18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 27.11.2008 23:51

Petříku, Petříku

chcete nám snad tvrdit, že regule LS jdou tak daleko, že by se např. V. Británie vzdala svých nadstandartních vztahů s USA? Tzn., že ani my bychom ty vztahy nemohli zachovat, či posílit? Jestlipak nás tady nestrašíte? Řeknu Vám otevřeně, radši EU, než klausovská ČR. Té jsme si již užili dost. Co ona představovala? Bordel, bordel a bordel.. Málokdo myslím po ní teskní.  Jestli se tu něco zlepšilo ( jako, že ano) tak to bylo pod dohledem EU a spíše proti vůli Klause. Tak se věci mají. Takže nám tu nekažte.

Ing.Václav Slavík, Praha 27.11.2008 23:06

Přeji svým vnukům dobrou perspektivu

Je několik důvodů proč by ČR měla být ve společné Evropě.

1. Evropa bude minimalizovat nebezpečí vnitroevropských "horkých" konfliktů. 2. Nadnárodním mafiím se neubrání žádný malý, ale ani velký dnešní stát. 3. Arogance našich "velkých" politiků bude omezena vlivem těch velkých a snad přece jen civilizovanějších. 4. Omezíme naději našich východních bratří, kteří v  nás jistě vidí potenciální "pátou kolonu" v Evropě. 5. Jednotlivé státy se v nastávají celosvětové ekonomické a společenské krizi asi neubrání - mám na mysli především stále vážnější konflikt sever versus jih.

Ti z našich politiků, kteří se společné Evropě brání, vycházejí z úvahy: je lepší býti velkým kohoutem na malém smetišti, než kohoutkem na velké dvoře.

Je zřejmé, že nikdy nebudeme "evropským národem", nicméně bychom měli skoncovat s tím naším, ale i obecnějším nacionalismem. To "nic než národ" je varující.

Býti společenstvím "dobrovolně spolupracujících států, či národů" je iluze velice krásná, ale velmi idealistická a doslova pohádková. Chce to přece jen trochu společně uznávaných a dodržovaných pravidel.

Pája 45 27.11.2008 22:21

Lukáš Petřík - autor

Není třeba se probírat celým vaším článkem, Lukáši Petříku, stačí se jen podívat na váš genitální (to není chyba) závěr, cituji: "Ne, je to přesně naopak: Buď přijetí Lisabonské smlouvy a cesta do otroctví uvnitř Frankogermánské socialistické říše spolupracující s Moskvou, nebo odmítnutí Lisabonské smlouvy, zachování zbytků suverenity a možnost vyjednat si například spojenecké dohody s USA, které si již po přijetí Lisabonské smlouvy nebudeme moci sjednat. Proč nám pane Topolánku zase lžete?" Ještě jste opomněl mochamedány, indy, číňany a ufouny a máte tam vše. Jestli soudíte podle sebe (lid je blbej, je třeba jej varovat), tak musím konstatovat, že to na vás sedí!

jirka.s. 27.11.2008 23:24

Re: Lukáš Petřík - autor

To jsou věci, to jsou věci!8-o Tak pája 48 nám chce vlastně naznačit, že Topolánek má  pravdu!!! ;-D;-D;-D

Budíš 27.11.2008 21:47

Lukáši Petříku,

Doufám ,že už žádný blábol od tebe nebudeme číst.Nevím proč máš pocit ,že musíš světu něco sdělit. Nech si to pro sebe a podvodně neoblbuj lidi.

Vlali 27.11.2008 21:30

dvě cesty

Jedna s VK pod područí Ruska a druhá na západ do Evropy. Evropa ovšem chce žít podle pravidel což se opakoválkům VK nelíbí a tak nás chtějí v neřízené (rozuměj ruské)zóně. Kecy o demokracii kryjí cíl.

Jura Jurax 27.11.2008 20:57

No,

ono je to takové ostré, ale v zásadě ten autor nemá tak zcela nepravdu ... spíš naopak ... gubernie jsme už jednou na 40 let byli, a celkem nedávno, když už nepočítám, že jsme dlouho byli pod Rakouskem a domem Habsburským ...

Ivan 27.11.2008 18:54

To je mimořádně hloupý článek.

Nějaký pisálek na psu tady dává rady státníkům zdrcující většiny evropských zemí. (Oni ho ale nějak neposlouchají.)  Rusko samozřejmě do Evropy patří a EU by s ním měla co nejtěsněji spolupracovat, popřípadě by se Rusko mělo rovněž stát členem EU. Sjednocování Evropy by mělo probíhat tak rychle, jak je to jen věcně možné a proveditelné. Jedině tak budou mít  evropské země nějakou budoucnost. Evropa by se měla rychle vymanit ze závislosti na USA, protože USA se budou vnitřně velmi těžce vyrovnávat se ztrátou vedoucí role ve světě a budou proto vyhrožovat agresí kde komu. Teš se USA pokouší bilaterálnímu smlouvami např. o špionážní radarové základně v ČR narušit Evropskou jednotu. V případě Kosova se USA podařilo vytvořit v Evropě vřed albánské drogové mafie za to, že mohou v Kosovu mít velkou vojenskou základnu.

