25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Premiér se zachoval zodpovědně

České stanovisko nepodepsat smlouvu o evropské rozpočtové unii vyvolalo roztržku ve vládní koalici. Z členských zemí Evropské unie se ke vznikající smlouvě kromě České republiky nepřipojila také Velká Británie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 5.2.2012 20:17

Re: Podpis smlouvy

Hluboký omyl.

Dělal jsem před revolucí ve firmě, která byla kdysi delimitována ze škodovky do Trenčína. Místní si sice vážili starých škodováků, ale jejich potomci raději v práci mluvili slovensky, protože to bylo tak lepší. Můj dobrý přítel z vojny - Slovák je dodnes mečiarovec a není to žádný primitiv. Skutečností je, že Slováci se chtěli většinově emancipovat a necítili se čechoslováky.

T. Krystlík 5.2.2012 11:09

Re: Podpis smlouvy

Češi nepochopili jednu věc - Evropa se federalizuje, což je největší událost od vzniku Svaté říše římské.

S. Sedlák 5.2.2012 11:21

Re: Podpis smlouvy

Češi to pochopili velmi dobře, ..... Jen jim jaksi nesedí, aby vyměnili Moskvu za Brusel - nikým nevolený moloch.

J. Boleslav 5.2.2012 12:48

Re: Podpis smlouvy

:-)

P. Jášek 5.2.2012 13:40

Re: Podpis smlouvy

Prostě jedny bolševiky za druhé :-(((

P. Čech 5.2.2012 15:58

Re: Podpis smlouvy

Myslím, že jste nepochopil Vy. Evropa   s   e    nefederalizuje, Evropa   j   e    federalizována a to diktátem a silou. To nikdy nemůže vést k něčemu smysluplnému. Mezi tím "se" a "je" je veliký sozdíl, který Vám nějak uniká.

P. Hlosta 5.2.2012 7:28

Nečas se rozhodl správně. Proč to levičák nemůže uznat?

Levičák, pravičák, vsjo ravno! Je to stejná sorta jeden jako druhý. Obě totiž uznávají své ideologie a od druhých se liší pouze výkladem ideologických nuancí. Proto není možno objektivní posouzení od levičáka na adresu činu pravicového premiéra, ačkoliv ten udělal i správnou věc. Zdá se, že logicky by měl levičák zajásat, když pravičák vykoná něco, co je v souladu s potřebou levice. Logiku ale nejdeme pouze v tom, že levičák se pro budoucí volby nutně staví do opozice pravici.

Nebuďme ale bloudi. Kdyby situace byla opačná a stejně by se tak stalo při premiérovi levicovém, pravičák by se choval stejně, jako je tomu nyní u levičáka. Jak píšu - levičák, pravičák je jedna sorta jeden jako druhý!

P. Čech 5.2.2012 8:35

Re: Nečas se rozhodl správně. Proč to levičák nemůže uznat?

Něco na tom je, asi máte pravdu. Vezmeme-li jednotlivé problémy lidského soužití a jednotlivá filosofická učení, která se snaží tyto problémy postihnout, dojdeme nutně k závěru, že dnes již žádní levičáci ani pravičáci neexistují, stejně jako neexistuje žádné takové učení. Tyto pojmy jsou uměle udržovány při životě novináži, žoldáky politiků a politických stran. Dělení politických stran na vládnoucí a opoziční je taktéž uměle udržovaný stav, který sice objektivně existuje, nicméně pro svou existenci nemá žádné smysluplné opodstatnění. Stále více se ukazuje, že implementace politických stran do systému zastupitelské demokracie byla zásadní chybou, která zlikvidovala vznikající demokratické, občanské společnosti. Vznikající politické strany potřebovaly a potřebují ke své existenci své příznivce a tak se je jaly vytvářet. Vytvořily ony davy či stáda ovčanů, nesvobodných jedinců. Proč? Protože stádo či dav se velice jednoduše ovládá a proto, že stádnost je vlastností lenivých jedinců. Lenivých přemýšlet a utvářet si vlastní názory na věci obecné. Ono je přece jednodušší, když mi někdo (rozuměj politik či politická strana) názor předloží a já jej přijmu, že? A přesně o tom to je.

T. Krystlík 5.2.2012 11:11

Re: Nečas se rozhodl správně. Proč to levičák nemůže uznat?

