19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
miroslavb 1.7.2007 10:42

pan haas

diskusi zde jsem vynechal. jsem spokojen. eurofederaliste zvitezili, europesimiste opet ukazali, jak jsou primitivni v diplomatickem zapoleni. tak to je dobre. ti chytrejsi (tedy vetsina) si udelali co chteli, ti hadavkove kvuli zatemneni mysli zapomneli, co chteli (nebo po vystupu polske diplomacie ztratili odvahu).

Petr Brodský 29.6.2007 15:32

Milý Huhu, Vy pokládáte výkonou radu ODS za socany?

Není to přehnané? Výkoná rada zhodnotila přijaté usnesení, které bylo našimi zástupci schváleno, za náš úspěch. A on je to dle Vás naopak úspěch socialistů? Tak kdo je vlastně u nás ten správný, opravdu pravicový, kapitalista?

huhu 28.6.2007 23:18

díky

pane Haasi, díky za analýzu.  Většina lidí se k těmto dokumentům většinou ani nedostane a potřebuje informaci z důvěryhodného zdroje. Pro většinu lidí znamená EU jednoduché cestování, ale taky místo rumu "tuzemský". Jsem úplně zhnusen, když vidím v TV jak nějaký starosta vykládá, jak žádád o peníze z EU, prostě EU vychovává parazity, kteří si myslí, že se žije ze žebroty, prostě socany. Přitom tyhle peníze nejdříve EU sebere pak jich část vrátí - typický socialismus. A z toho zbytku žijí tisíce špidlů....a taky je mi na nic např. z Vízka, který níže ve svém článku už diskutuje vlastně sám se sebou a přitom zase kouká nějakému novému pánovi ze zadku....

No 28.6.2007 23:59

Re: díky

Pro jednoduší cestování EU nepotřebuji, jezdím do Norska i Švýcarska. Pro většinu lidí znamená EU jednoduší a levnější obchodování. Starostové musí o dotace žádat a nemusí je dostat, zemědělci je dostanou automaticky, tak proč z nich, i soukromých, děláte socany. Nezachytil jsem signál, že by se soukromí zemědělci odmítali urážet podporami z EU.

Boethius 1.7.2007 19:41

Re: díky

Zdravím, drahý huhu, tohle nazýváte "analýzou"?

F.VÍZEK 28.6.2007 21:12

Stoh materiálů nebo přehledný text?

Schválená, ale neratifikovaná ústava vycházela ze všech smluv, dohod a ze všech textů, které se za 50 let evropské integrace nahromadily a které všechny přistupující země - tím že dobrovolně přistoupily - schválily !  I Česko svým vstupem odsouhlasilo všechny texty, které do okamžiku jejího vstupu byly  srovnány "ve stohu".  Návrh ústavní smlouvy byl v tomto směru přehlednější, preciznější, průhlednější a dokonce čtivější.  I bez ratifikace toho textu se nic podstatného nemění. Pouze máme nadále stoh smluv a i nadále mohou mít byrokrati - jediní se v tom vyznají - navrch před volenými orgány.  A každé jednání se poněkud komplikuje,  protože 15 je méně než 27 a protože  všechny staré smlouvy byly postaveny na ten nižší počet členů EU.  Takže jaký zisk a jaká sláva ze současného stavu?  

Tom 28.6.2007 23:19

Re: Stoh materiálů nebo přehledný text?

Řeči - smlouva z Nice anticipovala rozšíření, my jsme referendem odsouhlasili vstup a v mezidobí do vstupu si stará EU dala nová pravidla způsobu hlasování (Ústavu).

Takže nemáte pravdu hned 2x - za prvé staré smlouvy ratifikované přístupovými dohodami a naším referendem předpokládaly rozšíření !

Za druhé jaký zisk a sláva - změny hlasování umožňují velkým státům jako Německo snadněji prosadit některá jednostranná usnesení a politiky.

