25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jindra 1.12.2008 0:05

To ja kdyz napsal

Havlovi soukrome memorandum, o tom, ze koncem mesice nemam na pivo, sezval vsechny do Rudolfina a verejne vykrakal Klause!

. 30.11.2008 20:33

Pravidla hry dle aktuálních potřeb.

Dokument není cárem papíru, protože tento dokument je natolik pružný, že si ho bruselská garnitura bude upravovat podle aktuálních potřeb.Solidnost této garnitury, ani solidnost LS však nikdo nehledejte. Nějak se mi ta parta frankoněmeckých papalášů nelíbí.

Šťoural 30.11.2008 17:43

Přečtěte si Lisabonskou smlouvu

   Po prvním úderu od Irska dostala Lisabonská smlouva druhou - pravděpodobně definitivní ránu, která se jmenuje FINANČNÍ KRIZE. Smlouva totiž zakazuje jakékoli intervence do bankovního sektoru a EU se právě chystá nalít do evropských bank 200 mld. euro. Dokument je proto cárem papíru bez ohledu na školení euroskeptika Klause i euronadšence Gabala.

Will 30.11.2008 15:48

Kdo že ve 2. světové zdevastoval Evropu?

Ono se řekne písmenko nebo dvě. Ale já naprosto šokován čtu, že 2. světovou zařídil ne nacismus, ale nacionalismus.

Vážení a vážené, současný svět stojí na nacionalismu. Naprostá většina vlivných států drží na ideji státu národního, tedy na nacionalismu. A tento princip funguje stále - vzpomeňme na Kosovo, Čečnu, problémy s Kurdy. Naše moderní Evropa nefunguje jinak, a pokud bychom nacionalismus zlikvidovali, Evropa se prodadne do chaosu.

Nechci tvrdit, že je to pricnip nejlepší. Ale najděte kurnik nějaký lepší, odzkoušejte ho a pak to měňte. Vždyť v EU stačí naznačit, že je něco protifrancouzské a celá EU je nefunkční.

korabelníkovová 30.11.2008 16:33

Re: Kdo že ve 2. světové zdevastoval Evropu?

Wille,Wille vy asi musíte být permanentně v šoku.Nacismus je jen forma nejvypjatějšího nacionalismu,tak nějak to je jako sex je jen určitá forma lásky,ale láska to je,tak nacizmus i nacionalizmus jedno jsou.Je to šmejd.

V 30.11.2008 20:19

Re: Kdo že ve 2. světové zdevastoval Evropu?

ma pravdu, nacismus, tedy 'narodni socialismus' je neco jineho, nez nacionalismus.

Nejdriv at si Francouzove uklidi pred svym prahem a pak at nekoho vyzyvaji k prijmuti te smlouvy. Francie je svou ochranarskou politikou francouzskeho zemedelce tak nacionalisticka az to boli.

. 30.11.2008 20:22

Re: Kdo že ve 2. světové zdevastoval Evropu?

Nacizmus je tak daleko od nacionalismu, jako sex od lásky. Tak jako láska nemá nic společného se sexem, neboť ten je pouhou fyziologickou potřebou bez potřeby citů, tak láska může existovat bez sexu. Pochybuji, že by veřejné nevěstky byly svými klienty milovány. Nacionalismus, neboli pozitivní vztah ke svému národu, ke svým kořenům, nemá skutečně nic společného s německým nacismem. Ono i to dnes tak modní proevropské konformní myšlení se může časem zvrhnout , že budem všichni koukat.

Will 1.12.2008 11:01

Re: Kdo že ve 2. světové zdevastoval Evropu?

OK, tak dobrá. Masaryk je taky šmejd, proč vytvářel ČSR, tedy stát, který stál na nacionálním základu. Proč bojovali ti šmejdi v legiích - za koho? A jaká idea obstála proti nacismu - snad komunismus? Nenechte se vysmát. Vždyť i Stalin v době největší krize vyhlásil velkou vlasteneckou válku.

