25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ESEJ: Etiketa v politice

Nedávno si zde pravidelný dopisovatel NP Ota Ulč postěžoval nad churavějící etiketou, že: „etiketa značně již neduživá, nelze ani pochybovat o úpadku respektu k ověřitelné realitě“ (nebo tím byla míněna spíš etika?).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 15.8.2017 23:44

Ehm

"Zde je jistě malé přehlédnutí – v české kotlině není běžný kalašnikov, ale defenestrace se stejným výsledkem."

Ale kdež, defenestrace 1419 se týkala konšelů a purkmistra, tedy byli pobiti toliko politikové na obecní úrovni, druhá taky a při třetí byli vyhozeni dva místodržící a jeden písař do hromady odpadků tak diletantsky, že přežili.

Takže jednak kalašnikov by byl jistě účinnější, jednak v české kotlině vskutku není běžný kalašnikov, nýbrž Sa-58 (ve variantě pádlo či kosa).

J. Kanioková 15.8.2017 19:29

Z větší míry s vámi, pane autore, souhlasím,

jen ne zcela. Protože já ten úbytek tolerance a jako reakci úbytě v etiketě vyčítám "Pravdoláskovníkům" a je jedno, jakého odstínu..

P. Vaňura 15.8.2017 16:25

Článek je BLÁBOL A LEŽ!

Pokud by Metkelová neotevřela hranice, byl by proud migrantů zastaven již o několik měsíců DŘÍVE na hranicích Maďarska, Slovinska, Chorvatska a Rakouska, a možná už na hranicích Makedonie, jako je tomu ostatně DNES!

V skutečnost eurokratičtí zrádci ječeli na Maďary, co si to dovoljují stavět na hranicích plot. Další mnou zmíněné země by si nicméně migranty do země NEPUSTILY, pokud by věděly, že je nebudou moci poslat DÁL!

J. Jurax 15.8.2017 23:44

Re: Článek je BLÁBOL A LEŽ!

Ano.

J. Mrázek 15.8.2017 13:52

macekvbotach.cz k tématu:

Češi - smějící se bestie:Měl jsem v noci sen.Tak hrozný,že jsem se zpotil.Zdálo se mi,že se zaváděním inkluze do škol by se mělo jít dál,až do stát.správy a do EU.Na každém ministerstvu by mělo být povinné procento mentálně retardovaných úředníků,ve vládě povinné procento mentálně retardovaných ministrů,v parlamentu povinné procento mentálně retardovaných poslanců,u každého soudu povinné procento mentálně retardovaných soudců.Totéž v aparátu a parlamentu EU.Pak jsem se probudil a zjistil jsem,že tenhle nápad už dávno realizovali.

J. Kanioková 15.8.2017 19:23

Brilantní :)))))))

F. Navrátil 15.8.2017 13:15

Velké ALE

U všech závěrů autora lze dodat velké ALE: Co by se stalo, kdyby Merkelová řekla, že dává stop přílivu islámských imigrantů? Balkánské státy by okamžitě zadrátovaly své hranice a davy příchozích by expedovaly zpět, odkud přišly. Lepší než široce otevřená náruč a nadiktované kvóty.

Co by se stalo, kdyby Havel nechal zrušit KSČ? Okamžitě by komunisté založili novou stranu s novým názvem, která by patrně vládla dodnes. Nebyla by o nic horší než sociální demokracie.

Co by se stalo, kdyby Schwarzenberg nešaškoval s čírem a nežvanil o Benešovi a Haagu? Nestalo by se nic. Byl by zvolen prezidentem a dělal by stejnou ostudu jako Zeman.

R. Morava 15.8.2017 13:08

No částečně pravda

Merkelová sice počáteční vlnu migrantů silně zvednula, ale dobr8 jsou tam v EU horší - Mogherini, Junkers...italský předseda vlády. Jinými slovy Merkelová není nejhorší a jediná kdo způsobili vlnu nepřizpůsobivých do Evropy, ale I tak spolu s jinými politiky za to odpovědná jednoznačně je. Co se týká Havla, do jisté miry si ho pořád vážím, ale i tak je v pořádku, že multikulti a politiku západoevropských 68ků a Soroše považuje dnes hodně lidí za špatnou a přežitou.

Co se týká nálepek havlistů, sluníčkářů...je třeba doplnit, že s nálepkami xenofob, nácek, kremlin, přišla socialistická protistrana mnohem dříve a hlavně mají moc potahovat lidi po soudech a vyhazovat z práce.

Takže článek má pravdu že nelze někoho nálepkovast a považovat za jediné zlo. Přesto je tento článek jednostranný a nevyvážený. Vůbec totiž nezmiňuje nedemokratické podpásovky které dělá dnešní mainstream evropských vůdců a ideologů civilizace smrti, která ani nedovede zabránit vlastnímu vymírání.

J. Kanioková 15.8.2017 19:33

:))))))))))))))

M. Drašner 15.8.2017 9:58

Vcelku souhlas

B. Rameš 15.8.2017 9:33

Tak na světě,

nikdo se nezavděčí všem. Kdyby dnes seděl na Hradě kníže Václav, půlka národa by mu lála do eurohujerů a sudetoněmeckých zaprodanců. Těžko stát se svatým v nových časech!

R. Langer 15.8.2017 8:51

Já bych to řekl jinak

- výroky současného prezidenta vadily lidem nejméně, a proto ho volili (já třeba ne, já jsem nevolil žádného, protože mi žádný nevyhovoval). Jinak vy samozřejmě vůbec nikoho neodsuzujete, že, pane autore? Znáte to o té třísce v oku... :-D

S. Ševeček 15.8.2017 7:44

otevření hranic Německa Německem

mi připomnělo starý socialistický:

Vyhlásíme válku Číně ... nojo, ale tu určitě prohrajeme ... tojo, ale přes SSSR půjde čínská armáda dvakrát!

J. Fridrich 15.8.2017 7:36

Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro

Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro vnímání REALITY, znalost a poučení z Historie - a přichází na svět IRACIONALITA. Velký podíl na tom má nadprodukce levicových " intelektuálů " z universit a vysokých škol Západních zemí..

Přibývá lidí, kteří věří zcela přihlouplým konspirativním teoriím, čtenářů Blesku, sledovačů primitivních seriálů a stupidních reklam v televizi, odmítačů očkování svých dětí a naopak příznivců rodit v obýváku a pod..

Také jsou kouzelní ti hlupáci co tvrdí, že Armstrong s Aldrinem nebyli na Měsíci a chodili po poušti v Novém Mexiku ( ty " odražeče " radarových signálů a vozítko Rover atd. tam poslali " zlí Američané " asi poštou, také Dvojčata v NYC si odpálili sami Američané jadernou pumpou, jak píše jeden sovětský-ruský akademik a hlupáci tohoto typu - tvůrců těchto mailů ty fantasmagorie šíří dál....).

J. Vintr 15.8.2017 9:52

Re: Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro

Ten poslední příklad je zcela mimo. Hloupí jsou naopak ti, kteří věří, že obrovský ocelový mrakodrap lze zničit nějakým letadlem. To s tím jaderným výbuchem je mimochodem zcela podpásový argument, protože je to evidentní kravina a věří jí skutečně jen opravdoví pitomci. Ta řízená demolice se dá vysvětlit zcela racionálně.

A. Nový 15.8.2017 12:21

Re: Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro

Popište, jak byste tu řízenou demolici dvojčat provedl a čím.

J. Vintr 15.8.2017 12:50

Re: Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro

Tak, jak se normálně řízené demolice dělají. Přesně umístěnými výbušninami. U budovy s ocelovou konstrukcí není problém s rychlým a nenápadným umístěním naloží.

A. Nový 15.8.2017 13:53

vidím, že jste odborník :-)

Jasně rychlé a nenápadné umístnění několika set kg (případně tun) trhaviny je maličkost. Zařídil by to kouzelník a iluzionista David Copperfield :-)))

J. Vintr 15.8.2017 13:59

Re: vidím, že jste odborník :-)

Když se chce (a je na to dost peněz), tak jde zařídít a udělat skoro všechno. Co ale zcela zaručeně nejde, je zrušit fyzikální zákony.

