25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Severin 19.5.2009 11:46

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Financují je mimo jiné židé, cyklisté, ilumináti, svého času i Jiří Křovák, ba se proslýchá, že i medvěd na Východě je podporuje, aby ty revanšistické spolky na sebe upoutaly pozornost a odvedly pozornost od úspěšně se konstitující Karlovarské Gubernie.:-(

Břeněk 19.5.2009 11:36

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Pane Čech, že jste zmínil to Rumunsko. Po roce 1946-49 byla do ČSR "vrácena/transferována/odsunuta/vyhnána" (nehodící dle svého přesvědčení si čtenáři prosím škrtněte) početná česká menšina v Rumunsku. Ještě v druhé polovině padesátých let se mnoho z nich neúspěšně snažilo  do Rumunska dostat zpět - vím to dobře, protože jsem na našem psacím stroji psal nespočet žádostí a proseb na rumunskou ambasádu, naše ministersva atd, na žádost českých "Rumunů" bydlících v našem městečku. Vzpomínám si, jak mnozí byli zoufalí, když jim jejich žádosti buď byly zamítnuty (to v menšině příapadů) a nebo (ve většině případů) se ani ambasáda ani české úřady neobtěžovaly odpovědět.

Dnes, těch pár, co jsou ještě naživu, by už ani ve snu nenapadlo se do Rumunska vracet a jejich děti a vnuci děkují bohu, že žádosti svých rodičů či prarodičů o návrat do Rumunska zůstaly "nevyslyšeny". A myslet na nějaký majetek, který tam museli jejich dědové či otcové při odchudo z Rumunska "nechat"? Potomci vědí, že je buď naprosto zruinovaný či rozkradený,a  nenítedy  už o co stát. U 98% bývalých českých němců je zrovna ten samý sentiment. Ta nahnědlá a natvrdlá 2 procenta (i když někdy křičí jako by jich bylo nejméně padesát procent) v praxi nic neznamená.

K. 19.5.2009 11:31

Re: Bobošíková je přihlouplá bolševická kvočna

F.Čech – typický úhybný manévr: obrácením pozornosti na osobu odvrátit pozornost od obsahu diskuse.

K. 19.5.2009 11:26

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Jestliže mají tak pečlivě naplánované patronáty, tak mají naplánované i obsazení, tj. německý protektorát nad českým obyvatelstvem. V případě nedostatku fyzických osob lze protektorát spravovat i zpoza hranic. Ale ty stovky sudeťáckých organizací neexistují jen tak pro nic za nic, rozhodně nejde jen o nějaký folklór. A jejich činnost musí stát pěkné peníze, takže bych se také rád dozvěděl, kdo je vlastně financuje.

Prorok 19.5.2009 11:16

To je sice pravda.

Ale i špatný člověk může posloužit dobré věci.

Prorok 19.5.2009 11:15

Neplácejte nesmysly

Germáni mají české pohraničí za humny a mnozí z nich už nakoupili chalupy, pole atd.

F. Čech 19.5.2009 11:10

Někteří lidé zase čekají na Marťany

S jejich folklórními názory bych si starosti nedělal a do vykradených zpustošených Sudet se už nikdo z nich nepohrne!  A pokud jich pár opravdu přijde nestane se vůbec nic. Nějaké návaly na hranicích rozhodně nečekejte! Vy byste snad šel např. do Rumunska do místa, kde jste třeba dříve vydlel a kde z vašeho domu nejsou vidět ani základy? 

F. Čech 19.5.2009 11:05

Bobošíková je přihlouplá bolševická kvočna

To by vcelku nevadilo, takových lidí je hodně. Ti ostatní, kteří nemají co říct ale o sobě nemají tak vysoké mínění a nepředvádí svoji pitomost každý druhý den!

F. Čech 19.5.2009 11:01

Vezměte to hezky popořádku a nemíchejte koše s baňama

Proč mluvíte o Germánech vy bolševický magore? Germáni přece odešli ještě před nástupem komunistů k moci, díky dohodám vítězných mosností a bylo to jistě dobře - až na to, že mohli být odsunuti slušně a nemuseli být nastupující komunistickou soldateskou  totálně okradeni a příležitostně i vražděni!  A Sudety se zplundrovali a rozkradly díky vašim komunistickým "pořádkům". Kdyby tady nebyli po roce 1948 komunisté ale normální demokratický právní stát, tak by ta území kvetla tak jako na druhé straně! 

