25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Vzniká ministerstvo pravdy

George Orwell napsal v polovině minulého století slavný román „1984“. Jeho hlavní hrdina pracuje na „Ministerstvu pravdy“, což bylo v oficiální novořeči (newspeaku) pojmenování pro Ministerstvo vnitra, které ve skutečnosti systematicky ničilo životy lidí, kteří nesdíleli oficiální názory, a které upravovalo informace v médiích, aby byly vždy v souladu s oficiální propagandou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 4.1.2017 20:15

ad hybridní válka - jakkoliv si Putina nepřeju blíže našim

hranicím, tvářit se, že tento "proces" vynalezl on je chucpe. Příkladů bude jistě více - ale poměrně čerstvá je účast "dobrovolníků" z cizinecké legie na straně protisrbské (především v Chorvatsku) v devadesátých letech (kteří nastupovali bez označení, nebo nafasovali chorvatské uniformy). Dalším kontingentem v tom místě a čase byli propuštěnci z armády DDR, kteří toto angažmá brali jako příležitost se etablovat pro Bundeswehr...

Považuji tuto angažovanost za správnou - protože pravděpodobně zabránila dlouhotrvajícím bojům, které by ovládnutím prostoru vojsky Srbů nepřestali. Nalhávat si do kapsy je ale chybou, která nás může stát jasný obraz situace někdy v budoucnosti...

M. Prokop 4.1.2017 21:04

Re: ad hybridní válka - jakkoliv si Putina nepřeju blíže našim

No ale v Chorvatsku (pokud tam tedy byli) bojovali spolu s Chorvaty.

O srbských polovojenských jednotkách taky radši nemluvit.

Jde spíš o to, kdo to praktikuje, než kdo to vynalezl, alespoň já o vynalézání nepsal nic.

R. Brzák 4.1.2017 23:15

Re: ad hybridní válka - jakkoliv si Putina nepřeju blíže našim

Hybridní válka je válka nepřiznaná - a tu provozuje každý, kdo z toho pro sebe vidí prospěch. Vede se samozřejmě různými prostředky - včetně tajných služeb a jejich operací. A Rusko není vyjímka - naopak, pro Rusko je hybridní válka z pochopitelných důvodů výhodnější, než otevřený konflikt (je vzhledem ke své historii a nevyvinutosti v nevýhodě). Mě se jen zajídá, když se tváříme, že je nám ten pojem cizí. Ne proto, že je to snad vůči Rusku nespravedlivé - v Rusku nežiji a ani nechci...je to ale nezodpovědné vůči MOJÍ ZEMI! Protože pouze v případě, že se budu dívat na realitu s nezastřeným pohledem, mohu dělat dobrá rozhodnutí.

I. Patta 4.1.2017 20:15

P. Mach pojmem „evropský sociální model“

udeřil EU hřebík přímo do hlavičky, i když si to jako ekonom neuvědomuje. Evropský sociální model (ESM) přímo zavinil demografickou katastrofu států Evropy. Katastrofu, jejímž důsledkem je nedostatek dětí v populacích evropských národů. Např. Německu chybí od konce 50. let kdy, počínaje důchodovou reformou, začalo zavádět mezigeneračně nesolidární ESM, 17 milionů dětí. Dětí, které se nenarodily do vyrovnané populační bilance. Není jistě překvapením, že u zrodu ESM stál německý kancléř. V 50. letech vyřkl Konrád Adenauer, když z moci kancléře zavrhl přestavbu sociálního systému ve prospěch rodičů, legendární větu: "Děcka budou mít přece lidi vždycky"! K nám zavlekl ESM začátkem 90. let do daňové a sociální oblasti tehdejší ministr financí V. Klaus. Přímým důsledkem zavedení ESM v ČR byl propad úhrnné plodnosti z 1,7 na 1,2 dítěte/ženu v průběhu let 1994 - 96.

M. Prokop 4.1.2017 21:06

Re: P. Mach pojmem „evropský sociální model“

Pokles v Česku způsobila spíše nejistota, než ESM, který sem zaručeně nezavlekl Klaus.

I. Patta 5.1.2017 8:02

Re: P. Mach pojmem „evropský sociální model“

Pane Prokope, koukat z okna nestačí, zaručeně! V. Klaus jako ministr financí k nám zákony č. 586/1992 Sb. o dani ze mzdy a 589/1992 Sb., o sociálním pojištění nejen zavlekl. V. Klaus je následně již jako premiér vlastnoručně podepsal!

