17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bavor 20.6.2008 16:22

Pane Urbane,

píšete, že "Žijeme ve zvláštně nepřirozeném mezidobí, ve kterém by sto tisíc hlasů rozdílu v irském referendu prý mělo rozhodovat o dalším jednání téměř pěti set milionů lidí".Ale tomu lze snadno odpomoci- zeptejte se v dalších referendech oněch 500 milionů lidí na jejich mínění. A rázem bude jasno a nebude třeba hledat různé právní kličky na hraně zákonnosti.

Olin 20.6.2008 16:29

Re: Pane Urbane,

Bavore - není snazší a chytřejší nepředkládat tuto otázku v referendu vůbec? Copak pětset milionů lidí může mít o tak složitých a problematických věcech nějaké mínění? Nemají ani ponětí! Referendum je rájem pro různé kejklíře a manipulátory s veřejností. A tam kde být musí - jako holt v Irské republice - je to  nepříjemná komplikace, kterou je nutné nějak překonat. Nevídáno! Takových komplikací už tu bylo!

Olin 

Haf 18.6.2008 23:27

Pane, cesta nevede jen za Vaším praporem

V hodnocení lze souhlasit, ale s prognózou, co stím nesouhlas. Jsou i jiné cesty. Volič si nemá možnost zvolit toho nejlepšího z vesnice, města, státu, ale prostřednictvím strany někoho a ti se vzájemně dohadují, kdo mobec, město, povede. Přímá volba voličem starosty, hejtmana, Presidenta, ale i šerifa, soudce a SZ je taky cesta z marasmu kšeftů s politikou. Referenda - ať voliči poznají svvýsledky svýho rozhodnutí a nesou za ně zodpovědnost. Zastupitelskou demokracii politici a nejen u nás zneužili proti voličům ! To je cesta !

Pročpak se nedozví občan, jak budovalo Švýcarsko svoji demokracii ??

Radek Kopecký 17.6.2008 12:18

Evropské politické strany? Snad ne....

Argumentační bitva ( slušná a věcná ) může pomoci oboum stranám této nesmyslné války. Tedy války mezi eurooptimisty a euroskeptiky. Když pominu krajní pozice obou stran, které jsou nebezpečné z mnoha hledisek, tak pokud obě strany myslí na budoucnost Evropy v dobrém, měli by se snažit o věcné vyladění všech problémů do podoby řešení, kde hlavní kriterium budou obyvatelé tohoto kontinrntu. Bohužel současná mediální, čím dál rychlejší a drsnější politika toho snad ani není schopná. A to nejenom ta česká. Představa pana Urbana, že česká politická scéna je nepoužitelná a politické scény na západ od nás jsou ty, ze kterých si máme brát vzor, je zcela scestná. Proto si myslím, že vše půjde správným směrem, pokud budou mít obyčejní lidé pořád možnost co nejvíce zasahovat do celého dění a procesu. Proto si myslím, že Irsko by mělo posloužit k věcnému zamyšlení a ne jako katalyzátor nenávistných projevů. A proto jsem taky proti ředění demokracie. Tedy proti tomu, abychom si někoho zvolili aby on někoho volil a ten někdo volil dalšího a ten další potom jmenoval někoho kdo bude tvořit dějiny. To potom žádnou demokracii nepotřebujeme. A taková evropská strana podle představy pana Urbana je jen politická konstrukce, která k takovému ředění přímo vybízí. Každý je omylný, tedy i političtí vizionáři. Zaplať pánbuh, že existují. Ale taky zaplať pánbuh, že jsou i ti, kteří vytváří tlak, který vizionáře drží při zemi a blízko lidem. Protože dějiny ukázali, že není nic horšího než vizionář utržený ze řetězu. Takže diskutujme, budujme a přemýšlejme. A doufejme, že to dobře dopadne, protože přátelé co si budeme povídat, nemocná není jenom Evropa, ale celá planeta.... Držím si palce, ale nevím, nevím.....

Olin 17.6.2008 13:48

Re: Evropské politické strany? Snad ne....