Současné státy, nacionální státy, stojí na prolité krvi. (I ostatní státy na ní stojí, samozřejmě). Proto je nutné je bránit, jinak by bylo třeba vybudovat nové státy a jejich existenci podložit - proléváním další krve...

Kyle 30.11.2008 22:44

Re: Kdo že ve 2. světové zdevastoval Evropu?

2. světová válka? Nejenom ta, bohužel... :-(  Jinak jsem nikde nepsal, že nacionalismus = nacionální socialismus ( nacismus). Nacionalismus je jen JEDNÍM  ze zdrojů nacistické ideologie.

vltava 30.11.2008 13:00

Nevolené orgány EU

Problém EU je, že se jedná o nikým nevolené byrokraty. Jediný volený orgán je Evropský parlament, ale ten pouze předkládá návrhy (už nevolené) Evropské komisi.

Z toho plyne jeden rys EU - v poslední době vystupuje jako prostředek, který umožňuje prosadit i zákony, se kterými občan nesouhlasí, a za které by to vládě u příštích voleb spočítal. Vládě ale stačí říct "My nic, to EU" a je to. To je hlavní důvod prosazování Lisabonské smlouvy, jako prostředku snížení odpovědnosti za politická rozhodnutí.

L'ego 30.11.2008 14:28

Re: Nevolené orgány EU

Tento problém může být velmi snadno vyřešen - a řeší ho částečně i lisabonská smlouva, která zvyšuje pravomoci parlamentu. Ústav před dvěmi lety šla ještě dále.  Je zajímavé, že deficit demokracie EU vytýkají tytéž osoby, které tak silně brojí proti posilovaní pravomocí parlamentu a často proti EU vůbec. Důvod je jasný - jakmile bude existovat něco jako evropská vláda s opravdu demokratickým mandátem, sníží se význam vlád národních států. V praxi to znamená ztrátu koryta a propad do bezvýznamnosti.

My jako občani si musíme uvědomit, že je hloupost hovořit o přirozených národních státech a nepřirozené EU a že rozhodnutí o integraci by mělo být rozhodnutím o fungování obou institucí z hlediska občana. Já jako občan vidím v silnější EU převážně výhody.

A.S. Pergill 30.11.2008 15:54

Re: Nevolené orgány EU

Demokracie buď je nebo není.

Buď bude EU standardním demokratickým státem, a POTÉ je možné na jeho úroveň předat pravomoci jakžtakž demokratických národních států (přičemž to zpochybňující jakžtakž je dáno z nějakých 70 - 80% direktivami z EU), nebo standardním demokratickým státem není (a znění LS jednoznačně demokratičnost EU vylučuje), a potom předání pravomocí EU z úrovně národních států znamená likvidaci demokracie.

green 30.11.2008 16:26

Re: Nevolené orgány EU

Mrzi mne, ze vas musim podruhe korigovat faktickou korekci, ale nelze jinak: tedy, komise je jmenovana zvolenymi reprezentacemi narodnich statu (vlady), ale po te o ni hlasuje Evropsky parlament, ma tedy dvojitou demokratickou pojistku, a ma silnejsi demokraticky koren nez napriklad nas prezident. Komise vsak sama je jen exekutivou, protoze politicka rozhodnuti dela jedna Evropska rada v ktere hlasuji premieri nebo ministri, tedy zvoleni lide a dale vetsinu navrhu komise projednava parlament (EP) a hlasuje. Pritom standard projednani legislativy nebo politiky v EP je pro nasi snemovnu spise v nedohlednu. A tyto mechanismy jeste LS vice posiluje a prenasi vice politik jak do vazeneho hlasovani v rade, tak do legislativniho procesu v EP. To lik na urovni EU. Nyni vas jen zaverem upozornim na drobnost, a to rozhodnuti naseho US, ze Lisabonska smlouva suverenitu do EU neprenasi, natoz ze by likvidovala demokracii. Zkuste se vazeny vzdy informovat drive, nez sem neco nasypete, abychom neztraceli tolik casu.

