Neviditelný pes

EVROPA: Kurz aneb Geopolitiku neokecáš

7.4.2021

Tak nám Unie ty vakcíny nedá. Páč jsme zlobili a dali se na stranu toho protivného rakouského kancléře Sebastiána Kurze. Co už leze Německu a Francii dlouho na nervy. A našim evropským pokrokářům jakbysmet. Neboť už jako ministr zahraničí Rakouska, za zády vítačů milionů muslimů táhnoucích do Evropy, zorganizoval v podstatě tajnou, ale zato funkční hranici Evropy. Na hranicích tehdy EU neuznávané Makedonie. Pokud si pamatujete, víte, že místo vykřikující Angely „Wir schafen das“, svolal nenápadně policajty z Rakouska, Česka, Slovenska, Maďarska a myslím i Slovinska a bylo vymalováno. A ti „východní burani“ z bývalého Rakousko-Uherska tak zatrhli skvělé plány pokrokové levice na získání milionů volebních hlasů pro přeměnu Evropy na multikulti Eurostán. To se nezapomíná.

A tak když vypukl ten malér s vakcínami, co jich nemá EU dost, a ještě dlouho mít nebude, tak si drzouni z východu EU dovolili požadovat od našich sqělých vůdců, tedy Německa a Francie, aby se s tím něco udělalo. Na začátek, aby byly vakcíny rozdělovány podle počtu obyvatel, a ne aby se s nimi hrály politické hry. Viz zájem Francie na odbyt jimi preferované vakcíny a blokaci schválení či neschválení Sputniku V. Což naše milované EU vůdce rozzuřilo k nepříčetnosti. A dali nám to „sežrat“.

Vybrali si k demonstrativnímu potrestání Českou republiku, zdála se jim nejvíc na kolenou. A Babiš je už stejně dlouho ser…, protože je to miliardář, co umí jazyky a jejich partě slouhů v ČR se ne a nepodařilo dostat Babiše do tepláků. Miliardář, co mluví několika jazyky a ví, jak plout v temných proudech EU, ten je tedy jo k nasr…! Že. Jak praví staré upravené pořekadlo: „Lid ho nemá rád, ale lidi ho volej!“

Ne že bych byl nějaký fanda Babiše, ale kdyby se jim podařilo dostat na Hrad nějakou takovou českou Čaputovou a vytvořit „protikorupční vládu“ jako na Slovensku, to by jim dělalo moc dobře. Nám tedy asi ne. Ostatně už i Slováci z takovéhle party zvrací.

Všichni pokrokáři a pomatení antibabišovci, co nemají v hlavě nic jiného než „zničte Babiše“, i kdyby lidi měli třeba chcípnout (viz Fiala, Pekarová-Adamová a další), začali ječet. Prý: „Babiš nás okrad, Babiš nás okrad, a nemá vakcíny.“ Aniž by přiznali, že vakcíny zaprvé nemá celá EU. A za druhé, že naši úředníci jich objednali jen tak akorát z logického důvodu. Protože věděli, že žijeme ve státě, kde, pokud si jen chvíli dovolíte myslet dopředu, najde se nějaký blb (viz jistý W. od pirátů), který vás hned udá. A vy abyste chodili spát se sbaleným kartáčkem na zuby. To až k vám ráno v pět do bytu vtrhne komando. Početnější a zakuklenější, než když v Kolumbii honili drogového krále Escobara. A za jejich zády „veřejnoprávní televize“. Takže objednali jen tak, aby na ně nikdo nemohl vyrazit s podezřením na korupci a neplněním „povinností řádného hospodáře“. To je něco, jako byl za komunistů zákon na ochranu pětiletky a socialistického majetku. Za to mohli a můžou zavřít koho chtějí a kdy chtějí.

V této pohnuté chvíli, kdy Kurz, Babiš a Janez Janša (Slovinsko) byli politickými prostitutkami z Portugalska podtrženi, chtělo by se s národním básníkem Svatoplukem Čechem zalkat: „Nevěřme nikomu na světě širém, nemáme jednoho přítele tam, starý boj za každým skrývá se mírem, soucit a přízeň jsou šalebný klam…“ (Jitřní písně 1887).

Leč ne že by nám leckdo v minulosti nepodtrhl nohy, však pamatujeme kdo, a ne že bychom my nepodtrhli nohy jiným (bombardování Jugoslávie a uznání Kosova), tentokrát ale zvítězila geopolitika. Což je u nás sprosté slovo, ale jinak hýbe dějinami.