JM 27.11.2008 21:48

To je mimořádně hloupý komentář

Budíš 27.11.2008 21:49

Re: To je mimořádně hloupý článek.

Rozumné, věrohodné a výstížné. Díky

Gaston 28.11.2008 0:00

Re: To je mimořádně hloupý článek.

To je mimořádně hloupý názor! Bez vlivu USA bude těžko zachována celá naše euroatlantická civilizace a Rusové by měli ve vlastním zájmu s námi spolupracovat. Jenže to by se museli začít chovat trochu důvěryhodněji a např. nám nevyhrožovat útočnými raketami. Museli by se také postarat alespoň o minimální demokratické standarty ve své vlastní zemi. Ivan to má v hlavě zpřeházené. Kdo se stará o rozbití EU je právě Rusko, nikoliv USA. USA silného spojence velmi potřebují. A Rusko neví, co činí. Zanedlouho mu nastanou z jihu velké problémy a pak bude škrábat prstíčkem a prosit o pomoc..

xxx Kubeš 27.11.2008 17:33

Autor

se asi pomátl. Až nás bude 100 miliónů, pak si budeme moci více vyskakovat. Nyní buďme rádi za Brusel, tisíckrát lepší než Moskva.

Ivan 27.11.2008 18:56

Re: Autor

Jako by Moskva byla nějakou alternativou, kterou ČR někdo nabízí. Když pánbůh rozdával hloupost, tak Kubeš byl asi víckrát.

jamescook 27.11.2008 20:06

Re: Autor

Moskva je alternativou, kterou nám nabízí či spíše vnucuje ruský prezident Medveděv v jeho doktrině vyhlášené v srpnových dnech, když Rusko válčilo v Gruzii. Moskva nás považuje za zemi, se kterou má privilegované vztahy ať se nám to líbí nebo ne. NATO a Evropská unie jsou nepřátelským výtvorem výtvorem anglosaských zemí. USA  resp. americký imperialismus je podle zmíněné doktriny úhlavním nepřítelem Ruska. A tak dále.

Jura Jurax 27.11.2008 20:58

Re: Autor

No, Brusel pravda lepší než Moskva ... zatím ... :-/ ... a pro nás je docela dobrá Praha ;-)

arch.JJ 27.11.2008 17:00

....přes všechny možné výhody internetu,

...existují i jeho, řekněme, věci ne dobré. Jako například to, že je umožněno hloupým a nevzdělaným lidem šířit svoje stupidní úvahy beztrestně do éteru. Opačný názor mi nevadí, je-li formulován jasně a pokud možno i stručně. To, co se zde, pravděpodobně nechtěně zjevilo, co nelze ani číst, je mírně řečeno výplod dementního jedince. Naprosto ubohé.

učitel 27.11.2008 17:36

Re: ....přes všechny možné výhody internetu,

Co jste napsal vy ,Makovice vyklepaná, autor alespoŇ rozebral Topol. řečičky a uvedl několik svojich ůvah a argumentů ,ale vy jen odmítáte a nic ,jako argument neuvádíte , to si mám myslet ,že na to nemáte?A nebo si nesprávně předpokládám, že nic než to samé co p. Topolánek by z vás nevyšlo?Když jste tak chytrý, prosím vás, tak nám to vyvraťte svojími argumenty a co možmá nejstručněji a jasně a já vám pak několika větama napíšu to samé co jste napsal autorovi. AŤ žijí ti chýtří i když mají třeba nejhorší lidské vlastnost, a ostatní ať drží hubu.

mira 27.11.2008 18:04

Re: ....přes všechny možné výhody internetu,

...typickej učitel. Nedivím se Romům, že se bojí pouštět děti do škol, divím se nám ostatním, kteří je tam posílají...

Libor.w 27.11.2008 16:28

Víte jistě?

Víte jistě že ČR nebude po podpisu a po vstoupení LS v platnost nějakým způsobem nucena třeba k revizi tzv.Benešových dekretů.Pro mne je přítomnost O.Kinského poněkud varovná.

mira 27.11.2008 16:37

Re: Víte jistě?

Vím jistě, že nikoli. A to proto, že v krajním případě lze z EU vystoupit.

