20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Poctivec 19.3.2007 23:26

Mafie

ČSSD je povinna plnit dle řádné smlouvy. Kašlala na to, když byla u moci a myslela si, že vše jaksi "hodí" ad acta. ČSSD je právnická osoba a je až s podivem, že sama na sebe už neprohlásola konkurz pro předlužení. To je trestný čin.

Jindřich 19.3.2007 14:21

Tandem Zeman (GRU) - Paroubek (GRU) nikdy Putina (KGB) nezklame!!! Dokud nepochopíme, že nejsilnější politickou stranou České republiky jsou tajné služby - a to navíc ne ty jejich domácí parodie - nepochopíme v dnešní PROTEKTORÁTNÍ "české" politice v

Jan H. 18.3.2007 20:59

p. Paroubek zastinil kazdeho

Ve viru poslednich udalosti ponekud zapadnul nejvyznamnejsi kulturni pocin v historii ceskych zemi. Na pult knihkupectvi se diky promyslenemu edicnimu planu nakladatelstvi Nase vojsko dostal 4-kilogramovy 872-strankovy velkoformatovy atlas 2600 barevnych fotografii p. Paroubka na kridovem papire. Pokryva celou siri prace genialniho politika, dle jeho slov se "zvlastnim poslanim od nejake nejvyssi bytosti", neunavne pracujiciho "pro blaho obcanu", coz neni jen "nejaka zhovadila potreba".

Podle predbeznych ionformaci muze ctenar (presneji receno divak) v publikaci nalezt nejruznejsi zatisi typu "JA spici", "JA v pyzamu", "JA v obleku", "JA v bazenu", "JA a ten", "JA a onen", "JA a mi poslanci", "JA a mi obcane", "JA a pan prezident", "JA a muj dobry pritel Tony" a mnohe dalsi vyznamne momenty Ceske republiky. Je to nesmirne vyznamny kulturni pocin, nebot ve svetove historii se dosud zadnemu statnikovu takove zaslouzene pocty nedostalo; ani s. V.I.Leninovi, ani s. J.V.Stalinovi, ani s. Kim Ir Senovi (ten mel pouze mensi format A4), ani s. F. Castrovi a z nasich dokonce ani s. K. Gottwaldovi za jeho slavny Vitezny Unor. Oproti kniham jinych politiku, ktere obsahuji pouhe myslenky, tento skvost obsahuje daleko vic: Myslenky pretavene do nadhernych obrazovych kreaci!

Vrele doporucuji jako vhodnou odmenu viteznym jednotlivcum i pracovnim kolektivum v budovatelskych soutezich, nejuspesnejsim zakum v soutezich sberu srotu, zaslouzilym odborarum u prilezitosti odchodu do duchodu apod. Potesi kazdeho!

:-);-);-P;-D

Poctivec 19.3.2007 23:29

Re: p. Paroubek zastinil kazdeho

Já,Já,Já - je to bezpáteřný člověk, který vidí jen sebe a ohání se morálkou. Je až k neuvěření, kde bere tu drzost.

Ludva 18.3.2007 17:40

To je povyku

pro nějakou nezaplacenou práci. Kolika lidem se nezaplatilo v krachujících často i nekrachujících podnicích i když normálně pracovali ? Nebo podnikatelé jak často nedostanou zaplaceno. A nikdo se o ně nezajímá. Vždyť je to téměř standardní chování. Ať se pan doktor obrátí na sociálku, tam mají pro tyto případy fondy.

BIS 18.3.2007 15:33

Moc v teto zemi je odpudive arogantni. Bez ohledu ne stranickou prislusnost.

Mrtvy Mrazek - to je prekvapive malo. Nizky pocet zabitych politiku pusobi neprirozene.

BIS 18.3.2007 15:28

Proc jeste nebyla smlouva zverejnena?