K. 19.5.2009 10:59

Všem naivistům doporučuji,

aby se podívali na stránky Landsmanšaftu (viz níže) a prohlédli si, jak si Sudeťáci desítky českých měst rozdělují pod svůj patronát  - dozvědí se tam, které české město je pod patronátem kterého německého města. Na adrese http://www.sudeten.de/cms/?Die_Sudetendeutsche_Landsmannschaft:Gliederungen_der_SL

je třeba kliknout na Übersicht über Sudetendeutsche Patenschaften (=Přehled sudetoněmeckých patronátů).

Ta česká města jsou ovšem uvedena už jen v němčině, takže laskavý čtenář nechť si je přeloží zpět do češtiny podle seznamu obcí, které po Mnichovské dohodě připadly k „Německé říši“. K seznamu (s četnými dodatky má téměř 400 stzránek) se dostanou přes adresu http://www.sudeten.de/cms/?Suchmeldungen_%2F_Ortsnamens%FCbersetzungen

kde si ho dole lze stáhnout (kliknutím na Sudetendeutsches Ortsnamenverzeichnis).

R.J. 19.5.2009 10:55

Re: není tahleta palatová

Co? Fabrikant ? Tak s těmi jsme snad zatočili v 48.;-D

R.J. 19.5.2009 10:54

Re: restituce

Čekal jsem s napětím, co soudruh Falmr a Grebeníček vymyslí, je to přímo skvost,kdepak, soudruh nezklame, hezky to napsali v příručce pro agitátory a domovní důvěrníky, viď ?;-D

Prorok 19.5.2009 10:33

Je to tak prosté

Vůbec nemusíme spekulovat o LS. Je to sáhodlouhý, místy nejednoznačný dokument, tedy není důvod něco takového podepisovat.

Vašek 19.5.2009 10:29

Re: Musím říct

Já bych spíš kousek vedle, a tam bych ho skutečně nepotřeboval.

? 19.5.2009 10:22

Palatová žvaní

Paní Palatová nedala ani jednu záruku, že nedojde k tomu, čeho se mnozí v Evropě obávají.. JEJÍ NEZÁVAZNÉ ŽVANĚNÍ A CHLÁCHOLENÍ JE NA NIC.

Zapoměla se i zmínit, co se stane, pokud nepodepíšeme. K podpisu nikdo nikoho nemůže nutit. Nestane se NIC.

ok 19.5.2009 10:21

Re: 5. a 6. června všichni k volbám!

Begolaku, víte, že v Sudetech dodnes žíjí kromě Čechů také Rusíni, Slováci, Maďaři, Romové, a teď se držte - i praví Sudetští Němci (potomci antifašistů) a "poloněmci" ze smíšených rodin?

Co s tím uděláte?

Prorok 19.5.2009 10:21

To je sice hrozné, ale pořád lepší než kdyby v českém pohraničí vládli Germáni.

děteněkam 19.5.2009 10:18

Se vyčleníme!

... neschválením Lisabonské smlouvy vyčleníme z hlavního proudu evropské integrace a tím ztratíme vliv na veškeré politické dění i platná pravidla na kontinentě.

Co že to ztratíme?

No, aspoň umí písmenka.

? 19.5.2009 10:18

Re: Nejlepší pojistka proti LS

jaké majetky??;-D

ok 19.5.2009 10:17

zkáza pro Sudety

Největší zkázou pro Sudety byli a jsou komunisté typu Bobošíková.

Komunisté Sudety rozkradli, a co nemohli ukradnout, to zbourali za pomoci buldozerů, nebo vyhodili do povětří.

Dodnes se v Sudetech práva nedovoláte, dodnes tam totiž vládnou potomci komunistických funkcionářů.

Hnyk 19.5.2009 10:09

Nejlepší pojistka proti LS

Volte na podzim komunisty a pak třešničku Bobošíkovou za prezidentku. Ti vám pak ukážou "majetky".

yorik 19.5.2009 10:09

Re: Soudružko Palatová, opravdu si myslíte, že Skopčáci bojují za zrušení Benešových dekretů proto,

Žádná vláda na světě nemůže popřít individuální práva svých občanů. Může se maximálně zavázat, že je nebude vymáhat za ně.