Pane Kopecký, myslím, že to co napsal Honza Urban, je hrozba, ne projekt. Proto tolik přimíšené hořkosti. Ta hrozba reálná je, protože v "evropském národu" (což je samozřejmě eufemismus) roste napětí a tento "jakonárod" má mnoho příslušníků schopných dosahovat cíle, tak nebo jinak.

Bylo by dobrý poučiti se o tom, kterak malá Anglie vybudovala britské impérium, a možná by nebylo daleko vod věci podívati se na Starwars ve světle dneška. Prozíraví lidé mají rozum, jak píšete, a hledají cesty, které někam vedou.

Olin

Radek Kopecký 17.6.2008 14:10

Re: Re: Evropské politické strany? Snad ne....

Máte pravdu, je to hrozba. Nebyl jsem pozorný. Omlouvám se za nepřesnost. Jinak vše platí, včetně Vašeho postřehu o Anglii a Starwars.

L'ego 17.6.2008 9:31

Máte pravdu, pane Urbane, až na jednu věc

to, že je národní stát institucí zbytečnou, je nasnadě. Nemůžete však nikoho integrovat násilně - a bohužel je nárdonostní ideologie v lidech tak hluboce zakořeněná, že jimi dokáže hýbat i dnes. Ale nedivme se, víme, jak vypadala výuka za bolševika a jak vypadá dnes a stereotypů se nezbavíme přes noc. Musí prostě postupně vymizet (nahradí je jiné). Že tomu politici mohou přispět je nasnadě, proč to nedělají také.

P.Frantl 16.6.2008 23:29

čechům

Nadávat na všechno a hlavně se nepodepsat. V tom jsme silní.

chouan 16.6.2008 22:56

Taky bych měl návrh jména pro urbanovu stranu:

VLAJKA

mirek 16.6.2008 21:57

Naprostý souhlas

Navzdory tomu, že chodím poctivě ke každým volbám a jsem hrdý Čech, došel jsem díky vrcholné politice-nepolitice posledních let k tomu, že vlastně fungujícím a funkčním nástrojem služby státu občanům jsou snad jen krajská zastupitelstva a hejtmani a nižší články státní správy. To, co předvádí strany, zastoupené v PS a co se projevilo výrazně ve volbách 2006 a pak drsně výrazně u prezidenstké volby, není nic, na co bych měl být hrdý, naopak je to pro český stát a národ ostuda, děsím se toho, co se tady rozpoutá ku krajským a následně parlamentním volbám. Proto bych snad radši volil evropské strany a zastupitelstvo, které si nebude navzájem plivat na klopy saka kvůli nějaké malichernosti a které by se muselo prezentovat před celým evropským prostorem, kde se musí umět chovat a dokázat, že má něco v hlavě. Chci mít v kapse Euro, chci mít i nadále volný pohyb po Evropě, chci se účastnit svým hlasem toho, aby se především celá Evropa ubránila před všemi nebezpečími, která jí hrozí z různých směrů a díky této obraně aby jsme byli chráněni i my. Je pravdou, co napsal Urban, stačí si poslechnout nejmladší generaci, která právě dospěla,  vůbec neřeší to, čím straší staří a uvažuje už skutečně globálně, není pro ně žádný problém a žádná neobvyklost pohybovat se a pracovat nejen po celé Evropě, ale i po celém světě. Tito mladí získávají zkušenosti a nadhled, které chybí všem předchozím generacím, co se tu hádají jak psi o starou kost. Někdo v parlamentu, někdo v diskuzi pod články.

Olin 16.6.2008 22:52

Re: Naprostý souhlas

To rád slyším, mirku.

V našem kraji se vůbec nemusím vošívat a půjdu znovuzvolit našeho hejtmana, a taky ten senátor, kterého jsme naposledy zvolili, je třída. Nejsou všichni politici stejný, ale ve Sněmovně je taková atmosféra, že inteligentní poslanec snad aby si našel svou niku a moc se tam raději neukazoval. Diskuse tam nedávají smysl a přitom je to to hlavní, proč národy sněmovny mají. Do Evropy potřebujeme nechat vyrůst politiky o třídu lepší - i když nemůžeme zabránit ani tomu, aby tam diváci neposlali dalšího penzistu nebo dokonce tu chamtivou mrchu. 

