24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

DOTACE: Nejproblémovější země v Evropě

Proběhl týden s audity Evropské komise a atmosféra v zemi se změnila, jak ji ještě podtrhla stotisícová demonstrace na Václavském náměstí. Podstatné na tom je, že změna má mezinárodní rozměr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 11.6.2019 14:45

A jestlipak jste se někdy zajímal o to KDY a PROČ vznikl

ten slavný OLAF? Na Západě se totiž kradlo, ani poledne se nedrželo.

J. Ráž 11.6.2019 10:26

EU by měla přistoupit k razantnímu kroku

Zastavit veškeré dotace soukromým firmám v České republice a zakázat jakoukoliv podporu státu všem soukromým firmám v ČR,tedy i těm zahraničním, kterým se dostává nepřiměřených investičních pobídek od státu. Takto ušetřené peníze pak umožnila převést na dotační programy do infrastruktury, zejména na vybudování vysokorychlostní tranzitní železnice a dálnic.

České podnikatelské prostředí by se narovnalo, firmy vládních kamarádů pobírající dotace by se musely přizpůsobit konkurenci bez dotací nebo zaniknout, města a obce by se musely naučit úsporně hospodařit, nepouštěli by se do pochybných projektů, jen aby dostaly dotaci, zanikly by všelijaké obskurní firmy slibující dotaci zařídit a zúřadovat.

Jsem přesvědčen, že by nám to v blízké budoucnost hodně pomohlo, abychom obstáli v globální konkurenci.

Ś. Svobodová 11.6.2019 10:54

Re: EU by měla přistoupit k razantnímu kroku

Jak bychom obstáli v dotované globální konkurenci s nedotovanými firmami? Mnoho podnikatelů si mohlo díky dotacím pořídit nové amoderní linky a zařízení, se kterými mohou konkurovat v zahraničí.

Ovšem je fakt, že za ty rozkradené a nesmyslně utracené miliardy by se dala efektivně obnovit x násobně větší část průmyslu a infrastuktury, než se stalo...

V. Petr 11.6.2019 13:47

Většinu HDP tvoří NEDOTOVANÉ firmy v čele se Škoda Auto

Problém je v zemědělství, kde se opravdu produkce dotuje do té míry, že nedotovaný výrobce neobstojí. Mimochodem, P&L se v Bruselu snaží české zemědělce POŠKODIT, což je dáno její neuvěřitelnou zhovadilostí. Celou tu pakáž je třeba poslat k lopatě!

Oni jsou schopni zničit celé zemědělství je proto, aby poškodili Babiše!

V. Pavelka 11.6.2019 20:05

Re: Většinu HDP tvoří NEDOTOVANÉ firmy v čele se Škoda Auto

Česká závist v přímém přenosu,doufejme že se ti práskači zprotiví v Bruselu jako Sobotka a Chovanec a ČT před volbami.

J. Tachovsky 11.6.2019 14:30

Re: EU by měla přistoupit k razantnímu kroku

EU nam nema co zakazovat. Svy dotace si muzou strcit do brusele.

V. Petr 11.6.2019 10:06

To, co dělá opozice mě připomíná dobu hlobokého ÚPADKU

Českého státu v druhé polovině 12 století. Byla to doba, kdy se různí potentáti snažili vlichotit Fridrichovi Barbarossovi a s jeho pomocí se dostat k moci. Piráti jsou prachsprostí zrádci a patří ke zdi!

Tehdy nás z toho vyvedl Přemysl Otakar I.

Ostatně soudím, že EU musí být zničena!

M. Šejna 11.6.2019 10:05

Babiš zneužívá dotace?

Opravdu by mě zajímalo, který dobroser (lepšolid) dokáže tvrdit, že Babiš zneužívá dotace. Dokud nebyl Babiš ministrem financí a premiérem, tak dotace pobíral legálně a podle zákona. Vše se změnilo ve chvíli, kdy vstoupil do politiky. Najednou jsou ty samé dotace v rozporu se zákonem o střetu zájmu.

Celý ten zákon o střetu zájmu je blbě nastavený. Nelze vinit někoho z možného střetu zájmu kvůli jeho funci. Zákon by měl jen zakazovat politikovi, aby se osobně účastnil těch rozhodovacích procesů, které se týkají dotací pro jím vlastněné firmy.

M. Prokop 11.6.2019 11:00

Re: Babiš zneužívá dotace?

Tomu "legálně a podle zákona" dost pomáhal různým přiohýbáním výkladu zákonů pomocí politiků.

V. Pavelka 11.6.2019 20:36

Re: Babiš zneužívá dotace?

Kdybychom to dali do detailů,tak i bez dotací, je ve střetu zájmů každý poslanec který má podnikajícího rodiného příslušníka.

D. Mach 11.6.2019 12:35

Re: Babiš zneužívá dotace? Ano!

Blbě nastavené to máte spíše vy. Babiš ukradl dotace pro Čapák předtím, než vstoupil do politiky, a byl to klasický dotační podvod. Zneužil dotaci na podporu malých podnikatelů, a pak si Čapák převedl do svého obrovského Agrofert-hnízda. No a když vstoupil do politiky, tak může rozhodovat o pravidlech pro dotace. Proto nemá brát dotace a může být politikem, nebo ať si bere dotace jako podnikatel, ale to bude muset plnit pravidla, a ne si je politicky ohýbat. Byl bych pro třetí řešení. Ať odejde z politiky a nejlépe zpátky na Slovensko.

