19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 3.5.2010 15:17

Kajan

Autore, zvysoka Vám na obraz ČR ve zločinecké EU se ru ! Dzp.

K. Kužel 3.5.2010 10:16

Bohužel velmi přesné.

Howgh

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

V. Kain 3.5.2010 8:46

Evropská unie

Správný výraz, ano je to dar nikoliv půjčka.Každému musí být jasné,že to řekové nikdy nebudou schopni  splatit a ani to nemají v úmyslu.Zaplatí to daňový poplatníci.Nikdy bych  už nevěřil tomu kdo by mě v tak důležité věci jako je vstup do EU podvedl.Řekové EU podvedli s naprostým klidem.Žití na dluh trvá v Řecku příliš dlouho.Lidé si zvykli na nezaslouženou životní úroveň a vzít si ji rozhodně nenechají.Ostatně to dávají dostatečně najevo.Nikým nevolení evropští poslanci se bojí mely která by mohla následovat,totiž mohli by příjít o svá dobře placená místa.Půjčku řekové za nějaký čas propapají a co dál? Příjde ze zemíEU dalí půjčka?

V. Bok 3.5.2010 13:14

Re: Evropská unie

Ale starý omyl, není to žádný dar Řecku, ale bankám, ktere Řecku půjčovaly. Ty totiž stojí za tou celou akcí "pomoci řekům". Pomůže se jen jim a své špatné půjčky dostanou zpět i z úroky. No a že taky spolupracovaly na podvodném vidění řeků, no aby ne. Pak to ve správný okamžik nechali prasknout.

A řekové jako pitomci pořád žrali a utráceli, to se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou, slovy kuráta Katze ze Švejka. No jo, řekové teď za to tvrdě zaplatí, velmi tvrdě a přijdou o část své samostatnosti a svébytnosti a zchudnou no a my? My zaplatíme tu pomoc, že.

Doufám že řecký příklad nás mine. Ale není to vyloučené.

Ach jo, zase ty spiklenecké teorie.

P. Kozelský 3.5.2010 5:31

QUO VADIS EUROPA ?

Unie (pro připomenutí založena jako unie oceli a uhlí) se stále vyvíjí. Snaha 90 let rozšířit vliv na co možná největší část kontinentu po rozpadu Sovětského Ruska (a tím omezit jeho vliv na zbytku kontinentu) včetně snahy udržení vlivu na Balkáně, které vyvrcholilo vstupem Rumunska a Bulharska do tehdejší pětadvacítky je a bude i v budoucnosti vyvažováno nemalými ústupky a finančními injekcemi.

Případ Řecka však vyvolává jiné otázky a to jsou otázky rovnosti postavení zemí v Eurozóně. Jestliže je možno napumpovat do Řecka miliardy bez toho, aby Řecko garantovalo cokoliv, proč totéž neprovést také s Českou Republikou ?  Chceme stejné injekce jako Řecko pro uspíšení zavedení Eura. Není -li to politický kapitál, který musí země, které podmínky nesplňují maximálně využít , pak už nevím.

Páni politici, použijte tento velký klacek k mlácení kolem sebe, jinak nás Evropa nakonec utluče čepicemi. Jsme členy jakéhosi společenství, ale výhody z něj nemáme stejné jako jiné státy. Bojujme za lepší postavení ČR v rámci EU. Ono se přidají i další země kolem nás, jsme celkem zajímavá oblast. Osa Polsko - Česká Republika - Maďarsko - Rumunsko - Bulharsko představuje poměrně velkou nárazníkovou zónu vůči Rusku. Trhy v této oblasti také nejsou zanedbatelné. Pokud se obnoví tato linie podporovaná Višegrádem a začne vystupovat suverénněji, nezbude zbytku Evropy nic jiného, než podmínky pro všechny země sjednotit, poskytnout stejné možnosti každé členské zemi a toto také ekonomicky podpořit.

J. Mrázek 3.5.2010 7:10

Re: QUO VADIS EUROPA ?? Asi tam ....

Nelze žít na úkor jiného a dělat, že je to v pořádku.Nelze jednat s jinými, jako s druhořadými.Nelze politicky zavést jednotnou měnu a ekonomicky na to nemít všude stejné podmínky.Lze s pravděpodobností hraničící s jistotou konstatovat, že pan Klaus je příliš mírný ve svém hodnocení trvanlivosti eura a společenství, bere příliš velké ohledy na celou mašinerii, aby neurazil. Krutá pravda se dnes nenosí, je doba politické KOrektnosti, spíše bez toho KO ....to KO přijde brzy .