Už delší dobu se pomalu vytváří na území bývalé c. a k. monarchie nová protiváha Francii a Německu. Jako tomu bylo mnohokrát v minulém tisíciletí. Kdy byla rakouská monarchie nikoli přítelem Německa, ale byl to v pozicích a politiky Pruska a Bavorska její největší nepřítel. Hned po Osmanské říši (dnes Turecko).

Geopolitiku neokecáš. Tady vždycky nakonec vyleze nahoru. Tak proto nám Rakousko, Slovinsko a Maďarsko slíbilo ze svých zásob dodat 80 000 dávek vakcíny. A dokonce pochopili, či jim bylo poraděno a oni to akceptovali, že našinci jsou po roce 1968 a normalizaci tak namíchnutí na Rusy, že prostě vakcínu Sputnik V ne. Tu nebereme. To si u nás nikdo nedá píchnout. Jinde se jí očkuje o sto šest.

To, že nám dodají naší bývalí souputníci z R-U víc vakcín, než nám za trest sebrala EU, je veliká morální facka, hlavně Německu. Protože ti „přesvědčili“ Portugalce, aby to jako předsedající stát Unie vyhlásili jako prý „dohodu“.

Jak se zdá, geopolitika opět vytváří na místě starého Rakouského císařství staronové politické centrum. Znalci dějepisu ví, že už za časů Sámovy říše (národnostní složení Moravané, Slováci, Češi, Uhři a Avaři) se největší stát západní Evropy, tedy Francká říše pokoušela zničit tento státní útvar. A vojska franckého krále Dagoberta I. společně s vojsky Bavorů (Alamanů) a Langobardů vtrhla do Sámovy říše. (viz Historia Francorum: latinsky ...eum super se eligunt regem...)., ale nedopadlo to pro ně dobře. V bitvě u Wogastisburgu v roce 631 dostali strašně na zadek a Sámova vojska je pak pronásledovala až na francké území. A prohráli i bitvy v tehdejším Durynsku (viz „zrádný Durynk“ ze Starých pověstí českých) a v tehdy většinově slovanském Sasku.

Konflikty západní Evropy se střední a východní částí Evropy jsou tedy již 1400 let staré. Nic nového. Ovšem opovrhování a nadřazování se Západu nad touto částí Evropy dosáhlo dnes ze strany EU takového stupně, že to prostě muselo vyvolat reakci.

Řecko na začátku 21. století je přeplněné muslimskými uprchlíky, Rusko zabralo část Ukrajiny (tu část, kde Hitler plánoval „Reichskommisariat Ukraine“). Skutečná státní moc Francie se rozpadá pod vlivem islámu a v Německu jde jen o to, zda první vyhlásí nějaký muslimský šejchanát Turci, syrští a libanonští sunnité, nebo ustanoví své oblasti Kurdové. Dnes se navíc v koronavirové krizi proti Merkelové bouří jednotlivé spolkové země, často ovládané výbušnou směsí zelených, neomarxistů, islamistů a nového prekariátu. Takže nám nezbyde v této geopolitické části Evropy, než se opět “scuknout“. Masaryk nemasaryk.

Politické kry se po roce 1989 hnuly a dnes už silně narážejí na sebe. Možná se někdo bude divit, že tohle píši zrovna já, který právě vydává knížku o našich vojácích za 1. světové války „Život, boj a smrt pod sedmi vlajkami, -1914-1920“. Kde píšu proč bylo nutné a potřebné vytvořit Československo.

To je ten starý rozpor, jak jej vyjádřil Palacký:

1) Byli jsme před Rakouskem a budeme i po něm.

2) Kdyby nebylo Rakouska, museli bychom si ho vytvořit.

Ono totiž platí oboje. I v té lapálii s vakcínami proti covidu. 

***********************************************************************

V polovině dubna bude kniha „Život, boj a smrt pod sedmi vlajkami“- Češi a Slováci 1914-1920 v prodeji v nakladatelství Kosmas. Objednat ji lze předem se slevou a s podpisem autora za 349 Kč včetně poštovného na adrese kaiserova@jonathanlivingston.cz.
Pokud si knihu předplatíte do 14. 4. 2021, je konečná cena 349 Kč. NEPLATÍTE POŠTOVNÉ. Běžná cena od 15. 4. je 399 Kč a opět NEPLATÍTE POŠTOVNÉ. V případě dobírky +20 Kč za dobírku.



zpět na článek