emilx 30.11.2008 23:06

Re: Nevolené orgány EU

Pokud se mi nelíbí, co dělá vláda mého národního státu, můžu jít k volbám a volit opozici. Jsou-li to volby parlamentní, uvidím výsledek okamžitě (ale např. poslední krajské vládu ovlivnily také). Pokud se mi nelíbí, co dělá Evropská komise, nemám páru, ke kterým volbám mohu jít, aby to na ni mnělo prokazatelný a rychlý vliv.

Kyle 30.11.2008 11:23

Pryč s anomálním nacionalismem, který má na svědomí miliony mrtvol

Bravo, Ivane !

A proč právě Klausovi je EU trnem v zadnici ? O vazbách na  ruské mafie a  tajné služby můžeme jen spekulovat, ale jisté je jedno: vládce potřebuje nepřítele a aby se rodina Klausova mohla dále etablovat v politice ( v podobě nástupnictví Klause jun. v následujících letech), musí mít jasně a jednoduše definovaného nepřítele pro voliče s omezeným kritickým myšlením, vůči kterému se vyhraní. Rusko to u Klausů být nesmí, musí to být tedy někdo jiný kdo je blízko, tak jako to pro Hitlera byli Židé. V tomto případě je to EU. To, že maximálně jedna byrokracie ( bruselská) nahradí druhou, neméně rozlezlou a zkorumpovanou (pražskou) se již taktně mlčí.

Kyle 30.11.2008 11:26

Re: Pryč s anomálním nacionalismem, který má na svědomí miliony mrtvol

To, že v případě schválení LS a dokonání evropské intergrace maximálně jedna byrokracie ( bruselská) nahradí druhou, neméně rozlezlou a zkorumpovanou (pražskou) se již taktně mlčí.

A.S. Pergill 30.11.2008 10:47

"O kladný výsledek referenda o našem vstupu do EU v květnu 2004 se nejvíce zasloužily starší generace našich občanů."

O tom to je.

Starší generace byla k EU zvyklá zhlížet při pokoutním sledování západoněmecké nebo rakouské televize, nebo poslechu Svobodné Evropy. Mladší generace už neměla k EU takový iracionálně fetišistický vztah, byla schopna daleko střízlivějšího a věcnějšího hodnocení tohoto byrokratického monstra (včetně schopnosti vyhledat si pravdivé informace na internetu), a proto hlasovala vesměs proti.

green 30.11.2008 11:24

Re: "O kladný výsledek referenda o našem vstupu do EU v květnu 2004 se nejvíce zasloužily starší generace našich občanů."

Vazeny pane, kdybyste se na ta cisla podival a malinko vedel o statistice, pochopil byste, ze ti starsi predevsim zpusobili jasny posun k vetsine, zaklad volicu pro vstup, pater proevropske zakladny v cechach tvori populace 30-45, a zejmena elektorat ods, seniori rozhodli, ale nebyli tezistem proevropske voby, a tak by to bylo i pri referendu o LS. Je neuveritelne videt, jak se v Cechach spekuluje bez fakticke znalosti-to je ideologie.

