20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EVROPA: Čeho je moc, toho je příliš

Ano, mluvím o krocích Evropské komise, která poté, co slovy svého předsedy Junckera slíbila, že se bude svým občanů méně plést do života, činí tak čím dál tím více.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Morava 5.6.2016 19:35

Toto prostě totality dělají

EU má poslední možnost vzdát se cesty totalitárního socialismu, který si voliče vozí ze zahraničí. Nejvíc práv mají cizinci, lesby, vrahové a teroristé, podvodníci. Nejmíň slušná pracující rodina evropského původu. Jak si někdo může toto nechat líbit?! Je čas vyjít do ulic. Kdyby nebyl Západ shnilý, líný přemýšlet a vychcaný jako posledních 100 let, už dávno by takové politiky hodili do Rýna, Seiny, Molenbeeku...

Je dobré že nadáváme na naše politiky, ale pomineme-li jejich připokakanost z Bruselu, ještě patří k těm rozumnějším.

S. Donát 5.6.2016 13:45

Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Jsem příjemně překvapen, že proti kecání do našeho zákona o zbraních se postavili prakticky všichni. Snad jim to vydrží a nepodělají se před Bruselem.

J. Hejmala 5.6.2016 13:52

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Nebojte se vám tu špuntovku nikdo nesebere ta není nebespečná :):)

S. Donát 5.6.2016 13:56

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Tak "nebespečná" bude mít v mém archívu čestné místo. Hned vedle Vašeho "lajského" názoru :-)

J. Hejmala 5.6.2016 15:48

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Musim vas strelce opravit nebespecna se pise s Z :):)

J. Hejmala 5.6.2016 15:50

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Vy máte nějakej archiv aha s knihama od Klause že ano?

P. Mastná 5.6.2016 15:52

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Mám obavu, že až EU pohrozí, že zastaví dotace, tak se naši vládci napříč spektrem podělají s plnou parádou. Ostatně, jako vždy...

S. Donát 5.6.2016 16:50

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Možní jsem naivní, ale věřím, že do této věci si kecat nenecháme. Právo držet a nosit zbraň na obranu svých a svých blízkých považuji za jedno ze zcela základních.

P. Mastná 5.6.2016 18:36

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Já také. Ale zatím se všichni vždycky přizpůsobili EU, i když s tím nesouhlasili. Asi je lepší o zbraních mezi lidmi nemít žádný přehled - protože to nastane, pokud je občané nebudou moci svobodně vlastnit. Vůbec to nechápu, protože omezením vlastnictví zbraní se v žádném případě neeliminují teroristické útoky. Je to jen buzerace slušného obyvatelstva. No, necháme se překvapit...

M. Prokop 5.6.2016 18:14

Re: Doufám, že naši politici tuto pozici budou držet

Snad ...

Ale moc na to nevěřím.

Nikoho skutečně zásadového mezi nimi nevidím.

J. Jurax 4.6.2016 22:52

Doufat, že v konání nynějších euroelit

jsou přece jen jisté meze je velmi naivní. Blbost je jak známo neomezená.

Není hovadiny tak velké a zhůvěřilé, aby ji těm bruselským pitrysům nebylo zatěžko realizovat. A podřízeným guberniím vnucovat pod hrozbou sankcí.

M. Prokop 5.6.2016 0:09

Re: Doufat, že v konání nynějších euroelit

Ano, bohužel.

J. Hejmala 5.6.2016 8:19

Re: Doufat, že v konání nynějších euroelit

Hele trumpetka : Milan Prokop

J. Vintr 5.6.2016 10:24

Re: Doufat, že v konání nynějších euroelit

Obavám se, že za touhle iniciativou evropských politiků není jen jejich blbost. V souvislosti s nepochopitelnou podporou pronikání Islámu do Evropy, která je organizována nejvyššími politickými kruhy, se snaha plošně odzbrojit obyvatele jeví jako opatření, které má zajistit hladší průběh tohoto procesu. To, že zatím nezakazují všechny zbraně, je jen součástí slámové metody. Plošný zákaz vlastnictví všech zbraní (nejen střelných) bude jistě brzy následovat. Ostatně je příznačné, že Německo, které hraje roli vstupní brány Islámu do Evropy, už své občany zcela odzbrojil.

J. Hejmala 5.6.2016 13:49

Re: Doufat, že v konání nynějších euroelit

Ano souhlasim plně s vašim názorem

P. Mastná 5.6.2016 18:38

Re: Doufat, že v konání nynějších euroelit

Naroste počet nelegálně držených zbraní, protože jen blázen by v tomto chaosu zůstal neozbrojen...

J. Vintr 5.6.2016 22:35

Re: Doufat, že v konání nynějších euroelit

Nelegálně drženou zbraň nemůžete nosit, protože tím riskujete kriminál. Ze stejného důvodu ji ani moc nemůžete použít k obraně, protože pak pravděpodobně nebude soud řešit oprávněnost obrany, ale spíš jen to, že jste tu zbraň neměl legálně.

