19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EVROPA: Hydra

Nemyslím si, že politici prosazují opak předvolebních slibů jenom proto, že jsou obzvlášť šílení a obzvlášť posedlí mocí. Když se s nimi bavíte, vypadají totiž jako lidi z masa a kostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 12.1.2018 19:48

Překvapuje mne

že po přečtení této děsivé informace většinu diskutujících zajímá nějaký Topolánek a podobné blbosti. To nikomu nedochází, v jakém jsme průseru? Jsme těm šmejdům, kteří to šéfují, kompletně vydáni na milost a nemilost. To, že to na nás zatím nějak viditelně nedopadá, je dáno jednak tím, že používají osvědčenou salámovou metodu, jednak tím, že ještě nedisponují dostatečným represivním aparátem, který by ty jejich šílené nápady důsledně prosazoval. Jenže je jen otázkou času, kdy se k tomu propracují.

.

C. Horák 12.1.2018 20:19

Re: Překvapuje mne

Správně, nedochází jim to, protože nechtějí, aby jim to došlo. Když se realita příliš rozchází s představou lidí, jaká by měla být, stresuje je to. To samé platí o výhledu do budoucna. Ve snaze bránit se stresu pak filtrují informace nikoli podle relevance, ale spíše podle toho, jakým způsobem ovlivňují jejich duševní stav. Dtto práce s logikou - sem tam se na něco v logické posloupnosti pozapomene, něco se přiohne, občas se logice trochu šlápne na krk... a ono to nakonec vyjde tak, aby bylo dobře a mohlo se klidně spát. Neboť přijít o iluse je mnohdy bolestivější, než přijít o nohu. A právě proto je k poznání a intelektuální autonomii mnohem nezbytnějším předpokladem odvaha a odhodlání, než intelekt a vzdělání.

J. Vintr 12.1.2018 21:54

Re: Překvapuje mne

Například předklonu stvořila EK direktivu, tzv Dublin IV. Kromě kvót na přerozdělování migrantů obsahuje mnohostránkový dokument několik větiček, v nichž se praví, že žadatelé o azyl budou mít nárok na to, aby za nimi legálně přicestovaly jejich rodiny a to včetně sourozenců!!! V praxi to znamená, že s jedním žadatelem o azyl bude moci postupně do Evropy legálně přicestovat téměř neomezený počet lidí! Tato zásadní informace zůstává zcela mimo zájem lidí, médií a nejspíš i politiků - což znamená, že se proti tomu nikdo nepostaví a bude to schváleno!

J. Vintr 12.1.2018 21:55

Re: Překvapuje mne

Oprava "předloni"...

P. Aron 13.1.2018 9:28

Re: Překvapuje mne

Pánové naprostý souhlas s Vámi oběma !