25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Zúčtování s levicí

Až na Jana Hamáčka to už vědí všichni. Levice končí, a to nejenom u nás, ale i v Evropě. Ptám se, proč k tomu došlo a jestli pro ni existují východiska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 14.11.2018 9:50

Zbytečné dlouhé.

Levice, ať liberální či konzervativní, končí proto, jak správně píše autor, že si nechala dělnickou třídu vyfouknout lidmi jako Trump či Babiš. Trump je sice nevzdělanec a hrubián, nečte, v mapách se nevyzná, v historii taky ne, ale na rozdíl od levice má dobrý zvířecí instinkt jak přežít a udržet se u moci a také jak to sfouknout třeba s takovým Kimem (tomu zřejmě chyběla láska a tak mu ji Donald poskytl) a tak jsem fakt zvědav co z toho nakonec vzejde.

S. Rehulka 14.11.2018 14:33

Re: Zbytečné dlouhé.

Tedy četl jsem v několika článcích na NP Vaše příspěvky a názory pane Valento, ale došel jsem k názoru, že jste blbec 1.třídy ! Jo a stěžujte si na lampovně !

P. Urban 14.11.2018 16:56

To je dobrá zpráva pro Trumpovy odpůrce

protože pokud mocenský instinkt radí dávat lásku, pak majitel takového instinktu musí po pár měsících moci zkrachovat.

Což mi ovšem, při porovnání s délkou dosavadní Trumpovy vlády, časově nevychází.

M. Prokop 14.11.2018 9:42

Dost zmatené.

.

A. Alda 14.11.2018 9:34

Výborně popsáno.

Souhlasím a jen doplňuji, jak je podivné, že tu úplně nejbezbrannější minoritu salonní levice přehlíží, či proti ní přímo bojuje: děti v lůně matky.

K. Janyška 14.11.2018 8:56

Kdybyste byl trochu sečtělý víte, že je to tím, že neosobní

civilizace ochodem je procesem lidským jazykem řečeno pravicovým, neboť individualizuje a individulaizuje, tedy osamostatňuje. Nejprve divochy a teď jednotlivce a ti generují spontánní řád lidského světa, který je řídí svými pravidly chování a uspořádává je a vede k lepšímu a k lepšímu... Dzp.

M. Kolář 14.11.2018 8:53

levice nezaniká

Levice nezaniká, pouze se mění z liberálně demokratické na buď nacionalistickou a sbližující se s krajní "pravicí" (současná italská vláda vyjadřuje tento "nový" model), nebo sklouzává přímo k autoritativní formě vlády (hnutí ANO v ČR) .. Tedy levice nezaniká, pouze se transformuje a především umírá/slábne její demokratická složka...

Článek autora lavíruje mezi snahou o politickou analýzu na straně jedné a politickou agitací na straně druhé. Takový příspěvek musí být nekvalitní ve své podstatě, a to také je...

M. Krčmář 14.11.2018 8:14

Ještě že už mi táhne na čtyřicet, nezbývá mi než si po večerech číst posledního socialistu,a to byl Jack London.

M. Krátký 14.11.2018 8:09

Potěšily mě první dvě věty, pak už to padalo

a padalo a padalo až jsem to studium ukončil - hezký den

T. Hraj 14.11.2018 8:29

Re: Potěšily mě první dvě věty, pak už to padalo

To hovoříte o článku nebo o svých prvních dnech na základní škole?

M. Krátký 14.11.2018 8:52

Re: Potěšily mě první dvě věty, pak už to padalo

koukám pane Hraji, že snídáte vtipnou kaši - aby jste to nepřehnal

T. Hraj 14.11.2018 9:25

Re: Potěšily mě první dvě věty, pak už to padalo

Uznávám, bylo to možná ode mne dětinské, ale když už jste tak krásně nahrál, tak mi to nedalo. Konečně reagovat ad rem nebylo na co.

V. Student 14.11.2018 8:06

Pane Robejšku,

zhusta s vámi souhlasím, nicméně povšiml jste si nových koalicí v Praze, potažmo v Praze 1? Koukněte co publikují bří Čižinští a uvidíte kryptolevičáky par excellence...:-(

P. Lenc 14.11.2018 9:48

Re: Pane Robejšku,

Pane Studente, ale o tom ten článek je.Ono i na voličích záleží jak prudký ten sešupový svah je.A Praha si musí vytrpět to, čím díky hlouposti voličů si čtyři roky procházelo Brno.A zákon setrvačnosti je holt sviňa.

V. Student 14.11.2018 10:18

Re: Pane Robejšku,

Ano, myslím že si užijeme nevídané...

J. Richter 14.11.2018 7:33

T je zase blábol...

prý levice končí nejen u nás. A ANO je co? Bureš začal jako strana pro zoufalé pravičáky hledající nové ukotvení a plynule přešel k levičáctví a populismu. Kam zmizeli voliči komunistů a oranžových komunistů? To jako všichni během tří let umřeli?

Kdepak, tahle sorta tragédů se shlédla v ANO, mohutně podporovaném komunistou, populistou a levičákem Zemanem a radikální zbytek mazal k Pitomiovi, neschopen rozlišit strany SPO a SPD. Znám několik neschopných závistivců, kteří lítali po světě s oranžovou šálou a pěli internacionálu a dnes vychvalují slovenského udavače STB s jeho EET a hlásají že Bude líp.

