23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alef_bejt 22.10.2007 12:21

Brusel

Já myslím, že si to Brusel pěkně všechno vyinkasuje zpět a s tučným ziskem. Všechno je přeci business. ;-D Nedělejme si iluze. A líbí se mi, že aspoň zde platí "Čí chleba jíš toho píseň zpívej".Takový je přeci svět. :-P

paja 21.10.2007 22:49

Brusel

Ano zajisté. Brusel není dojná Milka a náš národ není národem hňupů. Jen je asi zapotřebí ukázat že Brusel už dnes není jen jména města ale je to sídlo MOCENSKÉ ORGANIZACE ZVANÉ EU.  To co se nepovedlo fašounům za 2 světové tak to se teď snaží prostřednictvím bruselu dohnat. Je s podivem že normální ekonomika se tzv. řídí sama trhem. A ejhle brusel ale diktuje. Diktuje polákům že mají zavřít loděnice aby se mohly lodě stavět jen v německu. A obecně diktuje všem novým členům co mají dělat. Kdyby to bylo naopak že by si Bruselík nechal všechny peníze a zrušil se ten jejich postfašounský diktát???.... Jo hold jisté národy měli a mají a asi-bohužel - budou mít chuť ty jiné národy drancovat a když se jim to nepovede ve válce tak se to povede ekonomicky. Bohužel těžko se proti tomuto bránbí. Těžko se brání proti kvótám apodobným šikanám. Aá to jednou dojde dost daleko a lidi se fakt naserou. Naši lidi...VV

zíralek 21.10.2007 23:03

Re: Brusel

Vaši lidi asi hajlujou ne? Kdo myslíte že je Brusel? Podle vašich mouder asi nějakej Ruskej papaláš žejo?;-D 

Petr Q. 21.10.2007 18:28

Nedojná BOBO.

Že Brusel není dojná kráva je mi jasné; nejasným zůstává čím je Jana BOBOšíková. ..... Jsem já to ale nedůvtipný; vždyť odpověď je nasnadě a navíc jednoduchá; stačí buď vynechat nebo vhodně změnit uvedené adjektivum a máme to.

Frank 21.10.2007 16:17

Brusel není dojná kráva.

To je fakt, protože je dojička. Dojí naše peníze a záhadným způsobem  přerozděluje to, co zbude po úhradě fantastických platů všech těch pajtašů. A že jich je. A aby to nebylo málo, tak se celý slovutný parlament stěhuje pravidelně do Strassburgu i se všemi lejstry. Ať nám paní europoslankyně sdělí, kolik do Bruselu platíme a kolik dostáváme formou přerozdělování. A k tomu je třeba připočítat kvóty na všechno, likvidace našeho zemědělství a kdovíco ještě. Jak to, že je málo mléka? Ještě nedávno jsme byli v pohodě soběstační a úředníčci z Bruselu nám nařizovali snižovat počet dobytka. Zdá se mi, že stav dobytka je třeba snižovat, ale v Bruselu.

Stanislav Ševeček 21.10.2007 15:29

Ten problém spočívá v

tom, že takzvané bruselské peníze jsou moje peníze, které mi někdo tzv. zákonným způsobem vzal, poslal tam a malý díl z nich se nakonec podaří dostat zpátky do Česka a někomu, podle libovůle různých úředníků, dát.

Běžte se vším do brusele!

P.s.: Chtěl jsem napsat jděte k šípku, ale rozmluvili mi to.

Mejla 21.10.2007 12:48

Bobovize ví, o čem mluví, je to zkušená dojička. Z Bruselu i ČR dojí celá její rodina.

.

Papa ropa 21.10.2007 11:36

Přednost nikoliv nedostatek - skromný národ v srdci EU

To ze necerpáme - nezebráme peníze z Bruselu je v EU vnímáno jako obrovská přednost! R^!!Rozumní Evropané,  říkají budte skromní jako Česi (to  je morálne vyspelý národ-zeme) , nenechme se soudružkou Bobošíovou uvrtat do zbytečného utrácení!

Budme nadále příkladem novým členským zemím, nepokažme si to!!

