Neviditelný pes

ENERGETIKA: Hysterie kolem Dukovan

3.4.2021

Tak v předvečer Velikonoc se naplno rozhořel boj uvědomělé části našich politiků všemožných instantních antikomunistů a antirusů proti účasti ruské firmy Rosatom na dostavbě bloku v JE Dukovany. Je neuvěřitelné sledovat a poslouchat tirády a číst články, ze kterých vyplývá, že kdyby nedej Bože se Rosatom zúčastnil tendru na dostavbu dalšího bloku, byla by ohrožena bezpečnost naší republiky.

Argumenty proti ruské účasti jsou tu zčásti a možná především proto, že částí naší politické scény a neziskovými organizacemi, jakož i většinou novinářů nenáviděný Miloš Zeman se celou vahou své funkce přimlouvá za účast tohoto ruského dodavatele. A vedle toho je ve hře zcela iracionální nenávist vůči všemu ruskému. Navíc se zapojily naše zpravodajské služby, přičemž už to, že BIS se přestala věnovat výkladu dějepisu ve školních učebnicích a pustila se do jaderné energie, je událost hodná velké pozornosti.

Ale všichni ti instantní bojovníci proti všemu ruskému by nám mohli vysvětlit, proč na ně dosud nepůsobila šílená bezpečnostní rizika denně se na nás valící z Dukovan, kde se vyrábí energie kompletně v ruském zařízení typu VVER 440, a také z toho proklatého Temelína. Ano, z právě z toho, co se kvůli němu málem k smrti udemonstrovali Rakušané s jimi placenými Jihočeskými matkami a kde prokletá ruská technologie VVER 1000 bezpečně vyrábí z jádra energii v kombinaci s americkým řídícím systémem. Nevím o tom, že by kvůli provozu těchto dvou jaderných elektráren s ruskou jadernou technologii, ošetřovanou špičkovými českými odborníky, byla naše bezpečnost ohrožena. Je komické, že i když toto vědí všichni ti zpovykaní apoštolové ruské hrůzy, tak jen kvůli nenávisti Miloši Zemanovi do nás valí všechny ty hlouposti. Lídři všech partají opoziční Bruselské pětky unisono s pěnou u úst volají po popravě Karla Havlíčka a když i Senát jako utržen ze svého řetězu zjevně norientovaný v tom, kde je jeho místo v politickém systému, zatroubil do útoku proti ruské účasti v tendru, je definitivně zle.

A aby všeho nebylo dost, pronesl jurodivý Jan Bartošek zjevně dezorientován v prostoru a čase své přirovnání Havlíčkova postupu směrem k účasti Rosatomu v tendru ke zvacímu dopisu kovaných komunistů Leonidu Břežněvovi. Tím té myriádě hovadin nejen nasadil důstojnou korunu, ale na novou úroveň dostal novodobou tupou kulturu politizování byznysu podle vojenského řádu Brus-Rusjeb-3-4. Ještě že neřekl, že on a jeho rodina tu hnusnou ruskou jadernou energii neodebírá.

A tak doufám, že v tom bezpečnostním horlení se budou také zvažovat rizika u francouzského dodavatele, který působí v zemi, kterou tak za 15 let ovládnou mírumilovní muslimové, z Jižní Koreje, kam jednou možná vtrhnou severní, všehoschopní Korejci, anebo z Emeriky, politicky nemocné jaderné velmoci, v jejímž čele je president, kterého možná za chvíli nebudou moci pustit z Oválné pracovny samotného na toaletu, aby jim nepodělal celý Bílý dům nebo nehrábnul po atomovém tlačítku v pověstném kufříku.

A přitom by stačilo jediné: říci, že my, bruselští slouhové vlastní sebedůvěry a rozumu zbavení a tvářící se, že děláme domácí politiku, nechceme přece žádný jaderný blok dostavět, protože Bruselská zelená skvadra ho nepovažuje za čistý zdroj. Chceme si užít další období v politice a trochu se nažrat, a proto předvádíme zpitomělému publiku před volbami tenhle trapný spektákl. Zas tak moc přece nechceme.

Čeho já se ještě nedožiju.



zpět na článek