20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EVROPA: Jako zpráskaný PES

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pert 10.6.2009 16:09

Re: Spekulace

1) Jestli by bylo poslanců 200 nebo třeba 50 nikterak neovlivňuje to, co jsem napsal dříve. Pořád by šlo o skupinu individualistů, každý táhnoucí káru republiky jinam.

2) Strany nedělají nic jiného, než že plní svůj program (tedy - neměly by dělat nic jiného). Ten jistě není v rozporu s Ústavou, neb kdyby byl, musela by strana být již dávno zakázána a zrušena.

E.T.R. 9.6.2009 23:49

Re: Nejvíce jisti samy sebou si jsou dobře placení příživníci. ZATÍM

Marťan

M. Gebauer 9.6.2009 23:06

Opravdu si myslíte:

Že je V: K:  ještě schopen samostatně rozhodovat?

Jen si připomeňte mnohem mladšího E. B. v roce osmačtyřicátém, či p. E. H. o deset, promiňte, devět let dříve...?

Sýček 9.6.2009 21:11

Re: Debakl ČSSD

No to je totiž jen otázka základu. ODS získala o více než 9procentních bodů než ČSSD a zároveň to může být i o 40 procent více než ČSSD. Inu matematika.

jeff 9.6.2009 20:00

Re: Nejvíce jisti samy sebou si jsou dobře placení příživníci. ZATÍM

no pokud myslíte sociálními jistotami okrádání schopných a pracovitých, dotování líných a neschopných,  zadlužování státu a porušování zákonů tak jak to provozuje česká  levice a nejste pablb a masochista, potom jste co????,

kotrc 9.6.2009 18:02

Nejvíce jisti samy sebou si jsou dobře placení příživníci. ZATÍM

Nevím, co myslíte socialismem, pane Vileto. Jestli tím myslíte sociální jistoty, pak jste pablb a masochista. Prostě balík. Víte jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou. Pesimista si stěžuje. Optimista se raduje, že bude hů, hůř a hůř..

Niky 9.6.2009 17:45

Re: Klaus je mimoň!

A ty jsi dement.

kotrc 9.6.2009 17:25

Re: Petře Vileto,

No Plzeňáci byli vždycinky blbouni, to nemusíte pořád dokazovat

Klička 9.6.2009 17:10

Re: Spekulace

Ať by je vyhrál kdokoliv, byl by demokraticky (většinově a svobodně přímo) zvolen a rozhodně by byl lepším zástupcem občanů, než kterýkoliv dnešní poslanec. 67% není nic jiného, než rozdíl v účasti voličů ve volbách a to mezi volbami na začátku 90.let a nyní.

... 9.6.2009 17:05

Re: Spekulace

Obávám se, že nemáte pravdu. V uvedeném systému by volby vyhrál Karel Gott, Dominik Hašek, Jaromír Jágr, Kateřina Brožová a Brouk Pytlík. A těch 67%, to už je úplné hausnumero!

Pamětník 9.6.2009 16:43

Pane Vileto,

u magora-sedí na Hradě-nehledejte logiku, to byste se musel sám zbláznit!

Niky 9.6.2009 16:28

Re: Pane Vileto,

Jugoslávii bombardovali bývalý komunisté a socialisté,v čele se Solanou,Schroderem,Blairem,trockistou Jospinem,protektorem Kosova byl jmenován bývalý komunista Bernard Kouchner atd.

Kresinka 9.6.2009 16:12

Petře Vileto,

je vidět, jak smýšlíme my, Plzeňáci. Sláva Ti !

R.J. 9.6.2009 15:53

Re: Legenda Tošenovský

Ludvo, promrskal jsem Ostravsko a Opavsko na kole, nestačil jsem se divit, jak některé části, většina, vypadají k světu. Fakt. Možná, že Tošenovský jen seděl a točil mlýnek, /pochybuji/, ale není to tak správně? Najít schopné lidi a jen dohlížet ? Mě je Tošenovský docela sympatický, prosilo ho, ať jde dělat předsedu vlády, měl rozum a vyhnal je, zůstal hejtmanem a zkrášlil Vám to tam. Jestli je někde vidět pokrok od revoluce, tak je to severní Morava, prokouklo to tam. Nakonec jsem to tu psal několikrát ve svých příspěvcích, již tak dva roky zpět.