A. Nový 15.8.2017 14:56

Re: vidím, že jste odborník :-)

Jen kouzelník a iluzionista David Copperfield dokáže nacpat ke kadému nosnému sloupu metráky trhaviny za normálního provozu a nikdo si toho nevšimne. :-)))

J. Vintr 15.8.2017 17:00

Re: vidím, že jste odborník :-)

Kdybyste něco věděl o konstrukci věží WTC, tak byste třeba pochopil, že nebylo třeba cpát metráky trhaviny k nosným sloupům, ale stačily jen poměrně malé nálože ke spojům vodorovných ocelových pásů v každém podlaží a pod podlahy na rozbití betonu, které se velmi snadno ukryly pod demontovatelné stropní podhledy. Další nálože bylo potřeba umístit v konstrukci jádra, kde k ní byl rovněž velmi snadný přístup z výtahových šachet. Těch naloží musely být opravdu tisíce, ale mohlo na tom současné pracovat hodně lidí i několik měsíců třeba i v pracovní době kanceláří pod záminkou instalace nějakých technických zařízení. Nic co by nešlo provést.

J. Jurax 15.8.2017 23:51

Re: vidím, že jste odborník :-)

Ach jo ... a pak to ještě zkoordinovat s těmi éry s najatými alkajdovskými piloty a měli vyděláno. A v Pentagonu si to odpálili taky sami.

Akorát to čtvrté éro - kamže se mělo trefit - tak tam ty nálože zas potichu demontovali.

J. Vintr 16.8.2017 8:36

Re: vidím, že jste odborník :-)

Žádná éra nebyla. To je ten Coperfieldský trik, který se jim povedl tak, že tomu skoro všichni věří.

J. Vintr 16.8.2017 8:46

Re: vidím, že jste odborník :-)

Budete se jistě divit, ale ani do věží, ani do Pentagonu žádné letadlo nenarazilo a ani žádné letadlo nespadlo do pole. O žádném letadle neexistují žádné hodnotné důkazy a letadlo, narážející do druhé věže, ukazují jen evidentně uměle vyrobené videozáznamy. To, že drtivá většina lidí považuje ta letadla za samozřejmost, je trik hodný Davida Coperfielda.

J. Jurax 16.8.2017 12:34

Re: vidím, že jste odborník :-)

No jo ... bláznům se nemá odporovat ...

J. Vintr 16.8.2017 13:38

Re: vidím, že jste odborník :-)

Zkuste si místo označování jiných lidí za blázny najít nějaké informace k dané problematice. Na internetu je jich poměrně dost.

J. Jurax 16.8.2017 14:00

Re: vidím, že jste odborník :-)

Na internetu je dost informací i hovadin. Nemohu se ubránit dojmu, že v punktu dvojčat věříte právě těm hovadinám.

Zvlášť ten copperfieldovský trik s nárazem letadel do věží mne opravdu dostal ...

Nicméně ponechte si své, je to Vaše věc. Já s dikuzí o tomhle nehodlám ztrácet čas.

J. Vintr 16.8.2017 22:14

Re: vidím, že jste odborník :-)

Není nijak těžké rozlišit blbosti od relevantních informací a faktů. Stačí používat rozum. Ovšem někdo místo používání vlastní hlavy raději štěká s davem. Taky jeden z možných přístupů. Vždyť nakonec o nic vážného nejde.

J. Jurax 16.8.2017 22:53

Re: vidím, že jste odborník :-)

Ano, vskutku není nijak těžké rozlišit blbosti od relevantních informací a faktů. Stačí používat rozum.

:-) :-)

J. Vintr 16.8.2017 23:44

Re: vidím, že jste odborník :-)

Pokud věříte, že ocelový mrakodrap se může rozpadnout na kusy rychlostí volného pádu bez použití spousty výbušnin, pak opravdu rozum nepoužíváte. A od toho s odvíjí všechno ostatní.