23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

EVROPA: Havlova politika byla správná

Nařídit dekretem, že se česká zahraniční politika nesmí vymykat z evropského hlavního proudu, by znamenalo zbavit ji jakékoli váhy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 26.6.2014 23:24

Ano, máte pravdu,

pane Jochu.

Š. Hašek 26.6.2014 15:53

Ostatně,

jak napsal pan Prokop (ve velice trefné zkratce) "to konkrétní pro občany odřel Václav Klaus".

Souhlasím. Perfektní zkratka let devadesátých.

O mrtvých jen dobré, ale dnes možno soudit, že Václav Havel byl především (ve věcech politických, ekonomických) docela chaotický snílek. Inu dramatik.

M. Stuchlik 26.6.2014 23:05

Re: Ostatně,

furt lepší chaot a snílek než KGBácký poskoci co přišli na Hrad po něm

J. Václavíková 26.6.2014 23:12

Re: Ostatně,

Máte pravdu. Václav Klaus odřel občany.

Š. Hašek 26.6.2014 15:37

President Václav Havel byl určitě ikonou

roku 1989 a maximálně pár dalších let.

Někdo chce zapomenout na jeho "dosti mimo úlety" typu: nepolitická politika, konec vojenských paktů, vítězství levičácké rovnosti ve společnosti (krom elit z jeho okolí), odborné plánované "nekapitalistické" ekonomiky, prognózy stran nových politických stran (které skončily vždy debaklem) - to nesvědčí o politickém rozhledu nositele těchto názorů. A zejména - naprosto nekritické protěžování komunistů - rozuměj komunistů s lidskou tváří (z okruhu Charty 77).

Nemá nic společného s nějakým socialistou, který si do Václava Havla dloubl. Pan Joch otočil. Zcela.

J. Kanioková 26.6.2014 16:52

Re: President Václav Havel byl určitě ikonou

Naprosto přesně ! Kdyby Havel nevstupoval do profi politiky, zůstal kritikem, filozofem, dramatikem, kdyby jezdil na setkávání takových osobností, nejspíš by si i přes své levičáctví renomé udržel. Ale ve vrcholné politice nadělal on, ale ještě mnohem víc jeho fanatičtí epigoni, dost špatného.

Kdekdo se ohání jeho politicky světovým ohlasem - blbost ! Kdyby ho všude neprotlačovala a nepropagovala tehdy nejmocnější žena světa, Allbrightová, tak by žádný ohlas nebyl.

A nejodpornější je to neustálé budování jeho kultu osobnosti - letiště, všude možně i nemožně pojmenování ulic, lavičky. A to dělají ty P&L hyeny, co se na jeho jménu chtějí zviditelnit. On i paní Allbrightová mají v našich médiích svatozář. A cokoli řekne, je Písmo svaté a nesmí se to zpochybňovat.

A p. Joch skutečně otočil, a nejen v tomto článku. Je z něj docela parádní eurohujer.

J. Kanioková 26.6.2014 16:54

Ještě -

V kampusu univerzity v Č.Budějovicích je lavička Václava Havla - http://jdem.cz/bcc9u3

M. Stuchlik 26.6.2014 23:08

Re: President Václav Havel byl určitě ikonou

Kdyby Havel nevstoupil do politiky tak by tu dominovali KGBáčtí poskoci jako Klaus a Zeman dřív. Ale nebojte, už to zdržení dávno dohnali, zas je z nás ruská gubernie, která skáče jak Putler píská.

J. Kanioková 28.6.2014 19:15

Re: President Václav Havel byl určitě ikonou

Bože, vy jste .ůň..!

J. Mrázek 26.6.2014 13:56

google-Havel jak ho neznáte

Spousta věcí je jinak, než se zdá ...

E. Sevrát 26.6.2014 12:02

Jenom naivista typu pana Jocha si

může myslet,že až padne Castrovský režim na Kubě, tak se disidenti stanou premiéry,presidenty atd. To budou spíše nějácí kubanští emigranti z USA,kteří se z velkou slávou vrátí do své domoviny se sáčkem dolarů.Ale, i kdyby se náhodou stalo,že nějáký z nich získá vysokou politickou funkci tak je opravdu utopistická představa, jak nám současná angažovanost proti režimu pomůže.Kubu bude zajímat (a obráceně) pouze USA.Nějáká ČR bude jenom hezká vzpomínka pro pár starých kubánských disidentů, při popíjení rumu a potlachu na pláži.Pan Drulák má zcela pravdu,naivisté,utopisté jsou pro svět nebezpeční.I pan Joch mezi ně patří.

M. Prokop 26.6.2014 15:00

Re: Jenom naivista typu pana Jocha si

Největší naivista, utopista ( vlezdobruselista) je ovšem dotyčný Drulák.

No a ta Kuba - s těmi emigranty si proti současnému stavu pomůže. Zda si pomohou i dnešní disidenti, to je už na nich, jaké si získají zásluhy.

J. Plzák 26.6.2014 11:30

Havlova politika byla chybná a škodlivá.

Nedalo by se snad spíše říci, že Havlovo jednání nebyla politika?

Pan Joch pomalu ale jistě obrací. Pamatuji doby, kdy tak příliš s havlem srozuměn nebyl.

M. Prokop 26.6.2014 15:00

Re: Havlova politika byla chybná a škodlivá.

Jo, to píšete dost přesně.

K. Janyška 26.6.2014 10:19

Havel byl stejným pomatencem, jako vy

Jochu. A to jsem držitelem certifikátu Supermanažer Občanského fóra, který byl udělen jen první várce profesionálních manažerů OF... Dzp.