Libor 9.6.2009 15:44

Re: Je zvláštní,

Kdyby vy, pane, jste si přečetl, co opravdu Klaus řekl a ne jakou zkratku z toho udělali (věřím, že úmyslně) novináři, tak byste netvrdil takový nesmysl. Klaus žádné vzkazy voličům neposílal.

Klička 9.6.2009 15:15

Re: Spekulace

Myslím, že nemáte pravdu. Nikde totiž (kromě špatné ústavy není psáno, že poslanců musí nutně být 200. Je docela možné uvažovat o počtu jiném, např. tolik, kolik je krajů a nebo počtu jiném, mnohem menším než 200. Projednávají-lia následně hlasují o závažné věci, nic jim nebrání v tom, nechat si zpracovat odbornou analýzuá a na základě ní se rozhodnout. Především však podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, v zájmu většiny občanů. Tedy nikoliv podle diktátu své strany, což jim ostatně zapovídá ústava a jejich ústavní slib

Klička 9.6.2009 15:08

Re: Spekulace

a)Vsystému voleb podle poměrného zastoupení, v případě, že volíte stranu, která se nedostala do parlamentu je nulové. Váš hlas je totiž přepočítán ve prospěch t.zv. vítězných stran.

b)Strany a frakce nejsou zapotřebí ve smyslu, jak je tomu u nás (mají moc). Mohou existovat, ale vzhledem k poslancům mají mít sílu max. poradního, odborného hlasu. Diktují-li svým poslancům, jak mají hlasovat (to se děje nyní) porušují tím ústavu a to dokonce dva články.

RomanL 9.6.2009 14:58

Re: to je už demence

Já mám lepší nápad, těch 50 euro DÁT všem, co přijdou k volbám, a kdo bude chtít volit, tak zaplatí volební poplatek 50 euro! :-D

pteryx 9.6.2009 14:45

Re: Legenda Tošenovský

Voliči opravdu nejsou pitomí. Jsem původem z Ostravy a mohu potvrdit, že pan Tošenovský tam má zcela po právu výborné jméno. On prostě dělal to, co měl jako starosta dělat, a protože je pracovitý a není hloupý, tak se mu dařilo. Za jeho působení došlo k nejedné pozitivní změně ve veřejném sektoru (veřejná doprava, podpora vysokých škol atp.). Že v době restrukturalizace hutního průmyslu město fungovalo, to bylo skutečně štěstí v neštěstí.

gerontusinza 9.6.2009 14:33

vy nevíte? Re: senilnímu magorovi gerontovii

tak si poslechněte svého guru a mě vynechte..... já telecí nerad, i když máte tak hezké jméno...... prostě fandím Klausovi že LS nepustí a nepustí i kdyby se měl Paroubek spolu Topolánkem ztopořit....... nebojte, vy dosáhnetete jednou toho, že komunisti dostanou svých 30%   Vy se je bojíte i zrušit, protože by s vámi Paroubek (či rath, je to jedno) začal skutečně zametat.....;-D vy ty komouše potřebujete jako sůl...;-D

gerontusinza 9.6.2009 14:26

to nic on jenom konstruktéry ia kosmonauty považuje za údržbáře.....Re: Inu pane Vileto.....

ale mysslím že on vůbec nepracuje jen ho fšichni živíme svou prací....... je to prostě takový bílý cigán, práce mu smrdí......;-)

gerontusinza 9.6.2009 14:22

Když jste si ho magoři zvolili (a že vám to dalo práce co?( Re: Byly to polovolby, čtvrtvolby a nebo volby do isnstitucí obrovského významu?

tak si jej vychutnejte, mě se moc nelíbil a poslední dobou jej považuji za sečtělého, s rozhledem  a zaplaťTopolánek že neustoupil a není tam Švejnar......;-D To víte nádivo, chytrý člověk se blbcem dlouho vodit nedá, to jen u vás není změna, jen slovník je ještě lepší...... takový jadrnější..... inu,;-D co jste chtěli tak máte.;-D;-D

V.Novák 9.6.2009 14:13

Re: Pane Vileto,

Chcete tím říct, že americké letectvo podporovalo a prosadilo režim stalinistického komunisty?

