24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EVROPA: Útoky Bruselu na Polsko nezastavila ani válka

Chvíli se zdálo, že válka na Ukrajině zastaví ideologické tažení proti Polsku. Když však Evropská komise před týdnem schválila Varšavě plán obnovy, rozpoutal se nový cirkus. Kritizováno už není jen Polsko, ale i samotná Evropská komise. A skupina liberálních poslanců Evropského parlamentu již sepisuje návrh a sbírá podpisy pro hlasování o nedůvěře Ursule von der Leyenové, a tedy i celé Komisi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Zrcek 14.6.2022 18:28

Eurokratům jde o evropské hodnoty asi stejně, jako grýndýlistům o životní prostředí a bolševikům o pracující lid.

V postdemokratické společnosti postupně ovládané privilegovanými řvoucími minoritami (za blahovolného tolerování volených představitelů) to vede k vynucování nadvlády nepřizpůsobivých skupinek nad bezradně mlčící většinou.

Vidíme tak všude čím dál pevnější vládu nevolených minorit s agresivními ideologiemi a struktury EU nejsou výjimkou. Můžeme pozorovat jemné rozdíly těchto menšin mezi kontinentální Evropou a anglosasy. Tyto menšiny však shodně v obou uskupeních postupně kolonizují zbytky původních demokratických institucí a přetvářejí je skrytě mimo dohled většiny voličů. Případně si nevybíravě zlobbují poslance a prosazují své extrémní představy, o které jinak není zájem.

V obou uskupeních jde aspoň částečně o jiné ideologie, ale postupují úplně stejně. Anglosasové plánují nadvládu barevných nad původním obyvatelstvem a eliminaci bílých samců, v Evropě jde o nadvládu nadnárodních institucí nad původními národy a likvidaci majetků střední třídy pomocí grýndýlu. A proto je všude na západě nutné eliminovat nesouhlasné názory nejlépe i s jejich nositeli. Polsko se stalo v tomto boji protihráčem EU a z principu proto musí být zašlapáno do země.

Rozumná středová politika je teď mrtvá, to co zůstalo, jsou woke extrémisti levicové víry a jejich oponenti z krajní pravice (cvoci). A kremelský putínek, který nás chce sežrat všechny...

M. Vaněk 14.6.2022 16:51

Co si to ti Poláci dovolují, vydávat si svobodně vlastní judikáty... Měli by se učit od nás: díky ES pro "lidská práva" jsme zaplatili usvědčenému a odsouzenému vrahovi 350 tisíc za "utrpení", které jsme mu způsobili neúměrně dlouhým řízením, nebo díky zločincům ve vládě jako byl p. novák z ods popřejeme arabskému deviantovi, tč. katarskému princi, klidnou cestu a doprovodíme ho až do letadla, přestože by měl sedět v cele. A co takový p. rychetský, který ochotně posvětí porušení Ústavy nejen u voleb, ale i zavadění nezákonností vládami i Parlamentem...

P. Brich 14.6.2022 14:00

"... eurokratům nejde o skutečné evropské hodnoty, ale hlavně o to, aby žádný jiný hlas v EU nezněl silněji, než ten jejich."

Za ten objev Ameriky byste měl být na obálkách dějepisu, autore!!;-€EU;-O

M. Juraška 14.6.2022 11:56

EK s jejím Green Dealem a lídry jako von Leyen je pro ČR daleko větším nebezpečím než Rusko.

A. Koukolík 14.6.2022 11:50

Jak já obdivuji Velkou Británii a také jim závidím. Oni mají taky problémy, dělají spoustu pitomostí typu gender, gtreen deal a další, ale dělají si je sami, podle svého rozhodnutí a alespoň si mohou říkatm že se k té pozvolné sebevraždě rozhodli sami a nikdo jim nic nenařizoval. A také mohou sami šlápnout na brzdu.Ne jako někteří kašpárci, kteří prohlásí :"green deal je tady a nedá se s tím nic dělat"

M. Vaněk 14.6.2022 16:52

jste naivní...

https://cz24.news/utajena-historie-jak-ji-neznate-chazarove-rothschildove-iluminati-protokoly-sionskych-mudrcu/

I. Schlägel 14.6.2022 11:48

S evropským svazem přišla bída na zem.

J. Jurax 14.6.2022 11:28

Čtvrtá říše vystrkuje rohy.

EU si rozvracet nedáme!

J. David 14.6.2022 12:38

Uršula von der Lejno hlásá obligátní: "Ein Reich, ein Volk, ein Führer", tedy přeloženo do časů nynějších, z časů nám minule známých: "Ein EU-4.Reich, ein EU-Volk, ein EU die Kommission führering" s dodatkem "maul halten, und weiter dienen". Poslouchej celé to "EU von der Lejno", jistý Dolfi Schikelgruber to také hlásal, toť asi stejné motto.

M. Vaněk 14.6.2022 16:54

Dolfi byl žid, mj...