Největší radost mám ale z toho, že i já merkuju, že na mladou generaci nezabírají ty stupidní argumenty z doby, kdy se nosilo fiži.

Olin

libuse 17.6.2008 14:11

Re: Naprostý souhlas

BRAVO!!! Vystihl jste to naprosto přesně, pane Mirku!

Otakar 16.6.2008 20:49

Vrať se do hrobu.

Od doby co autor neblahým způsobem organizoval tanečky kolem antiglobalizačních hnutí při bouracích manifestacích zfetovaných levičáckých úchylu, kteří nám demolovali Prahu, nemá morální právo nám kázat co máme dělat. Tahle prodloužená Havlova ručička patří do politické výslužby.

vlasta 16.6.2008 20:37

Ještě větší blbec, než jsme doufali.

Olin 16.6.2008 19:49

V Hospodářkách vyšel dnes

pozoruhodný článek od pana Macháčka. Píše v něm mj.: "V Evropě přibývá těch, kteří už mají plné zuby toho pořád na někoho čekat."

To je taky podstata Urbanova nadmíru emotivního sdělení. Nýmandi se mu mohou vysmívat, ale svět se točí dál a nebudou ho řídit  výsledky referend ani nálady  virtuálních diskusí. My, kterýmžto se nelíbí, jak dnes funguje EU, budeme muset přinést rozumnou a uskutečnitelnou vizi¨, JAK MÁ fungovat - jinak stojíme v ofsajdu. Furianti mohou zírat, co se to vlastně děje, ale zato si pak smějí stěžovat na netu! Možná si to přečte někdo, kdo má skutečnou moc, a řekne si: "..tak já toho radši nechám, když mi tak nadávaj!" Nebo se to nestane?

Olin

mik 16.6.2008 20:57

Re: V Hospodářkách vyšel dnes

A myslíš, že někoho v Bruselu zajímá tvá představa jak má EU fungovat? Brusel je plný chytrolínů jako ty z nichž každý má svoji představu o tom jak má fungovat a nemíní z ní slevit - přišel by o podporu lobby jejíž zájmy hájí. O to, a nic jiného, v politice EU nejde.

Olin 16.6.2008 21:38

Re: Re: V Hospodářkách vyšel dnes

Jestliže je Brusel plný chytrolínů, jako jsem já, tak jsem IN - a ne jako zdejší outsiders.

Anebo jestliže všichni ti chytrolíni prosazují záměry lobbystických skupin, tak možná mluvíš s vlivným zájmistou, jemuž nějaká lobby slouží! V tom případě se ovšem o mé názory v Bruselu někdo zajímá.

Anebo je to ještě nějak jinak, každopádně nejsem vybaven tvou rezignující životasofií. Pročež myslím.

Vzpamatuj se tedy, miku, a rozpomeň se na vlastní zájmy!

Olin

Ladislav N. 17.6.2008 0:40

Re: ...a rozpomeň se na vlastní zájmy!

Můj zájem je zůstat svobodným občanem bez přebujelé státní buzerace. O svobodu jsem za posledních 10 - 15 let přišel díky postbolševikům a nevypadá to, že EU by byla tou institucí, která by vývoj chtěla zvrátit...

Olin 17.6.2008 0:47

Re: Re: ...a rozpomeň se na vlastní zájmy!

Tys za posledních 10-15 let přišel o svobodu? To se ti nepodařilo zdrhnout na Mauritius?

Nějak tě nemůžu litovat. Ale až budeš venku, doporučuji emigraci. Na Kubu. Je dost možný, že se tam ještě nějaký čas postbolševici k moci nedostanou!

Ladislav N. 17.6.2008 14:05

Re: Re: Re: ...a rozpomeň se na vlastní zájmy!

Je vidět, že netušíš, o čem jsem psal.... třeba tady

Olin 17.6.2008 15:44

Re: Re: Re: Re: ...a rozpomeň se na vlastní zájmy!

To byl samozřejmě vtip. Viz čas podání příspěvku. Já už takhle kvíčerou bejvám někdy na zabití.

