19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Zastavte devastaci

Zatímco se 1. července po převzetí předsednictví v unijní Radě Evropy objímal na úvodní párty premiér Petr Fiala se šéfkou EK von der Leyenovou, české domácnosti a podnikatelé k tomu dostali „dárek“ v podobě zvýšení cen elektřiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 4.7.2022 8:01

My se sami plynu zrikame. Nord Stream dva je plynu plný a může být kdykoliv spuštěn, odmítáme to, opravené turbíny pro Nord stream I Kanada nedodává, proud přes Ukrajinu Zelenskij o třetinu omezil, někteří nechtějí platit rubly. A pak ještě obvinujeme Rusy. Absurdistan, drzost.

V. Šťastný 4.7.2022 8:03

On Putin nemusí ničím točit, při cenách, které nám Fialskyj zařídil, klekne také, jen to bude trvat o něco déle.

M. Pivoda 4.7.2022 6:09

Zastavte čas, aspoň do pondělí

https://www.youtube.com/watch?v=YVTWrJPU78k

P. Boublíková 4.7.2022 5:56

Na letošní zimu jsem opravdu zvědavá.

Bude se zasněžovat? Omlouvám se všem, kdo mají rádi sjezdové lyžování, ale sněžná děla jsou pro mě symbolem dokonalé energetické rozežranosti.

Tedy, bude-li se zasněžovat, je všechno ok;-)

J. Strakoš 4.7.2022 6:02

Určitě bude a promítne se do do služeb, které budou více a více pro vyvolené.

Na druhou stranu - předpokládám, že rodina s průměrným platem zase tak moc služby lyžařských středisek nevyužívá ani dnes.

P. Dvořák 4.7.2022 7:14

Vy nevíte, že zasněžováním se alespoň trošku vylepšuje sněhový deficit na horách? Protože na jaře, až umělý sníh roztaje, naplní nám zásobárny vody.

Pro blbce: To je ironie.

J. Rejzek 4.7.2022 11:46

Ano jsem podle vás blbec, ale myslím si , že každé zadržování vody v krajině je prospěšné. Nejsou to jen velké nádrže, rybníky, ale i suché poldry, kam se může přebytečná voda rozlévat. Pokud jde o zasněžování, nevidím v tom problém, když se voda do potoků dostane o dva měsíce později. Vše o čem píši je náhrada za vysušené bažiny a zregulované toky .

M. Smutný 5.7.2022 1:05

Tohle není přece prioritně o vodě. Nesmíte zapomenout, že ta sněžná děla opravdu žerou hodně elektřiny. Za kolik bude pernamentka a pro koho, když sama elektřina se stane luxusním zbožím?

J. Vintr 4.7.2022 0:19

Pane, máte tam chybičku. Rusko nijak neomezilo dodávky ani nezvýšilo ceny (ačkoliv by k tomu vzhledem k nepřátelskému postoji EU mělo plné právo). Zdražení energií padá plně na hlavu Bruselu a v případě naší země našich podělaných politiků, kteří jako debilové odhlasují všechno, co vrchnost v Bruselu vymyslí, i když to bude znamenat vraždu dosavadní životní úrovně většiny našich občanů (a pro nemálo z nich to bude ještě mnohem horší).

L. Strnad 4.7.2022 0:51

R^

V. Mokrý 4.7.2022 5:29

R^R^

K. Machala 4.7.2022 2:12

Není v tom chyba, protože vliv války na ceny energií je. Greendeal EU však působí víc.

J. Vintr 4.7.2022 2:42

Konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou nemá na ceny a množství surovin, dodávaných Ruskem do Evropy zatím ani ten nejmenší vliv. Nám energie zdražují pzcela svévolně Němci a EU. Co se týká "sankcí", které hodlá EU "uvalit" na Rusko, tak ty jsou ve skutečnosti namířeny proti nám, kteří jsme na surovinách z Ruska existenčně závislí. Je ovšem možné, že Putinovi s těmi stěkajícími ratlíky evropskými politiky dojde trpělivost a Rusko ty kohoutky jednou skutečně zavře. A většina Evropy se z toho kompletně podělá. My ovšem asi nejvíc. Díky tomu debilovi Fialovi, který leze do pozadí Bruselu a naprosto kašle na zájmy občanů naší země.

V. Mokrý 4.7.2022 5:29

R^

P. Rada 4.7.2022 5:58

Ad zejména poslední věta. Debilita je pane J. V. o slabomyslnosti/mentální retardaci... kdy např. dospělí uvažují jak malé děti.

Malé děti si ještě mohou myslet, že dostupnost energie závisí na lidské libovůli podobně, jak si lze dětsky vybítat pamlsky v supermarketu... když to tedy platí jiný se zdánlivě bezedné kreditní karty.

Realita i civilizačního rozvoje je ale o těžbě energií která ale energii i spotřebovává (EROEI). To mentální dospělci vědí už dlouhá desetiletí:

https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2008/cislo-9/ceka-nas-drasticka-zmena-zpusobu-zivota.html

Zdánlivě dospělí občané ČR si často myslí, že se nechovají jak malé děti ... - jen, že je "bruselští" více-dospělci naprosto zbytečně limituje v rozvoji konzumu energií...

Soudnému může přitom být evidentní, že mezi evropskými zeměmi má ČR prakticky nejvyšší měrnou spotřebu energií vzhledem k ekonomickému výkonu:

https://www.businessinfo.cz/clanky/zdroje-pro-prumysl-ceskou-energetiku-ceka-rychly-prechod-k-ekologii/

Za situace kdy už i dospělec dlouhodobě fakticky tone v dluzích (průměrný čech by na udržitelnost potřeboval dvakrát větší území) a navíc narůstá mezinárodní konfliktnost, by nedětsky/nedebilně uvažujícím mělo být zřejmé, že ti nejméně produktivní budou postiženi dopady válečně vyhrocené situace relativně nejvíce.

M. Vaněk 4.7.2022 7:06

Ten blábol jste splodil zcela sám, nebo vám pomáhal asistent?

R. Langer 4.7.2022 5:17

Rusko ale nic nezdražilo.

P. Rada 4.7.2022 6:22

"Bolševiku Langere" odkopal jsi se.

Rusko "nic nezdražuje" ale taky skoro nic hodnotného neprodukuje.

Jen dál a stále víc "bolševicky rabuje" přírodní surovinové bohatství, kterého má zatím relativně nejvíce. Součastnou vlivnost pak posiluje na surovinové chtivosti okolí, rabováním domácího leč neobnovitelného.

Takto tvořenou situační výhodu navíc mocensky zneužívá k ničení civilizačních hodnot. Při vleklé patologičnosti vnitřně generovaných mocensky posedlých vůdců je přitom dokonce ochotné rizkovat i celosvětovou zkázu.

J. Rejzek 4.7.2022 8:21

Pane Rado, odkopal JSTE SE. Já, stejně jako pan Langer tvrdím, že Rusko nezdražilo ani ropu, ani plyn. Plní nasmlouvané a zaplacené objemy dodávek. Je to slušný a předvídatelný dodavatel, stejně jako Ukrajina přepravce. Oba státy potřebují peníze a tak nedělají problémy. Zřejmě jste podlehl Fialovu projevu k národu, kde jako marioneta rozhazoval ručičkama, aby národu sdělil, , že za vše může Babiš a další předchozí vlády , spolu s Putinem a válkou. Celý jeho projev byla samá lež až na tvrzení, že bude hůře. Na příkladu Maďarska pak vidíme, že to jde i jinak.

Jenom pro upřesnění, marioneta je loutka, ovládaná shora. Loutkář, který ji ovládá, se nazývá manipulátor a je buď skrytý či odhalen publiku. Nechám na vás, jak to sním je.

J. Vintr 4.7.2022 8:45

Je projev stupidity, jak všichni blábolí o nutnosti zbavit se závislosti na Rusku a Rusko je při tom ten nejspolehlivější dodavatel. Na někom závislí budeme vždycky.

D. Krajíček 4.7.2022 8:40

Rv

R. Langer 4.7.2022 9:08

Odkopal ses tak jedině ty, prolhaný Zelený bolševiku, placený Putinem! :-P

J. Strakoš 4.7.2022 6:05

Vliv války zde je - ve smyslu, že je na co se vymluvit, aby se zdražilo. :-(

M. Mucha 4.7.2022 6:23

R^R^R^

L. Hančar 4.7.2022 7:44

Fiala má pravdu: jsme ve válce. Fialová protektorátní vláda je ve válce s vlastním národem. Do zimy budou ovce zatím jen bečet.

J. Vintr 4.7.2022 10:29

Fiala je zločinec. Neomlouvá ho ani to, že je idiot. Doufám, že se dočká zasloužené odměny....