František I. 18.3.2007 14:48

To si snad děláte srandu

Proboha, či ProLenin, abych se vám, pane Vízku, trochu přiblížil. Vy, tedy vaše milá sockomoušská partaj, jste podepsali smlouvu. Jistě v ní bylo, dokdy a kolik máte zaplatit. Vy jste smlouvu podepsali a pan Judr. Altner její obsah dovedl k závěrečnému plnění (tak mi to jednou popisovali v jednom soudním spise). Pokud byste zaplatili, jak bylo vaší povinností podle smlouvy, sice jistě v desítkách miliónů, netýkaly by se vás dnešní miliardy. Protože ale už z podstaty vašeho přesvědčení je okrádat druhé přirozené, prostě jste si mysleli, že to půjde i v tomto případě. Jak již tu psal můj jmenovec, smluvní pokuty jsou dané a mnoho firem a hlavně stát (zkuste neplatit sociálku) je vyžaduje. Ale můžete zkusit zaplatit své dluhy nákladem knihy o příteli soudruhu Paroubkovi. Nebo raději ne. Mohlo by to stát pana doktora Altnera život. Nevím pouze, zda ze záchvatu smíchu nebo hrůzy, s kým se to dal do spolku.

vi 18.3.2007 15:21

Re: To si snad děláte srandu

No, kdyby umřel Karlík Gottů, tak by to bylo špatné. Vím co má rád, kolik má dětí, kolik má slavíků, zkrátka takový, skoro člen rodiny. Ale Altner o tom nevím nic. Takový bezdomovec. Ten může umřít toho neznám.

František I. 18.3.2007 16:03

Re: Re: To si snad děláte srandu

Z toho si nic nedělejte, to je pro vás typické a nedá se s tím nic dělat. Do té doby, než přijde exekutor. To je potom řevu.

martin TT 18.3.2007 11:58

Vykaslete se na advokaty

na co je cloveku zapotrebi takova zbytecna svoloc. Nic to nevyrabi a jen se to pakuje. Ja bych je zrusil. Kdyz je nekdo slusny clovek, tak se nemusi s nikym soudit a ma klid. Soudi se jen podvodnici a zlodeji.

TK 18.3.2007 14:12

Re: Vykaslete se na advokaty

tak to socani nemuseli od statu chtit zadny barak a byl klid ne? ;-D

brabus 18.3.2007 10:23

ČSSD

nevím, co se tady spoustu lidí diví??? ČSSD, jako strana bývalých členů KSČ,  nikdy právo neuznávala. Dobrovolně podepsala smlouvu, nikdo jí do toho nenutil a přesto odmítá platit. A teď když si čtu, jak vyšla kniha (alá Severní Korea, Bělorusko) o velkém Jiřím, tad mi vztávají vlasy na hlavě, ale bohužel v tomto státě je tolik sociálních narkomanů závislých na sociálních dávkách, že toho pidiLukašenka budou stále volitRv

F.Vízek 17.3.2007 22:22

Morálka plus rozum

ČSSD versus advokát Altner. Za vyhraný soudní spor je třeba advokátu zaplatit, to pochopí kdekdo.  Selský rozum se ale spírá uvěřit tomu, že je správné (mravné a reálné), aby odměnou za jeden vyhraný spor byla částka v řádu milionů, desítek milionů či stamilionů.  Pokud je to podle práva, máme "divné" právo.  Tady si ale pan advokát nárokuje částku 19 miliard (aby potrestal svého klienta za "prodlení") a to už zůstává rozum stát:  Počítám-li dobře, potom náš prezident s měsíčním příjmem 200 tisíc korun by musel ve funkci vydržet přes 7900 roků, aby dostal to, co požaduje pan Altner.  

 

pavel 99 17.3.2007 22:41

Re: Morálka plus rozum

A to chcete naznačit, že dotyčná strana je takové stádo tupců, že to z textu, který podepisovali, nepochopili?

DK. 17.3.2007 23:11

Re: Morálka plus rozum

Palmáre advokátů je velice málo probádaná oblast ekonomiky. Na výší palmáre za vysouzení Lidového domu a smlouvou dohodnuté "pokuty" nám ani morálka, ani rozum nebude stačit. Doufám, že pan advokát nebyl politicky objednán, aby právě teď, kdy "Růže dýchá Modrému ptactvu na lopatky" formou naprosto nezvyklou -ekonomickým bankrotem hlavního odpůrce vlády- odstranil hlavního politického konkurenta vlády, zejména teď, kdy se začínají rozjasňovat kontury dlouho očekávaných reforem.