M. Šejna 11.6.2019 13:57

no jistě, blbě nastavený Machu

tu dotaci na Čapák "ukradl" Babiš v roce 2008, ale teprve v roce 2014, když se stal Babiš ministrem, tak si na ten Čapák někdo vzpomněl.

J. Chaloupka 11.6.2019 14:48

Doplním a udělal z toho "trestný" čin.

Moc rád uvidím toho soudce, který odsoudí Babiše za něco, co v době, kdy se to mělo stát, nebylo trestné.

M. Šejna 11.6.2019 9:52

prosím autora

prosím autora, aby nám sem poslal návrh vysvětlovacího textu pro nás chudáky Čechy, kteří se na léto chystáme vyjet do ciziny. Já odjíždím už v sobotu a mám šílenou trému z toho, jak se mě na ulici v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Itálii budou ptát na ty dotace, a já nevím, co jim řeknu.

:-D.

M. Němcová 11.6.2019 9:15

páni, kam to jezdíte?

já vyjíždím a nikdo o dotacích ani nehlesne, snad abych změnila destinaci...

M. Mikulec 11.6.2019 9:51

Re: páni, kam to jezdíte?

:-)))) Všichni kromě pisalku mají fakt jiné starosti než zneužívání dotaci. Od toho jsou desetitisíce špičkové placených úředníků i politiku, aby to vyřešili. Ulice to nevyřeší, ba ani Václavak.

Ś. Svobodová 11.6.2019 10:21

Re: páni, kam to jezdíte?

Mám to stejně :-)

Z. Rychlý 11.6.2019 9:10

občané EU mají dost svých starostí

a nějaké české jsou jim šumafuk. Pokud se námi musí zabývat, mají nás historicky za ksindl. Např. v přístupu na trh EU jsme měli různé pětiletí lhůty, zatímco teď mají afričtí migranti dvéře otevřené dokořán. Myslím, že nejryzejší ukázka vztahu je Chiracovo rčení o propásnuté příležitosti držet hubu.

M. Malovec 11.6.2019 9:02

Vysvětlujte, pane Holube,

že největším gaunerem z Čehů je Slovák. Pak poproste, zda by ono znepokojené zahraničí nemělo tlačit na náš vyhazov z EU. Už aby to bylo. Konec nesmyslných dotací a menší korupce.

K. Janyška 11.6.2019 8:54

Okrást zloděje není zločin.

Nebo ano ? Asi ano, krást se nemá a nesmí... Dzp.

P. Burda 11.6.2019 8:53

Premiér se zapletl

Houbeles, premiér se nezapletl do čachrů s evropskými (tedy i našimi) penězi, premiér ty čachry prováděl a provádí.

P. Zinga 11.6.2019 8:46

Autore, co blbneš?

Až na pár šmejdů nikoho v zahraničí Čechy nezajímají. Určitě netrápí obyčejného Němce, co děláme s penězy: mají svých "odkláněčů " dost.

Za 10 minut jedu do Německa a vsadím se, že nikdo se mě na Babiše ptát nebude.

P. Burda 11.6.2019 8:56

Re: Autore, co blbneš?

Tím nezajímají bych si nebyl až tak moc jistý. Protože jakmile jim půjde "z tlustého do tenkého", vzpomenou si, že jim chybějících pár set EURo možná získal jakýsi český politik - a lumpy budeme my všichni.

R. Langer 11.6.2019 9:18

Re: Autore, co blbneš?

Jako vtip dobré, ale Němci mají svoje peníze jinde. Jestlipak víte kde? ;-)

P. Zinga 11.6.2019 12:30

Re: Autore, co blbneš?

Normální Němci, teda ti, co nějaké mají,je mají v pr*eli, pardon, v bance, důchodových fondech a životním pojištění. Díky zkur*enému Draghimu jich tam mají stále méně. Vím to, protože je tam mám taky.

R. Langer 11.6.2019 13:58

Re: Autore, co blbneš?

No německé banky je mají hlavně v Řecku, nějaká ČR Němce trápit fakt nebude, až to praskne. Mimochodem, z německé banky bych asi peníze raději převedl jinam. Třeba k nám. ;-)

M. Prokop 11.6.2019 8:37

Dotace zrušit!

Podporují všude korupci (nejen v Česku), působí nerovnováhu na trhu, dávají úředníkům do ruky mocnou zbraň použitelnou proti občanům.

M. Mikulec 11.6.2019 9:54

Re: Dotace zrušit!

Přesně tak. Výroba korupčního prostředí a regulovaného trhu, na který se dostanou jen ti největší, to je naše dotacne-buzeracni EU.

R. Langer 11.6.2019 8:18

Vy se jezdíte do EU

s někým vybavovat o tom, jak si představuje, že Češi zneužívají eurodotace? No, to ale musí být zajímavý koníček. Ještě by mě zajímalo, jestli to děláte ve svém volném čase a zadarmo, nebo jestli vám to někdo sponzoruje. Nebo dotuje? :-D

M. Marek 11.6.2019 8:37

Re: Vy se jezdíte do EU

To asi Holub k holubovi sedá.