Co tak mám informace z Bruselu tak jedna z mála vecí co ostatním na nás vadí je že jsme do Europarlamentuu zvolili Bobo a Dr.Irona, ale i tento poslední nedostatek brzičko odstraníme :-D;-D

promirul 21.10.2007 9:51

Brusel

Paní Bobošíková,kromě kritiky všech doma,nevím co v Bruselu vlastně dělíte.Jste tam ozdobou,nebo zátěží?.Myslím ale že jste tam již příliš dlouho a měla byste již skončit,nebo nebude již nikdo vědět,že jste kdysi něco znamenala.

mik 21.10.2007 1:15

Brusel odjakziva dojnou kravu dela

ale pravo dojit ma Francie, zejmena jeji kolchoznici, a ta si pohlida, aby ji nikdo neujidal z jejiho korytka.

cestoval 21.10.2007 9:16

Re: Brusel odjakziva dojnou kravu dela - úlpšná dotace všech konumentů potravi

EU přes zemědělce dotuje plošně všechny konzumenty potravin. Je to určité pokrytectví ale

většině to nevadí (potraviny jsou levnější). Mohou  být dotováni výrobci hnojiv, kombajnů ,

pesticdů,  ale to by nebyla dotace konzumentů potravin, které by se stávaly nedostupnější.  

Emil XX 21.10.2007 12:54

Re: Re: Brusel odjakziva dojnou kravu dela - úlpšná dotace všech konumentů potravi

Nemáte tak úplně pravdu. Zemědělců je v EU více, než by bylo pro danou produkci potřeba, dotace se pro různé země LIŠÍ a vysoké ceny udržuje systém kvót, jak jsme toho svědky právě TEĎ v případě mléka.

A expotrtní dotace jsou pro spotřebitele vyloženě nevýhodné.

Pro české zemědělce i spotřebitele by bylo přínosem, kdydy se celý ten systém zrušil a cla byla jen na dovoz do EU.

AeroKarel 21.10.2007 15:34

Re: Re: Re: Brusel odjakziva dojnou kravu dela - úlpšná dotace všech konumentů potravi

I ta cla by byla spíš škodlivá.

Jirka 20.10.2007 22:20

To jsou mi věci!

Ještě že tu Bobošíkou máme. Ta nám zase řekla nových věcí.

AeroKarel 20.10.2007 21:45

"Brusel není dojná kráva"

Opravdu není. To jsme my, občané. Nás dojí ouředníci místní i z Brusele.

Bobišta 20.10.2007 22:24

Re: "Brusel není dojná kráva"

Milý pane, kdykoliv se na Psu objeví něco, co souvisí s tím, že neumíme čerpat peníze z Bruselu nebo jsme tam něco prošvihli, reagujete stejně: do Bruselu si MY posíláme SVÉ peníze a bruselská byrokracie nám je krade. - Co kdybyste pro změnu jednou vnímal, co se v článku vlastně píše, a okrajovou polemiku nad funkcí Bruselu ponechal stranou? Už je to nudné...:-/Rv

mik 21.10.2007 1:17

Re: Re: "Brusel není dojná kráva"

Chces snad tvrdit, ze nas byrokrati nedoji? Nic neni mene efektivni a vic drahe nez byrokrati. A nikdo nedela obcanovi vetsi problem nez byrokrati.

AeroKarel 21.10.2007 15:36

Re: Re: Re: "Brusel není dojná kráva"

Třeba je byrokrat ........

AeroKarel 21.10.2007 15:35

Re: Re: "Brusel není dojná kráva"

Tak to nečtěte, nikdo vás nenutí a evidentně to k vašemu zmoudření nepomůže.

vládík 20.10.2007 21:32

Jako článek novinářky

celkem dobré. U političky se jedná o pláč na úplně blbém hrobě.

Jako pokus o zviditelnění hloupé a věřím že neučinné.

AAA 20.10.2007 20:11

Brusel není dojná kráva ...

... to tedy v žádném případě, zato Bobošíková je řádná kráva.

Schumacher 20.10.2007 19:48

Naše peníze ? Jaké naše peníze ?!Co to Bobošíková blábolí ?

To jsou peníze daňových poplatníků. Jeden veliký Eurotunel. Aby si v Horní Dolní nechali udělat chodník. Místo aby zvedli své zadele od televizí a z hospodských seslí a sami mákli, nechají ho postavit za peníze sedřené z pracovitých na druhém konci Evropy. Jimi zaplatí firmě bratrance švagra pana starosty. Tohle je socialismus jako řemen, vy trumberové. To se solidaritou v nesnázích nemá nic společného.

strejda 20.10.2007 22:50

Re: Naše peníze ? Jaké naše peníze ?!Co to Bobošíková blábolí ?

Chodit na brigády a stavět ve volném čase chodníky je ještě větší socialismus.  Jste patrně mladíček a nepamatuje ty časy, co si lidé v různých akcích stavěli kdeco.

Bobišta 20.10.2007 23:27

Re: Naše peníze ? Jaké naše peníze ?!Co to Bobošíková blábolí ?

Není to tak jednoduché: "pracovitým sebereme, líným dáme". Pracovitý si poradí a nezhyne, ale v určitém okamžiku potřebuje svou produkci prodat - k tomu je třeba dostatečného trhu. Aby byl trh dost velký, přibrala Evropa i ty líné. No a nyní se pracovitému v EU vyplatí nechat si tu a tam něco z nadprodukce sebrat a dát líným, aby na EU-trhu zůstali a tu a tam si něco koupili/spotřebovali. Je to otázka oboustranné výhodnosti.

eurooptomista 21.10.2007 9:46

Re: Re: Naše peníze ? Jaké naše peníze ? Rozpočtové určení daní

Dnes pod rouškou demokracie se volí účinnější způsoby získání peněz: rozpočtové určení daní, pro Prahu si vlády daly koeficient 6,5 větší než pro zbývající obce v České republice.

EU řeší dorovnání tím, že regiony které mají nižší HDP než  75 % průměru EU jsou dorovnávány, ty které jsou nad 75 % dorovnávání nedostávají ( u nás nedostává jen Praha - nejbohatší v ČR). 

PS   rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými není cesta do budoucnosti (viz Jižní Amerika)

xxx 20.10.2007 17:49

BOBO neunavne odhaluje dalsi a dalsi eurosvindly ...

Evropští byrokraté zasadili další tvrdou ránu svobodě a konkurenceschopnosti. Eurokratům už nestačí, že rum se musí vyrábět ze třtiny a že v čokoládě musí být kakao. Poté co zakázali české termosky s azbestem a nutí obchodníky dbát na práva spotřebitelů sáhli teď na naše párečky. A dokonce na samotný symbol Svobody ...

Zdroj: http://suta.blog.respekt.cz/c/6510/Velky-parkovy-svindl-s-rakovinotvornym-barvivem.html

Jarka 20.10.2007 20:38

Re: BOBO neunavne odhaluje dalsi a dalsi eurosvindly ...

Jen aby nemela pani Bobosikova recht. Mame tu takovou gigahavaj, ze nejsme ani schopni si vycucat z palce trochu spolecenskeho srabu, ktery by tihle  v Bruselu povazovali za subvence hodny.

sumny Plzenak 21.10.2007 11:06

CUNEK for PRESIDENT :-)

Problem neni v tom, ze by nam delal Brusel problem. Panove CUNEK a spol. nejsou schopni pripravit programy cerpani strukturalnich fondu tak, aby to melo hlavu a patu ;-D;-D;-D CUNEK for PRESIDENT !!!!!!!!!!

jarka 21.10.2007 11:33

Re: CUNEK for PRESIDENT :-)

prazdroj vseho nebude vice Cunek a jeho Verydarkmelodyboys, ale doopravdy nase ucta k nasi gigaparty, ktera tu od 89 bezi. Na takove prkotiny neni proste cas a kazi jen dobrou naladu. Proc bych se mel stavet do fronty o podporu z Bruselu - ponizovat se pred zastupci workholickeho spolecenskeho systemu? 

AeroKarel 20.10.2007 21:46

Re: BOBO neunavne odhaluje dalsi a dalsi eurosvindly ...

Na cukr nějak pozapomínáte ........