O tempora, o mores! Ubinam gentium sumus.......quem res publicam habemus?!!

Jirka 17.3.2007 23:25

Re: Re: Morálka plus rozum

Mně se ale neustále vkrádá jedna otázka : PROČ MU NEZAPLATILI HNED ????(Y);-ORv

čtenář 18.3.2007 0:54

Re: Re: Re: Morálka plus rozum

To mi taky pořád nejde na rozum. Jediné vysvětlení: byli dohodnutí s panem Altnerem, že je ve správný moment zařízne.

Prostě taková asistovaná politická sebevražda s odkladnou lhůtou. :-)

Ale smysl mi to ani tak nedává. :-)

eva.hadova 18.3.2007 16:23

Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Možná proto,že Alternátor nebyl sám,ale mněl ještě dva společníky a s těmi se nechtěl dělit,moc se nemluví o tom,že určitá částka je uložena u soudu,tuším 5let a je kdykoliv k vyplacení. Jestli je to pravda nevím,účetnictví ČSAD nedělám.

Ludva 18.3.2007 7:50

Re: Morálka plus rozum

Máte pravdu, že jde o problém v morální rovině. Právní stát by měl zaručovat právo pro každého, bez ohledu na jeho finanční možnosti. Tak jako zajišťuje třeba vzdělání nebo péči o zdraví. Bohužel právníci se nestarají o právo, ale pouze o vlastní prospěch, což jim tento režim dokonale umožňuje. Nevím proč by nemohl být stanoven ceník právních služeb, když to funguje třeba ve zdravotnictví. Tam by si lékaři také mohli za záchranu života účtovat miliardové sumy.

Smysl pro spravedlnost se vytratil. V Markových Hříšných lidech.. je popsán případ loupežné fingované vraždy listonoše pro peníze. Mladý kriminalista vraždu vyřeší a chce skončit. A starý Mrázek mu řekne: A kde jsou ty peníze mladej - kvůli nim se to všechno stalo, dokud se nenajdou, není spravedlnost naplněna. Kde jsou ty rozkradené peníze v tomto státě ? V kolika případech se našly ?

Starý J. 18.3.2007 11:06

Re: Re: Morálka plus rozum

Nechtěl byste nám vysvětlit, jakou spojitost jste našel mezi dluhem soc.demokracie Altnerovi a "rozkradenými penězi v tomto státě"??? Soc.demokracie nezaplatila proto, že existují "rozkradené peníze v tomto státě", nebo jak jste to vlastně myslel?  Kudy se ubírají Vaše myšlenkové pochody a jakou logiku jste použil, při formulování tohoto podivného blafu?

Ludva 18.3.2007 17:08

Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Nemluvím o spojitosti, ale o chápání práva. Jestli Vám připadá normální, že někdo za dosažení práva požaduje 19 miliard, tak mi to normální nepřipadá. Jestli někdo sprostě okrade střadatele nějaké záložny (to nemá nic společného s tímto případem) a odsedí si dva roky a pak si užívá ukradených milionů spolu se svými právníky, tak to nemá se spravedlností nic společného. Spojitost je pouze v tom, že ti, kdo právo vystudovali, by ho měli ochraňovat a ne využívat k osobnímu prospěchu. Vím, že jsem naivní, ale něco jako Hippokratova přísaha by k právníkům také mělo patřit.

