25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 26.9.2006 11:46

Ehm, Jarmilo "liško",

V PC doma mám schované Vaše věštby. Mám je sem večer okopčit? Ty o výsledku voleb ......

liška 26.9.2006 12:48

Re: Ehm, Jarmilo "liško",

Jo, myslíte Karle ten článek před dvěma lety nazvaný: Třetí komunistický puč na obzoru? Ten lze dodnes najít na seznamu (kupodivu na google už ne), ale diskuse pod ním už bohužel samozřejmě neexistuje. Jsem se tenkrát s tou předpovědí trefila dobře, ne?

Jinak se krutě mýlíte, to není variace na systém Petra Kunetky. Dodnes mám někde zarchivován svůj první volební systém ze Psa- již ho nelze najít ani na internetu, jak je starý, i všechny diskuse pod ním na památku. Začínaly nabádáním Pavla Kořenského, že si mám vzít radši vařečku do ruky a postavit se k plotně. (na tomto místě by byl škleb, ale na exploreru mi nefungují smajlíky).

Pokud si vzpomínám, Vy jste se mnou ani jednou a nikdy v ničem nesouhlasil. Vás mít doma, tak bych Vás jednoduše tou vařečkou pěkně přetáhla. (opět škleb).

ptakopysk 26.9.2006 14:22

škleb

zkuste raději tohle :o) :o( :o/ je to mnohem kratší a kdekdo tomu rozumí :o)

Šerlok Humylsa. 26.9.2006 15:43

Re: Re: Ehm, Jarmilo "liško",

a jak to s tou vařečkou dopadlo?

Patron Divný 26.9.2006 15:52

Re: Re: Re: Ehm, Jarmilo "liško",

Já bych ji k plotně nepustil, vaření je příliš důležitá práce. To ať raději vymýšlí volební systémy.

AeroKarel 26.9.2006 11:38

Dobrá legrace,

variace na systém páně Kunetky. Ale dost bych se bál žít v zemi, spravované podobným systémem. Moc dobrá živná půda pro demagogii.

I-Worm 26.9.2006 10:16

Já bych to ještě doplnil podmínkou

že na volební kampan se smí použít pouze vybrané na řádných členských příspěvcích (tedy žádné sponzorské dary, nebo mimořádné příspěvky).

Jarmila 26.9.2006 11:27

Re: Já bych to ještě doplnil podmínkou

tyhle všechny podmínky v té Reformě máme, ale je to příliš dlouhé, takže jsem na Psa dodala jen zkrácenou verzi, tvořenou těmi nejpodstatnějšími body. Rovněž ta klauzule 5 procent by se správně měla zrušit- a další a další věci.

I-Worm 26.9.2006 11:46

Re: Re: Já bych to ještě doplnil podmínkou

jestli je ta reforma opravdu dobrá, tak nemá šanci na úspěch.

Jarmila 26.9.2006 13:04

Re: Re: Re: Já bych to ještě doplnil podmínkou

Je to možné, ale já jsem svou občanskou povinnost snažit se změnit svět k lepšímu splnila. On se stejně svět řítí do pekel, tak je to vlastně všechno jedno. (škleb)

I-Worm 26.9.2006 13:56

Re: Re: Re: Re: Já bych to ještě doplnil podmínkou

O tom praví Bible (kniha Kazatel) : Bývá spravedlivý, kterýž hyne spravedlností svou, tolikéž býva hříšný, kterýž dlouho živ jest v zlosti své. Nebývej příliš spravedlivý, aniž bud' příliš hříšný, proč máš na zkázu přicházeti...

Takže je někdy lepší dělat malá zlepšení, ta mají šanci na úspěch.

Emikli 26.9.2006 10:04

Politik, který by dostal od občanů nejvíc záporných hlasů by musel po volbách skutečně okamžitě odejít a byl by nahrazen politikem, který dostal nejvíc hlasů

To je naivní. Třeba Paroubek s Topolánkem by sice dostali spoustu záporných hlasů, ale zároveň spoustu kladných, tak že by se nevyřešilo vůbec nic.Rv

Navíc být volby každý rok tak jsme permanentně v předvolební kampani, to bych nechtěl zažít. Není nic odpornějšího než politici snažící se zalíbit masám. To je jednak k zblití a navíc neproduktivní. Kecy politiků o pečených holubech rovnou do huby nás nespasí.

I-Worm 26.9.2006 10:13

Re: Politik, který by dostal od občanů nejvíc záporných hlasů by musel po volbách skutečně okamžitě odejít a byl by nahrazen politikem, který dostal nejvíc hlasů

ovšem všimněte si, jak se dařilo ekonomice, když politici neměli čas do všeho kecat...

