24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EVROPA: Pravdy a nepravdy „prezidenta“ Jakla

Předně je třeba říci, že toto video (jeho dlouhá verze zde) není žádnou parodií na Václava Havla. Jedinou narážkou na něj je věta, že "Evropská unie nevzkvétá", a to je myslím na parodii příliš málo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 26.10.2012 8:22

Tohle

vytesat!

L. Křivan 26.10.2012 11:02

Re: Tohle

A pak tím šutrem levičáky po palici mlátit !

F. Vítek 26.10.2012 11:08

Re: Tohle

Nejen levičáky - zcela všechny etatisty

P. Manda 26.10.2012 8:18

Soudlas

s autorem i panem Jaklem.

E. Sevrát 26.10.2012 8:31

Re: Soudlas

Taktéž souhlasím.

P. Lenc 26.10.2012 8:35

Re: Soudlas

Nic než souhlas.

J. Novotný 26.10.2012 8:05

Je smutné

že celá ta bizarní, směšná hradní trojka nemá ani špetičku smyslu pro humor. To třeba takový W. Churchill byl jiný kabrňák! Za druhé světové zjistili britští vojáci, bojující kdesi v mrazech, že samopaly nezamrzají, když se na hlaveň natáhne prezervativ. Požadovali tedy dodávku extrémně dlouhých prezervativů - výrobu musel schválit přímo ministerský předseda, protože latex byl strategickou surovinou. Pan Churchill svolil, ale s podmínkou, že na obalu bude nápis:  "Vyrobeno ve Velké Británii, střední velikost" ... 

V. Šťastný 26.10.2012 10:47

Re: Je smutné

nepletou se vám trochu pojmy? Označíte hradní trojku za směšnou a obratem ji obviníte, že nemají ani špetičku humoru. Na Churchila možná nemají ale klip pana Jakla vtip nepostrádá, jen je to forma jemné nuance která je pod rozeznávací schopností milovníků Nováckých řachand.

P. Jansky 26.10.2012 7:03

jakl by se mel casteji

bezohledne uspokojit.. nebo se z te EU zblazni

J. Jurax 26.10.2012 20:53

Re: jakl by se mel casteji

Čiňte totíž, abyste se nezbláznil z Jakla ...

K. Drobková 26.10.2012 6:28

Kandidát Jakl.

Jakl je jediný prezidentský kandidát, který se ostře vymezuje proti EÚ, jediný prezidentský kandidát, který tímto svým klipem představil svůj postoj k Václavu Havlovi, kandidát marginální SSO. Komunisté svého kandidáta nemají a zřejmě mít nebudou. Komunistické smýšlení o Havlovi a jejich postoj k EÚ je víceméně totožné s Jaklem a jeho SSO. Jakl tímto svým klipem sbírá hlasy komunistických voličů. A Heřmánek mu v tom zdatně sekunduje. Na antikomunisty a antisocialisty si jenom hrají. Oba dva. Vlastně tři. V.K. do téhle směšné partičky také patří.

P. Boublíková 26.10.2012 7:03

Re: Kandidát Jakl.

Zapomněla jste na Bobošíkovou.

K. Drobková 26.10.2012 7:10

Re: Kandidát Jakl.

No, jo. Ta byla schopná za komunisty dokonce i minule kandidovat. I v rudém kostýmku. Díky.

P. Pavlovský 26.10.2012 7:12

Re: Kandidát Jakl.

Ani komunisti nechtějí vystoupit z EU, jenom z NATO.  (Já spíš naopak, když už.)

P. Götze 26.10.2012 7:12

Re: Kandidát Jakl.

Rekl bych, ze vysada rici pravdu, i kdyz vim, ze se ta pravda nekomu libit nebude, neni vysadou komunistu. Jsem pravicovy clovek a s jaklem souhlasim. Vite narodni suverenita neni ani zelena, ani modra, ani ruda, ta je proste jenom jedna. Stejne jako pravo. To vy ale asi nikdy nepochopite, ale to vubec nevadi.

K. Drobková 26.10.2012 7:39

Re: Kandidát Jakl.

Každý má tu svoji pravdu. Vy, já, soused. To vy jste ale nikdy nepochopil. Taky to ale vůbec nevadí.

M. Bezouška 26.10.2012 8:12

Re: Kandidát Jakl.

paní Drobková, na vás lze skvěle demonstrovat, jaké důsledky má hauzírování s pojmy jako je pravda a láska v pojetí různých "obchodníků s deštěm".  Pravdu mám já, pravdu máš ty a pravdu má i on ... k takovému nesmyslu lze dospět pouhou záměnou slova "názor" za výraz "pravda". Ve vašem pojetí měli svou pravdu také Robespierre, Džugašvili, Hitler, Pol Pot, prostě kdekdo. V sumě- i tak blbé plky, jako ten váš či kousek níže výtvor pana Pavlovského mají tak punc "pravdy". Gratuluji!

K. Drobková 26.10.2012 9:25

Re: Kandidát Jakl.

No vidíte. A já mám Vaše blekotání, pane Betouška, za ještě větší a nic neříkající plky, než co jste napsal Vy o mně. Vy něco namlátíte do klábosnice a máte to za tu svojí, jedinou pravdu. Že je to jenom blbej plk, demonstrující nic jiného, než osobní útok si samozřejmě nepřiznáte. Gratuliji.

L. Křivan 26.10.2012 11:06

Re: Kandidát Jakl.

Paní Drobková, soused tvrdí, že 1+1 jsou 3. "Každý má tu svoji pravdu. Vy, já, soused...."

Už chápete co jste napsala za blbost ?

K. Drobková 26.10.2012 15:08

Re: Kandidát Jakl.

Psala jsem o sousedech, ne o blbcích. Máte zřejmě sousedy, kteří se rovnají k vám.

M. Martin 27.10.2012 16:26

Re: Kandidát Jakl.

Paní Drobková už vím proč vás tady nazývají štěkna.Napřed jsem si myslel že je to podle vaší ikonky. Teď vím že podle ní to není.

M. Sedláček 26.10.2012 10:50

Re: Kandidát Jakl.

Zatímco Havel byl velký hrdinný anti-komunista :-)))))

J. Kanioková 26.10.2012 2:44

Naprostý souhlas...

P. Lenc 26.10.2012 8:33

Re: Naprostý souhlas...

Také to tak vidím.

F. Vítek 26.10.2012 11:06

Re: Naprostý souhlas...

Přesně tak. Jen škoda, že je nás tak málo :-(

P. Pavlovský 26.10.2012 1:18

Jaklův šot samozřejmě parodií je a ne že ne,

srov. Teatrologický slovník Základní pojmy divadla, Praha 2004, stránky  22, 36, 73, 77, 83 a d. Parodie je pojem z modálně-genetické řady taxonoie umění, která se vyznačuje tím, že príslušná díla identifikujeme jako taková ZJEVNOU PODOBNOSTÍ VŮČI NĚJAKÉ PŘEDLOZE.

Každý, kdo si onen Havlův slavný první prezidentský projev pamatuje, tuto předlohu v Jaklově "opusu" pozná - o to též Jaklovi šlo - a to ne pouze z úvodní parafráze  "Evropská unie nevzkvétá", tak hloupý zase Jakl není. Nemusel samozřejmě napodovat verbální projev V. Havla, ale napodobil  změrně styl jeho projevů, které nejenomže nebývaly "dosti nudné", ale setkávaly se s obdivem a vřelým přijetím v parlamentech celého světa včetně USA. Tam se V. Havel dočkal i "standing ovation", a čemž se V. Klausovi ani nesní (L. Jaklovi při jeho chorobném megalomanství možná ano).

Václav Havel  je v dějinách českého národa jeho druhý "prezident osvoboditel", osvoboditel z daleko horšího režimu, než bylo Rakousko-Uhersko, které sice plně demokratickou konstituční demokracií nebylo, ale přes všechna manka v demokracii rozhodně nebylo totalitou. Však také T. G. M. byl říšským poslancem a ne politickým vězněm!

Václav Havel přivedl Česko do NATO. Do EU je přivedl Václav Klaus, jak on sám mnohokrát zdůraznil. Ovšem ona dnes "je, jaká je" a V. Klaus říká "jenže jiná, než chci já". Nic proti tomu, i já chápu Norsko, že je sice členem NATO, ale EU dá raději Nobelovku za mír, než by do ní vstoupilo.

Kdyby si někdo pár let po smrti T.G.M. dovolil vůči jehpo památce jenom zlomek toho, co si dovolil L. Jakl, národ by jej ukamenoval. O našem současnéím mravním marasmu svědčí tento klip. Dnes takový člověk nejenomže není vyobcován z národa a ze slušné společnosti vůbec, ale dokonce kandiduje na prezidenta. Nepodpořil jej v tom ovšem ani sám V. Klaus, jeho koněm, koněm údajného konzervativce, je levicový rusofil Miloš Zerman. Doufám, že už za půl roku budou všicni  tři jenom beznadějné politické mrtvoly.

J. Kanioková 26.10.2012 2:44

...žišmarjááá....

P. Boublíková 26.10.2012 5:51

Re: Jaklův šot samozřejmě parodií je a ne že ne,

Ano, také se mně zdá, že je to celé parodie na Havla. Avšak proč ne, tím snad ještě není Havel urážen.

Víc mi vadí faktický obsah videa - takhle snadno samozřejmě z EU vystoupit nejde, cílí snad Jakl na jednodušší (až nejjednodušší) voliče? Zdá se, že ano - tím pádem můj hlas nemá :-)

Na EU mi samozřejmě vadí hodně věcí, v poslední době například odpor vůči babyboxům, tak typický pro "lidskoprávní" přístup Brusele: cár papíru deklarující teoretická práva dítěte (dobrá třetina dětí biologického otce stejně nezná :-) )má mít vyšší váhu než fakticky zachráněné životy dětí (kdoví, kolik mimin by místo v babyboxech skončilo v igelitovám pytli).

P. Pavlovský 26.10.2012 7:09

Re: Jaklův šot samozřejmě parodií je a ne že ne,

Havel tím urážen je a je tím urážen celý národ do té míry, do jaké vzal Havla za svého, tak jako vzal T.G.M.

Jinak souhlas, prezident je v parlamentní demokracii našeho typu ten poslední, kdo by mohl rozhodnout o našem vystoupení z EU - naštěstí.

Pokud ale vím, žádná z existujících politických stran to neměla v programu a pochybuji o tom, že před volbami to nějaká mít v programu bude - kromě snad fundamentalistické strany hradní.

Něco jiného je vystoupení z NATO - to má v programu KSČM.

Odpor proti babyboxům je ještě větší pakárna než odpor proti antikoncepci! Ale to si snad vnutit nenecháme - nedovedu si představit sankce, které by na nás kvůli tomu mohly být uvaleny (pokud ano, tak jsem také pro vystoupení, životy jsou důležitější než kšefty).

P. Boublíková 26.10.2012 8:09

Re: Jaklův šot samozřejmě parodií je a ne že ne,

Když někoho napodobuji, můžu mu tím naopak vyjadřovat obdiv (nebo si myslíte, že dejme tomu Zich se chtěl Presleymu pošklebovat? :-) ). Jakl se sice Havlovi neobdivuje, ale ani se nepitvoří, dle mého názoru se tou nápodoblivou formou snaží na svou stranu získat i voliče, kteří měli rádi Havla (není totiž málo lidí, kteří si váží obou prezidentů - to jen zarytí klaousofové a havlofobové si myslí, že každý musí být v jednom z těchto táborů). Potřebuje získat co nejvíc hlasů a není tak blbej, aby se snažil potenciální voliče urazit. Urazit se formou Jaklova projev můžou jen zarytí nekritičtí havlovci, kteří by Jaklovi hlas nedali nikdy, v žádném případě, takže na ně Jakl nemusí brát ohled - hraje kromě "svých" i na "středové".

Jinak se shodujeme.