M. Smidova 26.6.2014 11:54

Re: Havel byl stejným pomatencem, jako vy

Kajane v mých očich nejste pouhý Supermanažer, ale přímo SuperMan se vším všudy. Spolu se SuperWooman Kaniok, jste nepřéhlédnutelní na těchto stránkách pracujících fanaticky dnem i nocí na propagaci myšlenek HIVK. Škoda, že takových jako jsste vy dva je tak žalostně málo.

J. Gogo 26.6.2014 9:41

Havlova politika?

A jaká byla a kdo o ní slyšel? Nejdříve se dal dohromady s komunisty, aby ho za odměnu pomohli zvolit prezidentem a co bylo pak? Jenom fráze, žvásty a dokonce i lži. Kdo sliboval, že tady nebude žádný kapitalismus a nezaměstnanost? Byl Havel tak blbý nebo najatý? A dále se nemá smysl ani vyjadřovat. A to, co bohužel přišlo po něm, nebylo o moc lepší. Jocha nelze brát vážně. Člověk, který se zastává mučení a dokonce mluví o cti Pinocheta. I jeho výrok, že pravice má právo nastolit pravicový autoritativní režim, pokud by „západní civilizaci hrozil zánik v důsledku politické a intelektuální impotence levice. Je otázkou, jestli je to blázen nebo placený rozteskávač.

R. Tichý 26.6.2014 9:52

Re: Havlova politika?

Úplně vidím Josefa Hlinomaze a účinky HUHU koktejlu.

M. Prokop 26.6.2014 10:37

"Je otázkou, jestli je to blázen nebo placený rozteskávač."

Možná máte na mysli roztleskávače.

A co vy, blázen, Putinův kolaborant, nebo obé?

J. Plzák 26.6.2014 11:34

Re: Jenom fráze, žvásty a...

Gogo je sice mimo mísu, ale o těch frázích a žvástech se mu to povedlo.

Jeden za všechny: pravda a láska.

P. Čech 26.6.2014 8:34

Terminologie a výčet

Neustále se v řečech politiků setkávám s různými právy. Nemluvím teď o právech lidských, která jsou téměř jasně definována a jejichž výčet existuje. Použiji práva zde uvedená. Práva občanská. Která to jsou? Jejich výčet nikdo nezná, zato všichni politici o nich žvaní. Práva sociální, politická, ekologická. Totéž. Nikdo neví, o jaká práva se jedná a která to konkrétně jsou již vůbec. Všichni politici, vydatně podporovaní novináři neustále kecají o nějakých právech. A co povinnosti? Myslím tím občanské povinnosti. Ty neexistují? Jak může být někdo vybaven nějakými právy (mimo práv lidských), neplní-li si své občanské povinnosti? To všechno vede pouze k anarchii, naroubované na socialistický základ našeho politického systému. Je to v přímém rozporu se všemi demokratickými zásadami, které dělají demokracii demokracií.

J. Humpolík 26.6.2014 7:05

Havloidi

Ba havloidní politice nepolitice nebylo nic dobrého

M. Hanko 26.6.2014 7:20

Re: Havloidi

Jste ubohá Klausova andulka :(

P. Čech 26.6.2014 8:46

Re: Havloidi

Tak, tak! Zatímco o panu Václavu Havlovi ví v cizině téměř každý, jméno Václav Klaus naopak téměř nikomu nic neříká. Nanejvýš je toto jméno spojováno s vlastizrádným jednáním, s rozbitím Československé federativní republiky.

M. Prokop 26.6.2014 10:39

Re: Havloidi

Jo, Havel byla taková ikonka pro idealisty, bez programu, bez schopností něco prosadit, měl štěstí, že skutečnou práci za něj oddřel Václav Klaus.

S. Donát 26.6.2014 11:28

Re: Havloidi

Souhlas, pane Prokope. Ale tu funkci ikony, jakéhosi symbolu revoluce, tu myslím zastal dobře a lid (dav) takový symbol potřebuje. Tím to ale klidně mohlo skončit...

P. Čech 26.6.2014 12:02

Re: Havloidi

Kdyby nebylo toho lidu (davu, jak říkáte) a pana Havla, asi byste se měl dobře v náruči KSČ. Občané (lid či dav, podle Vašich slov) nepotřebuje žádný symbol, pořebuje vůdce, vůdčí osobnost a tou pan Havel byl. zajímalo by mne, co jste dělal Vy do listopadu 1989 a také zda jste byl či nebyl členem KSČ.

S. Donát 26.6.2014 12:10

Re: Havloidi

Sice je Vám po tom exkrement, ale budiž - v roce 1989 jsem začal studovat na průmyslovce a s komunisty jsem naštěstí nikdy neměl nic společného. Havel byl žvanil a né vůdce.

P. Čech 26.6.2014 12:25

Re: Havloidi

Děkuji, to mi stačí. Lidé, jako Vy, nemohou dění v listopadu 1989 rozumět, byli v té době totiž dětmi a hrůzy komunistického režimu jako dospělí na vlastní kůži nezažili. Mám děti ve Vašem věku a dodnes jim musím jisté věci vysvětlovat.

E. Sevrát 26.6.2014 13:04

Re: Havloidi

No jestli jim vysvětluje takové bludy,že V.Havel se nějak zapsal při pádu komunismu v roce 89 tak potěš pánbůh.Jediné čím se zapsal bylo,že zradil studenty, kteří byli hybnou pákou revoluce a z revoluce udělal pouhé předání moci.Za to byl řádně odměněn jednomyslným zvolením komunistickým parlamentem za presidenta ČSSR.Nejsme jako oni,žádný komunista nesmí být připraven o majetek natož uvězněn. A tak se i stalo, a ČR se dodneška z toho marasmu nevzpamatovala.Žádný Norimberk neproběhl,společnost nebyla očistěna a tak nás i v EU "reprezentují" komunističtí bazmeci-Telička na cestě.