Jarmila 26.9.2006 11:23

Re: Politik, který by dostal od občanů nejvíc záporných hlasů by musel po volbách skutečně okamžitě odejít a byl by nahrazen politikem, který dostal nejvíc hlasů

To je přece jednoduché Emikli- počet kladných hlasů by rušil záporné hlasy. Takže politik, který by třeba obdržel 600 tisíc záporných hlasů, ale 300 tisíc kladných hlasů by v konečném součtu obdžel 300 tisíc záporných hlasů. A to by třeba stačilo k tomu, aby vyletěl z funkce.

Všimněte si- MY JSME tak jako tak v neustálé předvolební kampani a né že ne. Proč myslíte, že tak pořád prosperují všelijaké ty lživé předvolební průzkumy agentur STEM a já nevím koho. Národ není hloupý, nemyslete si. Volil vždycky v zásadě dobře- ale stejně mu to nebylo nic platné. Protože pravoleví soudruzi ve špičkách jsou mezi sebou domluvení. Proto jsou důležité vždy u všeho VÝSLEDKY, nikoliv kecy, nebo činy, prováděné jen „naoko“.

AndyO 26.9.2006 10:01

Jarmilko

zdravím a vidím, že neleníš.

Máš prosímtě vymyšleno, jak při tom každoročním odvolávání politiků zabráníš fenomenu " Harvardských fondů" ? Bílým koňům ? Aby to nedopadlo jako privatizace:-/

Jarmila 26.9.2006 11:15

Re: Jarmilko

ahoj AndyO, ráda Tě vidím. Ano, samozřejmě že mám vymyšleno, jak zabránit tunelům. Dostat díky internetové demokracii do vrcholné politiky vrcholně čestné lidi a ti by pak navrhli takové zákony (schválené lidem), které by dovedli nekompromisně zatočit se všemi lumpy a zloději. Místo toho ale naši novodobí papaláši vymýšlejí zákony, jak co nejvíce utlačit a zbuzerovat normální občany.

AeroKarel 26.9.2006 11:42

Re: Re: Jarmilko

Nádherná myšlenka, "Dostat díky internetové demokracii do vrcholné politiky vrcholně čestné lidi a ti by pak navrhli takové zákony (schválené lidem), které by dovedli nekompromisně zatočit se všemi lumpy a zloději. "

Jen nevysvětluje, jak by ausgerechnecht internet měl vykonat něco, co se nezdařilo od zrození lidstva. Eliminovat lumpy a udržet u moci čestné lidi.

Škoda, ale nejde. Už zvýšení jejich počtu o procentíčko by byl úspěch. A ovšem, museli by mít možnost efektivně vládnout, což by jim tento systém totálně znemožňoval.

pepa 26.9.2006 11:57

Re: Re: Jarmilko

vetsina v politice si mysli ze jsou vrcholne cestni lidi - i Paroubek

I-Worm 26.9.2006 14:05

Re: Re: Re: Jarmilko

no, to určitě. Ten si myslí o cti totéž, co Falstaf. A podle toho jedná.

AndyO 26.9.2006 12:18

Re: Re: Jarmilko

to si děláš legraci ? Vždyť kdyby bylo možné dostat do vrcholné politiky vrcholně čestné lidi, tak by tam už byli. Volební právo nemají ale čestní lidé, nýbrž normální lidé. I ti nečestní. Ti, kteří chtějí protekci, chtějí dosadit do politiky své "koně", hlupáci, prospěcháři, i ti slavní tuneláři.

Chápu tvůj nápad a obdivuji nadšení, s kterým vymýšlíš cesty, jak zlepšit politiku. Ale permanentními volbami toho nedosáhneme. Jak tu někdo napsal, jen bychom měli volební kampaň 365 dní v roce, rok za rokem. Bylo by to ještě horší než je.

Jarmila 26.9.2006 13:16

To si děláš legraci AndyO?

Dosavadní volební systém je doslova na kočku, proto se do vrcholné politiky nemají šanci dostat slušní lidi. Byla jsem 5 let v Pravém Bloku, tak něco o tom vím. Koneckonců veškerý ten porevoluční vývoj dokonale předpovídal již pan Dolejší ve své Analýze. Je jasné, že tomuto volebnímu systému budou všichni lumpové házet co nejvíce klacky pod nohy- protože by moc dobře věděli, že mají utrum. A ty volby Andyo by byly tak jako dosud jednou za 4 roky, nebyly by permanentní, jak Ty tvrdíš. Kdo by se o politiku nezajímal, nikam by do banky nechodil a 50 Kč neutrácel. Všechny další navrhované věci v těch volbách jsou pochopitelně na bázi naprosté DOBROVOLNOSTI! Kdo bude chtít být angažovaný, tak prostě bude mít tu možnost něco změnit. Teď si můžeš stěžoval akorát na lampárnu, nebo jít nahá proti větru- můžeš dělat zkrátka co chceš, vůbec s ničím nepohneš. Nanejvýš v tom naprosto bezprávném režimu můžeš vyřešit situaci jen tak strašným zoufalým způsobem jako ji v Ostravě vyřešil pan Slíva.

