeno. Když se po převratu začalo se symbolem V, tak jsem si vzpomněl na poslední dubnové dny roku 45, kdy se musel na všech vratech a obchodních roletách tento symbol pošetilosti říše natírat vápnem a štětkou. Proslovy se vedly v duchu sloganu Zítra se bude tančit všude. Heslo Strany jsou pro straníky, OF je pro všechny mohlo též něco připomínat. Může se dnes někdo divit tomu, že za těch třicet let nevyrostla nová sebevědomá reprezentace, schopná obhájit naše zájmy na mezinárodním kolbišti? Která část našeho občanského vějíře by jí v případě potřeby kryla záda ?

D. Laurencikova 10.9.2022 18:57

Proc by to mel byt sen Putina? Proc by Putin mel snit o nas? Putin ma plyn, my potrebujeme plyn, tak nam ho proda. Kdyz vyhlasime Rusku valku a ten plyn nechceme - jakoze nechceme, od Rusu nechceme, radeji zmrzneme - tak zatahne Putin kohoutek. To da rozum. ;-)

J. Lukavsky 10.9.2022 19:27

No ano, Putin má plyn a my mu ho platili, nebo snad nám ho posílal zadara? No a nevím kdo vyhlásil "speciální vojenskou operaci" ČR, Ukrajina, Evropa či USA? Nějak mi ušlo, že by ČR či EU vyhlásila Rusku válku, odkdy? No rozum by dal, kdyby Rusko neposlouchalo jurodivé věrozvěsty co mu prorokují že bude ideálem a budoucností Země, ale spíš se vrhlo na budování ekonomiky a života svých občanů. Rusko má DPH Itálie, ale věří, že je ředitelem Zeměkoule. Ale to není nic nového. Rusové (za Brežněva) byli u nás a pokyvovali hlavou a říkali "USA jsme předstihli už dávno, ale Československo... to bude problém". A když jsme jim říkali, že mezi námi a USA je asi takový rozdíl jako mezi námi a SSSR... tak se nevěřícně usmívali. J.L. end

D. Laurencikova 10.9.2022 19:46

Vite, kolik takovych "mirovych misi" a "specialnich operaci" vyhlasily uz vsude na svete Spojene Staty Americke? Jak to, ze jsme na ne neuvalili sankce a nebyli s nimi ve valce tak, jako ted s Ruskem? Co je na tom jineho? Pan Fiala rekl, ze "jsme ve valce" a valil jako prvni na Ukrajinu zbrane proti Rusku. Tim z Ceska udelal valecnou partaj.

EU uvalila na Rusko nejtezsi sankce vsech dob, jake tady jeste nikdy nebyly s umyslem, Rusko hospodarsky znicit. Ze pri tom daleko vic nici sama sebe, je zas jine tema. Od prvopocatku slysim, ze RUSKY PLYN a vlastne vubec nic ruskeho nechceme a uz nikdy chtit nebudeme a Rusove ze nam nesmeji na oci - vsichni! Pak Putin vyhovi nasemu prani a trochu zaskrti kohoutek a.... Uz se nam vsechno hrouti a teprve bude. To je politika, prozirava, co? Respekt!

Vase vzpominky na SSSR si nechte pro vnuky, to je minulost. Svet se nam mezi tim hodne zmenil, toho jste si nevsiml. Nevim, co je vam do ruske DPH a proc chcete radit Rusum, jake maji mit priority. Mozna, ze dokonce zijete v iluzi, ze v USA letaji peceni holubi primo do huby?

J. Lukavsky 11.9.2022 9:38

"zijete v iluzi, ze v USA letaji peceni holubi primo do huby?" No asi jak komu, určitě ne prostému Američanovi, ten musí makat. Spíš všelijakým imigrantům, jinak by se tam tak necpali. Nebo tam přicházejí aby zhubli? A je mi jen trochu divné, že Rusko, ze kterého utíká kdo může (nejlépe na prohnilý a ožebračený západ a USA) věří tomu, že je jakýsi toužebný cíl lidí na celém světě. Říká se tomu hlasování nohama. J.L. end