Š. Hašek 4.1.2017 17:42

Vážení,

snažně prosím, je již zřízeno také občanské připojení na tu Romancovovou, abych mohl nahlásit jasné příznaky zuřící hybridně informační války kolem mě?

Nebo se musí jít k nějakému okýnku? Okýnku, kde sedí nějaká ideologicky (i váhově) zdatná soudružka. Nevím ani proč, ale na sekundu mě napadlo, že by mohla vypadat jako něco mezi Šabatovou a Šustrovou. Ale rychle jsem to zaplašil, bude to blondýna za velkým stolem a bude podávat kávu (zadarmo). Kávu a poučné tiskoviny "Za Evropu nehybridní".

F. Houžňák 4.1.2017 15:29

Jako vrchní, nedotknutelná pravda bude taky nejspíš

vyhlášeno, že honit si péro před kamerou je nejvyšším stádiem evropské dokonalosti.

J. Jurax 4.1.2017 17:25

Re: Jako vrchní, nedotknutelná pravda bude taky nejspíš

Nebude. Aspoň ne zatím - a ve Vatikánu se to ztratí ...

Š. Hašek 4.1.2017 17:46

Re: Jako vrchní, nedotknutelná pravda bude taky nejspíš

Pane Houžňáku, už telefonuji.

Vámi napsaná věta se mi jeví jako typicky hybridní, minimálně to bude nějaký superzašifrovaný vzkaz. Oni se na to chlapci od nás mrknou.

J. Jurax 4.1.2017 18:13

Re: Jako vrchní, nedotknutelná pravda bude taky nejspíš

Já tím nemyslel vůbec nic, soudruzi, něčeho takového ani nejsem schopen a co je to hybridní nevím, příspěvky platím a vlaječky vyvěšuju!

F. Houžňák 4.1.2017 17:59

Víte, kdybyste aspoň nelhal

tak blbě a nenávistně.

J. Jurax 4.1.2017 18:23

Re: Víte, kdybyste aspoň nelhal

Vtipu nerozumí, maso nežere, co s takovým?

Nebudete Vy nějaký nedůtklivý pobožník?

J. Kanioková 4.1.2017 19:48

Moje chechtací svaly Vám děkují :)))))))

D. Stirský 4.1.2017 14:53

Oni totož ti, co tolik brojí

proti hypertrofovanému státu, jsou na jeho výdajovou složku často dosti silně přisáti. A bude-li Mach poslancem parlamentním, bude přisát rovněž. Nyní je jeho laktačním zdrojem rozpočet bruselský.

M. Prokop 4.1.2017 15:06

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

To bych zrovna neřekl. Zaměstnanci státu, státem podporovaných neziskovek, eunijní poskoci a podobní, na stát a nadstát přisátí, obvykle brojí proti "populistům", liberálům (skutečným), OSVČ, nízkým daním, daňovým rájům ...

Proti hypertrofovaným státům a nadstátům brojí ti, kteří to vše platí a kterým to vše obvykle spíš škodí.

Pan Mach byl jimi zvolen, aby v té kočovné šaškárně neseděli jen zelenorudí kývači.

J. Jurax 4.1.2017 16:51

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

K poslední větě - jistě, ale otevřeně řečeno je v té kočovné šaškárně platprdný ...

V. Karda 4.1.2017 17:10

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

Pokud tam budou sedět hovada podobná vám kteří nechápou že menšina opozice tam moc nenadělá a podle vás je tedy zbytečná tak se nic změnit nemůže.

J. Jurax 4.1.2017 18:11

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

Kuš, hovado - zkuste z hlavy spočítat, kolik jednotek procent činí zastoupení poslanců z ČR v tom putovním cirkusu a jaké je složení těch zastupičů z tuzemska a jaké jsou vlastně pravomoci členů toho cirkusu, pak dlouho přemýšlejte, jste-li toho schopen, a pak teprve pište.

V. Karda 5.1.2017 11:05

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

Ty hovado kdybys tam seděl ty tak by ti to určitě nevadilo. To víš závist je sviňa.

J. Jurax 5.1.2017 15:43

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

No, chtěl jsem po Vás přemýšlení ... zjevně jsem chtěl mnoho, zůstáváte tudíž i nadále hovadem ...

M. Prokop 4.1.2017 18:16

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

Souhlasím, ale když tam je zvolen, tak tam má být. I platprtný.

Nepřítomností nezlepší taky nic.