AndyO 26.9.2006 13:44

nedělám:))

jen jsem opravdu skeptická. Ale pokud to zrealizuješ, budu velmi ochotně spolupracovat a pečlivě vybírat ty poctivé a čestné. Jen nevím, kde je seberu a zda budou poctiví a čestní i v očích ostatních.

Jarmila 26.9.2006 14:23

Re: nedělám:))

Tak to jsem ráda. Jinak náš národ má obrovskou spoustu kvalitních a čestných lidí- jenže právě ti nejsou díky rafinovaným a propracovaným technikám mocenských bojů nikdy a záměrně připuštěni do vrcholové moci. Však o těch pravých hybatelech to moc dobře popsal již Čestmír Hofhanzl. I on byl z vrcholové politiky odstraněn- a všichni víme proč.

Modesty 26.9.2006 15:50

Re: Re: nedělám:))

Nevím jestli má smysl na to vůbec reagovat - ale vzhledem k tomu kolik jste do toho jistě vložila energie a pro ten čas, který mě stálo přečtení půlky článku a části diskuze:

Máte taky promyšlené, na základě čeho bude volič hodnotit čestnost, toho kterého politika? Jak jste vyřešila roli médií?

Bude to pan Mirek Dušín – ze všech nejčestnější, kdo bude v médiích absolutně pravdivě hlásit výčet všech dobrých skutků a hříchů jednotlivých politiků? Bude to taky přímo volená veřejná funkce?

Anebo bude nějaký server na internetu, kde se bude moct každý občan vyjádřit ke všemu a každý než půjde volit bude muset všechny ty informace vstřebat a vykonat vstupní test, aby bylo jasný že všechny názory na věc zná?

Jarmila 26.9.2006 16:14

Re: Re: Re: nedělám:))

Z naší reformy voleb by zmizelo tzv. křoví na kandidátkách. Z jakého důvodu by si strany nemohly dovolit dávat na kandidátky neznámé nýmandy místo charakterních individualit? Inu proto, že by se jim to nevyplatilo, neboť by nachytaly pro sebe málo hlasů. Kdyby ODS zlanařila na svou kandidátku třeba dejme tomu, já nevím třeba toho vědce jak teď vymyslel spoustu těch léků a nikdo o něm takřka neví, ale je to velmi charakterní člověk, tak by stačilo, aby uvedla jeho životopis na svých předvolebních stránkách, co všechno vymyslel a co všechno za život udělal- a určitě by ho volilo dost lidí. V dnešní době se naštěstí inteligentní lidi už naštěstí bez propagandistického mainstreamu obejdou.

A prosím Vás, odpovídejte když tak nahoře, nevracejte se dolů. Tohle je fakt dost nepraktický systém.

Karel 26.9.2006 10:01

utopie

Tohle stejně nikdo neprosadí, byli by sami proti sobě. Musela by se vymyslet taková změna, která by jim něco dala za to, že oni něco dají nám.

A ta diskuze k zákonům je ošemetná - nedokážu si představit, že někdo zpracovává ty bláboly, co se tam od všech takových grafomanů, jako jsem já, objeví.

Jarmila 26.9.2006 11:10

Re: utopie

máte pravdu Karle, zatím je to utopie v každém případě. Ale kdyby se časem prosadilo referendum a národ by rozhodl, že chce tímto způsobem volit- pak by mu politici museli vyhovět. Dokonce jsme spočetli, že by ta reforma ušetřila státní kase nejméně 100 milionů korun. pravda, není to zas tolik, ale přece je to milé.

O zpracovávání blábolů nejde, směrodatné by bylo to konkrétní hlasování: ANO, NE. Tím by se poslanci museli závazně řídit, a pak přepracovat zákon dle vůle lidu. Nadpoloviční ANO by rozhodlo, stejně tak nadpoloviční NE.

Petr Zenkl 26.9.2006 9:54

Velkou výhodou by bylo volení jen jednoho politika???

Takže by to mohlo - třeba - dopadnout, pokud by většina příznivciů levice dala svůj hlas Paroubkovi a příznivci pravice Topolánkovi, že by v parlamentě seděli jen oni dva8-o???

Jarmila 26.9.2006 11:04

Re: Velkou výhodou by bylo volení jen jednoho politika???

Nebojte se Petře, podle počtu pravděpodobnosti by se dostalo úplně na všechny. To znamená, že pokud by kandidovalo dejme tomu 1000 politiků a volilo je dejme tomu 5 milionů voličů, tak by šla přímka strmě nahoru a kdo by byl na vrcholu, ten by vyhrával, ale politici těsně pod ním by rovněž „prolezli“ do sněmovny. Ten poměr volených stran by byl v podstatě podobný jako při dosavadních volbách.

Zvláštní- přes mozillu mi to nefunguje

tom 26.9.2006 9:05

odvolatelnost politiků

Odvolatelnost politiků je nesmysl.Bylo by to silně zneužitelné.Pak by mohli příznivci levice odvolávat libovolně poslance protistran a naopak.Volby by tím ztratily význam.