V. Povolný 14.6.2022 10:19

Inu, on by si vyslovení nedůvěry zasloužil i europarlament a vlastně i celá EU. Tato organizace už dávno neslouží zájmům svych členů, ale zájmům svým vlastním. Obzvlášť po Lisabonské smlouvě. Paradoxní je, že stupňováním takových věcí, jako je případ Polska, EU vlastně pracuje na svém zániku. Jakmile se začnou zájmy členů rozcházet s deklarovanými zájmy unie, je zřejmé, že je něco špatně. Udržování unie, která neslouží svým členům, je nesmysl. Zejména, když unie začíná používat k udržení jednoty sílu. Pamatuji na diskusi o czexitu - vystoupit nemůžeme, protože závazky jsou příliš silné a EU by nám to spočítala. Stačí se podívat, jak se chovala v případě brexitu. Jenže to je problém. Pokud má být hlavním důvodem pro setrvání fakt, že by to odpadlíkům EU spočítala, tak to je opravdu velmi slabé. Tohle spíš posiluje stranu nespokojených.

J. Jurax 14.6.2022 11:31

R^R^

O. Kaucký 14.6.2022 13:02

R^[>-]

T. Hraj 14.6.2022 9:25

Je to střet reality (ať už si o Polsku myslíme cokoli a ať mu fandíme nebo ne) a rádobyutopistické, nádorovitě přerostlé ideologické absurdity zbyrokratizované slonovinové věže.

Z Verhofstadta se mi dělá nevolno už od dob jeho "debat" s Nigelem Faragem. Ta ostatní jména naštěstí neznám.

V. Kuhaj 14.6.2022 9:05

Ono Polákům možná nakonec dojde, že kuratela Bruselu se na jejich svobodomyslný přístup moc naroubovat nedá.

M. Hoblík 14.6.2022 8:40

EU jako příčinu nesnází by bylo nejlepší rozprášit a moudré bruselské komisaře poslat pracovat na Ukrajinu!

V. Mokrý 14.6.2022 11:18

R^

včera bylo pozdě

O. Kaucký 14.6.2022 13:05

Moudré? To je, ale veeeelká nadsázka.

F. Navrátil 14.6.2022 8:04

Polsko si tvrdě hájí své vlastní národní zájmy a ty jsou v mnoha ohledech rozdílné od zájmů Bruselu. Polsko považuje katolické náboženství za základní součást polské kultury a společnosti. Brusel stojí na základech multikulturalismu, genderismu, klimatismu a podobných chimér. Navíc Polsko má v Pobaltí, Bělorusku a na Ukrajině historicky velmocenské zájmy, které se střetávají s ruskými zájmy. Rádo by do nich zatáhlo EU, která tuší, že by to jen urychlilo poločas rozpadu eurosajuzu.

V. Církva 14.6.2022 21:13

Polsko má s Rusy dávné rozpory. Občas to tak s protiruskou retorikou přehání.

Také mají ale čich na darebáky. Proto zachránili Evropu před tureckým islámem a bojovali i proti Hitlerovi.

Na rozdíl od Rusáků ví, že dnes už se nerozšiřují země krvavými válkami a zabíráním cizích zemí. Ale bránit před Rusáky se bohužel musí.

J. Nevrkla 14.6.2022 7:50

EU se musí rozpadnout. Dříve jsem Polsku fandil ve sporu s EU, když teď vidím, jak by Evropu rádi zatahli do války s Ruskem a sami ovládli Ukrajinu, mé sympatie jsou ty tam. A zřejmě i velké většiny Čechů.

M. Drašner 14.6.2022 9:02

A na tu "velkou většinu Čechů" jste přišel jak? Zatelefonoval vám to Lavrov?

J. Nevrkla 14.6.2022 9:14

Napsal jsem zřejmě vycházeje ze zkušeností s mými známými i z diskuzí v médiích a na sociálních sítích. Myslíte, že většina Čechů souhlasí se stupňováním války s Rusy, s plány Polska na zrušení jeho hranic s Ukrajinou a vzájemným úplným propojením, jak prohlásil polský prezident? Já pochybuji.

V. Církva 14.6.2022 21:07

Klub přátel SSSR a kolaborantský kroužek.

Ona tu ruská FSB měla lehkou práci. Nakonec tradici kolaborace tu máme. Už hasiči co vykuřovali parašutisty z krypty a brali jim žebřík byli dost aktivní. No a Bilaci se taky vždycky našli. Jenže na všechny kolaboranty se vaří voda!

J. Nevrkla 14.6.2022 21:38

Přijít na takové blbosti z mého příspěvku může opravdu jenom člověk s totálně vymytym mozkem. U dítěte bych to chápal. Vy už snad dětinštíte, takový osel jste snad nemohl být celý život. Vlastně mohl...

P. Pepax 14.6.2022 9:08

R^ souhlas, Polsku lze věřit pouze velmi omezeně, ale orgánům EU ani nos mezi očima.

O. Kaucký 14.6.2022 13:04

R^

J. Ošlejšek 14.6.2022 6:43

EU neustále dokazuje svou schopnost nepřistoupit na jakoukoliv jistě nezbytnou reformu. A neodvratně spěje k totálnímu rozvratu.

J. Jurax 14.6.2022 11:32

R^R^.

P. Brich 14.6.2022 14:05

Včera bylo už pozdě!!