Otakar 30.11.2008 9:54

Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

 Frankoněmecká říše se v Evropě etablisuje a ostatní ať se dívají, angličani mají alespoň La Manche a předem řekli ,že euro ani náhodou, a co my ostatní. Nu my  jako delegace budeme asi  jednou ročně jezdit do Brusele žasnout, to měl i v plánu už A. Hitler s tím rozdílem, že do Berlína. Přijetí Lisabonské smlouvy se z národních hledisek (všech malých států) rovná prakticky přijetí podmínek po prohrané válce v utajení před těmito národy. Evropské veřejnosti se lže, samozřejmně je postavení malých a velkých národů různé. Lisabonská smlouva bez diskuze bere národům svrchovanost (ochrana vlastní kultury, ochrana před přistěhovalectvím, ochrana vlastní průmyslové a obchodní struktury, ochrana před extremistickými hnutími, diktát eurozelených oteplovačů a jiné euro - humanitární vymoženosti). Lisabonská smlouva je logicky v rozporu s ústavním pořádkem všech členských států 27, pokud ústavy těchto států byly koncipovány jako ústavy suvereních států a to byly. Takže šaškovské rozhodnutí Ústavního soudu je jen kaménkem do Queslingovské mozajky kolaborace českých politiků, která počala omluvou Havla za odsun, korunu dostala podvodným zákonem o referendu do EÚ a závěrem na nás mává Ústavní soud v šaškovské čepici na hlavě páně Rychetského vystrčenou z eurozadku národní vlajkou, pěkně děkujeme. Pan autor má pravdu jsme na další geopolitické hraně, ale nikdo ani v EÚ, ani u nás nám nechce dát možnost abychom rozhodli i my ostatní ,ne jen "vyvolení", ale i kdyby bylo u nás referendum o LS, tak by nás stejně jako o vstupu do EÚ nechali hlasovat obdobně t.j . "referendum je platné, když bude pro nadpoloviční většina zúčastněných voličů, t.j. je platné i když přijde jen 1 volič a bude pro, něco takového přece v eurodemokracii jako je souhlas nadpoloviční většiny oprávněných voličů se už nenosí, cože to mysleli staří řekové tím výrazem "demos krácia", však ona nám to EK už jistě správně vyloží, pozor "čeští politici" je ještě několik posledních míst v euruzadnici - spěchejte.

PROKOP BUBEN 30.11.2008 10:05

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Otokare, zdá se, že právě vy a vám podobní trčíte v něčí zadnici, olizujete se a mlaskáte......Přirovnávat zájmy EU k snahám nacistů, to už je stupidita na entou....Opak je pravdou, Eu se snaží, aby podobní magoři, jako Adolf nebo kLaus k nějaké totální moci nepřišli.....

Malý Aston 30.11.2008 10:19

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Nějak s Vámi nemohu souhlasit.Těch nadšenců,kteří jásali a tančili po Mnichově,po válce po roce 1948,1968 a 1989 bylo hodně ale vždy se to nějak obrátilo proti nim.Jaké Ústavy vlastně mají jiné země Evropské Unie že jim dovolují předat řadu pravomocí nikým nevoleným úředníkům bruselským? Proč musíme chodit k volbám,když naši poslanci musí přijímat podle rozkazu zákony Evropské Unie?Není na čase si nalít čistého vína a zrušit všechny národní parlamenty,národní prezidenty a ministry včetně sněmovny lordů? Výdyť i ta anglická královna nějak do té Lisabonské smlouvy nezapadá.:-D

MK 30.11.2008 10:23

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Nacistické Německo chtělo ovládat Evropu.  Napoleon chtěl vládnout Evropě, proto jeho francouzští vojáci ochotně nasazovali své životy. Prokope blbene, myslíte, že se Němcům a Francvouzům tentokráte sen o nadvládě evropským národům  neplní? Myslíte, že bude pro ně těžké uplatit pro získání většiny nějakého malého souseda?

green 30.11.2008 11:18

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Myslite, ze Cesi jsou teky zejmena Gottwaldovi komunisticti nastupci a stalinovi pacholci, ze stale soudite Nemce podle Hitlera a Francouze podle Napoleona. Je toto projev naseho pouceni a Evropanstvi, nebo cesky mindr?

. 30.11.2008 14:58

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Je to poučení z tisícileté historie Evropy. Mocenské ambice velkých národů tu byly, jsou a budou. Mění se pouze rétorika. Upozaděná vyjímečnost  Francouzů v Evropě a dvakrát pokořená pýcha Německého národa v minulém století jim EU poskytuje  poskytuje dostatečnou satisfakci.

