19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef Jouda 21.5.2008 13:16

Tzv. 'antidiskriminační' zákon není vlastně nic jiného,...

...snaha o pozitivní diskriminaci. Malý hypotetický příklad pro ilustraci:

Ze dvou z hlediska nabízené pracovní pozice zcela rovnocenných uchazečů o práci bude jeden mladý heterosexuální muž slovanského původu, druhý stará lesbička neslovanského původu. Pro koho z nich se zaměstnavatel bude muset rozhodnout, aby neriskoval žalobu kvůli diskriminaci? Výsledkem je vlastně vždy 'diskriminace' toho, pro kterého se zaměstnavatel nerozhodl.

Jurajda 19.5.2008 18:51

Tak antiklausovská klika se chytí a pokud možno překroutí všecko!

Vy kritikové,běžte se bodnout,president má pravdu že nepodepíše ten paskvil!A z toho zdůvodnění je jasné,že ti co na tom pracovali byli přinejmenším ožralí všichni!To máme v parlamentu odborníky,hanba plít!Měli by vrátit plat za tu dobu co se u toho váleli!

Schumacher 19.5.2008 12:17

Souhlasím.

Bezvýhradně.

Sidonius 19.5.2008 8:42

Konečně zvítězil rozum

Měl jsem možnost se s antidiskriminačním zákonem podrobně seznámit. V této souvislosti jednoznačně prohlašuji, že tento návrh je hloupý, deklarativní, zasahuje nevhodně do života občanů už jenom proto, že i "pozitivní" diskriminace je diskriminací. Kritici tohoto rozhodnutí by se s tím měli nejprve důkladně seznámit a teprve potom by viděli, že to bylo velmi prozíravé a dobré rozhodnutí.

Šnek 19.5.2008 9:10

Re: Konečně zvítězil rozum

Je potřeba citovat zde alespoň část zákona!

občan, který dříve volil ODS 18.5.2008 19:59

Myslí, že je to jasné

pan president musel vetovat antidiskriminační zákon už jen z toho důvodu, že jeho přijetí vyžaduje EU. Ve vztahu k EU pro pana presidenta platí jednoduchá zásada - čím hůře, tím lépe. Je to smutné, ale náš pan president je evidentně ovládán emočním spektrem rozmazleného batolete.

PetrH 18.5.2008 20:48

Re: Myslí, že je to jasné

On ho vetovat nemusel. A vetoval ho z důvodů, které uvedl. Pokud jste si zdůvodnění přečetl a stejně blábolíte, co blábolíte, musel jste dříve volit ODS pouze v náhlém pominutí smyslů.

Ludva 18.5.2008 18:55

A co takhle pozitivní diskriminace ?

Jsou i horší možnosti, než "rovný" přístup.

Hnyk 18.5.2008 14:44

Zákon nicméně dává občanům nárok na rovné zacházení v soukromoprávních vztazích, což je z definice nemožné...

Názor typického křupana vězícího svým duševním obzorem někde v předminulém století. Ovšem nic neobvyklého v zemi, kde je takzvaná národní identita či národní hrdost povětšinou v podstatě jen nenávist ke všemu cizímu.

>Touto právní normou se náš stát snaží „uzákonit dobré chování“ a říká nám, že k dobrému chování nás primárně musí vést zákon, a nikoli výchova v rodině...

No, výborný argument.(Y) Slušně vychovaný člověk nekrade, nezabíjí, neznásilňuje atd. Jsou tedy všechny zákony trestající podobné činy zhola zbytečné a dokonce i nebezpečné? Podle pana Klause asi ano.

A koneckonců v jistých komunitách je násilí a přivlastňování si cizího majetku nepsaný vzorec chování a jak k tomu tihle lidé přijdou, když se někdo pokouší  regulovat jejich lidský život pomocí práva, že pane Klausi.;-D

PetrH 18.5.2008 20:54

Re: Zákon nicméně dává občanům nárok na rovné zacházení v soukromoprávních vztazích, což je z definice nemožné...

Jojo. V předminulém století platila nesmyslná presumpce neviny. Ale vy jste ta mládež nová, mládež Gottwaldova... čo to táram, Husákova... vlastně taky ne, doplňte si svého guru sám. A sprostý obviněný půjde sedět na tvrdku, pokud sám nad jakoukoliv pochybnost neprokáže svou nevinu. Takže prozíravý podnikatel bude chodit se dvěma svědky i na hajzlík.

Hnyk 18.5.2008 22:01

Re: Re: Zákon nicméně dává občanům nárok na rovné zacházení v soukromoprávních vztazích, což je z definice nemožné...

No, jestli jste si nevšimnul, nekomentoval jsem Klausovu kritiku toho, že byl zákon špatně sepsaný, ale jeho filipiku o tom, že z principu není možné rovné zacházení s lidmi, neboli že z pricipu si nejsou všichni lidé rovní  a že antidiskriminační zákon jako takový je nepotřebný a škodlivý.

68 21.5.2008 2:06

Re: Re: Re: Zákon nicméně dává občanům nárok na rovné zacházení v soukromoprávních vztazích, což je z definice nemožné...