V ČR neexistuje pravicová strana, všechny jsou nacionálně socialistické. Co je napsáno v partajním programu je irelevantní.

P. Čech 5.2.2012 16:03

Re: Nečas se rozhodl správně. Proč to levičák nemůže uznat?

To je velká pravda. Jen bych dodal nejen to, co je psáno ve stranických programech, ale i to, jak zní názvy stran. ODS není stranou ani demokratickou, ani občanskou, ČSSD je možná sociální, ale k demokracii má daleko. KDUČSL je možná křesťanská, demokratická však není. A t d.

T. Krystlík 5.2.2012 1:03

Nečas se zachoval nezodpovědně

Může mi někdo vysvětlit, co bylo v textu fiskální smlouvy poserovi Nečasovi nejasné? http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/urad-vlady-zverejnil-neoficialni-preklad-smlouvy-o-fiskalni-unii/750313

S. Sedlák 5.2.2012 4:59

Re: Nečas se zachoval nezodpovědně

Pokud byste nakoukl na odkaz, co mu vadí, tak byste nemusel zakládat nové vlákno.

Pokud by mi někdo předložil jakoukoliv smlouvu, kterou jsem předem neviděl, tak bych ho vyhodil. Nikdy bych partnerovi nic podobného neudělal, protože se to mezi partnery nedělá. Trochu mi to celé připomíná způsob, jakým Hácha podepisoval Hitlerovi smlouvu o protektorátu. Ano nejedná se o hrozbu fyzické likvidace, ovšem to, co se mediálně strhlo je dost ubohé. Smutné je, že se toho účastní i ministr vlády, který má šlechtický původ a nežil v totalitním Československu a přitom se chová jako sketa.

P. Čech 5.2.2012 9:57

Re: Nečas se zachoval nezodpovědně

A co jiného jste čekal od novinářů, oněch hyen, parazitujících na jakékoliv společnosti? Zamyslíte-li se nad jakýmkoliv vzniklým problémem, který zde ještě nebyl a půjdete ke kořenům stavu, najdete jako příčinu  v  ž  d  y  novináře. Novináře a televizní či rozhlasové moderátory jako žoldnéře politiků a politických stran. Politických stran, které uměle vytvářejí problémy, aby se následně mohly tvářit, že je řeší. O tom to je.

S. Sedlák 5.2.2012 11:16

Re: Nečas se zachoval nezodpovědně

KS už je ovšem dost starý, aby věděl, kdy držet jazyk za zuby. Pokud by nic neřekl, nebyla by ani šance to nějak překroutit. Pokud to KS nedělá je možné dvojí neradostné vysvětlení. Na pozici MZV máme človíčka, který hájí jiné než naše zájmy nebo už je zcela senilní.

T. Krystlík 5.2.2012 11:14

Re: Nečas se zachoval nezodpovědně

Ani nevíte, proč Hácha to v Berlíně podepsal! To je úroveň! Hácha věděl jako bývalý předseda nejvyššího správního soudu, že jeho podpis bez schválení cs-parlamentem je bezcenný.

S. Sedlák 5.2.2012 11:19

Re: Nečas se zachoval nezodpovědně

O úrovni radši nepindejte.

Pokud tedy věděl, že podpis je bezcenný, tak neměl podepisovat, pokud to tedy bylo jedno, vy logiku. Pokud Nečas ví, že k ratifikaci paktu je třeba podpis prezidenta, tak to také mohl podškrábnout. To by ovšem přesunul horkou bramboru o kousek dál. On ale udělal to, co měl. Vy si slintejte, jak chcete.

J. Urban 4.2.2012 20:05

To je keců, to je keců...

když přišel s uzákoněním rozpočtového deficitu před cca 2 lety Profesorissimus, to bylo potlesku od určitých lidí - když to ale přijde jako nápad z Brusele, titíž tleskači se hned stanou plivači :-)))

T. Krystlík 4.2.2012 20:11

Re: To je keců, to je keců...

Od cizáků si přece nenecháme diktovat!

J. Schwarz 4.2.2012 21:08

Re: To je keců, to je keců...