Být a zůstat svobodný - to je i můj prvořadý zájem. Já tedy předpokládám, že je to i v zájmu Francouzů, Holanďanů nebo Dánů, dokonce i mnoha Rumunů, a vím bezpečně, že Britové mají mnohem větší zkušenosti s tím - jak být a zůstat svobodným člověkem - než Češi. A taky mají mnohem větší vůli. Ergo kladívko: proto si národy stvořily Evropskou unii, že mají ty společné zájmy! ! !

Evropskou unii - to jest společné instituce. Nikdo neví tak dobře jako Evropané, co je to instituce. A mě jde jen o to, aby dobře fungovaly a hájily naše společné zájmy. Naše místní zájmy hájí hejtman s krajskou radou docela dobře! O své vlastní zájmy se pak musím postarat sám.

A propos:  Ministr Vondra má pravdu: Iry je třeba respektovat, ne jim nadávat. Nejspíš na ně ale mnozí nehodlají čekat. To zas musí respektovat Irská republika.

Olin

nepolitik 16.6.2008 19:02

Urban neuspěl v české politice

a tak se snaží dostat na evropskou úroveň. Podle mne dopadne stejným způsobem. Naši politici jsou pouze obrazem svých voličů a ti prostě lidi jako je Urban a další eurohujeři nechtějí. Článku dávám R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

nepolitik 16.6.2008 19:03

Re: Urban neuspěl v české politice -OPRAVA

OPRAVA - RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

Olin 16.6.2008 20:03

Re: Re: Urban neuspěl v české politice -OPRAVA

:-D koukám, že nevíš co s rukama. Nepokoušíš se přestat kouřit?

čtenář 16.6.2008 18:22

Kýbl hnusu.

"Evropou znovu obchází strašidlo národní suverenity."   -   "Koncept etnicky čistého národního státu, definovaného pomocí mocensky vytvořené „mravní“ převahy jednoho jazyka nad všemi jinými, se přežil."  -   a tohle píše tento Urban, který se podílel na vzniku etnicky ultračistého Kosova. Chucpe !  Rv

josef krouman 16.6.2008 17:05

a já jsem znal jednoho senátora

kterej zas nabádal sázet Stromy pro Evropu ... vobou není žádná škoda ...

Schumacher 16.6.2008 16:58

Potřebujeme, tedy neetnickou nadnárodní spolupracující Evropu moudrosti..???

Proč jen Evropu ? Celý svět ! Celou Galaxii ! Celý vesmír ! ;-P;-D;-D;-D

Hron 16.6.2008 16:55

Irsko díky !

Referendum v Irské republice jednoznačně odmítlo text tzv. „Lisabonské smlouvy“, který se měl stát základním kamenem evropského superstátu a současně měl legitimizovat multikulturní propagandu zpochybňující základní hodnoty západu. Navzdory úporné snaze eurokratů korumpovat irský lid přísliby vyšší životní úrovně, prokázal malý keltský národ, jako už mnohokrát ve své historii svou lásku ke svobodě a potřebu vlastní sebeúcty. Česká politická strana Právo a Spravedlnost (PaS) si tohoto postoje irských občanů hluboce váží a vyjadřuje jim svou vděčnost.

 

Ať Vám všem Bůh a svatý Patrik žehná

 

V Praze dne 13. června 2008   Mgr. Petr Bahník - předseda; František Červenka - místopředseda; Bc. Petr Valeš - člen předsednictva; Jan Broj - člen předsednictva; Petr Žák – člen předsednictva   www.pas-strana.cz

kustod 16.6.2008 18:43

Re: Irsko díky !

Co jste to za bandu milý magistře?Ahá-vy prodáváte britskou mlhu,už to chápu.(Y)

Kresinka 16.6.2008 15:25

no nevím,

ale řekla bych, že se světem je to jako s lidským mozkem. Technicky se pokrok  urychluje až neuvěřitelně, zato takové obecné principy vztahů mezi lůidmi a národy zůstávají při starém, míním tím lásku, nenávist, nesnášenlivost. Nebo snad v obraz dnešního světa tyto vlastnosti chybí a převažuje ta láska, vstřícnost a porozumění ?