Starý J. 18.3.2007 17:33

Re: Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Altner "za dosažení práva" nepožadoval 20 miliard! Mýlíte se opět. Požadoval 10% z ceny vysouděné nemovitosti, což je běžné. Když jsem prodával chalupu, vysolil jsem 10% realitce a ještě daň z příjmu státu a nikdo se mě na nic neptal! Kdybych je býval nezaplatil, tak bych dnes možná dlužil na poplatcích z prodlení také pár milionů. A nemohl bych přece tvrdit, že po mně někdo chtěl ty miliony! Ty jsem si zavinil sám! ČSSD má dostatek "skvělých právníků" typu Jičínského, Koudelky, ekonomů typu Sobotky a Paroubka a jimto nebylo jasné, jak to dopadne? Jak mohou chtít vést stát. Jenže - všiměte si, co Altner říká - celou dobu, co byli u moci se mu vysmívali, že mu nic nedají. Nejhorší sviňstvo je to, že věřili, že když jsou u moci, mohou s ním - jak se říká - vydrbat. To je metoda soudruha Paroubka! Krátkozraká metoda obyčejného šíbra!

Ludva 19.3.2007 8:12

Re: Re: Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Co do toho pletete Paroubka. Smlouvu uzavřel ještě Zeman a neplatili Špidla a Gross. Paroubek to podělil jako slepý housle.

Karel 20.3.2007 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Dle morálky je Paroubek stejně  tak vinen jako předchůdci. Je to jako by nyní stát jenž je zadlužen by se odvolával, že není povinen splácet dluh jenž zavinila vláda předchozí. Připadá mi to jako v postotalitním Havířově za vedení s. Halíkové. Za akcie dáme tolik a ber a nebo nedáme nic. Dotyčný vezme zbraň a začne střelba. Kdo je vinen? Z morálky vedení města v čele s. Halíkové. Kdyby neotáleli ze zaplacení smluvního závazku, nebylo by penále. Pro každého stejné právo a tudíž i pro ČSSD. Paroubek nese stejnou vinu jako předchozí vedení strany.

FSuchoř 20.3.2007 18:55

Re: Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Altner využil stát k tomu, aby mohl zadarmo studovat a pak vytunelovat a navíc ještě zničit

svého mandanta. Hnusí se mi již jeho samotné jméno

Jirka 21.3.2007 14:19

Re: Re: Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Chudáku, škoda jen, že jste NEMOHL studovat zadarmo také! Nemusel jste tu větu vyťukávat tak dlouho.

LV 18.3.2007 8:02

nekažte o morálce

Smlouva je vždy DOBROVOLNÝ akt mezi dvěma SVÉPRÁVNÝMI subjekty. Jaké jste to podepsali, takové to máte. Nebo chcete říct, že vedení ČSSD bylo v době podpisu dementní a nesvéprávné?? Tož to je odvážné! Ale já si myslím, že nejen tehdy...

Ale vážně - kdybyste zaplatili včas, měli byste po problémech. Ale Vy ne; máme moc, nic mu nedáme!! Tak sklízíte hořké plody Vaší arogance a bohorovnosti (v níž je mimochodem Váš předseda velmistr). Přeji Vám to, moc!!!

jeník 18.3.2007 9:04

Re: Morálka plus rozum

Pane učiteli Vízku, mám několik výhrad k vašemu příspěvku:

1. Výhrada gramatická - rozum se vzpírá uvěřit ... nikoliv spírá, to může tak leda prádlo

2. Výhrady věcné - a.)  Výše advokátovy odměny klidně může bý t v řádu milionů, je-li to smluvně ujednáno.

                                   b.) Prodlení prosím nedávejte do uvozovek a chápejte ho jako příkoří, které snáší věřitel a za něž se mu má dostat náhrada.  K tomu malá poznámka - víte, jak vysoké jsou penále za nezaplacení daní?, Víte, že u nás jsou nejvyšší v Evropě ? Chápete také tato daňová penále jako "trest" pro daňového dlužníka a stát jako nemravného věřitele ?

F.Vízek 18.3.2007 17:24

Re: Re: Morálka plus rozum

Tož učitel jsem byl naposledy někdy v roce 1973 a od té doby nejdéle kameníkem v kamenolomu až do ledna 1990, jak známo. A češtinářem nebyl ani chvilinku. Snad těch chyb a chybiček v mých textem je ale i přesto podstatně méně než v oficiálních českých tiskovinách.  Ale rozhodně mě neomlouvají...  Moje úvaha byla: spor - spírat se, proto "spírá se uvěřit". Asi jsem uvažoval špatně.