J. Jurax 4.1.2017 18:28

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

Taky pravda. Aspoň se tam trochu finančně opeří ...

T. Hraj 4.1.2017 15:11

Re: Oni totož ti, co tolik brojí

Přisátý bude, ale mandátem jeho voličů. A bude na těchto voličích, jestli z něj strhají tu kůži, kterou ponese na trh nebo ne. To je sakra rozdíl ve srovnání s různými pochybnými NGO a GO státem placené, popřípadě i zřízené.

A do toho Bruselu byl také zvolen primo.

J. David 4.1.2017 14:12

Ač jsem tecnokratický absolvent, tápu

Co je to vlastně ta hybridní informační hrozba? Hybridní pohon automobilu sice chápu, tu trochu benzínu/nafry se sajratem z řepky, tu trochu elekřiny z rekuperátoru a LiOn baterií s kadmiem, dvacet maníků na vnitru s nějakou "báryšnou" s buzerantem Jandou (mohu se mýlit), budou suplovat Husovu thesi, "hledej pravdu, suď pravdu, hlásej pravdu"... Nezlobte se na mne, ale Chujvancovo oddělení mi připomíná papežskou curii, ve smyslu zachování katolického dogmatu, že neposkvrněné početí Panny Marie není jen tak, kdo bude hlásat, že jí obtáhl Pepča s božím ejakulátem, s porodem Jéžíška, bude monitorován, zdali není pravoslavný Putinův agent. Rád se nechám poučit, Ježíška jsem užil, jako příměr. Kurňa, kdy mne "vošousti", kterým platím berně, nechají prostřednictvím svých ouředních "subvošoustů" na pokoji? Vošousta vyrazím, byť riskuji štráf. Co mi má magistrátník lézti do kamen a dříví? Starostovi jsem řekl, že topím pouze dřevem (bývalý haluzák), a že kotlovýmu domovníkovi, pokud se bude chtít vloupat do mého příbytku na kontrolu (napříč ústavnímu zákonu), nasázím dunsty do zadnice, ve smyslu daného ústavního zákona a předpisy subsidiárně s ním související. Mýlit ve výkladu zákona se sice mohu, ale ústavní zákon bývá obvykle nadřazeným etalonem zákonů subsidiárních. Právníci, nechť posoudí onu relevanci, zdali dát po tlamě musulmanovi, či se nechat multikulti pobodat. Právní vědomí... Juristé, na každou píčovinu musíte mít poradce? Až Vám musulman vojede vnučku, konečně zařičíte, komerční právníci...

Č. Berka 4.1.2017 14:27

Re: Ač jsem tecnokratický absolvent, tápu

vám se nelíbí slovo "hybridní"? Vždyť je takové moderní- skoro jako neomarxistický či kvantový či Matrix. bylo by škoda takové pěkné a moderní slovo nevyužít, dokud je moderní...

M. Prokop 4.1.2017 15:08

Re: Ač jsem tecnokratický absolvent, tápu

Hybridní je web, tvářící se česky a píšící podle ruských not. Hybridní válku vedou zelení mužici v uniformách bez distinkcí, kteří nejdřív někde vůbec nejsou a pak jsou vyznamenáni za to, že tam byli.

F. Houžňák 4.1.2017 15:26

Pořád je vám ještě líto, že kyjevští Ukrajinci nemohli

na Krymu vraždit tak, jako vraždili a vraždí na východní Ukrajině? Zastáváte také názor, že východní Ukrajinci patří jako nevolníci kyjevské vládě a nemají do svých záležitostí co mluvit?

J. Jelínek 4.1.2017 16:10

Re: Pořád je vám ještě líto, že kyjevští Ukrajinci nemohli

No tak ať dělají mužiky Putinovi, když se jim Kyjev nelíbí. Ale v Rusku.

F. Houžňák 4.1.2017 16:27

No vždyť to chtěli (tedy nejspíš), podle svého,

slavnostními mezinárodními smlouvami garantovaného práva na sebeurčení, v tom jim ovšem kyjevská junta zabránila a začala je bombardovat. Na Krymu se jí to naštěstí, díky Rusům z Ruska, nepodařilo, i když se kyjevští náckové za potlesku a podpory Obamy, Němců a Švýcara Schwarzenberga snažili, seč mohli. Chápu, že se vám vraždění vám nemilých lidí líbí, holt pokrokový světový názor, ten už měli i Němci a exportovali ho do celého světa, mimo jiné do Ruska.