A co Vy - víte jistě, že nebude v nějaké formě obnoven SSSR a Česko 'odsouzeno' k alokaci ruských divizí? V Karlových Varech byste je možná ani nezaznamenal, vlastenče.

A vůbec, co my sakra VÍME jistě? Jakou cenu mají podobné otázky?

Niky 27.11.2008 16:55

Re: Víte jistě?

mira je vidět,že jste politický diletant,Lisabonská smlouva jasně říká:z EU lze vystoupit jedině se souhlasem kvalifikované většiny!

mira 27.11.2008 17:16

Re: Víte jistě?

To skutečně jsem. Přesto se mi nezdá být divné, že mezinárodní společenství upravují podmínky vstupu i odhodu pro své členy. LS neříká, že z EU lze vystoupit jedině se souhlasem kvalifikované většiny v Radě. Říká, že Rada jménem Unie 'sjedná a uzavře s tímto státem dohodu o podmínkách jeho vystoupení, s přihlédnutím k rámci jeho budoucích vztahů s Unií'. To je trochu něco jiného, že?

Vy jste ten PROFESIONÁL, tak se PROSÍM držte textu.

Bobby -Benny 27.11.2008 16:41

Re: Víte jistě?

To  Libor:  Když jste nic neukrad, tak se nemusíte obávat ani Kinského. A všestranný mediální lotr Vovka Železný  v závěsu Klause vám nevadí ?   Trochu myslet pane !

mira 27.11.2008 16:20

Německá demokracie... Frankogermánská říše...

Kdybych nebyl slušně vychován, napsal bych, že  JSTE zakomplexovaný chudák, pane - to je jasná diagnóza.  Takto se omezím na výzvu držet se seriozní argumentace a nepsat bludy.

Jinak vřelé díky za to, že pomáháte Klausovi vybudovat tunel Blaník->Kreml (když už to Bémovi s Blankou jde jak psovi pastva).

Na závěr povzbuzení do další práce: když čtu články, jako tento napadá mě jediné: mnoho užitečných idiotů=smrt zdravého rozumu.

Jiří 27.11.2008 15:45

Proč?

Nechápu proč se té LS tak strašně bojíte? Já osobně se nebojím toho, aby tenhle náš "okres na východě" do jisté míry řídila EU. Když si do ní nezvolíme tak ubohé zastupitele jako se nám to zatím daří do našich zastupitelských orgánů tak to může přinést jen klady. Že asi nebudeme posuzováni jako Francie či BRD s tím lze počítat. Ale je to v současnosti jinak?

www racek 27.11.2008 15:14

hmm, autorvi bych doporučil někdy přejít ulici na druhou stranu

možná že ho něco napadne. ale nedoufám že se odváží.

Niky 27.11.2008 15:26

Re: hmm, autorvi bych doporučil někdy přejít ulici na druhou stranu

Tobě racku bych zase doporučil,aby jsi přestal létat v oblacích.

Niky 27.11.2008 14:47

Vlastizrádný ústavní soud rozhodl,

k veliké radosti dvou významných zástupců Německého a Rakouského landsmanschaftu Bernda Posselta a Hanese Swobody k nim se radostně připojily,Topolánkové,Paroubkové,Bursíkové,Čunkové,Diensbírové,Swarznbergové a také údajný kníže podvodník Kínský,gratuluji všem Českým kolaborantům,nepochybně se vám dostane odměny!

pragmatik 27.11.2008 14:26

Více argumentů a východisek

Je typické pro euroskeptiky, že vystačí s jediným programem: jít proti EU - viz zvolání autora "My proboha nemusíme nic vyhrávat či prohrávat, nám stačí, když Lisabon nepodpoříme a zamítneme." Ptám se tedy autora: a co bude dál, když zamítneme a zůstaneme jako geopolitický ostrůvek uprostřed integrované Evropy? A jste opravdu tak naivní, že si myslíte, že USA opustí svou jednotnou zahraniční politiku vůči Evropě jako celku kterou provádějí trvale od 2. světové války a budou "vyjednávat spojenecké dohody" s rozhádanou politickou reprezentací malinké ČR, kde není jasné, co vlastně kdo chce a kdo za koho mluví? Ideologických blábolů bez rozumných argumentů jsem poslouchal již dost za minulého režimu. Po téměř 20 letech už by to chtělo konečně rozumnou demokratickou diskuzi opřenou o věcné argumenty a respektování i odlišných názorů ostatních občanů.

Pavel Urban 27.11.2008 14:33

Co bude dál ?

V normálním právu platí, že neprojde-li změna, platí dosavadní stav.

Jestliže Lisabonskou smlouvu neschválí kdokoli ze současných členů EU, pak Lisabonská smlouva nemůže začít platit. Jako kdyby nikdy nevznikla. O jaké integrované Evropě je tady řeč ?