A co vy, jaké jste měl vy kecy tehdy , když "Profesorissimus" chtěl uzákonit vyrovnaný rozpočet? To bylo tehdy keců  - jaká je to blbost - přesně od těch samých lidí, kteří se dnes, když to navrhuje Brusel, mohou servilitou přetrhnout a dovedou se poklonit hlouběji než leckterý léta ásany praktikující jógín. Jaké jsou jejich "originální myšlenky", když před 10 lety jim bylo jasné, že "státní dluhy se neplatí, celá vyspělá Evropa to tak dělá" - a když se tímto počínáním dostane "celá vyspělá Evropa" do pr... najednou je jim zase "jasné" že je nutné nedělat dluhy.

P. Jášek 4.2.2012 21:12

Re: To je keců, to je keců...

I když nemám rád VK tak souhlasím! Tehdy to bylo bráno jako útok na "obyčejného člověka" a jeho právo vlastnit televizi!!!

J. Urban 4.2.2012 22:02

Re: To je keců, to je keců...

No jo, přesně vy jste ten tehdy tleskač dnes plivač, co o vás píšu :-))))

M. Prokop 4.2.2012 21:44

Re: To je keců, to je keců...

Proti uzákonění maximální výše deficitu nikdo nic nemá (leda socani).

Bohužel EU to spojuje s dalším předáváním suverenity. Nasrath!

J. Urban 4.2.2012 22:03

Re: To je keců, to je keců...

Souzi ještě taky říkali, že republiku si rozvracet nedáme ( ono by to ostatně dnes už víc ani nešlo).

S. Sedlák 5.2.2012 4:25

Re: To je keců, to je keců...

Ono by se o tom tolik nekecalo, kdyby se jednalo jen o to uzákonění a to by mohl pochopit i takový duševní gigant, jako jste vy.

J. Boleslav 5.2.2012 9:21

Re: To je keců, to je keců...

On s tím hlavně poprvé přišel už v r. 1996, a to se všichni leváci mohli potrhat smíchy, co je to za pitomost.

M. Trhlík 5.2.2012 11:39

Re: To je keců, to je keců...

Pane Boleslave,ale "on" už přišel z řadou nápadů,které vnímáme akorát u nás doma.To je zbytečné mluvit o levácích,protože to neprosadili ani praváci.Co zatím velkého jsme prosadili v zahraničí? My nedokážeme řadu věcí prosadit ani doma. A není to jen z viny "leváků".

J. Boleslav 5.2.2012 12:53

Re: To je keců, to je keců...

Že jsme toho v zahraničí moc neprosadili, je dáno především naší velikostí a z toho odvozenou vahou na mezinárodním poli. Někdy je to bohužel, jindy bohudík. To ale ještě nic neříká o kvalitě čí smysluplnosti některých myšlenek, které u nás vznikají, a měli bychom je hodnotit podle jejich obsahu a ne podle autora.

T. Krystlík 4.2.2012 19:55

Qualis rex talis grex

Když se podíváme na státnické umění Klause a Nečase, nemusíme se ani ptát, jak bude podle starého přísloví "jaký král, takový kmán" (přesněji: "taková družina") vypadat český plebs. Skutečnost více než dobře potvrzují i zdejší rádobydiskuse. Ono to platí i obráceně. Když většina diskutujících jsou čeští nacionalističtí hlupáci, tak...

M. Prokop 4.2.2012 21:45

Re: Qualis rex talis grex

Lepší český nacionální hlupák, než internacionální hlupák, že, pane eugenosse?

M. Trhlík 5.2.2012 5:58

Re: Qualis rex talis grex

Pane Prokope,diskuse je diskuse,ale dnes se nám představili pánové Vlasák a Rouček,oba zaujali svůj postoj  k Nečasovi a,ale nějak zapoměli,co udělali oni,spolu se svými kolegy.Myslím si,že je zbytečné diskutovat o tom,kdo je nacionální hlupák,či internacionální hlupák.Tím méně označovat někoho výrazem eugenosse.Nebo Vy jste už mimo neustálé připomínky k jiným názorům než je Váš,něco v EU změnil?Stejně tak,jako řada dalších?Teď pomíjím "okopávání" Kause,ale jak ten se podílí na chodu EU,mimo svých neomylných předpovědi,  které mají ohlas jenom u nás doma,protože jinak ho nikdo v EU nebere vážně.Tak se občas rozjede vysvětlovat problémy do zemí,kde ani neví co to EU je.