25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ESEJ: Nikdo na Hrad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matlas 13.3.2010 16:46

Nesouhlasím.

Je potřebné mít prvního člověka, ale ne duchovně a morálně zaostalého, jak to často bývá u nás.

J. Hruška 13.3.2010 13:24

Re: Částečný "ne"souhlas.

Máte pravdu - častečně, ale jen potud, pokud má prezidenský úřad dnešní podobu a "bohužel" dnešního představitele. Až bude ,doufejme, prezident volen přímo občany a následně zrušen senát, posílena pravomoc nejvyššího státního úředníka, (voleného krále), skutečného nejvyššího velitele armády, skutečného, nikoli jen loutkového, jmenovatele (?) nejvyšších a ostatních soudců, generálů, prokurátorů, profesorů a pod, pak stát dospěje, (podle mého názoru), nikoli naopak. Předpokládám úctu alespoň ke státnímu zřízení, když ne k většinou zvoleným osobám.

I. Hil 13.3.2010 11:38

100%

souhlas!

M. Bomar 13.3.2010 10:00

hrad versus hradcany

nechci se zucastnit teto diskuse, nebot jsem klaus-negativni. v kazdem pripade vsak nesouhlasim, ze nas nynejsi pan president sidli na hrade. ty budovy nejsou zadny hrad, ani ten kostel neni podminkou pro vzniku hradu. nasvic postradam radne opevneni. take si myslim, ze jiz neziji ve stredoveku, tedy k tomu panu na hradcanech nemusim vzhlizet s posvatnou uctou, nebot jsem gramotny, t.j. nabyl jsem schopnosti cist atd a tedy si i ucinit patricny usudek. na hradcanech sidli nas nynejsi pan president, zde si pise (opisuje) svoje spisy a vydava sva prohlaseni. to je vse. a to vse se deje, zduraznuji, na hradcanech, kde je mnoho pochvalyhodne zelene a pekny vyhled na prahu. tak tedy: hradcany!

M. Bomar 13.3.2010 9:51

hrad versus hradcany

I. Fencl 13.3.2010 6:44

Naopak

Je fajn uvažovat variantně, článek snesl některé argumenty, ale domnívám se, že opak je pravdou: pravomoce presidenta by měly být ještě posíleny a zrušení jeho úřadu už je předstupněm zrušení státu (nenapsal jsem samostatného státu, protože už teď je naše samostatnost diskutabilní) Ivo Fencl 

S. Prosek 13.3.2010 1:53

Dnes

by se dalo v temze kontextu zamyslet se nad tim, zdali rozklad podunajskeho soustati prinesl Cechum vic prospechu a uzitku nez neuspechu, strasti a neprijemnosti.