19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zavinila to koalice a TOP 09

Politici, média i veřejnost v současnosti naříkají nad skutečností, že novela zákona EIA (Enviromental Impact Assessment – Vyhodnocení vlivů na životní prostředí) zastavila stovku velkých dopravních staveb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Khail 6.5.2016 13:11

Jezy na Labi jsou nesmysl,

vidět na Labi plující loď je stejný zážitek jako vidět na naší silnici Lamborgini nebo Maserati. Poslední velká přeprava snad bylo uhlí do Opatovic. Ale dovedu si představit jistá jména bývalých spolustraníků pana senátora, z Ústeckého kraje, kteří by si na tom jistě rádi přivydělali. Krom toho Labe nekončí na našich hranicích, jak dopadla naše loď cca před měsícem v Drážďanech je dobře známo. Pokud by se tedy akce nekonala ve spolupráci s německou stranou nemá praktický význam a, pokud vím, Němci odpovídající úpravy jejih toku odmítli. Většina nákladní dopravy se dnes koná po železnici kam šly nemalé investice, ostatně železniční tratě vedou po obou stranách Labe od Žernosek až do Děčína, jsou stále modernizovány a hlavně, jsou VYUŽÍVÁNY.

Š. Hašek 6.5.2016 20:56

Re: Jezy na Labi jsou nesmysl,

Přesné!!! Shrnuto v několika větách.

Sasko nebude budovat nic, váží si řeky. Proudící, jedinečné v Evropě. Plánované jezy "vyřeší" ponor lodí na cca šesti kilometrech, ostatní při starém.

Faktem jest, že jezy "vyřeší" třicet miliard pro "spolek kamarádů", co se "zabývají betonováním".

Pan Jirsa ví houby o Elbetálu.