Smlouvy, ke kterým musí přistoupit všichni nebo velká většina, musí být zjevně pro všechny nebo velkou většinu být výhodné. Oproti tomu těsně většinová rozhodnutí mohou být nevýhodná třeba pro 1/3, přesto projdou. Je to věc důvěry, Vy ji možná máte, já bych dal přednost tomu, aby se rozhodnutí vyjednávala raději individuálně. V zásadních věcech jako společná obrana je možné přijmout systémová opatření předem.

Zmiňujete též byrokracii - ano, jenže mentalita byrokrata je otřesná. Z vašich "superstátů" je úspěšné pouze USA, které je založeno na liberálnosti, tj. de-byrokratizaci. Všechny ostatní superstáty jsou velmi pochybně úspěšné.

Venkovan 28.6.2007 20:47

Dobrá agitka

Jen k poslednímu odstavci.Vaše přání Vám klidně splní i třikrát denně.Polika je továrna na sliby a lepší příští.Asi ste byl delší dobu mimo kotlinu.Každá vláda zatím prezentovala svou činost tak,že Český lev  je šampiónem Evropy.:-)

Petr Brodský 28.6.2007 15:33

Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Milý pane Haasi!

Jako eurofederalista mám na evropskou integraci názory opačné Vaším, ale tentokrát jste mě opravdu potěšil.Musím se přiznat, že politika premiera Topolánka v této věci mě dosud nebyla jasná, stejně jako mě nebylo jasné stanovisko členské a voličské základny ODS. O voličích ODS se totiž do nedávna tvrdilo, že jsou prounijní, zároveň ale všihni, kdo za ODS veřejně mluví, nemohli EU nikdy přijít na jméno. Již delší dobu toužím poznat alespoň jednoho prounijního politika v ODS. A vy jste mou touhu splnil. Tím politikem je, jak naznačujete, sám Mirek Topolánek, i když to dovedně maskuje. Navíc dokonce dokázal přimět naivní výkonnou radu, aby jeho politiku s nadšením pochválila. Prostě Topolánek je eurofederalistický genius.

Moc Děkuji za výbornou zprávu.

Kulak 28.6.2007 18:09

Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Pro mne a mojí rodinu je to jeden z nejhorších dnů. Vy jste možná pouze tak oproštěn rozumu, že nedohlédnete důsledky bezpráví na občanech Evropy a příští bolesti, kterou to národům Evropy přinese. Ale od socialisty lze těžko očekávat rozumnou myšlenku.

František I. 28.6.2007 18:50

Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Pánové, opravdu jsme četli všichni stejný článe? Co se mne týká, tak mi vyplynulo něco úplně a drasticky odlišného. Autor jenom něžně naznačil, že slint, jménem Ústava EU, ze kterého vyšketneme relativně neškodné hloupostičky, jako je vlajka, ministr zahraničí apod. a přestaneme jí říkat ústava, stejným nebezpečným slintem zústane i nadále. Pana Paroubka, tento nechutný sockomunjistický zkorumpovaný pytel hnisu, nemám rád a nikdy mít nebudu. Ale budu tvrdě podporovat jeho snahu o referendum v této oblasti.

Psí vrah Čumil 195 113 28.6.2007 19:06

Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Hm - a mohl byste se, milý Františku, nějak konkrétněji rozepsat, čím je nám ten slint tak nebezpečný? Vřelé díky!

Valach Ostravski 28.6.2007 19:39

Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Ve Vašem případě Čumile, je to celkem zbytečné. Za ta léta, co čtu Psa vás vidím jako člověka, který není možná schopen-možná ochoten přemýšlet v souvislostech. Lidí jako jste Vy je bohužel příliš mnoho, ale co, ti naši spratci nevděční si nic jiného než socialismus nezaslouží. Mi je jasné, že Vám ten odkaz tady dávám zbytečně, ale zkusím to. Nechápete-li není pomoci. Bylo by dobré zavést povinnou maturitu z matematiky - další generace by se snad, možná naučily uvažovat logicky. Ale kdo by potom volil socialisty, když by národ uměl počítat?

Hezký den.