K. 19.5.2009 10:04

Re: 5. a 6. června všichni k volbám!

To známe. Hloupí slibujou, blázni se radujou! - Neslibujte a nejdřív ukažte, co umíte. Čili, jak jsem napsal už níže: obstarejte od kompetentních činitelů EU závazné prohlášení jako záruku, že k tomu, před čím varuje J.Bobošíková a jiní, opravdu nedojde.

zoch 19.5.2009 10:02

Bobošíková není ani politik. Bobošíková je vyžírka. A proto také udělá vše.

Přemýšlím o tom,že nechám z kazety na disc přenést tu Bobošíkovou a její tv krizi abyste si plně uvědomili,kdo je ta hvězda. Tam je to naprosto patrné. Každému bych to na jeho přání poslal zdarma.

K. 19.5.2009 9:56

Re: Soudružko Palatová, opravdu si myslíte, že Skopčáci bojují za zrušení Benešových dekretů proto,

Nejen Skopčákům jsou podpisy pro smích. Když byla v r.1997 podepsána Česko-německá deklarace, sám Helmut Kohl hned na následující tiskové konferenci dal najevo, že svůj podpis nehodlá brát příliš vážně, když prohlásil, že "stejně je to jen deklarace, nikoliv smlouva", a "pokud jde o nároky sudetských Němců, zůstávají nedotčené".

Malý Aston 19.5.2009 9:56

Další kvočna co plánuje utratit 7 000,00 EUR

Holka se snaží, za ty prachy co ji možná čekají to dělá dobře.A nakonec má pravdu. Evropě musí velet čechůni neboť jsou geniální a je jich tolik, že si to zaslouží. Všichni jsou debilové jen my jsme prokoukli že bez EÚ se nám bude žít radostněji.;-)

yorik 19.5.2009 9:49

Slečna do toho vidí

LS směřuje k tomu, že až vy i profesor Malenovský budete pod drnem, tak bude uprostřed Evropy žít v nějakém euroregionu nárůdek" naředěný " východním partnerstvím a středomořskou unií. Kolem něj bude 100 miliónů Němců, kteří se už o správou interpretaci našeho blbého rozhodnutí postarají. Pokud podceňujete budoucnost, podívejte se do minulosti.

blaber 19.5.2009 9:49

Sbohem Sudety

Kdyby nám někdo začátkem devadesátých let řekl, jaké arbitráže tento stát prohraje a kolik to bude stát, nebudeme věřit. A nyní se nechce věřit, že se bude navracet zabavený majetek.

To víte, že bude! Vždyť(jako v arbitrážích) budou stát na jedné straně špičkoví, specialisovaní právníci, proti nim čeští úředníci, kteří za svůj plat odlsouží nad kávou svých šest hodin denně a dou. To není o korupci, zlovůli, to je o schopnostech a blbosti.   

   Takže je to jasné, jen připomínám, kolik majetku patřilo německé menšině v Praze, Brně a jiných městech ve vnitrozemí.

    Praktické poučení je jediné : máte-li nějaký nemovitý majetek o jehož historii před rokem 1945 nic nevíte, rychle si zjistěte, komu patřil a pokud máte smůlu, rychle prodejte(navrhuji nabídnout některému europoslanci - peníze mají a rizika se jistě bát nebudou).

K. 19.5.2009 9:48

A co Karel Schwarzenberg?

Ať se autorka obrátí na něj, zkušeného diplomata, a vyžádá si konkrétní odpovědi na konkrétní připomínky, které uvedla J.Bobošíková např.v rozhovoru s Lukášem Petříkem, viz:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-v-pripade-prijeti-lisabonu-uvazujme-o-vystoupeni-z-eu-pwy-/p_politika.asp?c=A090322_104833_p_politika_wag

 

Mejla 19.5.2009 9:46

Až socialisti začnou zase pochovat, tak se na nás celá EU vykašle, jako to dělala vždycky.

Budou mít co dělat sami se sebou. Jediný, kdo to pochopil, je Izrael a nespoléhá již na nic jiného než na sebe.