Š. Hašek 4.6.2016 22:05

Doufám,

že možnost, aby velký SobotkaPelikán s Chovancem vyhlašovali zákon o odevzdání zbraní v moravectelce večer po zprávách (po příkazu z brusele), toho našeho velikána trošku už teď aspoň trochu budí ze sna.

Ale možná nejdřív promluví k národu Marvanová s Halíkem.

Až potom začnou domovní prohlídky u těch občanů, co začnou nahlašovat ztrátu/krádež zbraně.

R. Stary 4.6.2016 22:00

Dalsi bruselsky kabaret.

Svycarsko nema de fakto armadu ale milice. Milice musi met zbrane doma. Taky je ma. Ve strelbe se musi povinne casto trenovat. Kdyz se vrazdi tak zasadne s neregistrovanymi zbranemi. Na teroristy si Brusel netroufa. Ti si zbrane koupi za levny peniz. Dostat je pres hranice neni velky problem. Je otazka, kdy EU odzbroji policajty.

Š. Hašek 4.6.2016 22:10

Re: Dalsi bruselsky kabaret.

Principiálně se již stalo.

V Evropě je již milion ilegálů a bez jediného výstřelu. Ve střelbě na občany Evropy mají zatím tito přednost. A italská armáda jim k tomu na plážích Sicílie hraje Pucciniho.

J. Ráž 4.6.2016 11:24

Platí Ústava?

Jestli platí Ústava a Parlament je stále nejvyšším zákonodárným sborem, tak když poslanci odmítnou, aby se součástí našeho právního řádu stalo něco, o čem bylo rozhodnuto v Bruselu, tak to platit nebude. Nikdo nemůže donutit poslance a senátory, aby odsouhlasili něco proti své vůli. Občan může být omezen ve svém konání jen zákonem, jenž je schválen oběma komorami Parlamentu a nevetuje ho prezident. Takže záleží jen a pouze na poslancích, jestli nějaký výmysl Bruselu bude u nás platit nebo nebude.

Smlouvy uzavřené členskými státy EU porušují vždy jako první Německo a Francie a malé státy se zatím bály. Maďarsko a Polsko ukázali, že bát se vzepřít Bruselu nemusí nikdo.

M. Prokop 4.6.2016 16:19

Re: Platí Ústava?

Donutit je nemůže nikdo, ovšem hodně z nich se může prostě posrat.

Š. Hašek 4.6.2016 21:50

Re: Platí Ústava?

Souhlas s pány Rážem a Prokopem.

S. Donát 5.6.2016 13:46

Re: Platí Ústava?

+1

J. Svoboda 4.6.2016 22:54

Re: Platí Ústava?

Myslím, že už se dávno stalo!

J. Fleiszner 4.6.2016 9:46

Ve volbách nebo jak naznačil Zeman.

S legálně drženou zbraní je spojeno i spousta nákladů. Cena zbraně, všechny poplatky na policii, poplatky za vykonání zkoušky odborné způsobilosti (střelnice + komisař), trezor, střelivo, sluchátka, brýle, pouzdro na zbraň, chemie na čištění zbraně atd.

Při odebrání zbraně státem (kdo je ten stát?) člověk nejen přijde o vynaložené úsilí, ale i nemalou finanční ivestici a hlavně o možnost se účinně bránit a to v době, kdy ti co chtějí legální zbraně lidem brát, zároveň do Evropy pouští muslimskej humus z celého světa. Buď jsou to debilové a nebo je někdo uplácí, za muslimizaci Evropy. V obou případej je třeba je odstranit a to buď ve volbách a nebo jak naznačil Zeman.

V. Kain 4.6.2016 17:19

Re: Ve volbách nebo jak naznačil Zeman.

Snad si nemyslíte,že socany zajímá investice kterou jste do toho vložil?Nejméně polovina našich europoslanců pro tu gauneřinu zvednou ruku.A naše vládní koalice? Bude to stejné jako s těmi kvotami.Ne,ne ,ne a nakonec ano, ano, ano.To že jsou dneska proti je jenom takový zastírací manévr.Potom se vymluví na evropskou komisi,že by rádi,ale bohužel to nejde.

P. Vaňura 4.6.2016 18:06

Je třeba politikům dát na vědomí, že pokud vyhoví Bruselu,

budou příští vládu sestavovat pánové Okamura, Konvička či Vandas. A DODRŽET TO!

M. Prokop 5.6.2016 0:11

Re: Je třeba politikům dát na vědomí, že pokud vyhoví Bruselu,

Lituji.

Tohle trio NIKDY.

P. Lenc 4.6.2016 8:09

Ona se ta struna

napíná tak dlouho, až praskne.Ona ta socializace Evropy, zákazy, příkazy, omezování práv občanů, stále rychlejší islamizace neomarxistickým EU ksindlem dopadne hodně špatně.Oni dobře ví, tak jako to věděli nacisti a komunisti, že ozbrojený občan je nebezpečný.A nemám žádné iluze, jak to dopadne u nás.Sobotka a spol.sklapnou kufry a podrobí se.Nečeká nás nic hezkého.