Psí vrah Čumil 195 113 28.6.2007 19:46

Re: Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

To jste si ale opravdu dal marnou práci, milej Valachu. Nalejvárnu z Vitually, pravých to Haló novin, to opravdu nebudu brát vážně jako relevantní zdroj. Třeba se ten Franta pochlapí...:-)

Valach Ostravski 29.6.2007 0:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Jo, to vidím. Souvislostmi jste zcela nedotčen. Nemá to smysl.

Dobrou noc.

Psí vrah Čumil 195 113 28.6.2007 20:12

Re: Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Teda Ostavaku Valašski, přemohl jsem se a přečetl ten odkázaný žgrynd, jenž obsahuje zásadní tezi, spočívající v tom, že panu autorovi jest vlast drahá. Zbytek je blábol asi tak po pátém rumu a krevním tlaku okolo 180/140. Argumentík abys hledal mikroskopem - a stejně marně. Myslíte, že pan autor má maturitu z matematiky? Snad to nejsou, proboha, její následky!!!

Valach Ostravski 28.6.2007 23:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Tuž synku, prubnul sem to. Marně. Co narobime? Neni pomocy... ;-D

No 28.6.2007 23:45

Re: Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Povinnou maturitu z matematiky udržovali bolševici, zanikla až v 90. letech. Vám doporučuji maturitu z nemarxistického a nepalackého dějepisu, ale není kde ji složit.

Valach Ostravski 29.6.2007 0:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topolánek jde s námi, eurofederalisty

Nemáte pravdu. Povinná maturita byla z Českého jazyka a z ruštiny. A s tím ostatním jste taky vedle. Jako vždy. Hezký večer.

pf 28.6.2007 19:31

hezky receno, pytel hnisu

nojo ale raci si franta I uvedomit, ze tento nebezpecny slint schvaleny referendem bude mit vetsi vahu nez jen kdyz  prijaty zradcem ideji svobody Topolankem a jeho nohsledy? to aby se pred referendem profesorissimus na mesic ani nezastavil a honem sepsal  nejaky poucny antieuni spisek.

Valach Ostravski 28.6.2007 19:41

Re: hezky receno, pytel hnisu

Nic se v referendu schvalovat nebude.

Bohužel... Rv

Psí vrah Čumil 195 113 28.6.2007 19:47

Re: hezky receno, pytel hnisu

:-)

jasan 28.6.2007 15:13

jen tak na okraj....

usneseni kongresu ODS

"3.4. Kongres ODS zakazuje všem politikům ODS předávat další kompetence ČR na úroveň Evropské unie a rozšiřovat rozsah evropské agendy schvalované kvalifikovanou většinou."

Tak schvalne co na to clenstvo

Xaver 82.117 28.6.2007 15:33

Když skouslo Kalouska s Bursíkem, tak skousne i tohle...

;-D

jasan 28.6.2007 15:57

Re: Když skouslo Kalouska s Bursíkem, tak skousne i tohle...

no uvidime..... co na podzim...

divana 28.6.2007 16:23

Re: Re: Když skouslo Kalouska s Bursíkem, tak skousne i tohle...

tady jsou idi tak líní, že ani rozpad strany se neuskuteční. stejně jako se neuskutečnil v čssd.

divana 28.6.2007 16:24

lidi - ne idi - i když tady jsou i idi líní - asi tím dolíčkem.

jasan 28.6.2007 16:25

Re: lidi - ne idi - i když tady jsou i idi líní - asi tím dolíčkem.

proc rozpad? zakaz porusilo jen par jedincu.....

divana 28.6.2007 14:32

stačí, až se evropa shodne na jednom zpravodajském kanále!

Venca 28.6.2007 14:25

Ústava je nutná.

Vytvářet životní prostor několika set miliónů evropanů, sladit jejich zájmy od laponského pastevce sobů po maltského kavárníka nelze bez právního předpisu ústavního charakteru. Je třeba vytvořit mechanismus konstituování vůle Evropy, nemůže za nás mluvit 27 papalášských trpaslíků.