Otakar 30.11.2008 11:14

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Je úplně jedno ,jaká vláda v té které zemi (Francie, Německo, Rusko, a jiné) právě je, levá, pravá, fašisti, komunisti, podstatné je ,že imperiální zájmy a cíle zůstávají, jen se volí jiné prostředky a metody. V tomto případě je snaha totální moc převézt do Bruselu a zprostředkovaně pak na velké národy, je to pořád stejné. V které zadnici trčíte vy, že to nevidíte.

V 30.11.2008 21:17

Re: Evropa se sjednocuje a národy ji nezajímají.

Frankoněmecká říše... sice ponekud silneji vyjadrene, ale v podstate pravdive, jen bych mel poznamku k suverenite a tem ustavnim poradkum 27 clenskych statu.

Prekazkou spojeni neni suverennost statu ani jejich ustavy, narody mohou souhlasit se sloucenim a ustavy a poradky za tim ucelem upravit. O suverenost jinak lide prichazeji dnes a denne pri vstupovani do manzelskeho svazku napriklad, rika se tomu ale ztrata svobody a evidentne to lidem nevadi. Nejde totiz o ztratu te prave svobody, ktera prave je v sazce jestlize prijmeme LSmlouvu. Problem je my jako Cesi bychom si pohorsili co se svobody tyka a verim ze vetsina statu EU take. Ovsem obcane vetsiny statu Unie jsou na tom dnes tak intelektualne spatne, ze nevidi do ceho lezou. Treba by do takoveho svazku nechteli, kdyby se jednalo o ten manzelsky, ale kdyz jde o statni svaze, tak si tak nejak vsichni mysli, ze se to nejak vyvrbi a chteji videt jen ty lepsi stranky.

Francouzum a Nemcum bych dal nuz na krk jestlize chteji prijeti LS - ti prvni by museli napriklad obetovat sve vysady zemedelskych dotaci a ti druzi by museli okamzite otevrit svuj pracovni trh, smlouvy nesmlouvy a podobne dalsi pozadavky, jsme hloupi ze to takhle nepostavime. jen hlupak by se daval dohromady v tak nerovnem svazku.

Na druhou stranu kdyby o techto hospodarskych barierach byla vubec rec, tak by i ta smlouva pak vypadala jinak a byla by temer urcite prijatelna, nikdo nehleda nejakou idealni reseni, ale co je moc, to je moc. S LS si EU narezava vetev na ktere sedi.

Ludva 30.11.2008 9:22

Krize z 30tých let

se z USA převalila do Evropy a byla jednou zhlavních příčin vzestupu nacizmu a II.světové války. Podobně jako se nyní převalila z USA do celého světa úvěrová krize. Kdoví čím to skončí.

V 30.11.2008 2:22

EU liberalni??

"vnitřně liberálnější Evropská unie"

Ja se spis obavam Francouzskeho a Nemeckeho nacionalismu a Italskeho komunismu. Neni divu, ze se Britove vzdy drzeli dale od Unie. Nikde neni na nebi psano, ze 'zapad=liberalnost'.

Zapadni Evropa ktera neupadla do podruci Ruska postupne podleha zhoubnemu socialismu a je cim dal nebezpecnejsi s ni nejak blizce paktovat - Evropa smeruje k upadku, kolektivismus tam buji cim dal tim vice a LSmlouva je toho jen potvrzeni.

Tezko rozhodnout koho by se mel clovek vice obavat, Nemecka s jeho latentnim, ci spicim nacionalismem, nebo Francouzskeho rabidniho socialismu.

Ja bych jinak byl vsemi desti pro EU, jen by se musela sjednocovat na trosku jine bazi, nez je ta kolektivisticka.

wombat 30.11.2008 0:38

ad sabotéři & rozněcovači

Pan Gabal nám zapomněl na agenty přisluhovače :-D

. 29.11.2008 22:09

?

Proč tak lžete, Gabale?