Člověče, Hnyku, proč vy si myslíte, že máte právo a schopnosti vůbec něco komentovat? Cokoliv komentovat. Vy si třeba opravdu myslíte, že všichni lidé jsou si z jakéhosi principu rovni? Že třeba vy, jste roven panu Klausovi?  Nebo mně!!!? No, vy jste se snad zbláznil. (Tak řekněte přece, že to není pravda, že si to nemyslíte a tady jen tak špásujete.)

tredes 20.5.2008 14:33

Re: Zákon nicméně dává občanům nárok na rovné zacházení v soukromoprávních vztazích, což je z definice nemožné...

inteligence n a úrovni rozjetého kravského lejna

D.M. 18.5.2008 13:40

pane prezidente - Dekuji

Velice pana prezidenta uznavam. Je nasi statecnou hrazi vuci diktatu ze zapadu (rozumnej EU).

Take mu dekuji za to, ze budu moci ze svych dani platit EU pokutu za jeho statecne rozhodnuti.

PROKOP BUBEN 18.5.2008 15:04

Re: pane prezidente - Dekuji

Škoda, že nebyl takovým NEBOJSOU za komoušů, kdy si užíval bolševických výhod......To by mohl uskutečnit pád svých chlebodárců ještě před Reganem a nyní, když jej MUSÍ prokrmovat obluzený národ, nepotřebuje on a jemu podobní, aby mu do toho EU viděla, natož jej usměrnila......

D.M. 18.5.2008 16:36

Re: Re: pane prezidente - Dekuji

To jsou jedovata a skareda sluvka. Slysim v tom pravu-lasku, a to je nam opravdu, ale opravdu velmi cizi. A kazdemu rozumne uvazujici cloveku take!!

Jan 19.5.2008 16:47

Re: Re: pane prezidente - Dekuji

pro PROKOP BUBEN........zato vy, jste byl geroj s červenou průkazkou.

BERAN 18.5.2008 12:07

Za pedofila si prosím dosaďte:

Islámského radikála,

vyznavače nacionálního (německého, ruského či kambodžského) socialismu,

scientologa,

člověka s diagnozou stařecké demence,

drogového překupníka, shodou okolností příslušníka menšiny ......

jirka.s. 18.5.2008 18:21

Re: Za pedofila si prosím dosaďte:

....PROKOPNUTÉHO BUBNA, PRASEČÍHO ZUBA ....;-)

PROKOP BUBEN 18.5.2008 18:29

Re: Re: Za pedofila si prosím dosaďte:

Syčáku Kubice, chytil ses.......Připojuji se k Jiřykovi RaJskému, rovněž krom jiného nařčeného ze stejného -  s žalobou........

BERAN 18.5.2008 11:54

Současná soudní praxe: co je psáno, to je dáno! O tom se nediskutuje, natož, aby se přemýšlelo.

Zákaz diskriminace z důvodu sexuální orientace?

Tatínku, jak to, že si stěžujete, že vaši dceru učí pedofil? Kdyby jej ředitelka školy nepřijala, porušila by zákon. Naopak vy, tatínku, nabádáte k diskriminaci příslušníka menšiny (sexuálně orientovaných) a dopouštíte se testného činu podněcování nenávisti....

Tak to bohužel dopadne, až bude zákon přijat:-(

PROKOP BUBEN 18.5.2008 15:05

Re: Současná soudní praxe: co je psáno, to je dáno! O tom se nediskutuje, natož, aby se přemýšlelo.

No, asi kLausmodrý beran.....

Josef K. 18.5.2008 11:50

Pan Klaus je symbolem

zcela východní mentality převládající v ČR. Je řejmé, že spučasná česká realita je velmi vzdálena vyspělému světu ,že je blíže východnímu pravoslavnému bratrovi.  Raději než Západ ruské miliony a ruský vliv. a ár let z toho většinu bude hodně bolet hlava.

Kolombo 18.5.2008 13:25

Re: Pan Klaus je symbolem

O jaké "vyspělosti" to řečníte, Josefe K.? To není vyspělost, to je dekadence a rozklad!!!

Ada 18.5.2008 4:40

Zřejmě má pan president pravdu,...

asi nebude rozumné přebírat některé prvky kazašských národních tradic do právního systému středoevropské země... ;-P

Z dopisů 17.5.2008 22:29

Z dopisů

Ste všichni ...  otroci systému, a to Vás jednou zabije. Dobrou noc, nádrode.

Komik 17.5.2008 19:03

Pan prezident Klaus má pravdu,

že návrh zákona vetoval. Přečetl jsem si (podrobně a v klidu) text tohoto zákona. Myslím si, že - pokud bude schválen - může být zdrojem značných problémů, a to především v rukách těch lidí, kteří nejsou schopni pochopit rozdíl mezi přirozenou nerovností, znevýhodněním a diskriminací. Jak jsem z textu veta pana prezidenta pochopil, je to jedna z jeho zásadních výhrad k tomuto zákonu, a podle mne zcela oprávněná.

proklaus 17.5.2008 17:59

Klaus

je první president >-po Masarykovi, který není směšná vazalská figura a ve své fumkci používá mozek. Nasírá především ty, kteří těmito atributy nedisponují.;-O

PROKOP BUBEN 17.5.2008 18:58

Re: Klaus

TGM se musí v rovu obracet, co se to mafiánskými tahy doplazilo na Hrad......Vaše atributy, pokud nepatříte mezi jím vybudované elity - tedy jelity, vás musí řadit mezi těžce postižené kLausmodrým morem......

Karla 17.5.2008 21:37

Re: Re: Klaus

ono s tím se doplazilo také to co představujete vy. Hnidu která kálí na vše a na všechny. Takový malý ubožáček, který by se pokadil, kdyby mněl se ukázat. To, že můžete své nenávistné kydy presentovat je také vymoženost demokracie. Doufám, že to nebude dlouho trvat a udusíte se vlastními zvratky.