Diskuze
EVROPA: Realita a evropské hodnoty
Děkujeme za pochopení.
Z82v88i27r64e74t82n12i50k 16L56a64p80i61l
Chcete tím říct, že se máma ve škole špatně učila
Nic, trochu jsem to proklepl a zdá se, že máte pravdu, i když si jistá UI neodpustila tvrzení, že ablativ slova sol zní podrážka.
Nekecám:
Nominativ: sol (slunce)
Genitiv: solis (slunce)
Dativ: soli (slunci)
Akuzativ: solem (slunce)
Ablativ: podrážka (sluncem)
M78i67r48o15s96l77a60v 48K43o64c80i12á92n
Víte, kolikrát se latina od dob, kdy ještě nebyla mrtvý jazyk, měnila? A jen tak mimochodem - líbila se ještě někomu tady stejně jako mě ta scénka z Života Brianova od Monty Python, kde Říman peskuje Briana kvůli latinské gramatice v nápise na zdi, aniž si všimne, co vlastně napsal?
Z51v74i27r61e62t24n95i56k 56L87a77p33i46l
Tu scénku si nevybavuju a je mi to divné.
Tvary jsem zkoušel najít dokonce v latinské mluvnici pro VŠ ministersky schválené v r. 1955, ale přestože jsem dva roky na latinu chodil, nedokázal jsem se v tom zorientovat. Tedy během těch několika minut, co jsem byl ochoten tomu věnovat.
J42. 24S63.
I87a83n 34B47i59k46k57h49u
Vypněte si překladač. Nedávno jsme tu měli veliké pozdvižení kdy webová aplikace radila:
"Pro potvrzení akce stiskněte řitní otvor"
Nakonec jsem přišel na to že automatický překladač si vyložil "ano" jako "anus"
Z71v68i90r42e48t34n46i62k 81L41a36p33i53l
Googlovský překladač to přeložil správně.
O UI vím, že "uvažuje" pravděpodobnostně a ne fakticky. Mám několik veselých historek, ale nejvíc se mi líbí Petra Koubského líčení, jak mu mezi brněnské rodáky zařadila Mendela a na výzvu se opravila, že správné rodiště je Brünn.
J92a50n 83R15e31c78h69n80o60v41s28k33ý
To jste na omylu. EU má stejné hodnoty jako euroatlantická civilazace, protože JE součástí euroatlantické civilazace. EU však dosud nedokázala vytvořit politický národ, protože se neobjevili leadeři, kteří by je dokázali jednoduše komunikovat většině společnosti. Navíc to není v zájmu politických elit. Politický národ EU je totiž předpokladem vzniku silných partají napříč členskými státy. Ty jsou počátkem federalizace zdola a redukce významu národních států. Tedy, redukce vlivných fleků placených z daní pro partajní kádry a státní správu.
I79a75n 95B76i55k91k38h68u
To tedy nevím v jaké EU žijete, ale zcela jistě je to jiná EU než v jaké žiju já. Sovětský Svaz byl také součástí Euroatlantické civilizace, a EU se mu podobá čím dál tím víc. Naštěstí se zdá že konec je v dohledu, Draghiho zpráva vyzývá k zavedení perestrojky, viz jiný dnešní článek
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz