25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ESEJ: Obrana demokracie před liberální demokracií

Politický, intelektuální i mediální establishment zemí Západu se cítí ohrožen rostoucí nespokojeností nemalé části občanů s jeho politikou a chováním. Přechází proto do protiútoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rychetsky 26.6.2018 21:09

Klaus jako maly jarda

To je tedy zpytlikovane hrani si s definicemi. Samozrejme, ze liberalni demokracie je dulezita, protoze znamena omezeni vetsiny aby nestourala do lidskych prav. Kdyby nebyla chranena lidska prava, tak si ta slavna Klausovic parlamentni demokracie treba vetsinove odhlasuji, ze odpurci klausovskych nazoru nesmi psat do novin ci se svobodne schazet.

Neni tedy vubec zadny duvod kopat do liberalni demokracie. A zrovinka do NATO take ne - jestli se vam tam, pane Klausi, nelibi, argumentujte jako vzdycky proc je tak dulezite z NATO zmizet a proc se chceme sprahnout s byzantskym ochrannym bratrem.

Jo, kopejte klausovci do evropskych marxistu, reste imigracni krizi, reformujte ci rozpoustejte EU, ale proboha delejte to trochu na urovni, se zodpovednosti k okolnostem stavajicim, s ohledem na hrozby jako masova ilegalni imigrace ci vybojni rusaci a ne takovymto podivnym streckovanim s nahrazenim liberalni demokracie demokracii parlamentni.

J. Kanioková 26.6.2018 21:15

Běže do háje

"Liberální demokracie" je pojem maskující neomarxismus !

M. Prokop 26.6.2018 21:20

Re: Běže do háje

Nová verze nám pamětníkům známé "lidové demokracie".

P. Rychetsky 26.6.2018 22:13

Re: Běže do háje

No tak kritizujte neomarxisty, socialisty a americke liberaly. A nechte liberalni demokracii na pokoji. Bez ni je putinska demokracie, ktera vetsinove voli Putina, protoze svobodny tisk je jim k prdu a kontrolovat papalase netreba, protoze jim dodali dost nenavisti ke zkazenemu Zapadu a sve oligarchy pak milujou.

M. Prokop 26.6.2018 21:19

"Kdyby nebyla chranena lidska prava..."

Kdyby měla teta koule ...

Na základě čeho a čím jsou ta lidská práva (a hlavně, která) chráněna? Božím vnuknutím bez demokratického hlasování? Pokud jím, ta kde je záruka, že jedno chránění/nechránění odhlasovali moudří a jiné blbí?

Z NATO nikdo zatím vystupovat nechce (kromě komoušů a jiných pošetilců). Ale pokud by většina byla pro vystoupení, co bychom byli NATO platni a co NATO nám?

Článek je velmi přesný.

P. Rychetsky 26.6.2018 22:10

Re: "Kdyby nebyla chranena lidska prava..."

Ta americka. Shromazdovani, projev, pohyb, ferovy soud. A presne tak, bozim vnuknutim. Jinak prijde nejaky racionalni mozek, ktery rad vsem vysvetli, ze treba Zidi na nic z toho pravo nemaji a vsichni mu to radi vetsinove parlamentne demokraticky odsouhlasi.

Ohledne NATO, Klaus brbla, ze je nadrazeno narodnim zakonum. Vzdyt proboha jsme se tam prihlasili a soughlasili s pravidly hry. Navic keca, je v souladu s nasimi zakony a ne nadrazeno. Vubec bych se nedivil, kdyby jednou vetsina, zmasirovana ruznymi Klausy, jednou z NATO vystoupila a jeste si gratulovala, jaky jsme pasaci.

Kdysi se Klaus pysnival, jak jsme se po bolsevikovi transformovali natolik, ze dokonce muzeme o clenstvi v NATO pozadat. Kdeze ty casy jsou.