Prostě lůza a levicová autore, levicová. A doufám, že nepovažujete za pravici ten Pitomiův byznys projekt jak podělat skrze imigranty stát o pár set milionů.

R. Langer 14.11.2018 9:19

Re: T je zase blábol...

Vidím to bohužel stejně.

P. Lenc 14.11.2018 9:51

Re: T je zase blábol...

Ale pánové, o Pitomiovi ten článek opravdu nebyl.Ale o hlouposti voličů souhlas.

V. Petr 14.11.2018 10:21

No, oni se tradiční voliči sociální demokracie opravdu ale

opradu nezajímají tématy jak záchody pro dvacáté třetí pohlaví ani nemají zájem živit násilnické primitivy, přivandrovalé z nějaké prde***.

Existoval tady najednou elektorát, o který jakoby nikdo nejevil zájem až se objevily strany, které se ho ujaly! Toto je v politice NORMÁLNÍ, normální ovšem nebylo to, jak se sociální demokracie úplně odtáhla od svých voličů!!!!

J. Chodur 14.11.2018 3:14

Zachrance levice?

Proc je zapotrebi levici zachranit v jeji stare, soucasne nebo budouci forme? Mam pocit ze napachali dost zla po dobu sve existence. Levice stoji na prerozdelovani soukromeho majetku (kradez) a na lzich, kde slibuje veci ktere dlouhodobe neni mozne statem poskytnout a rada z nich to vi. Proc? Protoze v socialismu dochazi k postupne degradaci lidske bytosti a k postupnemu poklesu produkce. Proc je autor znepokojeny rozpadem levice? Pan Robejsek asi stale veri, ze Nacionalni Socialiste byli pravicaci protoze strasi, ze lide by mohli nedej boze zvolit co? Clanek moc nepomaha pochopeni situace, v prve rade si musime udelat poradek v chapani historie, pravdive a nezkreslene.

Jaka spolecnost funguje nejlip a dokaze sve cleny vest k maximalni mozne svobode, zodpovednosti a stoupajici produktivite? To bez moralky neni mozne. K nezavislemu zpusobu zivota s nutnym rizikem, ktere motivuje cloveka k vyssi mozkove aktivite. Teprve az pochopime historii a mechanismus kvalitniho zivota, tak se muzeme pustit do chapani soucasnosti a planovani budoucnosti. Snad tusite o cem mluvim. Kvalitni lidske spolecenstvi musi motivovat kazdeho jednotlivce ke zdokonalovani jeho funkcnosti a jeho moralnich vlastnosti. Bez krestanske moralky je to nemozne. Levicove filosofie jsou antihumanni ve svych dusledcich, bez vyjimky. Levice moralku systematicky nici, tudiz je aktivni zdroj vsech moznych krizi soucasnych spolecenstvi. Burzoazni spolecnost nenarusena levicovymi myslenkami moralku potrebuje ke svemu preziti, tudiz je daleko zdravejsi formou lidskeho usporadani, kde se lidska bytost muze rozvijet. Burzoazni spolecnost se bez moralky chova barbarsky, takze potrebujeme upevnit moralni vlastnosti lidi, ne moralku vic oslabovat atheistickymi levicaky.

R. Langer 14.11.2018 5:37

Re: Zachrance levice?

Nevidím rozdíl mezi ateistickými a věřícími levičáky. Je to všechno stejná pakáž. :-P

J. Chodur 15.11.2018 4:38

Re: Zachrance levice?

Krestanstvi bylo cilene infiltovane komunisty. Nekdy ve dvacatych letech v USA pusobila komunisticka agentka, ktera za sve pusobeni vybrala asi 1500 seminaristu s komunistickym zazemim, nekteri mozna zmenili svuj nazor jak dospivali ale rada z nich se podilela na marxisticke nakaze cirkve. Homosexualita byla dalsi silny mechanismus ovladani knezi levici. Jezuite (odkud je pokud vim soucasny papez) jsou silne ovlivneni jak homosexualitou, tak marxismem. Takze souhlas, krestane kteri podlehli modernistickym nazorum jsou problem i kdyz podstatne mirnejsi, hodne toho ma ale puvod od levicovych atheistu, kteri infiltrovali krestanske organizace a take je to dusledek tlaku zvenci od levicovych vlad a jejich zakonu, ktere silne prispely k demoralizaci cirkve. Takze rozdil tam je a obrovsky, i kdyz jsou oboji skodlivi. Levicovi Atheiste jsou iniciatori toho vseho, tudiz jim patri daleko vetsi vina.

J. Fridrich 14.11.2018 6:52

Re: Zachrance levice?

Souhlas s rozborem nynější situace na Západě od pana Robejška, ale souhlas i s vývody a řešeními od pana Chodura...

P. Lenc 14.11.2018 9:52

Re: Zachrance levice?

I já si dovolím souhlasit.

D. Bystriansky 14.11.2018 12:10

Re: Zachrance levice?

Ano, za levicí vidím především ty škody, co napáchala. Bez morálky, zodpovědnosti a étosu práce mluvit o svobodě, to je cesta do současnosti.