Neviditelný pes

EKOLOGIE: Zelená frnda

10.12.2009

Všechno musí být "zelené". "Zelená" jsou biopaliva - to jsou ta, co v automobilových motorech tuhnou a na jaře je chatařům, co v zimě nejezdí, zničí. "Zelená" je žlutá řepka olejka, která roste fšude. Na polích, rolích, kolem řek i na krajích lesů, kam se všude sama vysemenila. Díky čemuž jaksi vytlačuje agresivní řepka původní rostliny … ale o tom pšššt, to se nesmí říkat.

Takže pole u nás vypadají hůř než za bolševika, když Chruščov vyhlásil že doženeme USA a naše kukuřice bude lepší a krásnější a bude fšude. Fšude byla, ale lepší nebyla. Neb se pěstovala i na horách, kde dosahovala gigantické výšky. Po kolena.

"Zelené" jsou i rakouské výrobky, co o nich furt und furt čtu, jak si je máme vzít za příklad. Ovšem jak se zjistilo, některé jsou ekologické bohužel poněkud s jedovatými přísadami. "Zelené" jsou dokonce dneska i některé německé uhelné brikety. No prostě se "zelenou" ideologií je to neobyčejnější zážitek než s "rudou". Protože té se alespoň některé země vyhnuly.

No, prostě doba je "velká". Neboť lidstvo, jak se zdá, přímo miluje blbosti, lumpárny a jejich věrozvěsty. A mládež to miluje obzvlášť. My jsme nebyli jiní.

Z dějin je známo, že jak se něčeho chytí nadšenci a fanatici a přidají se prolhaní politici, kteří vědí, že je to podvod, ale taky vědí, jak se na něm dá bezva udělat kariéra, to je teprve paráda! A když se do toho vloží ňáký ty "nadnárodní" úředníci, to se pak dějí věci, milostivá!

Tak třeba momentálně Evropská komise spustila kampaň na výběr "zelených" eko-symbolů, které budou povinně umístněny na všechny "ekologické" výrobky. Prý to přinese větší ochranu kupujících (proboha! jak?) a také, jak pravila komisařka pro zemědělství Mariann Fischerová-Boelová, lidi si prý více uvědomí důležitost ekologického zemědělství. Mně to vyhlášení připomíná ono slavné heslo z dob bolševika, kdy všude visely plakáty "Závěry XVI sjezdu plníme!" A neuvědomělý lid k tomu připisoval: "I do přinesených nádob!"

Že takovéhle propagandistické pitomosti vykládali soudruzi, hřmící z tribun, jak jedině "družstevní lány" nás zachrání od bídy, a mezitím - aby měli čím nakrmit "pracující lid" - kupovali pšenici z USA a Kanady, to si pamatujeme. Ale že soudružka komisařka bude s vážnou tváří vykládat, jak nás spasí "ekologické zemědělství", to mne dřív nikdy nenapadlo. Protože kdybychom skutečně zavedli tohle "eko" zemědělství, pomřeme hlady. Jak je drahé a nevýkonné. Na ukázku: "ekologicky" pěstovaná pšenice má výnos něco mezi 1,5 až 2,1 tuny na hektar (podle statistiky byl výnos na hektar v SSSR 1,5 tuny ještě v roce 1985, a tak museli kupovat pšenici od imperialistů), zatímco neekologická jarní pšenice v slabších podmínkách od 2,91 tuny na hektar (v ČR 2007) do 4,77 tuny (v ČR 2008). V příznivých podmínkách skoro 10 tun/hektar (viz Desetitunový výnos pšenice nadosah).

. Maličký rozdíl, ne? Kdyby někdo pochyboval, ať si najde výkony zemědělství před ekology haněnou "chemizací" a dneškem. A "eko" výroba není nic jiného než návrat k zemědělským procesům, postupům a hlavně výkonům z 19. století.

No a aby tý srandy nebylo málo, vybrala komise na kampaň na "eko-logo" nové symboly. Jedno navržené "logo" sice ukazuje kravičku a rostlinky, ale zato ty dva druhé! Dámy prominou, ale u nás i jinde od střední Evropy na Východ podobně vypadají po zdech uličníky kreslené symboly dámských přirození. Jedno má představovat list, ale nějak na něm chybí nakreslená listová žebra, která odlišují piktogram listu od piktogramu "frndy". No a to druhé, zřejmě vyprodukoval nějaký mladý a nadějný výtvarník plný ideálů, hormonů a životních šťáv. Povzbuzen myšlenkou na úžasné ekologické zítřky se vznesl k oblakům jako pták…. No, jestli to bylo k oblaků, to nevím, ale nějaký pták v tom asi hrál roli. Ten nejpovedenější návrh je piktogram dámského přirození - i s klitorisem. Abychom nebyli zaujatí, teoreticky by to mohla být kresba "elfího" ucha. Ale určitě víc lidí v Evropě ví, jak vypadá dámské ehm... ehm a celkem málo těch, co znají tvar uší elfů. Takže možná tedy …. No, ucho asi ne. K laskavému shlédnutí na Logo competition online vote nebo přímo zde:

eko-logo 

To, že třeba ve Francii a Španělsku tenhle "dámský" symbol neznají, to vím. Ale že ho znají našinci a Poláci a Slováci a podobně, kdopak to v Bruselu tuší? Asi nikdo! Koho by zajímaly na cestě k lepším zítřkům nějací zaostalci, že… Také kdopak z českých "nových ekologů" by si troufnul na tak žinantní věc paní komisařku upozornit! Co kdyby se zlobila? Nebo si myslela, že Bursík, nemrava jeden, haraší?!?

Tak prostě budeme mít, jak se zdá, pravděpodobně na obalech potravin vytištěnou ku….. éééé… dámské přirození.

Přátelé, radím vám, klikejte a klikejte a volte piktogram. Mně se nejvíc libí ten z těch hvězdiček, uprostřed s čárkou. Klikejte pro něj! Takovou srandu v životě mockrát nezažijete. Celé mi to ovšem tak nějak mi připomíná ono slavné ostravské zaklení: "Do pi.i !" Kam vlastně takové blbosti nakonec vedou.

Na celou tu věc platí bezvadná anekdota o slečně Jankelové, jak před ní psychiatr nakreslil na papír kolečko a ptá se, co jí to připomíná.: "Připomíná mi to velké nahého muže, který se na mne řítí…" vydechne slečna Jankelová. Tak psychiatr nakreslí velký čtverec. Slečna Jankelová vydechne: "To mi připomíná krásného nahého muže, který dělá……víte co! " Pointu vám neřeknu, tu si najděte v knížce "Židovské anekdoty" která právě vyšla a prodává se v Levných knihách a v Tescu za cenu lidovou 39 Kč.

Ale mám dojem že zelená komise EU složená - pravděpodobně jako všechna zelená hnutí na světě - z mimořádně "atraktivních" slečen a "mužných mladíků" na tom byla jako ta slečna v tom fóru. Pořád mysleli na to jedno. A eko-jablka to nebyly.



zpět na článek