A že USA pod vedením Jeho Republikánské Nejpravicovosti GWB mu zřídily stalinisticko-komunistický stát?

Tststs...

Pert 9.6.2009 13:54

Re: Spekulace

Vážený pane Klička, Vaše představy o volbě jednotlivců, kteří by prosazovali svůj program a nemuseli by se ohlížet na stranické zájmy, by nebylo nic jiného, než jako bychom volili stovky politických pidistraniček o jednom členu. Výsledkem by bylo (v případě např. našeho parlamentu), že by ve sněmovně sedělo 200 idividualistů, kteří by osamoceně nezmohli vůbec nic. Aby mohli prosadit nějaký svůj zákon, museli by se spojit v nějaký větší celek a tudíž více či méně ustoupit ze svých představ. Tedy zvolit kompromis. A výsledkem by bylo několik větších skupin, které by již byly schopny něco prosadit. Ale jednotlivci v té skupině by museli slevit ze svých představ a často dost značně, že? Takže přirozeným vývojem by vlastně vznikly jakési politické strany, i když až po volbách. Vídíte tedy, že Vaše představa - že by Vámi zvolený kandidát dokázal sám něco prosadit - je neuskutečnitelný nesmysl.

ciric 9.6.2009 13:49

Re: Spekulace

Ale existuje. Přímá demokracie uplatňovaná ve Švýcarsku je toho dokladem. Bohužel pro elity je to nepřijatelné a budou vždy hledat argumenty proč to nejde. Zastupitelská demokracie měla svůj význam v dobách, kdy komunikační a IT technologie neexistovaly. V současnosti již tento problém není. Jen chybí chuť přizpůsobit se době. Navíc úroveň vzdělanosti je taky jinde ale stále se nebere do úvahy.Právo volit ještě neznamená povinnost.

MaR 9.6.2009 13:42

Re: Spekulace

a) není pravda, že váš hlas pokud jdete volit nic neznamená. Dokonce si procento váhy vašeho hlasu můžete spočítat. Je malé, ale nenulové :o)

b) to co navrhujete nebude fungovat. Na lokální či komunální úrovní ano, dále od občana až na vyjímky nikoliv. Tam už strany a frakce potřebujete, protože změť jednotlivců a jejich záměry by byly zcela nečitelné.

MaR 9.6.2009 13:35

Re: Je zvláštní,

Čistě logicky v tom rozpor není, ten vzníká až vnímáním obou výroků v uších voliče, když od svého tatíčka na hradě uslyší: "tohle jsou jen takové polovolby". Volič tedy: aha tohle není zase tak důležité, raději pojedu na chatu. A pak přijde druhý výrok: voliči nedocenili význam voleb :o) Zkrátka: měl se prve lépe vyjádřit, tak aby by vzkaz voličům byl jasný :o)

JK 9.6.2009 13:12

Je zvláštní,

že někdo může vidět v citovaných výrocích presidenta Klause rozpor. Autorovi buď negativní emoce brání vidět věci jasně nebo má o těch věcech povědomí jen povrchní. Pravděpodobná je kombinace obou důvodů.

Kuchl 9.6.2009 13:09

Dobrá zpráva z EU voleb

Naprostý souhlas s autorem . Nejsou ti evropani až tak hloupí . Bude to asi tím , že většina nebyla poznamenána ničivou komunistickou ideologií .

Kuchl 9.6.2009 13:02

Re: Spekulace

Volby jsou možností vyjádřit svůj názor . Co se děje dál je nejisté , ať vyhraje kdokoliv . Lepší systém řízení věcí veřejných prozatím neexistuje . Různí "vejlupci " byli a budou vždy , jen se jim musí dát co nejmenší prostor .;-)