25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Minsk 2015 a Mnichov 1938

Patnáctý únor 2015 (podpis dohody označované jako Minsk II) a patnáctý březen 1939. Bez 28 dnů 76 let. Je to málo, nebo mnoho času, který dělí ta dvě období?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Voráček 18.3.2015 2:17

Re: Pozoruhodný komentář.

Jistěže ukázkou té největší svobody je lézt někomu do zadku. Hurá k dálnici a mávat a mávat...

Že vždycky o svobodě vedou nejvíce řečí lidé, kteří jsou pořád na někom závislí...

S. Vaněček Šauerová 18.3.2015 1:46

Pozoruhodný komentář.

Výborně, pane Berane, kvituji s povděkem. A už křičí, vidíte ? Pozoruhodné je na tom všem převracení pojmů, jejich stavění na hlavu : "fašisté", popř. "náckové" jsou zásadně ti druzí, "kolaboranti" a "nepřátelé státu", jakož i "páté kolony" jakbysmet. To my ne, to ti druzí ! A vylepí si k tomu navrch českou vlaječku. Demokracii se drze vysmívají, Putinem se cití být posíleni. Nedá mi to nevzpomenout : "Rusko je normální země, jednejme s ním jako s normální zemí", "neobsadili nás Rusové, nýbrž komunismus", "my jsme přece neokupovali Podkarpatskou Rus" (vysvětlení rozdílu mezi okupací Československa a okupací části Gruzie), EU je jako RVHP, popř. rovnou SSSR, kdopak že to lidem našeptával, dělal z černé bílou, strašil českými Němci, resp. jejich potomky v již třetí generaci, a vykresloval chudinku zemičku kol dokola obklopenou černě vybarvenými státy ? Pod touto (trvalou !) masáží žili Češi a Moravané posledních 7 let. Není divu, že někteří slabší jedinci to mají trochu popletené. A ostatní ? Dílem čekatelé na funkce lokálních načalníků a dílem ovšem ti, kteří ze všeho nejvíc chtějí, aby je ostatní nechali na pokoji. A aby jim Vůdce řekl, kdo je nepřítel, co oni mají dělat a CO KONKRÉTNĚ ZA TO DOSTANOU. Svoboda je pro ně chiméra, jistoty naopak vším a ty hledají v pevné ruce. Naštěstí, je jich málo. Příliš málo na to, aby něco zmohli (bez vnější intervence). I kdyby se upsali.

K. Voráček 18.3.2015 1:17

Škoda, že budou chybět šeříky...

Marně hledám, v čem je rozdíl mezi Firlingerem a Moravcem na straně jedné a autorem tohoto příspěvku na straně druhé. Vidím pouze stále stejný vlezdop.de.ismus, absenci sebevědomí a sebedůvěry, trochy té vlastní hrdosti...